Ann Linde på Folk och Försvar – ett tidens tecken

4
1360
Utrikesminister Ann Linde.

Utgivarna på Alliansfriheten.se publicerade i går 13/1 artikeln Ann Linde på Folk och Försvar – ett tidens tecken Jag återger inledningen – men läsa hela artikeln!


Ann Linde på Folk och Försvar – ett tidens tecken

Dagens Nyheters fingertoppskänsliga politiska kommentator Ewa Stenberg har noterat (13/1) ett retoriskt systemskifte på utrikesdepartementet, sedan Ann Linde tog över där. Utifrån en närläsning av Lindes framträdande på Folk och Försvars årliga Sälenkonferens – ett jippo för russofober och Nato-vänner – konstaterar hon att markeringar mot svenskt Nato-medlemskap inte längre hörs, när Sveriges utrikesminister tar till orda. Inte heller FN:s roll i världspolitiken framhävdes särskilt av Linde. Hon har inte Wallströms förmåga att tala klarspråk, anser Stenberg och noterar:

”Regeringen har ännu inte uttalat sig om det var rätt av USA att skicka en drönare som dödade bland andra den iranske generalen Qassem Soleimani på väg från en flygplats i Irak. Linde kallade det för ett attentat och ville inte bedöma om det var i självförsvar och förenligt med folkrätten.”

Samtidigt behåller Sverige sin militära trupp i Irak – i strid mot folkrätten.

Föregående artikelVälkommen till övervakningskapitalismens tidsålder med Pokemon och Google
Nästa artikelVarför kunde V inte rösta Nej?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Visserligen med egna brister i vad som sagts i Sälen under konferansen kan jag bara konstatera att deltagarna har brister i det mest elementära mänskliga sunda förnuftet. Det är genom det man säger och skriver man skaffar sig vänner och fiender. Representanterna för vårt eget militäindustriella komplex , deltagarna, åhörarna , media och sorgligt nog även det uniformerade försvaret har ebats om, och utsett vem de skall arbeta fran ett krig med, Ryssland. Regeringens representant Linde , har manuskriptet från exelensen, (som kommer att söka jobbet som NATOs nästa nordiska sekreterare) , som likt Hitlers arkitekter alltid stå lite i bakgrunden. Det börjar bli så illa, att den Amerikanska USA-vanan att kalla landet Ryssland för Putin ,börjar anammas även här. Även sden typen av ohövlighet noteras och sätter oss llågt på skalan när vi en gång måste be om ursäkt. Världens huvudsakliga handel flyttar sig längre österut , båra större företag har redan flyttat , men även bytt ägare. Rysslands råvaror i kombi med Kinas och Indiens befolkningar, kanske en ny handelsvaluta efter dollarn , medför kanske att gänget i Sälen om några år tagit Rumänernas platser med pappmuggarna utanför varuhusen. Folk och Försvar kan vara frdlig handel och kulturutbyte utan pompösa tal och inlägg av Ramboidealister

  • Fortsätter lite till, då jag finner att vår regering och riksdag agerar på samma sätt som det så kallade deep state i USA. De har utan att fråga medborgarna konstruerat samma osäkra och på sikt utarmande liv som USA-s befolkning lever i. Även vi är frånsett några bloggar tystade och så sakta avdemokratiserade. Lobbyisterna i Sälen har full access till media. Att vi har en gemensam politisk hinnel med USA framgår klart av bif länk till den enda kandidaten i USA som vill ha fred, Tulsi Gavvard. 17 min, men det räcker att se hälften om tidenär knapp.
   https://youtu.be/7wrf4meoydI

  • ”…tagit Rumänernas platser med pappmuggarna utanför varuhusen.”

   Jag känner faktiskt rumäner i verkligheten.
   Den ena har till och med två (halvtids)jobb och är väldigt duktig.
   Den andra har eller söker jobb tror jag.

   Jag är helt säker på ingen av dem skulle tycka om att bli utpekade till att sitta med pappmuggar utanför varuhusen.

   Av dem har jag fått lära mig lite om Rumänien. Men de är för unga för att ha någon bra koll på Sovjettiden. De känner Sovjettiden mer som diffusa barndomsminnen.
   Som barn har man ju inte stenkoll på vuxenvärlden. Jag skulle bli över femtio innan jag fick något särskilt intresse för samhället och politiken.

 2. Jag har levt med ”propaganda-sagan” om det evinnerliga rysshotet sedan 60-talet och det har låtit på samma sätt fram till i dag. Ingenting har ju faktiskt hänt av det man varnat oss för. Tar det någonsin slut? En sådan pervers mediebluff och skräckpropaganda som ständig återupprepas med lite olika varianter.

  Det bekräftas ständigt av historien att Diktatorer måste peka ut en fiende och skrämma folket med fruktan för fienden, om så en inbillad, för att kunna samla och motivera befolkningen för upprustning och omvälvande samhällsförändringar först med propaganda och senare även med repression mot befolkningen. Både Hitler och Mussolini använde sig av den metoden.
  Detta upprätthålls på samma eller liknande sätt i svenska etablisemangs medier, kan man konstatera.
  Man motiverar upprustning på massmediala propagandalögner uppbackade av militären och troligen köpta politiker som ständigt upprepas varje år i en aldrig sinande strömn om att någon utgör ett hot mot Sverige, särskilt Ryssland men nu även Kina. Men man anger aldrig någon vettig argumentation eller fakta bakom. Allt bygger på propaganda-pladder, lögner, åsikter och sk bedömningar utan närmare förklaring eller bevis. Men man vet ganska väl vilka politiska och ekonomiska intressenter som ligger bakom propagandan.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here