Bulgarien vill inte ha mer NATO-trupp i landet!

6
1696
Alexander Nevski-katedralen i Sofia, Bulgarien.

Den här artikeln av Dave DeCamp har publicerats på Antiwar.com Bulgarien säger att mer NATO-trupper inte behövs
Samt på Derimot.no https://derimot.no/na-faller-de-fra-ogsa-i-nato-bulgaria-vil-ikke-ha-nato-tropper-i-landet/. Översatt av Rolf Nilsson.
Vissa Nato-länder visar visst vet, vist.

Redaktör Romelsjö: Bulgarien har drygt 7 miljoner invånare och en yta på 110 000 kvadratkilometer, dvs. ungefär 1/4 av Sveriges yta.

_____________________________________________________________

Bulgarien vill inte ha mer NATO-trupp i landet!

Natos ledare har diskuterat att skicka fler trupper till Bulgarien och Rumänien. Men Bulgariens försvarsminister säger att detta bara kommer att öka spänningarna i regionen.

Bulgarien ser inte behovet av att utplacera fler Nato-trupper på sitt territorium. Det uppgav Bulgariens försvarsminister på tisdagen.

Under helgen rapporterade tyska medier att Natos högsta befälhavare diskuterade möjligheten att skicka fler trupper till Bulgarien och Rumänien för att motverka Ryssland.

Bulgariens försvarsminister Stefan Yanev bekräftar att så har skett. Men han säger att en sådan push bara kommer att öka spänningarna i området.

Stefan Yanev, Bulgariens försvarsminister

Stefan Yanev

”Min ståndpunkt är att en sådan diskussion, och en sådan framstöt, bara har potential att understryka den ökade spänningen i regionen”, skrev Yanev på Facebook.

”I det här fallet tror jag inte att det är nödvändigt, inte heller att man kan försvara ett beslut att sätta in ännu fler trupper inom vårt område.”

 

En eventuell plan för att flytta fler trupper till Bulgarien och Rumänien kommer att utöka Natos ”förbättrade framåtblickande närvaro”. Det betyder för närvarande stridsgrupper utplacerade i Estland, Lettland, Litauen och Polen.

Medan Bulgarien är skeptisk till planen har Rumäniens ledare bett USA att utöka sin närvaro på sitt territorium.

I november talade den rumänske utrikesministern i Atlantic Council och sa att han tänkte be utrikesminister Antony Blinken om USA skulle skicka fler trupper till Rumänien.

Rumänien har ingen gräns mot Ryssland, men de har en kustremsa mot Svarta havet, där USA och Nato har ökat sin närvaro.

USA har finansierat 152 miljoner dollar för att bygga ett projekt vid den tidigare sovjetiska basen vid Camp Turzi i Rumänien. Och det kommer att utöka Natos kapacitet i Svarta havet.”

Redaktör Romelsjö: USA har fått installera sin första missilbas i Deveselu i Rumänien, vilken trädde i funktion 2015. Där finns Aegismissiler som kan bära kärnvapen. här.

Föregående artikelAlliansfrihet
Nästa artikelVad tycker Ryssland idag om USA:s hot och annat?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

 1. Denna VIDRIGA ockupation av Europa måste sluta. Så länge det tillåts fortsätta såhär,så kommer det inte vara fred och dom dåliga spänningarna kommer fortsätta. Hur har man kunnat tillåta detta ske i så många år. Usa är ju rena krigsindustrin och störst i världen. Bara själva lägger man jämt mer pengar,än alla övriga Nato länderna TILLSAMMANS. År efter År. Det heliga och fredliga Europa har sålt ut oss till krigshökarna i Usa. Vad har Usa ens här att göra,när man inte delar någon gräns med EU. Detta Nato är bara galenskap och korkat. Det rätta och korrekta borde vara att avskaffa detta. Tycker EU själva också förtjänar ett straff för detta idiotiska galenskap man tillåtit och gjort. Så många gånger utan att tillåta folket och befolkningen ha något att säga till om. Det finns andra nya samarbeten,och EU kan ordna sitt eget försvar själva. Ju fortare man gör det,ju bättre. Istället fortsätter man ständigt göda den kriminella största vapenindustrin i världen. Vilket också är det självklara målet för krigshökarna i Usa. Bortsett från det uppenbara,att även fortsätta ha EU i hundkoppel och ockuperat. EU har varit hjärndöda för länge,och inte gjort det rätta och korrekta. Det rinner bara ut i sanden jämt,och åren går. Denna VIDRIGA ockupation av EU måste upphöra. Vi kan fan ordna vårt eget försvar själva. Vi ska föreställa det heliga Europa

  • Världen har en uppdelning i en Västvärld och ett Österland.
   Så har det varit väldigt länge.
   Hur länge kanske någon här kan svara på?

   Däremellan finns en gräns.
   Den gränsen ändrades efter ww2 då Ryssland segrade över Nazityskland.
   Segern gav Ryssland möjlighet att förhandla till sig Östeuropa och ansluta det till Sovjetunionen.
   När sedan Sovjetunionen imploderade ett femtiotal år senare ändrades gränsen tillbaka och Östeuropa plus Baltikum återgick till Västvärlden.
   De berörda länderna var då väldigt snabba att vilja ansluta sig till NATO.
   Inte alla men de flesta. Resten anslöt sig till NATO några år senare.

   Västvärlden och Österlandet domineras av två stormakter USA och Ryssland.
   Så har det varit sedan länge men nu håller Österlandet på att få en ytterligare stormakt i Kina.
   Vi är dock inte där ännu och sedan måste vi ta i beaktelse att Kina har ett mycket stort ekonomiskt samarbete med Västvärlden och inte minst USA.

   Jag kan inte se någon ockupation av USA mot EU.
   Därför så stora är inte USA. Hela EU är tillsammans större.

   Det som hänt är att Västvärlden blivit splittrad.
   Vare sig något land i EU eller för den delen USA har numera någon stark ledare.
   Det skulle vara Viktor Orban i Ungern i så fall men han är ratad av Västvärldens politiska etablissemang.
   Däremot har Ryssland en mycket stark ledare och Kina en stark ledning tack vare sin diktatur.

   Vad vi ser är en försvagad Västvärld blir till ett lika försvagat NATO.
   Jag är inte så bekymrad om NATO.
   Så länge vi har en splittrad och politisk svag Västvärld och ett starkt och enat Ryssland har jag svårt att tänka mig det kommer bli någon NATO utvidgning.
   Med Ukraina då närmast.
   Om konflikt eskalerar i Ukraina kan landet möjligen få begränsad hjälp från Västvärlden vilket också skedde vid tumultet och närmast inbördeskriget 2014, men någon militär allians med Västvärlden blir det inte frågan om.
   Vill Ukraina ta till militärt våld mot Ryssland så får de göra det själva liksom 2014, men jag tror faktiskt de avstår precis lika mycket som 2014.
   Jag skiter blankt i västpropagandan som bl.a. basuneras ut från SVT Public Service.
   Därför jag vet ju att Ryssland inte vill ha något krig.
   Men Ryssland kommer försvara sig om de på något sätt blir angripna.

   Min pappa sa när jag var liten på 1960-talet att ”Öst är öst och Väst är väst och aldrig ska de någonsin mötas”.
   Tänkte inte alls på det då men idag tror jag han hade rätt.
   Jag tror det bara är utopister som fantiserar dom det här motsatsförhållandet kan ändras men själv tror jag inte det alls om dess kulturer och traditioner ska hållas intakta.
   Det är här skillnaden kommer in mellan utopism och konservatism.

   Jag tycker mig numera se att jag valt sida.
   Sent omsider möjligen, men ofta är vi kanske sökare genom hela livet?

   Det skulle inte förvåna mig om de numera gängse utopiska idéerna i västvärlden har skapat instabilitet.
   Därför utopism saknar tradition och erfarenhet att förhålla sig till.
   Det mesta i utopism är prognoser och antaganden och skapar i sig en stor osäkerhet till gränsen mot förvirring.
   Förr var det en förhärligad framtid i kommunism och socialism men som idag blivit till en förhärligad framtid i klimatanpassning, avskaffande av kön och total jämställdhet mellan kvinnor och män samt upprättelse för alla minoriteter alla slag de än månde vara UTOM Västerlandets nationalister.

   Med det i baktanke är det tämligen enkelt att förstå alla hyllningar till den unga tonåringen Greta Thunberg.
   Hon har allt som behövs för att bli vår tids Klimat-Jesus.
   Dock sänd av det etablerade borgerskapet snarare än av Gud Fader själv.

   • Uppdelning i en Västvärld och ett Österland? Det var inget som skedde plötsligt. Europeisk ”Vit Makt”, som jag oblygt ser det, européernas utbredning, var successiv. Koloniseringen av Indien började 1610, opium krigen mot Kina med ursprung 1827, kolonisering av Nordamerika började 1565, och utrotningen av urbefolkningen, är en del av ”Vit Makt” kulturens expansion, Européernas utbredning, expansion och Nordamerika har blivit en andra bas för kolonisation och ”Vit Makt” expansion som pågår just nu. Orsaken var, och är till denna dag, girighet, man ville åt råmaterial och arbetskraft. Inget har ändrats idag. USAs krigiska expansion är inget annat i realitet än en fortsättning på kolonisation och ”Vit Makt” utbredning. Irak, Afghanistan, Syrien, Kazakstan, Tibet, Hong Kong, Xinjiang, Venezuela, Nicaragua, Sydkinesiska Havet, Taiwan, exemplen är ändlösa. Propagandan efter nazisternas välkända metoder på media gör allt för att få det att se ut som försvar, säkerhetsinitiativ och folkviljan. Vad som pågår med NATO just nu är en skrämmande repetition av Hitlers invasion av Polen 1939 och Hitlers ”Anschluss” av Österrike 1938. Det börjar med en massiv propagandakampanj, vilket är vad ni upplever just nu genom främst DN, Expressen och SVT. Man svartmålar offret för att mjuka upp opinionen hemma. Hitler tog över Österrike utan att ett enda skott avlossades, propagandan var så effektiv att Österrikarna välkomnade invasionen. Efter samma modell arbetar USA idag. Det är ni som läser detta som är mottagarna.

   • P.S. Sedan är Kina ingen diktatur utan har idag världens mest avancerade fungerande samhällssystem för demokrati, men det allvarligt indoktrinerade väst har inte en intelligensnivå tillräckligt för att förstå hur det verkligen fungerar. Ukraina har förberett militärt våld mot Ryssland genom att mobilisera omkring 100,000 trupp på sydsidan av gränsen mot Ryssland, varför Ryssland avskräckte dom med att mobiliseras 100,000 trupp på den ryska sidan, vilket är verifierat men har mörkats i västpressen. Samma propagandan metoder som under nazisttiden. Låt inte folk få veta sanningen.

 2. Fast Ryssland och rysk kultur är en av de fyra fasta hörnstenarna i occidenten: väst.

  Ryssland har ALDRIG kulturellt räknats in i orientens länder; som Kina, Japan, Korea etc.

  Som en fransk president uttryckte det: ”Vad skulle Europa vara utan det ryska?”; ”Klent och ett bord på tre ojämna ben”.

  Europa och Europas långsiktiga självständiga frihet måste välja inkorporera Ryssland i Europas säkerhetsstrukturer.

  Jag skulle vilja påstå att det idag är viktigare att få samförstånd, samarbete och inkludering lika viktigt som att få ut de skadliga invasiva och aggressiva amerikanska våldsetablissemangen UT UR EUROPA!

  För ett befriat och fritt Europa mellan Grönland och Ural!
  Ut med den amerikanska militära ockupationen ur Europas heliga jord och civilisation! Ned med det amerikanska våldsbarbariet!

  Må Europa bli herrar i eget hus!
  Europa kan bli FRITT!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here