Vad innebär avtalet mellan den syriska regeringen och kurdiska SDF?

1
1452
Syrien. Bild Muraselon

Informerade syriska källor bekräftade för Muraselon. att gårdagens möte mellan företrädare för den syriska regeringen och de syriska demokratiska styrkorna (SDF) har resulterat i följande villkor:

SDF lovar att efter bästa förmåga värna om Syriens (den syriska arabrepublikens) säkerhet och territoriella integritet och vill strida med den syriska arabarmén mot hotet från Turkiet under ledning av president Bashar al-Assad. SDF kommer att göra det möjligt för den syriska arabarmén att ta kontroll över hela området som ligger mellan Ayn Diwar i öster till Jarablus i väster från tre olika axlar: Tabqa, Manbij och Hasaka.

Med dessa villkor kommer den syriska armén att vara närvarande i alla territorier norr och öster om Eufrat i samordning med de lokala militära råden medan området mellan Tal Abyad och Ras al-Ayn kommer att förbli ett instabilt operationsområde fram till dess befrielse. Den syriska armén har redan börjat komma in i byarna och städerna i Raqqa och Hasakas landsbygder med syftet att avvisa den turkiska aggressionen i norra Syrien.Politik

Föregående artikelForum om hot mot yttrandefriheten: Del 1 – Rätten av kritisera överheten
Nästa artikelÄven Israel stödjer kurderna – dessvärre också IS.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Kurderna går ihop med vem som helst, oheliga allianser kors och tvärs i drömmen att manipulera fram ett eget ”kurdistan”. I irak 1980 passade man på att försöka få ett eget land genom att gå ihop med iranierna i hopp om att Irak skulle förlora kriget, och således sno åt sig ett eget land från Irak. 1991 gick kurderna ihop med amerikanerna och attackera irakierna bakifrån. När det inte fungerade, väntade man fram till 2003, när USA bombade irak och ockuperade landet i över 10 år.
    Samma sak har man försökt med i Turkiet, och nu i Syrien.

    Att kurderna går ihop med Assad, är ett resultat av att kurderna således tänker att deras väpnade kamp fortfarande kan leva vidare, även om det innebär att deras kamp läggs i frysen för att invänta nästa syriska katastrof där man kan försöka sno åt sig ett land.

    Kurderna vet att om Turkiet stannar lite längre i norra syrien, så kommer det inte finnas någon väpnad gren kvar för kurderna i syrien, och således börjar man om på ruta 1.

    Det är varje nations mardröm att ha en minoritetsbefolkning, som är dina egna medborgare, men som bara väntar på att landet ska hamna i trubbel och krig….för att därefter försöka roffa åt sig ett land. Usch!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here