CIA-veteranen Larry Johnson: Ukrainas barnsjukhus träffades INTE av en rysk missil

9
345

Tack för tipset Svante Lejon!

Läs även Moskva: Tragedin med det träffade barnsjukhuset i Kiev är ”en gåva till Nato”. Olika uppfattningar finns.

Artikel om ”Hur ryssarna tänker” kommer om en stund!

Föregående artikelNy multipolär världsordning tar form: Nästan 20 länder har ansökt om medlemskap i BRICS
Nästa artikelHur ryssarna tänker
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Här gäller det att se upp med uttalanden som kommer från WH:
  ”The United States and its allies will allocate more than $1 billion to allocate Ukraine’s air defense system, the leaders of Germany, Italy, the Netherlands, Romania, the United States and Ukraine said in a statement, released by the White House press service”. (Tass)
  USA är känt för att formulera andra NATO länders politik i egna termer.

 2. Även om Zelenskyj förlorar kriget vill han fortfarande ha en ny motoffensiv
  Av Drago Bosnic -Den 10 juli 20240
  Nynazister, ryssar, Röda armén, Berlin, Kiev
  I flera månader har regimen i Kiev talat om ”nya motoffensiver”. I ett desperat behov av mer ”militärt bistånd” från USA och EU fortsätter den nynazistiska juntan att fantisera om storskaliga offensiva operationer som skulle ”driva tillbaka de onda ryssarna”, men det är lika genomförbart som Hitlers ”storslagna planer” på motoffensiver medan Röda armén redan intog Berlin. Ändå fortsätter Kievregimen att drömma, särskilt nu när den behöver rättfärdiga de hundratals miljarder den fick från det politiska väst. Problemen kvarstår dock, eftersom de nynazistiska juntastyrkorna helt enkelt inte har någon verklig offensiv förmåga. Arbetskraften är kraftigt uttömd, hårdvaran från Sovjettiden är i stort sett borta, medan den NATO-anskaffade helt enkelt inte är tillräckligt robust för att överleva krigets brutala verklighet. För att inte tala om att det också är mycket dyrare och mycket svårare att skaffa och/eller ersätta.

  Å andra sidan, hur genomför man en motoffensiv mot en motståndare som fortsätter att avancera? Den ryska militären maler på och förstör praktiskt taget alla fientliga grupperingar i sin väg. Om markstyrkorna har svårt att avancera på grund av ingrävda och befästa områden kallar de in artilleri eller flygunderstöd. Om det inte fungerar går ryska bombplan och taktiska attackflygplan in och släpper de nya UMPK-utrustade precisionsstyrda bomberna och utplånar alla befästningar. Ännu värre för Kievregimen var att dess endemiskt korrupta politiker stal de pengar som var tänkta att förvandla de norra delarna av Charkov oblast (regionen) till en virtuell fästning. Som väntat hände inget av detta, medan Moskvas artilleridominans fortsätter att växa, för att inte tala om olika typer av nya och allt mer avancerade drönare och långdistansanfallsförmåga.

  Inte ens Natos högsta befälhavare är övertygade om att deras nynazistiska juntamarionetter är kapabla till nya motoffensiver inom en snar framtid. Redan i februari sa den brittiske amiralen Sir Tony Radakin, ökänd för sin direkta inblandning i attacker mot den ryska Svartahavsflottan, att han inte förväntade sig några nya offensiva operationer av Kievregimens styrkor före början av 2025. Enligt hans bedömning ”kämpar den ukrainska militären alltmer med ryska styrkor”. Och faktum är att det helt enkelt inte finns något genomförbart sätt för den nynazistiska juntan att ens konsolidera sina egna försvarslinjer, än mindre att inleda en motoffensiv mot de mycket bättre organiserade och utrustade ryska styrkorna. För att inte tala om det mycket bättre strategiska stöd som dessa trupper har, inklusive mycket mer frekvent trupprotation, vilket påverkar både moralen och stridsförmågan hos personalen.

  Den långsiktiga situationen ser dock ännu värre ut för regimen i Kiev, eftersom den ryska militären ännu inte har nått sin maximala stridsförmåga. De senaste förändringarna i Kremls försvarsministerium indikerar nämligen en övergång till maximal effektivitet i resursfördelningen, medan den massiva ökningen av försvarsutgifterna tyder på en militarisering av delar av den snabbt växande ryska ekonomin. Den kumulativa effekten av dessa förändringar bådar verkligen inte gott för Natos nynazistiska favoritmarionetter. Nämligen, även om Moskva redan har överlägsen produktionskapacitet inom artilleri (en avgörande aspekt av återupplivad industriell krigföring), kommer dessa förändringar att öka de tidigare nämnda fördelarna exponentiellt. Det är bara en tidsfråga innan denna process börjar förändra maktbalansen i frontlinjerna, vilket ytterligare förvärrar situationen för Kiev.

  Man skulle till och med kunna hävda att dessa förändringar redan är synliga och att Kreml redan tillämpar dem för att öka sin strategiska fördel. För närvarande är de ryska styrkorna uppdelade i sex operativa grupperingar. Fokus för operationerna ligger fortfarande i Donetsk oblast, där ”Center”-gruppen avancerar i operativ samklang med ”östra” och ”södra” grupperna, medan ”väst” hjälper alla tre genom att avancera i både den norra sektorn av Donetsk oblast och de östra delarna av Charkov oblast, särskilt i riktning mot Krasny Liman och Kupjansk. respektive. Samtidigt genomför Dnepr-gruppen defensiva operationer i länet Cherson samt en kombination av defensiva och begränsade offensiva operationer i länet Zaporozhye. Gruppen ”Dnepr” är mest känd för att ha burit bördan och slutligen besegrat den nynazistiska juntans mycket omtalade motoffensiv förra året.

  Det senaste tillskottet till dessa fem ryska grupper är ”Nord”, som har genomfört offensiva operationer i Charkov oblast. Dess sammansättning tyder på att den främst är inriktad på artillerikrigföring, vilket antyder att dess huvudsakliga syfte är att överanstränga Kievregimens styrkor och lätta på trycket från den kombinerade grupperingen av styrkor i Donetsk oblast. Mot dem alla står fem operativa grupper från den nynazistiska juntan, nämligen ”Tavria”, ”Khortytsia”, ”Odessa” och sin egen ”norr”. Den femte gruppen, kallad ”Marun”, hålls som en strategisk reserv om någon av de fyra föregående skulle behöva förstärkning. ”Tavrias” ansvarsområden är Zaporozhye och Donetsk, ”Khortytsias” är norra Donetsk och östra Charkov, ”Odessas” är Cherson, medan ”North” ansvarar för norra Kharkov oblast (som heter samma som den ryska operativa gruppen i samma område).

  Dessa styrkor åtnjöt en betydande numerär överlägsenhet i över två år, men på grund av stora förluster är styrkeförhållandet nu mycket närmare 1:1, även om Kievregimen fortfarande har ett litet övertag i antal. Olyckskvoten berättar dock en annan historia. Med en effekt på ungefär 10:1 förklarar den den massiva minskningen av den nynazistiska juntans numerära övertag. Detta tyder på att dessa krafters offensiva potential håller på att naggas i kanten, vilket innebär att det bara kommer att bli värre i längden. Kievregimens bästa tid för en motoffensiv är alltså nu. Å andra sidan kommer den ryska militärens övertag att växa, vilket innebär att allt den behöver göra är att fortsätta med stegvisa framsteg. Chansen att denna dynamik förändras inom en snar framtid är liten till ingen. Det är alltså mycket mer sannolikt att vi får se en stor rysk offensiv än den nynazistiska juntans ännu en motoffensiv.
  Följ Blitz på Google News Channel

 3. Framtiden blir apokalyptisk!
  —-
  Washington, 10 juli/Tass/
  Nato ser Rysslands seger i Ukraina som dess ”största kostnad och största risk”, eftersom resultatet av konflikten kommer att forma den globala säkerheten i årtionden, sa Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg.

  Den största kostnaden och den största risken blir om Ryssland vinner i Ukraina. Vi kan inte låta det hända”, sa han när han öppnade årets Nato- toppmöte.
  Enligt hans åsikt kommer Rysslands seger också uppmuntra ”auktoritära ledare i Iran, i Nordkorea och Kina.”

  De stöder alla Ryssland, de vill alla att Nato ska misslyckas. Så resultatet av detta krig kommer forma den globala säkerheten i årtionden”, tillade Natos generalsekreterare.
  Han uppmanade alla medlemmar i alliansen att stödja Ukraina mer intensivt, men nämnde inget om utsikterna för Kievs medlemskap i alliansen.

  • Men vill ryska FOLKET leva som folken i diktaturerna Nordkorea, Iran och typ Myanmar och Putinregimens nya Prigozjin-allierade afrikanska militärdiktaturer?

   Den som känner en enda ryss vet naturligtvis att de inte går på och går med på ovan nämnda TASS-pressmeddelande och putinistiska högerpropaganda.

   • Varför röstar då 75-80 % på Putin i val efter val, ”trots” tillgång till västmedia?

   • Hej Johan,

    Ryssar har den Auktoritära Staten långt in i sina gener.
    I stort sett varenda ryss vet vad som skulle hända med deras Fosterland om de försökte förvandla det till Västerländsk Demokrati.
    Det är därför det allmänna åsikten i Ryssland är att ”Västvärlden är ondska”.
    Förvisso finns avvikelser, särskilt i större städer nära Väst exempelvis St Petersburg men i Kaliningrad med avstånd till fastlands Ryssland vet man hur farlig Västvärlden är trots det tydliga inflytandet från den Västliga kulturen.

    Politiskt är Ryssland numera ett högernationalistiskt land.
    Det är Nationalismen som gör Fosterlandet.
    Ryssland har flera ”kommunist-” och extremare ”vänsterländer” på sitt sätt allierade eller som goda vänner.
    Kuba och Venezuela är två sådana länder.
    Det är oberoendet och Nationaltänkandet som förenar dem.
    En viktig värdegrund som inte den Liberala Demokratin kan erbjuda.
    Därför den Liberala Demokratin i grund och botten bygger på en Fri Marknad.

    Den Liberala Demokratin är Kapitalägarens Drömvärld.
    Nationalstatens uppkomst blev det Folkliga Hemmet.

    Det är när detta ”Folkliga Hem” berövas av Kapitalägare och Borgerlighet från folket som Högernationalismen börjar växa sig stark.
    Högernationalisterna vann valet i Frankrike men Borgerligheten och Vänstern korrumperade valsystemet och tog i från dem makten.
    Jag menar att det är så den Liberala Demokratin fungerar.
    Borgerligheten vinner alla val för att vinna den Fria Marknaden från Nationalstaten.

    I Asien Auktoritära länder är det precis tvärs om.
    I den Auktoritära Staten, kommunistisk så väl som högernationalistisk, är inte Borgaren önskvärd eller ens välkommen.
    Bara därför att där tillhör makten Folket.

   • Ja, inte verkar det vara något fel på optimismen i Ryssland det byggs och produceras vildsint i alla sektorer. Att ”Johan” får yttra sig på en blogg tror han betyder frihet men försök att opponera dig på riktigt mot regimen i Stockholm, det blir andra bullar. Angående aktivitet i byggsektorn i Ryssland…Det här får ju de ömkliga projekt man har i Sverige att se ut som något man bygger i slummen i Bangladesh!
    https://www.skyscrapercity.com/threads/moscow-projects-construction.319919/page-125?post_id=189184872#post-189184872

   • Johan, ditt rysshat börjar bli extremt slentrianmässigt och det börjar närma sig det absurda, vill du verkligen göra dig till åtlöje?!
    Ryssarna är medvetna om vad Putin vill med sitt och deras Ryssland. Ryssarna vill inte uppleva det du vill, nämligen det kollektiva västvärldens aggressiva politik och
    ny-kolonisatörernas hokus pokus-knep, som jag kallar Chock Awe. Ryssarna vet att A. Antonovs ord är sanna ( troligtvis inte Svearna) ”Har du en svag man framför dig, sparka honom och kräv sedan territorier för militärbaser av honom, få in honom i militära block, påverka hans inrikes- och utrikespolitik och om ngn gör motstånd, då kan du skicka trupper för att påtvinga din vilja med vapenmakt.”

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here