Bra rapport om utfrågningen av Robert Mueller av Aaron Maté.

4
1194


I denna film, framträder Aaron Maté som visat sig ha en kritisk inställning till påståenden och konspirationsteorier om att Trump samarbetade med Ryssland i presidentvalet 2016 och att detta berövade Hillary Clinton segern. Den omfattande utredningen har ej funnit belägg för detta. Utfrågningen beskrivs som en antiklimax för de Demokrater som hoppas kunna ställa Trump inför riksrätt. Vad tycker Du?

Föregående artikelStöd visselblåsaren Chelsea Manning för yttrandefrihet! Mot politisk juridik i USA: Trumps ASAP-Rocky-mail & åtal mot Assange och Manning!
Nästa artikelSocialism räddningen för Latinamerika – och resten av världen.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Aaron Maté har självfallet helt rätt, det är inte ens någon nyhet, men trots det fortsätter demokraterna ända in i kaklet med samma historier. De kommer aldrig att medge att historien var påhittad för att dölja deras egen inkompetens att förlora i valet mot en medelmåttig reality TV -figur och fastighetsmagnat och att i detta sammanhang ha utmanövrerat sin egen alternativa kandidat som hade kunnat vinna över Trump, nämligen Bernie Sanders.

  Endast juridiska processer kan bringa klarhet i saken och för detta krävs att någon driver dem. Det är oklart om Trump själv ens är intresserad av sådana i nuläget. Demokraterna har redan gett honom alla trumfkort han behöver för att vinna nästa val och han har bara att undvika att ta risker. Egentligen är det bara ett krig mot Iran som kan få honom på fall, låter han bli det har han i praktiken redan kammat hem segern.

  Men det finns privata processer som pågår och dessutom kan den nye riksåklagaren ha något på gång som avslöjar myndighetsmissbruket som riktades mot Trump och hans kampanj. En domarorder har redan avkunnats, något som MS-media givetvis helt har förtigit. Det gäller trollfarmen i St Petersburg som hävdades att ha stört valet i samråd med Kreml. Detta var tänkt som ett propagandatrick som aldrig skulle avslöjas. Men lek inte med oligarker, de har feta plånböcker och tillgång till smarta advokater. Trollfarmens ägare blev förbannad och utmanade de amerikanska myndigheterna och vann processen. Hittepå är hittepå – det kan inte ens en amerikansk domstol ändra på – åtminstone inte i detta fall. Eftersom det inte fanns något som kunde binda trollfarmen till Kreml avkunnade domaren en order till Robert Mueller och bad honom i klartext uttryckt att hålla käften. Robert Mueller förbjöds att i fortsättningen använda uttryck som påstår att det finns en koppling mellan företaget i St Petersburg – som sysslade med sk. click-baiting på anspråkslös nivå – och den ryska regeringen. Bryter Mueller mot domarordern får han räkna med konsekvenser.

  Det finns en video på 5min. från utfrågningen med Mueller där kongressledamot James Jordan sätter den förstnämnde på pottan. Jordan visar hur FBI använt sig av en maltesisk professor Mifsud för att sprida rykten in i Trumpkampanjen och sedan själva begagna dessa för att utverka en sk. FISA-order för att kunna spionera på kampanjen. Så säker var man på Hillary Clintons seger att man trodde att allt skulle förbli hemligt.

  Den ryska hackningen av DNC- servrarna har dementerats av flera: Julian Assange, Bill Binney och andra. Men inte heller på den punkten blir det någon klarhet om saken inte behandlas i domstol.

 2. Det finns ingen ”Russia gate”. Däremot pågår och har det pågått en Israel gate i USA sedan åtminstone 1947. USAs politiker sätter Israel först. T Ex USA har ett stort hemlöshetproblem men istället för att lösa den ger man 4 miljarder dollar per år till Israel. Det är som en förälder ger pengar till främlingar medan barnen svälter hemma. Om detta må vi inte berätta?

  Läs mer om den smutsiga affären ”Istrealö gate” här
  https://consortiumnews.com/2017/04/20/why-not-a-probe-of-israel-gate/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here