Århundradets fångutbyte: Assange mot brittiska och amerikanska legosoldater tillfångatagna i Ukraina

10
1919

Århundradets fångutbyte: Assange mot brittiska och amerikanska legosoldater tillfångatagna i Ukraina

Av Dick Emanuelsson

TEGUCIGALPA / 2022-06-24 / Folkrepubliken Luhansk´ styrkor tillfångatog två brittiska legosoldater som vid en senare rättegång dömdes till döden. För två veckor sedan greps två legosoldater från USA som också kommer att ställas inför rätta, och troligen dömas till samma straff, döden.

Samtidigt med dödsstraffet mot de två britterna gav den brittiska regeringen Boris Johnson grönt ljus för att deportera Wikileaks’ Julian Assange till USA, trots sviktande hälsa och självmordstankar, enligt hans fru. I USA kommer han med största sannolikhet att dö i fängelset med ett kalkylerat straff på 175 år efter att ha avslöjat de mest hårresande krigsförbrytelserna av USA via sin plattform.

Skribenten Andrew Korybko  skriver en hyllningsartikel  till ”denna globala ikon för yttrandefrihet och oberoende journalistik som väcker sympati runt om i världen, förutom bland de mest radikala unipolära liberala globalisterna, varför han måste befrias till varje pris”.

Och vad Koribko föreslår är minst sagt intressant; en fångutväxling mellan de fyra nämnda legosoldaterna och Julian Assange.

http://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=3002

Johnsons vädjan om nåd för krigsförbrytare

Boris Johnson har hycklande vädjat till Ryssland (det är Folkrepubliken Donetsk som har dömt legosoldaterna och håller dem i fängelse i Donetsk, inte Ryssland) att benåda de två dödsdömda britterna som han anser vara ”politiska krigsfångar”.

Vad är då Assange för något om inte ett politiskt offer mellan Sverige-Storbritannien och USA, även Australien har stor skuld i att Assange kan komma att deporteras till USA.

Att Vita Huset måste vara med på noterna för en fångutväxling inser alla. För Storbritannien och hela EU är en enda stor filial i tjänst hos USA:s utrikespolitik.

De försätter naturligtvis Biden-administrationen i ett svårt dilemma; ”rädda våra amerikanska pojkar till varje pris”, som de så pompöst brukar heta när marinkårens elitstyrkor drar in över byar och folk, bombar och mördar för att ”rädda en av de våra”.

Men är Biden beredd att rädda två bloddrypande legosoldater som strider för ”några få dollar”? Triumfen att slutligen ha fått Assange serverad på ett fat av den forna kolonialstaten Storbritannien är inte fy f-n precis.

”En är obestridligt oskyldig”

Andrew Koribko drar följande slutsats:

”Sammantaget är århundradets utbyte fördelaktigt för Ryssland i alla avseenden. Faktum är att det kan vara samma sak för USA och Storbritannien om deras regeringar är tillräckligt medvetna om globala och särskilt inhemska uppfattningar för att seriöst överväga detta pragmatiska förslag. Men deras ideologiska hat mot allt Assange står för kan ha gjort dem blinda för denna verklighet. Hur det än må vara så är det inget fel i att försöka, varför ryska UD:s taleskvinna Zajarova bör överväga att presentera detta förslag under en av hennes kommande presskonferenser. Det skulle oåterkalleligt forma globala uppfattningar om hennes land och de övriga två nämnda, för att inte tala om möjligheten av att rädda livet på fem personer, varav en är obestridligt oskyldig”.

————————————————————————————————-

Två tillfångatagna legosoldater från USA riskerar dödsstraff

De två legosoldaterna från USA Alexander Dryuki och Andy Tai NgocRiskerar dödsstraff.

 

Två tillfångatagna legosoldater från USA riskerar dödsstraff

Ännu en legosoldat ”Made in USA” försvunnen eller tillfångatagen

Den amerikanske legosoldaten Grady Kurpasi, en veteran och kapten från USAs i Vietnam hatade Gröna Baskrar försvann, enligt USAs utrikesdepartementet för några dagar sedan i Ukraina. Antingen dödades han eller blev tillfångatagen, enligt CNN.

Tidigare sitter två legosoldater från USA och väntar på att de juridiska myndigheterna i Luhansk ska rannsaka dem. De riskerar dödsstraff.

De två legosoldaterna från USA som tillfångatogs nära Kharkov för några dagar sedan är Alexander Dryuki, från Alabama och Andy Tai Ngoc, också han från Alabama.

Nu säger bägge att de hatar kriget och vill ha fred, och de vill naturligtvis också åka hem, vilket är osannolikt. Enligt ryska källor har de börjat lära sig det ryska språket, som du kan se i följande video.

Det kanske kan bli till stor nytta i framtiden, om de inte döms till döden som sina brittiska och marockanska vapenbröder.

I staden Severodonetsk industriområde, där 2500 ukrainska soldater är omringade och gömmer sig bakom över hundra civila som de använder som ”mänskliga sköldar”, är minst en fjärdedel av soldaterna utländska legosoldater.

De har två alternativ: kapitulera eller dö. Om siffran stämmer att cirka 600 är utlänningar kan konsekvenserna bli intressanta av hur respektive regering kommer att reagera. Kriget i Donbass är varken Hollywood eller dataspel.

Dick EmanuelssonTegucigalpa-Honduras

————————————————————————————————

Första rättegången mot utländska legosoldater inleds idag i Folkrepubliken Donetsk, DPR

 

De dödsdömda brittiska legosoldaterna Seann Pinner och Aiden EslinBoris Johnson borde utväxla dem mot Julian Assange!

 

Första rättegången mot utländska legosoldater inleds idag i Folkrepubliken Donetsk, DPR

De första att ställas inför rätta är två brittiska medborgare som togs till fånga i Mariupol. Utredningen av deras fall genomfördes under maj och avslutades i slutet av den månaden, varefter förundersökningsmaterialet överlämnades till domstolen.

Enligt tidigare uttalanden planerar DPR under sommaren i år att hålla flera sessioner av Tribunalen för Ukrainska Krigsförbrytare. Den första delen av Tribunalen är planerad att hållas i Mariupol och heter: ”Mariupol Tribunal”.

Med tanke på allvaret i de begångna brotten riskerar de åtalade dödsstraff i DPR. DPR-myndigheterna har inte använt dödsstraffet sedan 2014.

De båda legosoldaterna från Storbritannien försökte, efter att de hade blivit tillfångatagna att i sina uttalanden utge sig själva som vanliga soldater som var ”besvikna” och som ”inte begick krigsförbrytelser”. Men detta är de typiska ursäkterna för ”armén av kockar och chaufförer”.

Dick Emanuelsson

Föregående artikelVästvärlden vid en vändpunkt i kriget i Ukraina?
Nästa artikelVilka grupper bryr sig mest om klimatförändringar?

10 KOMMENTARER

 1. Varför skulle Donetsk utväxla dessa två legosoldater mot Assange? Assange har ju inget med Donetsk eller Ryssland att göra. Han är ju journalist och inte en spion i någons tjänst.

  • Om du läser artikeln en gång till Rune, och tänker efter lite. Det handlar om avancerad storpolitik, inte rätlinjig verksamhet.

   • Tänk efter själv! Skulle Ryssland göra detta så skulle ju detta överallt tolkas som att Assange faktiskt var rysk spion. USA, Storbritannien skulle då inte ha gjort något fel som har fängslat honom.
    Jag kan aldrig tro att han skulle gå med på något sådant.
    Det enda rimliga är att han släpps fri nu och tilldöms ett fett skadestånd.

 2. Det handlar om att rädda livet på en journalist som gjorde en tjänst för hela mänskligheten…Han hör hemma överallt…

 3. Detta skulle kunna bli ett mästardrag från Ryssarnas sida. Om förslaget skulle framläggas av Putin eller Lavrov tex. skulle ett nekande från Biden ses som anti-patriotiskt av stora delar av USAs befolkning. Ryssland skulle dessutom vinna enorm ”good will” från stora delar av den västerländska befolkningen endast genom att förslaget lades fram. Läggs förslaget fram av DPR’s ledning kommer det ignoreras med ursäkten att USA inte tillkännager DPR som fristående stat. Problemet för Assange skulle bli att den ”red washing” han utsatts för av västerländsk media, skulle vinna legitimitet i oinsattas ögon.
  Mycket intressant!

 4. Angriparen dömer dem som hjälper de angripna till döden. Fantastiskt. Assange kanske betackar sig för att utnyttjas på detta sätt?

  • Men nu var det väl Ukraina som angrep sin egen befolkning efter kuppen 2014 så kontentan blir att de ursprungliga angriparna Ukraina får ”hjälp” av utländska legosoldater att angripa befolkningen i öster och angriparna Ukraina angrips i sin tur av Ryssland som vill ha slut på mördandet. Assange ska snarast släppas fri och USA ska tillsammans med Storbritannien och Sverige åläggas att betala ett enormt skadeståndsbelopp till Assange! ”

   • Rysslands federationsråd anklagar USA och EU för att finansiera terrorism i Ukraina.
    USA och EU har tillhandahållit pengar och vapen i 8 år till dem som har dödat civilbefolkningen i Donbass och utfört terroristattacker i 8 år. De borde därför se sig i spegeln i sin jakt efter statliga sponsorer av terrorism.

 5. Inte illa inte illa högst intressant. Får hoppas att Lavrov slänger fram erbjudandet till medierna snart. Vore högst intressant att se hur dessa agerar lillbrittanien och usa

 6. Ledsamt att säga det, men varför skulle den korrupta psykopatiska makteliten vilja rädda den som avslöjar deras sanna natur?

  Samma sak med de legosoldater som de använt för att massmörda rysktalande ukrainare i Donbass, som trots allt fredat sig väl.

  Makteliten ser nog hellre att dessa ruttnar i en cell eller försvinner, istället för att skriva pinsamma memoarer som exponerar de som har betalat dem.

  För att rädda Assange behöver vi nya icke-korrupta partier som är för äkta folkstyre, inser sina begränsningar och valsamverkar brett. Med detta så har nog Assange en chans. Med samma visa som hittills så ser det nog mörkt ut, tror jag.

  Samtidigt så finns det ingen känslomässig korrekthet i att släppa de som massmördar för pengar. Vilka människor ska de få massmörda nästa gång, i vilken nation, anser de som vill att de skall gå fria?

  Assange skall släppas för att han är en journalist som gör sitt jobb. Punkt. Den korrupta makteliten som förhindrar detta skall upp i folkdomstolar eller Nürnbergrättegångar, anser jag!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here