Även Israel stödjer kurderna – dessvärre också IS.

5
2911

Inleder med en artikeln som har publicerats av redaktören för Pål Steigans blogg. Veteraner från Israels krigsmakt stödjer kurderna. Därefter något om Israels stöd till terrorister, enligt trovärdiga Israels källor.

Min kommentar: Syriens regering är väl medveten om att kurderna sökt stöd av angriparen USA, och vet att kurderna stöds av Israel som också stödjer terrorister. Ökad självständighet för kurderna inom Syrien är en intern syrisk angelägenhet. En självständig kurdisk stat är en långvarig process och måste nog ske i samarbete med regeringarna i Irak, Syrien och Turkiet – inte genom att vända sig till svekfulla USA med dess folkrättsvidriga krig. Man hoppas att kurderna nu sätter sin lit till Israel, tror inte det.


Veteraner från Israels krigsmakt stödjer kurderna.

Veteraner från Israel Defense Force (IDF) organiserar idag en protestdemonstration i Tel Aviv för att stödja kurderna, skriver Jerusalem Post.En representant för YPG kommer att vara närvarande och delta i protesten. Dessa veteraner och officerare vädjade till den israeliska försvarsministern och premiärminister Benjamin Netanyahu och IDF: s stabschef Aviv Kochavi för att stödja kurderna i Syrien. ”Som israeler och judar kan vi inte titta på det här”, skrev officerarna. The Jerusalem Post skriver att officerarna bad den israeliska regeringen att ingripa i den militära situationen i Rojava och sa att ”Israel är en stat som har omfattande kapaciteter för att hjälpa de kurdiska krigarna, och det är dags att vi gör det,” och vidare att ” Internationellt tryck, livsmedelsförsörjning, kläder, humanitärt bistånd, ammunitionsmaterial vid sidan av underrättelser och militära råd är inte livshotande åtgärder och kan göras på mycket kort tid. «Israel har länge stött den kurdiska separatismen i både Irak och Syrien och i Israel finns det stor sympati för SDF och YPG.

Under en demonstration för kurderna i Jerusalem talade talarna för Israels flygvapen om att skapa en ”flygförbudszon” i norra Syrien, skriver.The Times of Israel. Oavsett hur expansionistisk Israel är, inser till och med Netanyahu att detta skulle vara fullständig gallimatias.

Det finns inget tvivel om att Israel menar att man kommer att tjäna på ett självständigt Kurdistan. Man ser den israeliska och kurdiska flaggan

Det råder ingen tvekan om att Israel ser att man kan dra nytta av skapandet av ett oberoende Kurdistan.Den israeliska tidningen Haaretz skriver att Trumps beslut att dra tillbaka trupper från Syrien redan har förändrat situationen i Mellanöstern till det sämre, ur Israels synvinkel.Israel Policy Forum karakteriserar Trumps behandling av SDF som ett ”förräderi” och uttrycker rädsla för att Israel kan behandlas på samma sätt. Israel News Agency säger elitstyrkan Green Berets skäms för förräderiet mot kurderna.

Israel har alltid deltagit i kriget mot Syrien, men mest i hemlig het. Landet har stött olika terroristgrupper med vapen, mat, pengar och förnödenheter. En del av detta stöd har varit opportunistiskt, man har stött fiendens fiende. Men när det gäller Kurdistan och SDF är det ingen tvekan om att Israels sympati är äkta. Det är därför frustrationen är så stor i Jerusalem och Tel Aviv. (Slut på artikeln på steigan.no)


Israels stöd till IS och andra terroristorganisationer.

Newsweek rapporterade för ett par år sedan att
”Israel stöder i hemlighet syriska rebeller som är verksamma nära de ockuperade Golan-höjderna och tillhandahåller pengar, mat, bränsle och medicinska förnödenheter, enligt ”fighters” som hävdar att de får hjälp. Newsweek

Israel har tidigare behandlat sårade syriska rebeller på sina sjukhus, men intervjuer med rebeller som utförs av Wall Street Journal talar för att Israel direkt stöder motståndare till den syriska presidenten Bashar al-Assad under det sexåriga inbördeskriget. Wall Street Journal
Israel står emot Assad och hans styrkor. Det ser också militärer som tillhör den libanesiska milisen Hizbollah som stöder Assads regimstyrkor som ett hot mot säkerheten på Golan-höjderna och vid gränsen.

I en intervju med Qatar-baserade Al Jazeera bekräftar Efraim Halevy, den förre chefen för Mossad vad många i Mellanöstern och runt om i världen redan anade: att Israel givit ”taktiskt” stöd till Jabhat al-Nusra under hela kriget i Syrien. här
* Detta är ett utdrag ur artikeln

Efraim Halevy, före detta chef för Mossad.

Enligt min artikel från februari 2018 medger en israelisk flyggeneral att Israel utfört 1000 illegala bombningar i Syrien: Israel har utfört över 1000 angrepp mot Syrien. al-Qaida-ledare jublar.

Brigadgeneral Amnon Ein Dar

Relaterat.
Newsweek, Wall Street Journal: Israel stödjer terroristerna i Syrien.Politik

Föregående artikelVad innebär avtalet mellan den syriska regeringen och kurdiska SDF?
Nästa artikelErdogan gör viktig resa till Putin
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

5 KOMMENTARER

 1. Av terror är israel kommen, i terror frodas israel och israel kommer att förgöras av sin egen terror. Det är alldeles klart för hela att israel är terrorismens barnkammare. ISIS står för Israeli Secret Intelligence Services.
  Kurderna har inte fatta att de är föder som ska främja apartheid israels agenda.

  I o m Syrens seger över terrorarmén från ett 30 tal länder plus Jemens seger över Saudi-terrorarmén, så har maktbalansen i MÖ vält över till förmån för Iran, Syrien, Lebanon/Hizbollah och Jemen. Både terrorismens barnkammaren (israel) och halshugga-kungadömet befinner sig i trångmål numera. Peruken reträtt förstärker just detta. 2020-talet blir ett väldigt intressant decennium.

 2. Det är lättare att förstå Israel om man inser att de agerar utifrån ett religiöst, judiskt tusenårsperspektiv. Sionister har i dag stort politiskt inflytande. Samma gäller faktiskt även i USA för övrigt. Myten att Abrahams avkomma är Guds utvalda folk är i högsta grad levande. Denna stam har av Jahve utlovats stora områden, bl.a. de som nu begjuts med främmande stammars blod. Då Israel nu ger sitt stöd till Kurderna är det inte fråga om någon slags vänskap eller solidaritet. Deras val är strategiskt. Det är inte utan glädje de ser sina grannar förgöra varandra.
  De frågar sig alltså: Hur ska vi bidra till fortsatt förstörelse, större splittring, fler flyktingar? Vilka motståndare är lättast att besegra då det är dags för vår krigsmaskin att till fullo få visa sin förmåga?

 3. Israels agenda i MÖ-krigen är att balkanisera länderna genom att stycka dem i mindre områden och då är det praktiskt att stödja ett Kurdistan speciellt som Israel har samarbetat med kurderna sen 60-talet.

 4. Söndra i Mellanöstern har varit Israels taktik sedan man tog beslutet att upprätta Israel som den apartheidstat man gjorde det till!

 5. Det är en illusion att bankirmaffian är på någon av parternas sida. De har alltid varit illojala mot alla stridande parter. Krig är enbart ett sätt för dem att skuldsätta länder. Varför söka stöd hos bankirmaffian som livnär sig på konflikt mellan olika grupper? Så lär man aldrig få fred och välstånd i världen.

  Det är bankirmaffian, samt de partier som är lojala med dem, samt de som röstar på dem, som vi måste sikta in oss på, förändra eller få bort från makten.

  Hur?

  Bankmaffian kan vingklippas enkelt genom politiska beslut.
  Bankmaffia-lojala politiker och partier kan bytas ut i fria demokratiska val.
  Medier som ägs av bankmaffian kan bojkottas av folket.
  Folket kan tala med varandra enligt Soldathandbokens rekommendationer.
  Nya folkliga initiativ kan valsamverka brett, snabbt ta sig förbi 4% och ersätta alla de bankir-lojala bombliberalerna.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here