Biden har bara tre alternativ kvar på Ukraina, och inget är välsmakande. Vilka alternativ då?

31
2373

Den nya artikeln av Scott Ritter har uppletats och översatts av ”M”. Tack! Den har publicerats i RT, en klart mer vederhäftig källa än etablerade MSM-media. En värdefull analys tycker jag.

https://www.rt.com/news/548716-biden-policy-options-ukraine/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=RSS

____________________________________________________________________

Biden har bara tre alternativ kvar på Ukraina, och inget som är välsmakande för honom

Eftersom att upprätthålla status quo inte är en hållbar lösning på USA:s kris med Ryssland över Ukraina, vilka är presidentens andra alternativ?

När Europa viftar på randen av krig om Ukraina, befinner sig president Joe Bidens administration insnärjd i en politisk mardröm som det inte finns några färdiga lösningar för.

För bara en kort tid sedan konfronterades Joe Bidens administration med ett regionalt nationellt säkerhetsproblem – krisen med Ryssland över Ukraina – där det värsta scenariot slutar med att ryssarna invaderade och att USA leder en global koalition av villiga att införa massiva sanktioner mot Moskva som straff. Konsekvenserna av ett sådant resultat – ekonomisk smärta för Europa och USA, och eventuella sprickor i periferin av EU/NATO-enhet – ansågs hanterbara över tiden.

Idag står USA inför ett helt annat spel. Ryssland och Kina har förenats i ett förhållande som överskrider en allians, och främjar en ”lagbaserad internationell ordning” som utmanar Biden-administrationens grundläggande ”regelbaserade internationella ordning”-dogm. Och i efterdyningarna av ett möte med Frankrikes president Emmanuel Macron varnade Rysslands president Vladimir Putin för en möjlighet till en kärnvapenkonflikt som skulle se ”inga vinnare” om Ukraina skulle gå med i Nato.

Krisen i Ukraina har blivit allvarlig, och som sådan måste Biden-administrationen nu börja överväga seriösa alternativ för att få denna kris till slut.

Alternativ ett: Krig

Enkelt uttryckt är krig inte ett alternativ som Washington gärna skulle välja. Först och främst, även om USA på allvar övervägde Ukraina som en annan Nato-medlem, finns det helt enkelt inget sätt att militäralliansen skulle kunna samla stöd från alla 30 medlemmar för en handling som skulle vara liktydig med kollektivt självmord.

Men med tanke på den upptrappning av spänningar som har ägt rum under de senaste veckorna, med Ryssland utplacerade tiotusentals trupper i Vitryssland (Moskva har sagt att trupper kommer att lämna landet efter avslutade gemensamma övningar ”Union Resolve 2022” senare denna månad), och att USA och Nato sätter in tusentals av sina egna styrkor i Östeuropa, kan man inte utesluta möjligheten att den resulterande tinderboxen antänds i en bredare brand. Som mordet på ärkehertig Francis Ferdinand 1914 visade, har världskrig utlösts av mindre händelser.

Detta är särskilt fallet i Ukraina, där Polen och Storbritannien, båda NATO-medlemmar, har pratat om ett trilateralt säkerhetsarrangemang med Kiev utanför militärblockets ramar. Inflödet av hundratals miljoner dollar av militärt material, i många fall åtföljt av militära tränare, genomsyrar Ukraina med en falsk känsla av säkerhet. Om Ukraina någonsin skulle tro att landet hade direkt stöd från Polen och Storbritannien, och indirekt stöd från resten av Nato och Europa, kan det inte helt uteslutas att det skulle kunna inleda en militär operation för att återlämna Donbass. region till ukrainsk kontroll. Men det kan hypotetiskt leda till ett scenario som liknar det från 2008, när Ryssland erkände Sydossetiens och Abchaziens självständighet efter ett kort krig med Georgien som startade efter att Tbilisi försökte inta sina utbrytarregioner med våld och dödade mängder av civila och ryska fredsbevarande styrkor. .

Vilken rationell militär/geopolitisk analytiker som helst skulle bortse från Kievs offensiv som en icke-startare, och som sådan avfärda sannolikheten för att den inträffar direkt. Ukraina är dock ganska ofta inte en rationell aktör.

President Zelensky

Omkring 73 % av ukrainarna röstade på Volodymyr Zelensky när han kandiderade till presidentvalet 2019; idag har hans popularitetsbetyg sjunkit till cirka 23 %. Omgiven av inhemska problem har Zelenskij hjälpt till att väcka rädsla för en rysk invasion samtidigt som han försökt dämpa utsikterna för dess kortsiktiga genomförande – som han har upptäckt skapar utsikterna för krig inte ett gynnsamt klimat för den typ av internationella investeringar Ukraina behöver desperat. Så Zelensky har foten dansande på gaspedalen för den nuvarande krisen, ger gas när han behöver internationell uppmärksamhet och lättar upp när han behöver skapa en känsla av stabilitet.

När det gäller frågor om krig och fred är det sista som antingen Biden eller Europa behöver en instabil ukrainsk politiker som har fingret på utlösaren av en konflikt som kan resultera i en kärnvapenförintelse. Kort sagt, för att undvika ett krig med Ryssland måste USA ta utlösaren för en sådan konflikt ur händerna på den ukrainske presidenten.

Alternativ två: Kompromissa

Ryssland har gjort sina krav angående den aktuella krisen ganska tydliga, och preciserat dem i ett par utkast till fördrag som presenterats för USA och Nato. Kort sagt, Ryssland kräver inte bara ett slut på Natos expansion, utan också en omkonfigurering av Natos militära förmåga till nivåer före 1997. Hittills har USA och Nato avvisat de ryska kraven, vilket har skapat den nuvarande konfrontationen.

Varken USA eller NATO kan backa från sin förankrade ståndpunkt att militärblockets så kallade ”öppna dörr-policy” angående medlemskap inte är förhandlingsbar. Men som Frankrikes president Emmanuel Macrons besök i Moskva nyligen illustrerade, finns det en aptit på en lösning där Nato behåller sin öppna dörr-politik samtidigt som det utesluter ett aktivt övervägande av ukrainskt medlemskap. Macron anspelade på möjligheten av ”finlandisering” av Ukraina, där Ukraina antar en neutral status som formaliserats genom fördragsliknande överenskommelser, och därmed tar sig bort från övervägande om NATO-medlemskap.

Även om Ukraina ännu inte har sett visdomen i ett sådant arrangemang (en som med största sannolikhet innebär slutet på Zelenskys politiska karriär, med tanke på de personliga och politiska investeringar han har gjort för NATO-medlemskap), är faktumet att Ukraina inte har någon röst i frågan. Om USA och Europa vill undvika utsikterna till en kostsam (och potentiellt ödesdiger) militär konflikt med Ryssland, måste möjligheten för ukrainskt medlemskap i Nato permanent uteslutas.

Det skulle finnas utrymme för en storslagen kompromiss här, om det inte vore för den hårda verkligheten i inhemsk amerikansk politik. Biden verkar vara på väg att nå ett kompromissavtal med Iran om återupptagandet av USA:s medlemskap i Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), eller iranskt kärnkraftsavtal. Om denna överenskommelse nås kommer Biden att bli attackerad av republikaner i kongressen. Biden är sårbar för sådan kritik, med tanke på det senaste debaclet kring evakueringen av Afghanistan. På amerikanskt språk, tre slag och du är ute – med Afghanistan och Iran har Biden två slag. Med ett kritiskt mellantidsval som närmar sig i november som kommer att avgöra inte bara vilket parti som kontrollerar kongressen utan, i förlängningen, framtiden för Bidens lagstiftningsagenda, kan ett tredje uppfattat nationellt säkerhetspolitiskt misslyckande visa sig vara politiskt katastrofalt.

Att få Ukraina neutralt är nyckeln. Här kommer Biden-administrationen att behöva låta Europa ta ledningen, vilket gör att USA:s president kan behålla en hård hållning samtidigt som han tillträder grundsanningen enligt definitionen i Paris, Berlin och Kiev. Detta kan ta lite tid, men de grundläggande grundläggande komponenterna i en sådan kompromiss är redan på plats – driften av Nord Stream 2-ledningen i utbyte mot det fortsatta flödet av gas genom ukrainska rörledningar (vilket garanterar Ukraina tillgång till miljarder dollar i transit avgifter), och en ”frysning” av ytterligare militära utplaceringar i regionen. Detta skulle få USA och Nato att sluta skicka styrkor till Östeuropa, medan Ryssland stoppar sin utplacering av trupper i närheten av Ukraina och Vitryssland.

Nästa steg skulle vara att skapa ett paket av ekonomiska och säkerhetsmässiga incitament som kan hjälpa Ukraina att acceptera den nya verkligheten med självpåtagen neutralitet. Detta skulle inte hända över en natt, men om en sådan väg togs skulle dessa incitament kunna kombineras med en allmän nedtrappning som fick USA:s och Natos styrkor att dra sig tillbaka från Östeuropa i utbyte mot att ryska styrkor återvände till sina baracker, allt under bredare förhandlingar. hölls i andra frågor av regional säkerhetsvikt, såsom mellanliggande kärnkraftsstyrkor, militära övningar och ytterligare förtroendeskapande åtgärder som minskade risken för oavsiktlig konflikt.

Om den sköts på rätt sätt skulle en sådan handling ge Ryssland det mesta av vad det har krävt, men levererat på ett sätt som fick resultatet att se mindre ut som en kapitulation och mer som en pragmatisk kompromiss.

Den primära vägspärren är politisk – skulle USA kunna pressa Ukraina att acceptera ett sådant resultat, och skulle Biden kunna överleva den oundvikliga inrikespolitiska motreaktionen som skulle uppstå?

Alternativ 3: Behåll status Quo

Att göra ingenting ses ibland som det mest ändamålsenliga och därför mest attraktiva alternativet. Ur Biden-administrationens perspektiv har den placerat Ryssland i en svår situation där ansvaret ligger på Vladimir Putin, inte Joe Biden, att söka kompromisser. Denna beräkning kräver att man accepterar en tolkning av den nuvarande situationen som har Ryssland i defensiven, och att situationen skulle förbli statisk tills vidare.

Status quo gynnar dock inte den rosa bild som målats upp av Biden-administrationen. Istället för att bli inpackad verkar Ryssland ha gott om manöverutrymme, vilket indikeras av Macrons besök i Moskva och det framtida besöket av den nye tyske förbundskanslern Olaf Scholz. Normandieformatet är aktivt, och Rysslands spirande relation med Kina kastar de olika beräkningarna av rysk sårbarhet för USA-ledda sanktioner i vinden.

Men allt ovanstående är faktabaserad verklighet; Biden-administrationen verkar inom den inhemska politiska uppfattningen, och att hantera den uppfattningen har företräde framför omfamning av fakta, särskilt under ett kritiskt valår. För Biden tillåter bibehållandet av status quo honom att se stark ut inför upplevd rysk aggression, och att använda denna projektion av styrka för att blåsa tillbaka liv i en NATO-allians som är djupt rädd av den afghanska erfarenheten och desperat efter att ses som relevant.

Ur Vita husets perspektiv tillåter status quo att USA fortsätter att formulera en Putin-centrerad bedömning av Ryssland, vilket ytterligare demoniserar den nationen i det amerikanska folkets ögon. ”Standing up to Russia” spelar historiskt bra vid vallokalerna, ett faktum som Biden verkligen skulle vilja kunna utnyttja när han går in i kritiska mellanårsval.

Tyvärr för Biden är den geopolitiska verkligheten inte statisk, utan föränderlig. Ju mer Biden försöker ”frysa” krisen med Ryssland på hanterbara nivåer, desto mer ger han Zelenskij förmågan att utlösa ett krig med Ryssland. På samma sätt, med Kina nu fullt engagerat politiskt i frågan om Ukraina, gör varje försök att vila det moraliska argumentet som ligger till grund för status quo – nämligen mantrat om en ”regelbaserad internationell ordning” – kraftfullare motargumentet som förkunnas av Ryssland och Kina. , byggd på premissen för en ”lagbaserad internationell ordning”.

Ur en rent logisk synvinkel är att upprätthålla status quo inte en hållbar lösning, eftersom det oundvikligen kommer att leda USA tillbaka till antingen krig eller geopolitiskt nederlag. Tyvärr är det det mest troliga resultatet med tanke på den inrikespolitiska realitet som Joe Biden konfronterar. Om en mer pragmatisk väg, som den som erbjuds av löftet om ukrainsk neutralitet, ska vara genomförbar kommer det att kräva extraordinärt ledarskap och vision från både Europa och Ryssland.

Bidens bästa alternativ, visar det sig, är att följa den urgamla maximen: ”Leda, följ eller gå åt helvete ur vägen.”

Föregående artikelBankcentralen – en världsordning styrd av privat kapital
Nästa artikelStora utmaningar för Honduras vänsterpresident
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

31 KOMMENTARER

 1. Detta blivit så snurrigt och förgiftat senaste året,sedan senila Biden kom till rodret. Sedan våren 2021har man gått och väntat på invasion,men det sett ut på detta KORKADE sätt. Sedan hösten har det eskalerat åt helvete med medierna när gäller desinformation propaganda och riktig ryssofobiska skitsnack. Ryssland har påmint ju alla dessa idioter Usa och EU om sin defensiva militärövning med Belarus nu i vintern. Även Belarus president gick före jul upprepat och berättade om detta militära defensiva militärövning till medierna,och tillade att han varnar säger detta redan i långt förväg,just för att slippa anklagalser av väst om invasion. TROTS detta är medierna KORKADE och fortsätter,och Natos Stoltenberg gick och kallade detta farligt ögonblick för Europas säkerhet? Vet inte ens vad jag säga ärligt,men media HYSTERI och dessa alla KORKADE ledare är svårt att förklara. Nato håller i dessa lögner alla dessa månader,för att försöka få Afghanistan fiaskot helt begravet, samtidigt som man vill visa sej”relevanta”det varit så VIDRIGA spel och handlingar av Usa,Nato. Medierna helt KORKADE och desinformationen och propagandan saknat motstycke sedan förra året. Det blivit så förgiftat snurrigt allt här,men läget visar sej inom mycket snart

 2. Iran avtalet är ju helt självförvållat som alla vet. Trump drog ju sej helt ensidigt TROTS att Iran fullföljde avtalet. Trump ville göra tjänst till rasisten Netanyahu,det var en av många tjänster och presenter till Netanyahu. Denna korkade Biden kan genom ett enkelt Penn streck återgå till avtalet och lyfta sanktionerna,men tills nu vägrat som en idiot. Det är MYCKET lätt att återgå till avtalet bokstavligt talat genom ett Penn streck,och övriga 5länder där Ryssland och Kina ihop med EU är helt med. Men ändå dröjer det som dom idioter dom är ärligt talat

 3. Den som måste göra något för att sen se hur det går är Putin. Om han inte anfaller, händer inget. Om han anfaller finns flera möjlighet;

  1) ryskt anfall misslyckas redan mot bara Ukrainas styrkor. Man kan ju hoppas. Mindre troligt.
  2) Anfallet går framåt så långsamt att Nato hinner agera, om de väljer att göra det.
  3) Anfallet lyckas så fort att Ukraina besegras utan att Nato hinner eller vill ingripa.

  Något alternativ där väst börjar ett krig finns ju inte, Nato har ingen anfallsplan mot ryskt territorium, och bara mindre styrkor för försvar. Krig kräver att ryssarna går över gränsen. Ryssarna har samlat ihop 70% av den numerär som krävs. Landstigningsfartygen i Svarta Havet har börjat passera Konstantinopel. Frågan är om ryssarna går över gränsen, eller om de bara samlat trupp som hot och utpressning. Det är ju inte otänkbart.

  Sen finns ytterligare en aspekt. Putins strategiska mål är att splittra Nato. Det är ett politiskt mål bortom Ukraina. Putins aggressioner har hittills svetsat ihop Nato. Putin kan ändå göra en annan bedömning. Den ryska synen på västeuropa som ett dekadent mångkulturellt klmatfoskigt genusexperiment kan leda honom till att tro att vi inte kan eller vill försvara oss. Och han skulle ändå kunna ha rätt. Rent teoretiskt i allafall.

  • USA i form av NATO har definitivt en anfallsplan mot ryskt territorium och även Kinas territorium. Det är ju precis det NATO expansionen är om, och det är precis det Ryssland och Kina förhindrar. Idag finns bara mindre styrkor i NATO länderna, men avsikten är ju att snabbt kunna använda NATO medlemmarnas territorium för att föra fram massiva amerikanska styrkor. Exemplet är när Nazityskland använde svensk territorium för att föra fram stora styrkor till Norge för ett massivt anfall mot Storbritannien. USA är dagens globala krigsherre som alltid levt på att expandera med krig för att plundra. Det gäller att få slut på den USA verksamheten, och vi ser nu goda framsteg.

  • Lever Jack i verkligheten eller lever du i propagandans värld? Men visst är ryssarna fräcka som placerat sitt land så nära alla dessa Nato-baser som omringar landet, det kan man väl hålla med om! Jack kanske ska läsa historia och försöka förstå varför man i Ryssland vägrar att låta sig luras av igen av lismande politiker vars krigsplaner inte är speciellt hemliga eller sluta skriva inlägg om hur ”snälla” Nato egentligen är trots deras dokumenterade anfallskrig runt om i världen! Ingen här tror på sådana påståenden som du kommer med!

 4. ALLT är SKITSNACK från första dagen då detta invasion sattes igång av Usa. Det är rent propaganda kampanj sedan dess utan motstycke. ALDRIG sedan dess,Och över hela hösten och vintern nu har man presenterat MINSTA lilla bevis på detta någonstans eller någonsin. Det är heller inte första gången Ukrainas Zelenski ryter till på väst med Usa i spetsen och vill se något som helst bevis på detta. Zelenski blev irriterad och ilsken på Usa och dess stad EU även nu idag framför kamerorna,och kräver bevis om det finns något sådant,då INGET förändrats sedan 2014 och han krävde även slut på paniken som dessa idioter skapar. Som Lavrov sa så är detta en propaganda kampanj och INGET annat. EXAKT som jag trodde och visste,och även kommenterade här då för några månader sedan i höstas. Det finns ingen jävla invasion och ALDRIG funnits. Att Sverige också nu från UD valde att evakuera sin befolkning från Ukraina och följa Usa och dess lillasyster Lill-brittanien var jävligt KORKAT. Men men så funkar propaganda och desinformation som saknat motstycke sedan förra året mot Ryssland. Det Ryssland gör,och sade för längesen sedan före hösten,var ju att man skulle hålla defensivt militärövning ihop med Belarus. Även Belarus president gick i höstas upprepat ut till kamerorna och sade detta,att man skulle hålla en övning med grannen Ryssland,och att han ville vara i god tid att säga detta,för att slippa anklagalser om invasion SKITSNACK. Man har ALDRIG presenterat MINSTA lilla bevis någonstans och någonsin när gäller detta fiasko. Man lekt sönder tiderna också. Först skulle invasion ske våren 2021. Sedan helt säkert på hösten,men plötsligt ändrade man sej igen när INGET kom i höstas och sa då,att invasion sker helt med säkerhet direkt efter årsskiftet i januari. Det var tidpunkten då, direkt efter årsskiftet i januari. När inte detta heller skedde,höll den senile och lögnaren Biden sista veckan i januari pressträff, Och enligt honom och pentagon skulle invasion nu komma i februari herregud alltså. Nu leker man fortsatt med exakta tidpunkten, under OS nu kommande vecka eller direkt efter OS,helt häpnadsväckande utan att nånsin sedan förra året visat MINSTA lilla bevis åt varken EU eller Ukraina. Det är rakt igenom SKITSNACK. Och inte konstigt att Ukrainas Zelenski,nu igen ryter till på Usa och dess stad EU och kräver bevis och slut på paniken,som bara varit negativt för Ukraina. Vilken helt års långt VIDRIG propaganda kampanj iscensatt av pentagon mot dessa KORKADE EU och dess medier. Håller helt med Lavrov,detta är bara propaganda kampanj mot Ryssland,det finns inget man inte sagt dessa korkade idioter. Att bara blint följa vad Usa säger utan MINSTA lilla bevis någonstans och någonsin av EU. Vad fan är detta? Man snackar invasion helt år utan att nånsin behöva backa upp det med MINSTA lilla bevis och EU bara sväljer allt direkt. Det kvittar vad Ukraina och dess president också säger,som man gjort några gånger nu. Det finns ingen invasion och ALDRIG funnits. Våra fulmedier lyssnar heller ALDRIG på varken Ryssland, eller ens Ukraina. Det räcker med att Usa säger något påhittat utan minsta lilla bevis och våra medier beter sej på detta VIDRIGA sätt. Regeringen också med både Hultkvist och Ann Linde har agerat mer än KORKADE och så klantiga sedan förra året. Ryssland och Belarus håller militärövning i defensiv syfte så LÄTT är det. Så som dom KORKADE Nato helt styrda av Usa agerat och agerar finns inga som helst MINSTA lilla konstigheter. Den ryssofobiska Stoltenberg går och även kallar detta för ett farligt ögonblick. Det är okej för Nato att förstärka överallt och öka dessa ständiga spänningar som varit, MEN när Ryssland håller militärövning med sin allierade Belarus i defensivt syfte,då är detta ett farligt ögonblick för Europas säkerhet på allvar. TROTS att dessa länder gjort detta tidigare också helt fredligt. Vilka klantskallar och idioter,hur ska jag annars förklara detta ärligt talat. Propagandan saknar motstycke som det varit sedan förra året. Och det fortsätter i detta ögonblick ännu värre dessutom, oavsett vad Ryssland säger och gör. Det kvittar ju även vad själva Ukraina och Zelenski själva säger också, TROTS att det inte var första gången detta senaste nu av Zelenski. Sverige,men även hela EU ihop med medierna agerat som klantskallar och pajasar. Propagandan och desinformationen saknat motstycke sedan förra året. Invasion finns INTE,det är påhittat. Ryssland försvarar sej om detta behövs,så KORKAT som Usa,Nato agerat är farligt och fullt med lögner. Man agerat och betett sej så VIDRIGT så jag saknar ord.Men ALLT om denna”invasion”är helt påhittat. Nato vill snabbt att Afghanistan fiaskot glömms bort,och man lyckats med detta MYCKET bra,enbart pga våra KORKADE medier. Ryssland har ALL rätt att försvara sej,men kommer inte invadera Ukraina det är bara lögner. Låt oss då se kommande vecka då,och även hela februari också. Samtidigt väljer fler EU länder,där Sverige är ett av dom att evakuera sin befolkning från Ukraina som dom klantskallar man är tyvärr

 5. Samtal mellan Lavrov och Blinken och Putin och Biden (på amerikansk begäran) har inte gett något resultat,amerikanerna ville framföra, ännu en gång sina HOT.

  • Moskva levt i fasen av ”aktiva sanktioner” i tio år.
   Statsvetaren Mikhail Litvinov betonade i ett samtal med publikationen att det finns en gräns för eventuella hot, varefter de blir tråkiga och ointressanta.
   Håller med om att det helt enkelt är tråkigt att lyssna på de dagliga uttalandena från ett antal länder om de sanktioner som de är på väg att införa. Först kanske denna upptrappning var alarmerande någonstans, men nu förstår du att västvärlden helt enkelt försöker provocera Ryska federationen till aktiva handlingar, ”tror experten. ”Hur mycket du kan skrämma oss förstår jag inte.
   Tja, om västländer vill införa sanktioner, gör det då, men du behöver inte meddela oss om detta 100 tusen gånger. Vi är inte rädda för någonting, vi vet hur vi ska agera i vilken situation som helst, och tro mig, eventuella restriktioner kommer inte att bli något otroligt för Moskva, vårt land är redo för vad som helst, säger statsvetaren.
   Litvinov noterade också att möjliga sanktioner har upphört att vara västländernas huvudargument, eftersom de amerikanska och europeiska kollegorna har insett ineffektiviteten i ett sådant steg. ”Västlandet förstår att alla restriktioner fungerar lite annorlunda än tänkt.
   Vår ekonomi borde ha påverkats allvarligt av sanktionspolitiken, men motsatsen händer: importsubstitutionsprogrammet har börjat fungera, vi har startat vår egen produktion, ryssarnas pengar finns kvar i landet. Det finns sanktioner, men det är ingen mening”, sammanfattar Mikhail Litvinov.
   Experten sammanfattade att man inte bör glömma konsekvenserna av sanktioner för ett antal västländer, vars företagsrepresentanter fortfarande är nära förbundna av ekonomiska förbindelser med Moskva.

 6. Putin har ställt upp tillräckligt med trupp norr, öster och söder om Ukraina. Dessutom har de fört in landstigningsfartyg via Bosporen. Det finns ett ryskt hot, inget annat, det finns inget amerikanskt hot om angrepp. Antingen går ryssarna in i Ukraina eller inte. Något annat finns inte.

  Moskva meddelat att man inte tolererar svenskt Nato-medlemskap. Det är ett av de bästa skäl till svenskt Natomedlemskap man kan tänka sig. Storrysk imperialistisk arrogans bör hållas kort.

  • ”Något annat finns inte” hävdar du. Jodå, det finns mycket annat. Vet du vad Ukraina frågan handlar egentligen om? Vill du bli belyst? Läs krönikan i länken nedan som på ett utmärkt sätt kastar ljus på ”Ukraina frågan”. Vari ligger då stjärnproblemet då? Det är ”the globalist empire that is provoking Russia by way of Ukraine. Of course by “empire,” I mean the Anglo-American-Zionist Empire of the New World Order headquartered in the City of London with offices in Brussels, New York, and Washington, DC.”

   I krönikan belyses västmediernas påhitt och lögner om Ukraina frågan på ett utomordentligt sätt. Läs och lär @Benbow

   https://www.unz.com/article/the-ukraine-crisis-facts-versus-lies/

  • USA har redan invaderat Ukraina och håller på att tömma det på allt som inte är fastsvetsat så USA behöver inte ens gå till angrepp, de är redan där Jack, om du nu missat det? Ryssland kommer knappast att ta på sig ansvaret för att rädda Ukraina ekonomiskt efter USA:s plundring av landet det kostar för mycket att få ordning på det konkursboet! Det Ryssland sagt angående att Sverige går med i anfallsorganet Nato är att de kommer att vidta steg för att motverka den strategiska fördel i Östersjöområdet som det skulle ge Nato(USA). Sveriges löjliga militära förmåga imponerar nog inte på Ryssland utan Nato är ute efter att placera missiler och trupp på svensk mark vilket skulle göra Sverige till ett mål i en konflikt!

  • ”Något annat finns inte.”

   Falskflag som amerikanerna är mästare på.
   Ukraine mobilises its army and SBU to attack DPR and LPR and involve Russia in the Donbass war
   While the West continues to whip up hysteria about Russia’s imaginary invasion of Ukraine, Kiev continues its preparations, involving the army and the SBU, to attack the DPR and LPR (Donetsk and Lugansk People’s Republics), in order to force Russia to intervene to protect the population of Donbass.
   https://www.donbass-insider.com/2022/02/11/ukraine-mobilises-its-army-and-sbu-to-attack-dpr-and-lpr-and-involve-russia-in-the-donbass-war/

   Ukraine makes fake videos to accuse DPR of strikes
   https://dan-news.info/en/defence/ukraine-makes-fake-videos-to-accuse-dpr-of-strikes/

   Varför talar du inte om ukrainsk + utländska trupper och massvis med vapen på kontakt linjen i Donbas, nära ryska gränsen, ca 50 km.

   Donbass – Arrival of Ukrainian neo-Nazis and Polish mercenaries on the frontline
   On 7 February 2022, the DPR (Donetsk People’s Republic) People’s Militia announced that as part of Ukrainian preparations for aggression against the Donbass republics, Ukraine had sent its neo-Nazis, as well as Polish mercenaries, to the frontline.
   According to information obtained by DPR intelligence, two units of Ukrainian neo-Nazis from Right Sector, of 70-80 men each, have been sent to the front line on the stretch of front facing Donetsk (to the west and north), filling in units of the 54th and 56th brigades of the AFU (Armed Forces of Ukraine). All of these soldiers have combat experience and have been trained by British instructors.
   Other assault groups of ideologically motivated neo-Nazis and nationalists are being formed and trained to fight in urban areas. Polish mercenaries have also arrived in the Ukrainian-controlled Donbass.
   https://www.donbass-insider.com/2022/02/07/donbass-arrival-of-ukrainian-neo-nazis-and-polish-mercenaries-on-the-frontline/

 7. Av vilken anledning skulle Ryssland anfalla och invadera Ukraina?
  Räkna gärna upp tänkbara skäl och hur de skulle vara bra eller nödvändiga för Ryssland.
  Jag menar med konsekvenserna en militär invasion för med sig.

  Men om det skulle ske är det inte första gången Ryssland invaderar Ukraina.
  Det skedde redan på 1920-talet tror jag men då var det de till makten nytillkomna kommunisterna som invaderade landet Ukraina.
  För att annektera landet till Sovjetunionen.
  Förmodligen var huvudanledningen ekonomisk då kommunisterna ville åt den stora jordbruksproduktionen i Ukraina då de växande industrialiserade städerna i Ryssland ropade efter bröd åt folket.
  Men jag vet som sagt inte av vilka skäl Ryssland skulle invadera Ukraina idag.
  I sitt eget stora land har de ju redan allt de behöver. Inklusive jordbruk.

 8. Vi skall inte glömma vad USA oligarkins målsättning är, kontroll över energin och kontroll över Europa och speciellt Tyskland. Både politiskt och ekonomiskt. USAs mål är att stoppa all leverans av energi från Ryssland, vilket öppnar för att tvinga på Europa den amerikanska betydligt dyrare gasen, och att bevara politisk kontroll. Skulle Ryssland anfalla Ukraina öppnar det för en amerikansk invasion för att stoppa Rysslands gasleveranser. Skulle USA invadera Ukraina öppnar det för Ryssland att ta kontroll av Ukraina. Därför har Ryssland gått i läge, för att avskräcka och stoppa en amerikansk invasion, liknande vad USA försökt genomföra i Kazakstan, Xinjiang, Tibet, Hong Kong osv. Att befästa en USA kontrollerad regim.

 9. När man läser denna analytiskt intressanta och förmodligen korrekta artikel framstår den svenska diskussionen i massmedia i ämnet som bisarrt okunnig och barnslig. Bara en sån sak som att Annie Lööf reducerar det hela till en fråga om ”demokratiska värderingar” visar hennes olämplighet i alla politiska frågor. Hon är antingen en opportunist som likt Reinfeldt och Löfven räknar med en internationellt toppjobb om hon inte morrar åt husse eller bara dum på riktigt. Men är hon värre än de andra partiledarna? Själv röstar jag på SD, men saknar Åkessons engagemang i denna livsviktiga fråga. Inrikespolitiska frågor borde stå tillbaka för en bokstavligt existentiell sådan som denna.

 10. Visste ni ” the story about the Ukrainian soldiers that were in Afghanistan. There’s a bunch of them. About 2000 of them. They weren’t regular Ukrainian army. They were contract soldiers that the United States and NATO encouraged to take on contracts to provide security for certain aspects of the Afghan government functioning. They were abandoned by NATO and the United States. They were abandoned by NATO and the United States when the Afghan government collapsed. You know who went in and rescued them?

  The Russian government, the Russian government, the Ukrainian government, went to Russia and said, Hey, we got some Slavic brothers in trouble here and the Russians went, We got you. We got you covered. The Russians knocked them out. That’s the reality. These people don’t hate each others. There’s political difficulties. There’s no doubt about that.”

  Väst och Nato lämnar de därhän och Ukrainare räddas av Ryssland! Vad säger ni som lider av Ryss fobi nu då?
  https://consortiumnews.com/2022/02/11/read-transcript-of-cn-live-a-bear-trap-in-ukraine/

 11. Putin har satt ner foten. Hit men inte längre. Tror inte att han har något intresse av att invadera Ukraina. Det skulle bara skapa nya problem. Nu har han inflytande i Ukraina tack vare utbrytarprovinserna i sydost. Men USA/Nato har allt intresse av att underblåsa krigshysterin, som ger dem anledning att placera ut USA-trupp i Östeuropa – t ex Polen. Ukrainas situation påminner om gisslan, ett offer/verktyg i konflikten mellan Ryssland och EU/Nato. Dess urusla ekonomi förblir usel utan möjlighet till förbättring så länge det sitter kvar i en osäkerhet med risk för krig. Ukraina är i deperat behov av lugn och avspänning i förhållande till sina grannar, vilket skulle göra det möjligt med utländska investeringar för att stärka ekonomin. Är osäker om hur den ukrainska regeringen ställer sig. Har sett tecken på att den är obekväm med den aktuella situationens konfliktfyllda osäkerhet. Men också något uttalande som verkar aktivistiskt.
  I realiteten håller väl USA sin styrande hand över regeringens agerande. Det illustreras bland annat av några formuleringar på den amerikanska tidskriften Times hemsida, där det i en text om USA i Ukraina heter ”Last February, days after the inauguration of President Joe Biden, America’s allies in Kyiv decided to get tough on Medvedchuk. The Ukrainian government started by taking his TV channels off the air, depriving Russia of its propaganda outlets in the country. The U.S. embassy in Kyiv applauded the move.”

 12. Jätte ukrainsk amerikansk lobbykampanj avslöjad
  En ”extraordinär” rörelse startade för att vinna stöd från amerikanska politiker, förståsigpåare och media, hävdar en ny rapport

  Ukrainska lobbyister kontaktade amerikanska kongresskontor, tankesmedjor och mediasiffror över 10 000 gånger förra året, enligt en analys av Foreign Agents Registration Act (FARA) anmälningar som rapporterades av Quincy Institute for Responsible Statecraft på fredagen.

  Quincy-rapporten pekade på den ”extraordinära” omfattningen av Ukrainas lobbykampanj, och noterade att lobbyinsatserna från Saudiarabien – känd som en av de största utländska lobbyerna i Washington DC – bleknar i jämförelse.

  Enligt rapporten fokuserade de flesta av Kievs övertygande ansträngningar på medlemmar av kongressen, som översvämmades med över 8 000 kontakter – e-postmeddelanden, telefonsamtal och möten – i ett försök att övertyga dem om behovet av att blockera Nord Stream 2-rörledningen, bland annat andra problem.

  Den ukrainska federationen för arbetsgivare inom olje- och gasindustrin (UFEOGI), landets största energihandelsgrupp, skulle enligt uppgift citera Ukrainas premiärminister och hävdade att rörledningen var ”inte mindre ett existentiellt hot” mot Ukrainas ”säkerhet och demokrati” än ”ryska trupper vid gränsen.” Rörledningen, som är klar men fortfarande måste få grönt ljus från tyska tillsynsmyndigheter, skulle göra det möjligt för Ryssland att exportera gas direkt till Europa utan att behöva betala Kiev miljarder för överföringen av gas.

  UFEOGI-lobbyister centrerade tydligen sina ansträngningar på senator Ted Cruz (R-Texas), som tog bara flera dagar att kanalisera den ukrainska premiärministern på sociala medier. I sitt eget meddelande hänvisade Cruz också till den ryska pipelinen som ett ”existentiellt hot”.

  Handelsgruppen försökte också nå ut till senatorer som tidigare hade stött lagstiftning för att förhindra fullbordandet av pipelinen, inklusive flera medlemmar av utrikeskommittén med en historia av antiryska röster. Cruz, Tom Cotton (R-Arkansas), John Barrasso (R-Wyoming), Ron Johnson (R-Wisconsin) och Jeanne Shaheen (D-New Hampshire) kontaktades alla minst 100 gånger förra året, med några av dessa kontakter vilket resulterar i att deras anställda träffar direkt med ukrainska energilobbyister, hävdar rapporten.

  Det lagförslag som Cruz föreslagit skulle ha infört förbud mot att göra affärer med amerikanska företag för dem som är inblandade i Nord Stream 2-projektet, förutom resebegränsningar och frysningar av tillgångar. Det gick dock inte över.

  Ett separat lagförslag, lagt fram av senator Bob Menendez (D-New Jersey) och kallat ”alla sanktioners moder”, skulle straffa höga ryska tjänstemän och banker i händelse av en invasion av Ukraina. Quincy-rapporten noterade att en av Menendez tidigare anställda, Brittany Beaulieu, nu representerar UFEOGI, såväl som ”Civil Movement for a Just Ukraine”.

  Förutom de amerikanska lagstiftarna, uppvaktade ukrainska lobbyister också Nato-vänlig tankesmedja Atlantic Council och kontaktade den hundratals gånger. Rapporten noterade att en av de rikaste männen i Ukraina, Victor Pinchuk, också är en av Atlantiska rådets internationella rådgivare, medan hans stiftelse är en viktig bidragsgivare till tankesmedjan.

  Ukrainska lobbyister riktade sig också mot Heritage Foundation, som har förespråkat att sälja fler amerikanska vapen till Ukraina och att öka USA:s ekonomiska stöd till Kiev. Lobbyisterna nådde ut 180 gånger till högt uppsatta personer i organisationen, inklusive dess VP, under 2021, enligt rapporten.

  Lobbyisterna förbise inte heller amerikanska medier och kontaktade Wall Street Journals nyhetsrum minst 147 gånger förra året, sade rapporten, med hänvisning till Quincys analys av interaktionerna.

  Ryssland har upprepade gånger förnekat planer på att invadera sin granne och avfärdat rapporter om motsatsen som falska nyheter. Amerikanska medier har ändå försökt förutsäga utbrottet av fientligheter ända fram till dagen, med hänvisning till anonyma regeringskällor. Flera amerikanska tjänstemän har hävdat att invasionen var på väg, och den nationella säkerhetsrådgivaren Jake Sullivan sa på fredagen att den kan börja ”när som helst”.

  På lördagen uppmanade dock Ukrainas president Volodymyr Zelensky amerikanerna att dela med sig av bevisen de förmodas ha om Rysslands avsikter efter att tidigare ha varnat för att rapporter om ett förestående krig riskerar att destabilisera hans land.
  https://www.rt.com/russia/549190-ukrainian-lobbyists-congress-americans/

 13. Ett krig i Ukraina kan bara utlösas om Kiev går till massivt angrepp mot de ryska regionerna. Och det är väl det som hetsen från väst handlar om. Vad väntar ni på Kiev, för tusan ? Det hade vi ju redan avtalat om. Blås till attack och det på momangen.

  Nu verkar det emellertid som om Kiev inte vill vara med längre. De har insett att den västliga hjälpen i bästa fall är en handfull rådgivare. Om de handlar enligt order kommer de att utsättas för ett motvärn som de inte kan hantera. För Ryssland kan inte låta det hända som hände i Kroatien under Natos överinseende. Att en hel region utsätts för etnisk rensning och avfolkas från sina invånare sedan sekel tillbaka.

  President Zelensky har sent omsider vaknat till och börjat ställa obekväma frågor. Vilket ryskt angrepp är det ni ser förestående, frågar han. Våra affärer lider med detta påstådda överhängande hot som vi inte ser. Men Zelensky lever farllgt, det finns gott om galenpannor som är beredda att störta honom och ta över om de får chansen.

  • Den 13 augusti 2013 samlades terroristerna i Syrien tillsammans med CIA, M16, olika representanter från Saudiarabien och Qatar i Turkiet. På mötet annonserade terroristerna att snart skulle krigets utveckling vända och USA bomba Syrien. Detta uttalande var åtta dagar innan Ghouta Gas attack som hände den 21 augusti 2013 som Assad fick skulden för.
   Richard Black som varit i aktiv krigstjänst och även arbetat på Pentagon, ansåg att detta var ett bevis på att det var en fejkad gasattack, för hur kunde terroristerna 8 dagar innan gasattacken veta att USA skulle bomba Syrien. Dessutom menar han som militär strateg att det vore irrationellt att använda sarin gas på civila, när Assad visste att det skulle få USA att bomba dem. Då borde han istället använt det på slagfältet mot de stridande terroristerna, där saringasen gjort någon nytta för att förändra krigssituationen.

   Nu säger Bidens administration att den 16 februari kommer Ryssland invadera Ukraina. Då kan man fråga sig, för detta påminner om strategin i Syrien. Är det detta datum som nazister och svarta hökar tillsammans skall börja med sin slakt på ryssar i Donetsk och Donbass. En kraftig provokation för att få Ryssland att invadera Ukraina. Ryssland vill inte invadera, så det krävs något riktig djävulusiskt för att få dem att göra detta.
   Sedan kommer de naturligtvis som i fallet Syrien säga att det var Ryssland som utlöste kriget.
   Som Assange sa: Krig startas av lögner

   • Vivianne Månsson! Jag delade ditt inlägg för en tid sedan om den italienske mannen som jämförde Putin och Jeltsin på Facebook. Hoppas att du inte har något emot det. En man skrev så här ”Hej Catarina! Jag läste ditt inlägg om Putin. O jag minns allting. Om hur de rika levde efter att de fått ryska företag. Jag minns hur Ryssland blev en gangsterstat. O jag minns hur Putin tog tillbaka de ryska företag som blivit stulna. Putin har varit den som gjort Ryssland stort igen. Hur han bekämpat fattigdomen i Ryssland. Det var så bra skrivet Catarina. O nu hur NATO och USA provosserar Ryssland i Ukraina. Det var också informativt skrivet. Tack för all info. Hälsningar Rolf”
    Och jag svarade honom:
    ”Tack Rolf, du vet det står så många kloka kommentarer under artiklarna på Globalpolitics.se så man blir rent förvånad över hur många bra saker enskilda läsare snappar upp! Jag bara kopierar dom och publicerar så det är Vivianne Månsson som ska få ditt tack, jag ska vidarebefordra det åt henne! 😊” Som sagt, så många kloka inlägg du skriver och många av er andra också, man kan lära sig så mycket av både artiklarna på bloggen och av er som kommenterar!

    • Tack för att du berättar för mig att du delat med dig av informationen, så fler får läsa den och en del som Rolf som känner till historien, kan bekräfta att de minns det goda som Putin gjort. Det är så få som verkar känna till det, och det är upprörande med allt hat som finns mot Putin i detta land.
     Den italienska mannen är en italiensk professor i sociologi Pino Arlacchi, det kan vara bra att lägga hans namn på minnet, för han kanske kommer att förekomma mera framöver.
     Jag fick vetskap om honom, tack vare Clare Daly som förekommer nu i en artikel som den modigaste EU-parlamentariken.

     Clare kritiserade hårt Khodorkovsky (oligark och kriminell) som fick framträda i EU och beskylla Ryssland för att blanda sig i Europas angelägenheter utan kunna presentera bevis, och hon kritiserade EU för att ge honom tid att tala inför hela EU-parlamentet.
     Hon lade ut videon på sin twitter, och många kommentatorer kände igen Khodorkovsky
     En skrev: ”Du talar till en mycket farlig man”, Han lade också ut en artikel publicerad 4 januari 2020, som handlade om Khodorkovskys blodiga imperier, nedan utdrag från den:
     TV-kanalen ”NTV” presenterade för allmänheten dokumentären ”The Bloody Empire of Mikhail Khodorkovsky ”, som beskriver hur oligarken stal oljebolaget ”Yukos” från staten, såväl som andra brott han begick, inklusive organisering av mord . Federal News Agency presenterar sina läsare med en utskrift av filmen och kompletterar den med egen information.

     Mikhail Khodorkovsky är en tidigare ägare till oljebolaget ”Yukos”. Han avtjänade tio års fängelse för utebliven skatt och bedrägeri. Den 20 december 2013 släpptes han och lämnade omedelbart Ryssland.”

     Två röster till om Khodorkovsky på Clares twitter:

     ”Mikhail Chodorkovskij tillhör den korrupta miljardär eliten som Natos regeringar och Fin Inst satte till makten i Ryssland när de utformade valet av Jeltsin. Han företräder Nato-kapitalist klassens intressen”.

     ”Att marknadsföra en kille som bokstavligen haft en mördargrupp och dödat 10+ affärsmän innan de gjorde slut på företagen.”

     En annan kommentator på Clares twitter hade lagt ut en artikel på italienska om Pino Arlacchi, den översatte jag till engelska och blev engagerad i, och det var så jag fick min information.
     Så allt började med Clare Daly.

     https://twitter.com/ClareDalyMEP/status/1392491286037471234
     .

     • Vivianne Månsson, jättebra att du har sån koll, och som sagt jag delar ofta dina kloka kommentarer och andras, på Facebook, ibland under rubriken ”Det här får ni inte höra talas om i Public Service.” Jag brukar ange era namn, antar att det går bra då ni skriver ut dom här också. Ska lägga Pino Arlacchis namn på minnet! Och Clare Dalys med! Tack!

 14. Ukraina gav Ryssland 48 timmar på sig att förklara närvaron av trupper vid gränsen
  Ukraina krävde från Ryssland att inom 48 timmar ge detaljerade förklaringar om ”militär verksamhet i gränsområdena”.
  Chefen för det ukrainska utrikesdepartementet Dmitrij Kuleba sade den 11 februari att en motsvarande begäran hade skickats till Moskva.
  ”Vi har officiellt tillämpat mekanismen för minskning av faror, i enlighet med avsnitt III i Wiendokumentet, och har bett Ryska federationen att tillhandahålla detaljerade förtydliganden om militär verksamhet i områden som gränsar till Ukrainas territorium och på det tillfälligt ockuperade Krim.” sa minister.

  Kiev förväntar sig nu att Kreml, i enlighet med förfarandet med Wiendokumentet, kommer att tillhandahålla förtydliganden där:
  tillhandahålla exakta områden för militär verksamhet;
  meddela datum för dess slutförande;
  förklara namn, underordning, antal militära formationer;
  nämna vilka typer av vapen och militär utrustning som är involverad i militär verksamhet.

  Kuleba hotade att om Ryssland inte svarade inom 48 timmar eller lämnade ”otillräcklig eller olämplig information”, skulle Kiev vända sig till Ryska federationen och andra parter i Wiendokumentet för att kalla till ett krismöte där ryssarna ”kommer att behöva förklara sig. ”
  ”Vi kommer att fortsätta att använda alla diplomatiska möjligheter för att säkerställa Ukrainas säkerhet”, lovade chefen för det ukrainska utrikesdepartementet.
  https://eadaily.com/ru/news/2022/02/11/ukraina-dala-rossii-48-chasov-chtoby-obyasnit-nahozhdenie-voysk-na-granice
  Man kan undra hur Kuleba resonerar_
  Å ena sidan hävdar han att Ukraina är i krig med Ryssland, trots att ingen krigsförklaring har förklarats.
  Åandra sidan kräver han detaljerad specifikation om ryska trupper och vapen.

  Ukraina har aldrig, trots omfattande NATO övningar på sitt territorium, lämnat något som helst information som han kräver från Ryssland.

  Länk från Wien dokumentet: https://www.osce.org/files/f/documents/a/4/86597.pdf
  https://eadaily.com/ru/news/2022/02/11/ukraina-dala-rossii-48-chasov-chtoby-obyasnit-nahozhdenie-voysk-na-granice

  https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1492147497460023298

 15. How to End the Ukraine Crisis in 4 Steps
  By Alexander Dynkin:president of the Primakov National Research Institute of World Economy and International Affairs of the Russian Academy of Sciences and served as an assistant to former Russian Prime Minister Evgeny Primakov.
  Thomas Graham, a distinguished fellow at the Council on Foreign Relations, was the senior director for Russia on the National Security Council staff during the George W. Bush administration.
  https://www.politico.com/news/magazine/2022/02/09/a-four-step-off-ramp-for-resolving-the-ukraine-crisis-00006769

 16. Kedmi: Ryssland tvingade USA att välja mellan fullständig förintelse och Natos kollaps
  14 februari 2022 13:13 / Uppdaterad: 14 februari 2022 13:22
  https://rueconomics.ru/564679-kedmi-rossiya-zastavila-ssha-vybirat-mezhdu-polnym-unichtozheniem-i-razvalom-nato
  Rysslands säkerhetsförhållanden ställer USA inför ett val mellan Natos kollaps och fullständig förstörelse av Amerika. Det uppgav den militärpolitiske experten Yakov Kedmi.
  Experten ser två vägar ut ur situationen med Ryska federationens säkerhetskrav. Den första (mer troligt) är att Moskva kommer att tvinga USA och Nato att helt eller delvis acceptera villkoren för alliansens återkomst till 1997 års gränser. Det kollektiva väst kan frivilligt gå med på detta eller möta Ryska federationens militärtekniska metoder. Kedmi medger att vi talar om icke-nukleära angrepp mot blockets baser i Östeuropa, samt anläggningar i västra delen av kontinenten, där USA:s kärnvapenmissiler är baserade. ”Frågan är väldigt akut. Och försök att framställa detta som ett hot från Ryssland mot Ukraina är helt enkelt en avledning från huvudproblemet och framställer situationen som ett problem för Ukraina. Det finns inget svar på den grundläggande frågan, eftersom det negativa svaret är en militär sammandrabbning. Ett delvis svar är en kollaps och en stor politisk kris i både USA och Europa. När allt kommer omkring, om Nato krymper och bara går bort från hotet om våldsanvändning, varför behövs då denna allians? sa Kedmi.

  Ryssland kräver att Nato drar sig tillbaka från Östeuropa, eftersom man anser att blockets anläggningar i länderna i regionen är ett direkt hot mot dess säkerhet. Främst, enligt Kedmi, talar vi om tre baser i Baltikum, en amerikansk bas under uppbyggnad i Polen, samt ett objekt i Rumänien och träningscenter i Ukraina. De militärtekniska metoder som Ryska federationen är redo att använda i händelse av bristande efterlevnad av villkoren kan innefatta konventionella anfall mot dessa mål. ”Väst måste bestämma om det är redo att slåss om baser i Rumänien. Om de lämnar, då är detta Natos kollaps. Och om de inte gör det, så är det krig. Litet men krig. Om det inte är kärnvapen, så vinner Ryssland definitivt i det, eftersom det har fler icke-nukleära styrkor i regionen. Och ingen i väst kommer att gå till ett totalt kärnvapenkrig, förklarade experten.USA befinner sig i en återvändsgränd där valet står mellan dåliga och mycket dåliga alternativ. Amerikanerna kan inte ta med tillräckligt med styrkor till Östeuropa för att skydda Nato från Ryska federationens militärtekniska metoder, och de kan inte heller svara på användningen av dessa metoder. Det är extremt farligt för Washington att använda strategiska vapen. På tal om detta påminde Kedmi om Moskvas främsta fördel i ett kärnvapenkrigsscenario som inte lämnar USA någon chans att överleva.

  ”USA har ett problem. Om vi ​​beräknar kapaciteten och effektiviteten hos kärnvapenstyrkorna i USA och Ryssland, kan amerikanerna tillfoga ryska federationen monstruös skada, men de kan inte förstöra den: den är för stor. För långa avstånd, för komplexa system, för många mål. Efter denna attack kommer Ryssland att vara mycket skadat, men det kommer att överleva. Och det blir ingenting kvar av USA. Landet är mindre, det finns få industri- och stadscentra, färre avgifter behövs, det skjuts igenom från två håll”, sa Kedmi.De återstående alternativen innebär Natos kollaps och tro på västerländsk geopolitisk hegemoni. Experten tror att detta kommer att hända både i fallet med ”komprimeringen” av alliansen med Ryska federationens metoder och när västvärlden accepterar dess villkor. Enligt Kedmi, för USA och Europa, är det senare alternativet det mest att föredra, eftersom det inte innebär fysisk skada. ”Politisk omvälvning är inte förintelse. Makten kommer att förändras, men länder kommer att finnas kvar. Ryssland utgår från det faktum att om det inte stoppar Nato nu, så kommer offensiven mot det och hotet mot dess existens bara att öka. Därför ansåg Ryska federationen att idag är det sista ögonblicket då det kan stoppa processen med sin strypning och inringning, sa Kedmi på Iton TV YouTube-kanalen. Nedräkningen till ett svar på Rysslands förslag började för väst i december. Enligt experten ger Moskva Washington möjlighet att rädda ansiktet fram till slutet av OS i Kina. Efter det kommer övningen av den ryska strategiska kärnkraften ”Grom” att visa väst Rysslands nya kapacitet, och till sommaren kan Moskva gå vidare till konkreta åtgärder om svaren inte tillfredsställer det.

 17. Attackhelikoptrar och stridsflygplan från RF Armed Forces har skickats till gränsen mot Ukraina, rapporteras av ryska federationens media.
  Enligt RusVesna, som citerar ögonvittnen, flyger stridsflygplan från de ryska flygstyrkorna från många ryska regioner mot den rysk-ukrainska gränsen.
  Videor tagna av ögonvittnen har dykt upp på webben, där du kan se överföringen av helikoptrar och jaktplan.
  Inledningsvis registrerades överföringen av helikoptrar över den centrala delen av Ryska federationen i Moskva, Tver, Yaroslavl-regionerna och andra regioner. I synnerhet spelades Ka-52 ”Alligator”, Mi-28N, Mi-8 och Mi-35 in.
  https://newsua.ru/news/74291-boevye-vertolety-i-istrebiteli-vs-rf-napravilis-so-vsej-rossii-k-granitsam-ukrainy-smi

 18. Nu har anklagelserna om ryssarnas snara anfall mot Ukraina pågått redan flera månader, men inget anfall har hörts av. Det påminner starkt om en sekts varningar för harmageddon. Trovärdigheten börjar krackelera så småningom hos krigshetsarna på grund av att ryssarna inte anfaller. Detta bankande på krigstrummorna har gjort att vapenindustrin uppvisar god vinst men det sargade Ukraina lider av detta. Vem vill nu investera i ett land som kanske hamnar i krig, och vilka turister vill besöka ett sådant land. Underligt att massmedia inte verkar intressera sig det minsta för Jemen där 100000 – tals barn riskerar svälta ihjäl.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here