Forum om hot mot yttrandefriheten: Del 1 – Rätten av kritisera överheten

2
1704

Under senare år har det kommit många rapporter om ökad censur och minskad yttrandefrihet i bl a Facebook och på YouTube. Visselblåsare som Julian Assange, Chelsea Manning och Edward Snowden förföljs. Mot bakgrund av detta ordnade Stockholms-avdelningen av Folket i Bild Kulturfront – i samarbete med FIB-juristerna – ”Forum om hot mot yttrandefriheten”. Välkommen till “Forum om hot mot yttrandefriheten”

Folket i Bild/Kulturfront ger ut tidningen ” Folket i Bild” utan statligt presstöd sedan 1972.

Ur programmet:

Del 1 av 7

Rätten att kritisera överheten

Ingemar Folke, jurist, skribent

Denna och andra videoer från detta Forum har spelats in av Franz Smidek.
Inspelningsplats: Viktor Jaara-föreningens lokal Pontonjärgatan 38, Stockholm

>Grundläggande fakta och viktiga problem idag

Föregående artikelHur resonerar egentligen ledande klimatskeptiker?
Nästa artikelVad innebär avtalet mellan den syriska regeringen och kurdiska SDF?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

2 KOMMENTARER

  1. Det som bank-maffian fruktar allra mest är nog att bilder av krig och barn utan armar och ben, läcker ut, eller att folk inser att de bör överge den hårdvara och mjukvara som konstant spionerar på dem. Attackerna mot visselblåsarna är inte tänkt att skrämma folket, men sannolikt ska det skrämma de riktiga journalisterna och de som vill läcka ut den information som avväpnar de massmördande bankirernas lakejer.

    Folk skulle då kunna få för sig att rösta på valsamverkande partier för fred som vill avskaffa bedrägeriet Fractional-reserve banking, byta banker, bojkotta länder som ständigt begår krigsförbrytelser etc., d.v.s. en stor förlust för bankirernas militärindustriella komplex.

    Det skulle t.o.m. kunna leda till politiker och centralbanker som arbetar i folkets bästa intresse i alla nationer i hela världen.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here