Agera mot den pågående etniska rensningen av palestinier i Jerusalem

7
1879

Agera mot den pågående etniska rensningen av palestinier i Jerusalem

Förstörda och skadade byggnader i Gaza City. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:War_in_Gaza_096_-_Flickr_-_Al_Jazeera_English.jpg

Det här uppropet släpptes för 2 dagar sedan, dvs. före Hamas raketattacker och Israels bombanfall mot Gaza. 12 maj Kl. 18 fanns närmare 7 700 underskrifter.
Hamas beskylls för terrorism. Se detta: Tidigare ÖB i Israel medger att Israel stödjer terrorister i Syrien och Chefen för Israel:s säkerhetstjänst bekräftar Isrels stöd till terroristorganisationen al-Nusra

Skriv på!

Israel begår ett allvarligt brott mot internationell humanitär rätt genom att fördriva palestinier från sina hem och låta bosättare flytta in. Internationella påtryckningar är absolut avgörande för att familjer som i generationer bott i Jerusalem inte ska fördrivas och lämna plats åt ännu en illegal bosättning. Vi kräver:

Att den svenska regeringen skyndsamt och kraftfullt agerar för att förhindra ytterligare etnisk rensning av palestinier från Jerusalem.

Att Sverige i EU verkar för att associationsavtalet mellan EU och Israel upphävs tills dess att Israel följer avtalets klausuler om mänskliga rättigheter och internationella konventioner.

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT?
Palestinska familjer i Östra Jerusalem står inför akut hot om tvångsförflyttning och vräkning från sina hem. Ögonvittnen beskriver situationen i stadsdelen Sheikh Jarrah som en krigszon, där israeliska styrkor och beväpnade bosättare misshandlar och trakasserar palestinier.

Sedan Israel annekterade Östra Jerusalem 1967 har den israeliska staten liksom bosättarorganisationer gjort anspråk på palestinskägd mark och, med stöd av Israels diskriminerande lagstiftning, vunnit flera rättsliga strider för att vräka palestinier från sina hem i området. Just nu står 195 palestinier, däribland många barn, inför omedelbart hot om vräkning. Andra boende i Östra Jerusalem är rädda att de snart kommer att möta samma öde.

Israel begår ett allvarligt brott mot internationell humanitär rätt genom att fördriva palestinier från sina hem och låta bosättare flytta in. Historien visar att israeliska domstolsbeslut ibland skjuts upp men sällan upphävs utan så småningom genomförs. Internationella påtryckningar är absolut avgörande för att familjer som i generationer bott i Jerusalem inte ska fördrivas och lämna plats åt ännu en illegal bosättning. Vi kräver:

Att den svenska regeringen skyndsamt och kraftfullt agerar för att förhindra ytterligare etnisk rensning av palestinier från Jerusalem.

Att Sverige i EU verkar för att associationsavtalet mellan EU och Israel upphävs tills dess att Israel följer avtalets klausuler om mänskliga rättigheter och internationella konventioner.

Palestinagrupperna i Sverige (PGS)

 

Föregående artikelIsrael – 74 år av kolonialism och förtryck
Nästa artikelLönsam kampanj i Xinjiang: USA:s anti-Kina lobby tjänade på kampanj om ”tvångsarbete”, vilken kostade uiguriska arbetare deras jobb
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Sluta att ge Israel ett frikort varje gång de bryter mot mänskliga rättigheter och internationell lag. Förbjud import av israeliska varor och kalla hem militärattachén från Israel.

 2. Fler och fler höjer rösten mot apartheid- och mördarregimens representanter.
  Titta och njut av hur en irländska parlamentsledamot sätter apartheid- och mördarregimens ambassadör till Irland på plats genom att säga sanningen rakt i denne ansikte! Världen säger alla heder till dig!!! Tänk vilken värld vi skulle leva i om alla politiker kunde vara så sanningsenliga som dig vas gäller apartheid- och mördarregimen israel!

  http://thesaker.is/roger-waters-just-tweeted-this-irish-mp-speaking-the-truth-to-an-israeli-ambassador/atnter

 3. Zara Larsson är inte ensam. Fler och fler säger öppet sitt avsky mot apartheid- och mördarregimen israel.
  Bella Hadid den världskända modellen anklagar israel med rätta etnisk rensning och kolonisering av Palestina.
  Falska klagosånger i stil med anti di, anti anti da da lär inte vänta på sig.

  https://sputniknews.com/society/202105131082876605-bella-hadid-sparks-anger-as-she-accuses-israel-of-colonisation-ethnic-cleansing-of-palestinians/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here