CIA-veteran analyserar olika möjligheter: Israel verkar vara ansvarigt för bombningen av al- Ahli-sjukhuset

9
1290

Parkeringsplats för Al-Ahli-sjukhuset

Detta är en artikel 20 oktober 2023 av Larry C Johnson. Han är veteran från CIA och utrikesdepartementets kontor för terrorismbekämpning. Larry tillhandahöll utbildning för den amerikanska militärens specialoperationer i 24 år.

https://sonar21.com/after-weighing-the-evidence-israel-appears-responsible-for-the-bombing-of-the-al-ahli-hospital/

___________________________
Jag tror inte att det här inlägget kommer att göra någon glad och kommer säkert att väcka kritik. Jag har tittat på de fotografiska bevisen och lyssnat på ljudet från missilens påverkan / explosion. Jag ber er att förstå att jag varken är anti-Israel eller pro-Israel. Detsamma gäller palestinierna. Sätt mig i kategorin någon som anser att israelerna och palestinierna förtjänar en chans att leva i fred och säkerhet och inte bör döda eller förtrycka varandra.

Jag är nu redo att presentera min åsikt. Jag tror att sjukhusets parkeringsplats träffades av en israelisk ammunition, troligen en Hellfire som avfyrades från en drönare. En vän med expertis inom detta område vidarebefordrade detta:

En MQ-9 som bär termobariska versioner av Hellfire-missilen (något vi har levererat till Israel) är mycket möjlig. Just den versionen av missilen (AGM-114N) ger en särskilt otäck termobarisk/brännande explosion som ursprungligen utformades för att hoppas över/eller detoneras vid mynningen av en grottöppning och bränna ut allt syre (och kväva invånarna längre ner i tunneln). Min ledande teori? Israel kan ha trott att det fanns ett tunnelsystem från Hamas i området och försökte skjuta sönder det. Den där nedslagskratern passar in.

Varför avfärdar jag anklagelsen att Hamas var ansvarigt? Var snäll och titta och lyssna på bilderna från explosionen:

Jag har sökt på nätet och kan inte hitta ett enda exempel på att Hamas under de senaste tio åren har avfyrat ett vapen med denna ljud- och sprängsignatur mot Israel. Om du kan hitta ett, låt mig få veta det. Jag tar gärna emot en rättelse. De raketer som Hamas rutinmässigt avfyrar mot Israel är inte precisionsstyrda projektiler och de accelererar inte bortom tyngdkraftens hastighet när de faller mot jorden med ett kraftigt ”susande” ljud. Ännu viktigare är att Hamas ”stridsspetsar” är relativt små och inte har orsakat några massolyckor i Israel jämförbara med vad som skedde på Al-Ahli-sjukhuset.

Vissa har felaktigt påstått att det var en MK-84-bomb (ett monster på 2 000 pund). Titta på detta och döm själv.

Som du själv kan se skulle vilken som helst av MK-varianterna ha lämnat en enorm krater på parkeringsplatsen. Det finns ingen stor krater.

Israel gjorde sig själva en otjänst 19/10 när man försökte distansera sig från sjukhusbombningen genom att attackera en del av den grekisk-ortodoxa kyrkan Saint Porphyrius, ett viktigt historiskt och religiöst landmärke. Enligt Wall Street Journal bekräftade den israeliska militären att man bombat kyrkan. Hamasanhängarna pekar bara på attacken mot Sankt Porfyrius som ytterligare ett bevis på att detta är Israels standardförfarande. Kyrkbomben dödade 17 personer, däribland några barn, och skadade dussintals.

Israel rättfärdigade attacken:

IDF förklarade skadorna på kyrkan och betonade att ”Hamas avsiktligt placerar sina tillgångar i civila områden och använder invånarna i Gazaremsan som mänskliga sköldar”.

Vilket väcker en intressant fråga om dubbelmoral. Om Ryssland attackerade en kyrka i Ukraina och dödade barn, kvinnor och funktionshindrade skulle landet med rätta fördömas för att ha begått en krigsförbrytelse. Det som gör den arabiska och muslimska världen förbannad är att det inte finns något liknande ramaskri från väst, särskilt inte från USA.

Det finns en del goda nyheter. Grupper av judar och palestinska anhängare har gått samman för att protestera mot Netanyahus regerings agerande.
Även om dessa protester är små, är det ett hoppfullt tecken på att judar och palestinier kan komma samman och kräva en fredlig lösning. Israel följer dock fortfarande en mer ”koskälla”-strategi.

Föregående artikelBiden och Nato trappar upp kriget i Ukraina
Nästa artikelUttalande av Nationella Kommissionen för Mänskliga Rättigheter Chile-Sverige
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Betraktar man vad landet Israel gjort mot landets palestinska invånare är lätt att få uppfattningen om att Israel är en terrorstat.

  Vårt land Sverige har tidigare haft en fast inställning att ta palestinierna i försvar och försöka hjälpa dem.
  Många palestinier har också fått frihet i vårt land.

  Men läser man idag SVT Public Service så verkar vinden har vänt.
  Idag verkar Sverige stå fast på (terrorstaten) Israels sida och som mest vill ge palestinierna en nödhjälp på vägen att lämna sitt land för en framtid i det okända eller tyvärr för många en förtid i himlarnas rike.
  Men det verkar inte bekymra Sverige.
  Och absolut inte Västvärlden.
  Israel räknas till Mellanösterns enda demokrati.

  Västvärlden försvarar demokratin.
  Demokratin och dess Fria Marknad är egentligen vad Västvärlden består av.
  Något utöver det tror jag inte finns.

 2. Skamlöst använder de hellfire designad att suga bort syret för sina offer, de använder också fosfor idag! Vad blir nästa steg? Zyklon b? Då vore cirkeln sluten.

 3. … och ändå är detta en mycket liten avledningsmanöver, d.v.s. ett litet massmord i jämförelse med det stora massmordet på de egna barnen och världens barn. Jag tror personligen att följande kan vara den utlösande händelsen: https://lionessofjudah.substack.com/p/meanwhile-in-israel-8-year-old-vaccine

  … vilket kräver att regim-lojal lögnmedia forcerar på etnisk rensning genom terror och terrorbomber i Israel och i Palestina. Massmordet är sannolikt inte över än. Läs mer om saken på Vetenskapliga partiets hemsida!

  Vad ska vi med politiker som inte vill se evident sanning, inte samverkar brett och seriöst, inte varnar folket, men massmördar dem? Frågan går även till alla Israeler som lurats av den massmordiska regimen givetvis!

 4. Hehe, iusrahell ’verkar vara ansvariga’..Varför denna inlindning för att skydda en viss penninggrupp (tillhör ingen etnisk grupp och är areligiösa, men de ’tror på något’..). Allt är redan klarlagt, de medgav och dementerade o fegade sedan ur (soom vanligt) när de förstod (oj nu gav jag monsterna cred) att de hade mördat så många. O så skyllde de på Palestinierna,, alltså när ska löjets fasad rasa, för dessa sionistparasiter

 5. Man kan ställa en allmän motfråga:

  När slutade då Israels krigsmakt att bomba civila och civila mål; allt från bostäder till FN:s skolor och flyktingläger, liksom de flesta gånger utbombade europeiskt uppbyggda och återuppbyggda anläggningarna för civilt palestinskt bruk?

  När har de någonsin upphört? Har de alls upphört? Skedde det just med Netanyahus regeringsbeslut precis timmen innan den nu berömdt ökända ”sjukhusmassakern”?

  Vilka palestinska raketer har då också någonsin med en endaste träff dödat 300, 400 eller 500 israeler inne i Israel?

  Två kritiska motfrågor som också måste besvaras.

 6. Dom som gjort och spridit denna falska berättelsen och analysen är amerikanska och brittiska, förutom Israel. Dessa båda två länders ledare har sprungit till Netanjahu och på bild försäkrat sitt fulla stöd. Toffeln Sunak ville EJ vara sämre än hussen i Washington och sprang till Netanjahu för att ge britternas stöd. Arabländerna gjorde med rätta mycket ljud när denna terroristattack mot sjukhuset skedde. Sunak har fått ta emot många protester både från gatorna hemma och många medlemmar från oppositionen. Jag ser inget slut på detta, HELT tvärtom blir de värre i veckan nu och månaderna framåt. Usa vill så och eskalerar. Vad fan gör deras beväpnade hangarfartyg på Medelhavet utanför israeliska kusten dit dom sprang omedelbart för över 15dygn sedan. Hotar allt och alla och spelar världspolis. Dessa parasiter luktar sej fram överallt på denna planetens alla hörn och kanter JÄMT, där man agerar livsfarlig världspolis. När man i själva fallet ägnar sej åt terrorist och härskartekniker

 7. Läste just ett på SVT:
  ”Raketattack mot Israel – en miljon sökte skydd
  En svärm av raketer ska under dagen ha avfyrats mot centrala Israel från Gaza, skriver israeliska medier.

  Flyglarmen ljöd på flera orter, bland annat i Tel Aviv, och omkring en miljon israeler ska ha tvingats söka skydd, enligt Jerusalem Post som beskriver attacken som den mest omfattande mot Tel Aviv sedan krigets början den 7 oktober.

  Tre personer ska ha skadats i städerna Holon och Be’er Ya’akov. enligt Haaretz.

  SVT-avatar
  Oscar SchauSVTReporter”

  En svärm av raketer från Gaza lyckas alltså skada (inte döda) 3 personer och så vill man att vi skall tro att en likadan vilsegången raket skall ha tagit livet av 471 personer i Gaza.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here