Moskva: Tragedin med det träffade barnsjukhuset i Kiev är ”en gåva till Nato”. Olika uppfattningar finns.

44
497

Inte oväntat finns olika uppgifter om det träffade och delvis förstörda barnsjukhuset i Kiev. Som vanligt redovisar RT båda sidors uppgifter, vilket är mere ovanligt i svenska media. Se nedan.

_________________

I. SVT verifierar: Barnsjukhuset träffades av hel kryssningsrobot – och inte splitter

Det har förekommit uppgifter om att det var splitter från en robot som slog ner i barnsjukhuset i Kiev, men en video på Telegram visar att det rör sig om en direktträff med en kryssningsrobot.

SVT har geolokaliserat videofilmen.

Enligt ukrainska uppgifter var det en robot av modellen KH-101, som uppges vara Rysslands mest avancerade robot med en stridsdel på 400 kilo sprängämnen och en räckvidd på 4500 kilometer.

Bredvid barnsjukhuset ligger det statliga departementet för infrastruktur. (Min markering).

Se när kryssningsroboten slår ner i videon ovan.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/direktrapport-forsamrat-sakerhetslage?inlagg=759c31064ba171d04d7ec44a08b103c1

__________________________

II. Kiev sjukhus tragedi ”en gåva till Nato” – Moskva
Det USA-ledda blocket kommer att använda incidenten för att motivera fortsatt beväpning av Ukraina, har den ryske ambassadören i USA Antatoly Antonov hävdat.

En dödlig missilincident på ett framstående barnsjukhus i Kiev kommer att användas av västerländska nationer för att motivera att fler vapen skickas till Ukraina, har den ryske ambassadören i USA Antatoly Antonov hävdat.

Den medicinska anläggningen Okhmatdet (förkortning för ”skydd av moderskap och barndom”) i den ukrainska huvudstaden skadades allvarligt av en kraftfull missilexplosion som landade nära den mitt i en rysk långvägsbom mot flera mål i Ukraina. Kiev och Moskva har anklagat varandra för att avfyra projektilen som skadade anläggningen.

Antonov anklagade amerikanska medier för att dölja vissa relevanta fakta från sin publik, inklusive det ryska försvarsministeriets bedömning att missilen kom från ett ukrainskt luftvärnssystem stationerat inne i Kiev. Istället ”piskar pressen och den amerikanska regeringen upp hysteri”, hävdade diplomaten på måndagen.

”Verkligheten är att incidenten med det förstörda sjukhuset, som inträffade på tröskeln till ett Nato-toppmöte i Washington, uppenbarligen togs av Kievs anhängare som en ’perfekt gåva’ för att motivera ytterligare upptrappning av konflikten och fortsatta fientligheter till det sista ukrainska”, beklagade ambassadören.

Höga ukrainska tjänstemän har påstått att den ryska militären medvetet riktade sig mot Okhmatdet. Vladimir Zelensky har förklarat att missilträffen och Moskvas tillskrivning av den till ukrainskt luftförsvar visar ”de fula jävlarnas cynism i Kreml.”

‘Untrue’: Russia slams Ukrainian claim of attack on civilian targets

Pro-Kiev media har sagt att vapnet som träffade sjukhuset var en rysk luftuppskjuten Kh-101 kryssningsmissil. Kritiker av det påståendet hävdar att projektilen, som tydligen kan ses i en video filmad på avstånd av ett vittne, troligen var en AIM120 som avfyrades av ett NASAM-missilsystem eller en interceptor som avfyrades av missilsystemet MIM-104 Patriot. (Se nedan). Västerländska givare har tillhandahållit dessa USA-utvecklade vapen till Ukraina.

Surface To Air Missile: MIM-104 (Patriot) - Falcon Lounge

Enligt ukrainska tjänstemän dödades två vuxna, inklusive en läkare, vid Okhmatdet, medan tio andra skadades. Två våningar i anläggningens huvudbyggnad rapporterades förstörda.

Ett tre dagar långt NATO-toppmöte är planerat att starta på tisdag. Ukraina kommer enligt uppgift att erbjudas en ”bro till medlemskap” vid evenemanget, och ett Tyskland-baserat permanent uppdrag för att hjälpa leveransen av västerländska vapen. https://www.rt.com/russia/600690-kiev-childrens-hospital-ambassador/

Skador i Kiev berodde på felaktigt luftförsvar, inte ett ryskt missilangrepp, har försvarsministeriet i Moskva sagt. Påståenden från ukrainska tjänstemän om att Ryssland medvetet attackerade civila mål i Kiev i måndags är ”absolut osanna”, enligt försvarsministeriet.

Ukrainas inrikesminister Igor Klimenko har stämplat Ryssland som ”en nation av terrorister och avskum”, och tillägger att minst sju människor dödades i huvudstaden.

Den ryska militären bekräftade att den avfyrade en störtflod av långdistansmissiler på måndagen, men betonade att den riktade in sig på militära fabriker och flygfält i Ukraina. https://www.rt.com/russia/600627-kiev-missile-strike-kinzhal/

III. Tillåt mig att som påminnelse presentera ett utdrag ur en artikel av Gilbert Doctorow NATO celebration of its 75th anniversary at a Summit today in Washington, D.C.

Mycket lämpligt för Mr. Zelensky inträffade denna katastrof dagen före dagens öppningsceremonier för Natos 75-årsjubileum i Washington. Det ger honom och andra talare vid detta toppmöte ett samlingsrop mot Rysslands påstådda omänsklighet och brott mot krigsreglerna i Ukrainakonflikten, allt i syfte att väcka deltagarna att godkänna ännu mer ammunition och pengar till Kiev.

Liknande tillfälligheter har präglat många av de falska flagghändelserna från det förflutna. Det kallblodiga mordet på civila i Bucha inträffade i mars 2022 bara några dagar efter att Kiev avfärdade dess underskrift på ett utkast till fredsavtal med Ryssland på uppmaning av Boris Johnson. Det var en praktisk motivering i efterhand för att fördubbla kriget mot Kreml.

Red: Läs gärna Sanningen om Bucha finns! Men vem vill ha den?

På liknande sätt inträffade den ryske oppositionsledaren Alexei Navalnyjs död i hans fångläger mycket bekvämt dagen före öppnandet av säkerhetskonferensen i München 2024, till vilken hans fru, nu änka, hade bjudits in att tala.

Red: Läs gärna Navalny: En lämplig död, hycklande sörjd?

Föregående artikelNatos krigstoppmöte i Washington
Nästa artikelNy multipolär världsordning tar form: Nästan 20 länder har ansökt om medlemskap i BRICS
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

44 KOMMENTARER

 1. Det är dags för vapenvila. Det är dags för fred att belägra denna region. Det är dags för någon slags samtalston och inledningar på förhandlingar. Oavsett vilka vapensorter, från vilka länder och var de skulle intentionsmässigt och borde ha slagit ned.

  Det går inte att hålla på med de här galenskaperna längre.

  • Det är nog mer dags för ”Johan” att vila upp? Att vara desinformatör verkat vara ett slitsamt ”jobb”? Att det är en ukrainsk luftförsvarsmissil på avvägar bekräftas av alla seriösa källor och dit hör inte MSM-fulmedia. Ray McGovern f.d CIA säger öppet att det hela stinker råtta…ukrainsk råtta, efter sin analys av bildmaterialet. En Kinzhal hade jämnat hela sjukhuset med marken!

  • ”What do I mean by honest analysis? For starters, dispense with the bullshit propaganda that Putin is intent on building a new Russian Empire and conquering the world. Second, provide an accurate account of Ukrainian and Russian casualties. Western intelligence is downplaying Ukrainian losses and grossly exaggerating Russian killed and wounded. Third, assess the legitimate prospects for Ukraine to re-constitute its military and effectively challenge Russia. I can tell you, based solely on open source material, that Ukraine’s chances are ZERO! Fourth, show how the current U.S. policy is alienating allies and strengthening the multi-nodal alliance headed up by Russia and China. The strategic implications of that raise questions about the security of the United States economy and its current hegemonic position in the world.”

   https://sonar21.com/western-intelligence-war-on-russia/

 2. Inget oväntat av USA-stödda regimer! Väl planerat att ske i samband med Natos krigstoppmöte i Washington…usch, usch, usch och mer är att väntas!

  Moskva, 9 juli
  Ett barnsjukhus i Kiev träffades i måndags den 8 juli med en NASAMS-missil, säger det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova i en kommentar. Enligt Zakharova levererade de ryska väpnade styrkorna den 8 juli en massiv attack mot militäranläggningar i Ukraina, med långdistansprecisionsvapen, som vedergällning för upprepade ukrainska försök att orsaka skada på ryska företag. Medan en annan ukrainsk luftvärnsmissil missade sitt mål och landade på kliniken, insisterade hon.

  ”Det har bekräftats, inklusive bevis från flera vittnen, att en missil som avfyrats från det västra NASAMS missilsystem träffade lokalerna på Okhmadet pediatriska sjukhuset i Kiev”, sade den ryska diplomaten.
  Samtidigt ”anklagar Kievregimen Ryssland för att medvetet attackerat barn”, sa Zakharova när hon upprepade att ukrainska styrkor installerar sina luftvärn i bostadsområden och använder civila som en mänsklig sköld.

  Enligt Zakharova har Kiev-juntan länge använt civila anläggningar för att montera militär utrustning eller förvara västerländska vapen. ”Dessutom använder de ukrainska styrkorna själva civila invånare och anläggningar som en sköld”, tillade hon och kritiserade denna praxis som ett grovt brott mot internationell humanitär rätt.

  ”Försök från Zelenskys regim att använda den dödliga attacken mot barnsjukhuset i Kiev i propagandasyfte är ytterligare ett bevis på dess omänskliga nazistiska karaktär. Kievregimen är redo att begå vilket brott som helst för att stanna vid makten, och det gör att den inte tar hand om (ukrainska) medborgare, inklusive barn”, avslutade hon.

  • UKRAINA BOMBAR SITT EGET BARNSJUKHUS
   8 juli 2024 by Larry Johnson¨
   Den västerländska propagandamaskinen – inför Natos toppmöte i Washington DC – lever och sparkar som en thailändsk kickboxare med andlösa rapporter som denna, ”Ryssland slår barnsjukhus i dödlig spärreld över hela Ukraina”. Det är NY Times rubrik – märk väl förstasidan – men man kan se samma budskap på alla större amerikanska, brittiska och europeiska tidningar. Till och med Al Jazeera klättrade ombord för att basunera ut ”nyheterna”. Här är NY Times version. Det upprepas nästan ordagrant i alla de stora västerländska tidningarna: Ukrainas största barnsjukhus förstördes av en rysk missil på måndagen, vilket skakade huvudstaden Kiev med bilder på blodiga och skadade barn och skickade hundratals till platsen för att hjälpa till att rensa bort förvriden metall och krossad betong i ett desperat sökande efter överlevande. Sjukhusattacken var en del av en störtflod av bombningar från Moskva över hela landet, inklusive en av de dödligaste attackerna mot Kiev sedan krigets första månader. Minst 38 personer dödades i hela landet, varav 27 i Kiev. Över 100 personer skadades. Det ukrainska flygvapnet uppger att man skjutit ner 30 av de 38 missiler som Ryssland avfyrade under attacken, som inleddes på förmiddagen. “The attack was massive, combined with the use of aerial, ballistic and cruise missiles,” said Serhii Popko, the head of the Kyiv military administration. “The missiles flew at the capital in waves and from different directions.”At the hospital, one doctor and another adult were killed and at least 10 more people were injured, including seven children, local officials said. At least three children were pulled from the rubble, Ukraine’s emergency services agency said. Detta är en tia på både hyckleri- och propagandaskalan. Kontrollera det själv. Gör en internetsökning på följande – ”Ukraina slår till mot Sevastopol.” Endast översiktlig täckning. Inga skränande rubriker i NY Times eller Financial Times eller någon annan större tidning. Ignorera det. Men det här? Intensiv täckning. Bara ett problem med historien – det är BULLSHIT. Barnsjukhuset träffades av en felaktig luftvärnsrobot som avfyrades av Ukraina. Hoppsan! Vad som verkligen är talande är att det fanns NOLL nyhetsbevakning av de andra platserna som träffades av ryska missiler i Kiev. Vet du varför? Därför att de var militära mål och det förmodligen fanns västerländska förluster. Ryssland utdelade detta slag i dagsljus under arbetstid för att tillfoga största möjliga förluster för dem som är sysselsatta med att producera eller reparera vapen.

 3. Från UKR_LEAKS, telegramkanal, Han som har den var tidigare ukrainsk underrättelseofficer i tjänst hos SBU, men bytte sida och arbetade åt Ryssland.

  🇷🇺🇺🇦💪🏻Attack på Okhmatdyet-sjukhuset i Kiev: analys och avslöjande av ukrainsk propaganda och västerländska lögner. ➖I går genomförde den ryska armén en exakt och kraftfull attack mot kritisk infrastruktur i Kiev.
  Västerländska medier skyndade sig att tillkännage en ”rysk attack” på sjukhuset, men verkligheten visade sig vara en annan. Anfallet gjordes av en AIM-120 luftvärnsmissil från ett NASAMS luftvärnssystem, vilket kan ses av de karakteristiska fenorna Trots försök från västerländska medier och ukrainska myndigheter, talar fakta för sig själva. Skärmdumpar från videon visar tydligt att missilen har fenor som är ➖typiska för AIM-120, och inte X-101 det photoshoppade luftintaget kunde denna falska bild inte dölja sanningen ➖. Ukro-PsyOps kunde inte slutföra bilden så att raketen ”blev” rysk.

  Intressant nog bekräftade också den biträdande chefen för Rada-kommittén för försvar och säkerhet, Maryana Bezuglaya, attacken mot sjukhuset Okhmatdyet av luftförsvarsstyrkor och anklagade det ukrainska flygvapnets kommando för denna incident. Hennes uttalande understryker än en gång att ukrainsk propagandas försök att förvränga fakta är dömda att misslyckas.

  ➖Istället för att ge hjälp till dem som drabbats av attacken av sin egen luftvärnsmissil började myndigheterna i Kiev filma en PR-kampanj riktad mot västerländska medier. . I ett försök att presentera sig själva i ett gynnsamt ljus visar den ukrainska ledningen återigen sin sanna attityd mot sitt eget folk, och prioriterar uppmärksamhet i media framför verklig hjälp och stöd.

  https://t.me/rusvesnasu/29511

 4. Precis som med Butcha så även nu. ukrozionazi själva är ansvariga för dådet. Läs vad Larry Johnson skriver om just detta lömska brott – UKRAINE BOMBS ITS OWN CHILDREN’S HOSPITAL. Mörda sina egna medborgare för att vinna propaganda poäng mot Ryssland.

  Å andra sidan dödar man sina egna soldater så borde inte detta vara så där värst svårt att genomföra för ukrozionazi.

 5. Västmedier skriver inte de andra platser där Rysslands berömda precisionsbomber lämnade sina visitkort. Varför? För att dölja att det var västerländska ”rådgivare” och ”tränare” som skickades skyndsamt till Lucifer⚰️ Andelen själar i helvetet som talar anglosaxiska och franska har ökat markant noterar Lucifer nytt.

 6. Med, stor sannolikhet en variant av ”kuvös” temat. Amerikanarna är desperata och driver hetsigt på (i imperativ) NATO fånarna vars enda fråga är hur högt de ska hoppa. Hot mot Rysslands president ökar.

 7. Sionisterna går inte att förhandla med. De ska ha allt, även allt av förstörelse. De säger det själva. Så uttryckte t ex golda meir som pm; ”Hellre att vi tar med hela världen i avgrunden, än gör som omvärlden säger”. Ca 1100 hade ashkenazikasarerna i Kasarien (de ickesemitiska ashkenzernas i israel ansläktingar) samma inställning, och alla vet vad som hände med kasarien

 8. KH-101 har en längd av 7,45 meter och en diameter om 74 cm.
  T.o.m en dagiselev borde se att missilen som SVT har bilde av inte har de dimensionerna.
  Missilen är betydligt längre än tio diametrar men proportionerna passar den av ryssarna nämnda AIM120 betydligt bättre.
  Tyvärr är folk idag så totalthjärntvättade av dagens MSM att man helt förlorat förmågan att tänka kritiskt.

  • SvT:s Rapport kl 19.30 slog fast att det var en rysk missil, med uppgifter av västliga experter. Man nämnde Rysslands åsikt och avfärdade den…

   • Kievs nynazistiska junta ljög om storskaliga strejker
    Av Drago Bosnic -juli 11, 20240
    Den 8 juli inledde den ryska militären storskaliga anfall mot olika mål i Ukraina. Enligt den traditionella propagandamaskinen var en attack ”särskilt dödlig”, eftersom den påstås ha ”dödat 41 civila” och ”förstört ett barnsjukhus”. Reuters säger att ”Ryssland sprängde det största barnsjukhuset i Kiev med en missil mitt på ljusa dagen på måndagen och regnade missiler ner över andra städer i Ukraina och dödade minst 41 civila i den dödligaste vågen av flyganfall på flera månader”. Rapporten försökte spela på de känslomässiga aspekterna med de grafiska beskrivningarna av föräldrar och barn som drabbats av dessa ”ondskefulla ryska attacker”. Reuters uppger att ”föräldrar med spädbarn i famnen gick på gatan utanför sjukhuset, omtöcknade och snyftande efter den sällsynta flygattacken i dagsljus”, medan ”fönster hade krossats och paneler slitits av, och hundratals Kievbor hjälpte till att rensa bort bråte”.

    På väg till Natos toppmöte i Washington DC hävdade den nynazistiska juntans frontman Volodymyr Zelensky att mer än 170 personer skadades, medan cirka 100 byggnader skadades, inklusive det tidigare nämnda barnsjukhuset och ett mödravårdscenter i Kiev, samt barnkammare, ett affärscenter och bostäder. Han sa också att ”ryska terrorister måste stå till svars för detta” och att ”oro inte stoppar terror, kondoleanser är inte ett vapen”. Kievregimen utlyste en sorgedag för idag och kallade attackerna ”en av de värsta luftattackerna i kriget” och insisterade på att den ”visade att Ukraina akut behövde en uppgradering av sitt luftförsvar från sina västerländska allierade”. Intressant nog hävdar de också att deras luftförsvar påstås ha ”skjutit ner 30 av 38 missiler”. Märkligt att de nynazistiska juntastyrkorna är ”så framgångsrika” i att skjuta ner ryska missiler.

    Samtidigt är de fortfarande i ”akut behov” av SAM-system (luftvärnsrobotar) från Nato. Frågan är vilket det är? Antingen är det nuvarande luftförsvaret inte tillräckligt, vilket innebär att rapporterna om nedskjutningar är en uppenbar lögn, eller så är rapporterna ”sanna”, vilket innebär att Kievregimens styrkor egentligen inte behöver ”bättre luftförsvar”. När allt kommer omkring ”skjuter de regelbundet ner” sex av två 9-S-7760 ”Kinzhal” luftburna hypersoniska missiler. Men allvarligt talat, detta är bara toppen av isberget när det gäller den rena löjligheten i propagandan i den Nato-orkestrerade Ukrainakonflikten. Till exempel rapporterar Reuters att man fått ”en video på nätet som visar en missil som faller mot barnsjukhuset följt av en stor explosion” och insisterar på att ”platsen för videon verifierades från synliga landmärken”. Och det finns faktiskt skrämmande bilder av barn som skadats av granatsplitter och fallande bråte.

    Det politiska väst använder nu också FN för att sprida narrativet om den ”brutala ryska attacken”. Storbritannien kallade till ett möte i FN:s säkerhetsråd, som kommer att äga rum i dag för att ”diskutera en rysk missilattack mot Kievs Okhmatdyt Children’s Hospital som var en del av en massiv attack den 8 juli som drabbade flera städer över hela landet och dödade minst 41 personer och skadade minst 140”, enligt CIA-fronten Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). Så, än en gång, ser vi hur FN används för det politiska västs ”mjuka makt”-projektion.
    Det bör noteras att rapporterna om skador på civila är sanna, eftersom filmerna verkligen är obestridliga. Det finns dock ett ”litet problem” med berättelsen. Videon som Reuters refererade till är nämligen också ett obestridligt bevis för att Ryssland inte genomförde den tidigare nämnda attacken mot barnsjukhuset i Kiev.

    Den nynazistiska juntan var orubblig i sin övertygelse om att Ryssland ”medvetet” attackerade Polen. Vid den tidpunkten hävdade jag att platsen för incidenten inte var i närheten av räckvidden för något ryskt SAM-system som använder 5V55K-missiler. Alla bevis tydde på att vapnet avfyrades från en äldre version av det sovjetiska S-300 SAM-systemet. Vid den tiden använde Kievregimens styrkor fortfarande flera versioner, varav de allra flesta tillhörde S-300P/PS/PT-serien. Roboten i fråga har en räckvidd på cirka 45 km.

    Uppdaterade versioner av den postsovjetiska eran användes aldrig i Ukraina, medan de närmaste ryska luftvärnsenheterna ligger minst 150-200 km bort, i Vitryssland, och använder mycket mer avancerade system som S-400. Polen självt bekräftade senare att den nynazistiska juntan ljög, vilket till och med ledde till ansträngda relationer mellan de två. Den senaste incidenten är inte på något sätt annorlunda.
    Följ Blitz på Google News Channel

 9. Det finns alltid många frågor runt sådana uselt gjorda fejk, typiska för naziregimen i Kiev…
  En massa människor omedelbart dök upp på ankomstplatsen och började imitera aktiviteter. Till exempel överlämnade en lång kedja av människor vattenflaskor. Hur lång tid skulle det ta att någon får en flaska med vatten vid slutet av kedjan? Och en man med en ”blodig” eller ketchupfärgad t-shirt var överallt – flyttar tegelstenar, delar ut vattenflaskor… Och varför hade han blod på ryggen? Om han blev skadad skulle han kunna röra sig överallt?
  Vad gör några mammor med barn med svåra onkologiska sjukdomar nära en mycket farlig plats? Om det tjöt ett flyglarm borde de befinna sig i ett skyddsrum. Och hur har de hunnit springa ut med droppstativen?
  Så stor folkmassa för Kiev i sådana svåra tider är inte normalt: Kievmedborgare försöker att inte vara ute på gatan för att inte bli tvångsmobiliserade.
  Och SVT visar bara en missil som slår ner och det är NASSAMs och inte alls de ryska ”Iskander” eller ”Kinzhal”, som slår rakt ner, som här på denna videon: https://t.me/Mikle1On/27131

   • Fråga Voldemort Zelensky, han är ett levande exempel på det.

    Historiskt har vi exempelvis Haavara avtalet (1933) mellan tyska sionisterna och Nazi Tyskland. Många högt rankade judiska officerare fanns i tyska Wehrmacht.

    Här hemma har vi samarbetet mellan sionister och SD. Bröderna Ekeroth är jo sionister. Vi såg folkmördar regimens flagga vecklas på SDs valvaka, utan att någon protesterade.
    Runtom Europa har vi flera exempel på täta samarbeten mellan barnmördar regimen israel och nazister. Wilders party i Nederländerna är ett av de.

    Har herr Weiss hört om ”The Jerusalem Declaration”, som representanter av rasistiska partier skrev under och som går ut på att försvara folkmördar regimen? Läs och bli upplyst
    https://www.newsweek.com/far-right-politicians-find-common-cause-israel-68583

   • Georg Weiss, vad tänker du är skillnaden mellan en sionist och en nazist? Och utveckla det du skriver om Stalins samarbete med Hitler. Vad exakt vad menar du?

    Och ni andra, kan man inte säga att sionismen och nazismen båda är grenar på fascismens träd? Och hur beskriver ni skillnaden?

     • Dagens Israel är som en klon av Hitlers Tyskland och drivs av samma brutala metodik och människosyn. Och ja, det finns folk även i Israel som genomskådat vad sionisterna sysslar med under den tunna ”demokratiska” fernissa som de agerar under och har som käpphäst för att fortsätta med sitt folkmord. Hur någon kan försvara dagens kriminella israeliska ledning är fullständigt obegripligt men ”Georg Weiss” har många likasinnade runt om i världen vilket gör det möjligt.

    • Catarina. Sionismen och nazismen har till stora delar samma ingredienser och det är den gamla koloniala övertygelsen om den egna ”rasens” överhöghet. Vi trodde i vår enfald att vi hade gjort oss av med kolonialismen, men icke så, den lever vidare.

     Den ariska rasens överlägsenhet, judarna som guds utvalda folk, den amerikanska exceptionalismen och andra nationalistiska myter har sina rötter i dom gamla kolonialstaternas plundring och förslavande av folk på södra halvklotet, plus Irland och Nordamerikas indianer.

     Fascismen är väl mer en totalitär syn på hur det egna landet skall styras än en påfallande rasistisk tankekonstruktion. Mussolini pratade inte så mycket om ras, vad jag vet.

  • Folkmördarregimen israel har heligt förklarats av Tyskland. Det verboten att kritisera denna regim i Tyskland. Exempelvis är det straffbart att visa banderoller/plakat med ”From The River to The Sea Palestine Will be Free.”

   Medan väst gråter krokodiltårar över ett barnsjukhus så är det tyst som graven om de 186,000 Palestinier som mördats av israel sedan den 8 oktober 2023.

   Dödssiffran i Gaza kan i verkligheten vara minst fem gånger högre än vad som hittills rapporterats. Det visar en analys som publicerats i The Lancet, rapporterar MSNBC. Det är en studie som publicerats i den medicinska tidskiften The Lancet som nu menar att antalet dödade i Gaza kan vara betydligt högre än de drygt 38.000 som hittills rapporterats.

   Kritiker har hävdat att den officiella dödssiffran är överdriven (även om Israels militär internt bedömer den som trovärdig, läs HÄR och HÄR), men enligt den nya studien är siffran i stället ”sannolikt en underskattning”.

   Många människor bedöms ligga kvar under rasmassorna, men forskarna framhäver även så kallade indirekta dödsfall, vars antal är flera gånger högre än de direkta. Även om konflikten skulle avslutas omedelbart, skulle de indirekta dödsfallen fortsätta under månader framåt, påpekar forskarna i sin analys.

   Den totala dödssiffran ”förväntas bli stor” beroende på bland annat intensiteten i konflikten, den förstörda sjukvårdsinfrastrukturen och matbrist.

   ”I de senaste konflikterna har sådana indirekta dödsfall varierat från tre till 15 gånger antalet direkta dödsfall. Tillämpas en försiktig uppskattning av fyra indirekta dödsfall per ett direkt dödsfall för de 37.396 dödsfall som rapporterats, är det inte osannolikt att uppskatta att upp till 186.000 eller ännu fler dödsfall kan hänföras till den pågående konflikten i Gaza. Använder man 2022 års uppskattning för Gazaremsans befolkning på 2.375.259 skulle detta bli 7-9 procent av den totala befolkningen i Gazaremsan”, skriver forskarna.”

   https://nyheter.swebbtv.se/studie-dodssiffran-i-gaza-kan-vara-186-000-minst/

  • Det är inte första gången ukrozionazi regimen dödar sina egna för att vinna några propaganda poäng. Till skillnad från vad Gaddafi eller Assad anklagades för här är det BEVISAT att det var en ukrozionazi SAM-missil som slog till. Självklart ljuger medier i väst med NYT i spetsen som bara den om bombningen av barnsjukhuset i Kiev. – det som sa det han var det.

   https://sonar21.com/ukraine-bombs-its-own-childrens-hospital-and-british-journal-says-palestinian-death-toll-is-astronomical/

  • Javisst är det tydligt att det är en mindre missil som träffar sjukhuset! Men MSM-fulmedia har redan målat in sig i hörnet av lögnerna som Ukraina levererar dagligen och man undrar ju hur länge folk ska låta sig luras? Visst är det tragiskt att många är så lättmanipulerade men dagens media hade en mästerlig läromästare i Josef Goebbels vars metoder man studerat flitigt på redaktionerna. I Ukraina kan man se en spricka i fasaden och många bedömare där tror heller inte på Zelenskys lögner längre då flera tagit avstånd från att det skulle vara en rysk missil som träffat sjukhuset.

 10. Varför bomba Ukrainas största barnsjukhus mitt i Kiev?? SvT har EJ verifierat SKIT. Man har ju ägnat 2,5år nu åt västerländska propagandan. Detta har hållt på HELA krisen att gå ut och döma Ryssland hårt utan att MINSTA lilla vänta på bevis. Det har varit massor under krisen där ALLT som ryssarna genom dom olika terrorattentaten avfärdas omedelbart av kollektiva Usa ledda Nato västvärlden. Rysslands Putin träffade Indiens Modi samtidigt som ALLA korkskallar från Nato skulle ses i Washington hos dess dementa åsna. Ukraina har gjort detta upprepade gånger för att få största möjliga genomslag. Zelenski gick direkt o klagade hårt mot Indiens Modis besök, samtidigt som ALLA Nato satelliterna skulle ses i Washington. Butja är ett annat exempel. Navalnyj är ett annat exempel där änkan redan var inbjuden till Munchen redan dagen efter. Dessa Usa Nato som är hela orsaken till att denna Ukraina kris fortsatt pågår är oerhört cyniska och lömska. Det är vidriga spel på löpande band. Vi kommer se fler terrorattentat då det är det enda Ukraina har. Att Ryssland medvetet och direkt skulle bomba Ukrainas största barnsjukhus mitt i Kiev finner jag direkt och respektlöst skrattretande. EU valet där högra krafter som vill ha Fred och slut på proxyn som gick starkt framåt var också en ögonöppnare. Befolkningen i många europeiska länder har fått nog och vill ha Fred och förhandlingar. Även befolkningen i Ukraina själva har EJ majoritet bakom Zelenski heller. Därför undvek man några som helst val i våras nu i övriga Ukraina bortom fronten, som helt är koncentrerad till östra delen av landet. Det är fortsatt goda pengar till amerikanska vapenindustrin som rullar in på löpande band. Övriga EU fjollorna är bara HELT tragiska som grävt ned sej så djupt i diket utan att ens veta hur man ska kunna komma ur detta samtidigt som man räddar ansiktet. Medans mästaren Usa skrattar hela vägen till banken. Det finns ekonomiska motiv också bakom att ukrainska eländet fortsätter från Usa. Ukraina tiggaren Zelenski har verkligen kört ner sitt land och befolkning i diket. Han grumlar HELT säkert om nätterna om varför man inte körde på förhandlingarna och avtalet med ryssarna VÅREN-2022 dvs ÖVER 2år sedan. Vore ärligt EJ förvånad om Zelenski mördas tills nästa år, OM han inte byts ut eller lämnar landet med sin familj. Jag finner detta mycket troligt tills nästa år

 11. Stephen Karganovic juli 11, 2024
  Den som kunde ha förutsett det människooffer som iscensattes för att pryda Nato-mötet i Washington skulle inte bli besviken.
  Den som, baserat på tidigare erfarenheter, kunde ha förutsett det människooffer som iscensattes för att pryda Nato-mötet i Washington skulle inte bli besviken. Den senaste ryska raketbeskjutningen mot ukrainska militära och strategiska mål, som inträffade strax före Natos toppmöte i DC, utgjorde ett tillfälle som är för värdefullt för att missa. Att bara rikta in sig på militära eller industriella platser skulle inte ha gjort mycket för att liva upp Nato-mötet eller för att få alla på samma sida. Men att slå till på ett barnsjukhus och döda några barn skulle nästan garanterat göra susen. Eftersom Nato befinner sig i ”total oordning”, som Alexander Mercouris rakt på sak uttryckte det, skulle Nato säkert kunna dra nytta av denna adrenalinkick och vilken sammanhållande impuls döda barn än kan ge denna hemska organisation.

  Den ryska regeringen är inga dumbommar. De förstår spelet perfekt, och inom några timmar var den falska flaggan i Kiev obestridligt avslöjad. Deras FN-ambassadör redogjorde i detalj för komplotten, till gagn för säkerhetsrådet och alla andra i det ”internationella samfundet” som var villiga att lyssna.

  Det iscensatta illdådet i Kiev är en teknik som utvecklades till perfektion i Sarajevo under konflikten i Bosnien på 1990-talet. Närhelst viktiga västerländska besökare skulle anlända eller beslut som ansågs avgörande för den muslimstyrda Izetbegovic-regimens intressen, stödda av västmakterna, skulle fattas, skulle en dödlig händelse iscensättas för politisk och propagandaeffekt.

  En av de mest ökända, och utan att vilja vara hädisk kan den också vara sorglig – ikoniska, händelser i denna rubrik var massakern på Vaso Miskin Street med människor som väntade i brödkön. Den iscensattes av de lokala myndigheterna den 27 maj 1992 (även här). Tidpunkten var betydelsefull eftersom FN:s säkerhetsråd i slutet av maj samma år skulle överväga att införa drakoniska sanktioner mot Förbundsrepubliken Jugoslavien för att straffa den för att den stödde sina bosniska landsmän. Massakern, där dussintals omkom, iscensattes därför direkt för att ge en kraftfull ”humanitär” impuls till säkerhetsrådets planerade överläggningar. Det fungerade utmärkt och sanktionerna infördes. En rad liknande propagandaoperationer under falsk flagg organiserades därefter med jämna mellanrum under hela den bosniska konflikten. Läsarna kommer säkert ihåg de två Markale-bombningarna 1994, som följde exakt samma mönster, och det finns andra exempel som också skulle kunna nämnas.

  Läsarna kan dra sina egna slutsatser om tidpunkten för explosionen på Kievs barnsjukhus i förhållande till Natos toppmöte som hålls i Washington, där likriktningen av medlemsstaterna bakom Ukrainas krigsagenda utan minsta tvivel är den dominerande prioriteringen (se här).
  En av de mest anmärkningsvärda kuriositeterna under årets Nato-konferens är närvaron vid bordet av en mycket udda och enligt normala kriterier minst väntad deltagare, Serbien.

  Den första frågan som dyker upp är naturligtvis vad som skulle kunna motivera det militärt neutrala Serbien att delta i plenarkonferensen för en militärallians som landet inte ens är medlem i, och som – av fullt förståeliga moraliska och psykologiska skäl – över 90 procent av dess befolkning avskyr, vilket de senaste opinionsundersökningarna tydligt visar? Vad har den serbiska regeringen att göra med att delta i 75-årsjubileet av ett militärt/politiskt block med dåligt rykte, som dessutom inte har behandlat Serbien med något annat än extremt våld och otvetydigt förakt?
  . En hypotetisk användning av denna militära formation mot Ryssland kan inte på något sätt uteslutas.

  Som den pensionerade serbiske arméöversten Žarko Pecić påpekade är Serbiens deltagande i Helbroc bara en mangold i en större mosaik och bör bedömas i samband med andra viktiga steg som visar på ledningens beslutsamhet att göra Serbien till en Nato-medlem i allt utom namnet, och kanske i slutändan också till namnet. Dessa åtgärder har varit de senaste Platinum Wolf-övningarna, som delvis anordnades på dess territorium av Serbien, med deltagande av enheter från Nato och Nato-associerade länder, nära militärt samarbete och upphandling från Nato-källor av vapen och militär utrustning, inklusive helikoptrar och stridsflygplan, som undertecknades 2017 av SOFA-avtalet beviljande av immunitet för Natostyrkor på serbiskt territorium och officersutbildning vid militärskolor som är medlemmar i Nato. Enligt överste Pecićs väl övervägda bedömning återspeglar dessa aktiviteter i sin helhet en målmedveten design för att föra Serbiens väpnade styrkor närmare Nato och de indikerar en orubblig process för att i slutändan integrera dem i Natos strukturer.

  Mot bakgrund av dessa fakta, som tills helt nyligen diskret doldes för allmänheten, upphör Serbiens officiella närvaro vid Natos toppmöte att förvåna.

  Det finns inte heller någon anledning att uttrycka förvåning över den senaste tidens avslöjanden om transporten av serbiska vapen och ammunition till den Nato-trogna nazistjuntan i Ukraina. Ett förrädiskt mönster har uppenbarligen tagit begriplig form och alla bitar av den oheliga mosaik som designats av överlöpare passar nu naturligt ihop. Det enda som är värt att notera är att den envisa enighet som det serbiska folket har visat i sitt stöd för Ryssland vilar på en mycket solid grund av broderlig tillgivenhet och tacksamhet. Under 1800- och 1900-talen har ryssarna generöst spillt sitt blod för Serbien. Till och med den serbiska marionettregeringen under den nazistiska ockupationen hade tagit mod till sig och kategoriskt avvisat de tyska kraven på att skicka åtminstone en symbolisk avdelning serbiska soldater till östfronten, vilket var en inbjudan att begå moraliskt självmord å hela den serbiska nationens vägnar. Chockerande nog har allt detta nu vänts tillbaka.

  Användningen av serbisk militär utrustning i Ukraina har vid det här laget utan tvekan kostat många ryska liv. Men den ryska och internationella allmänheten måste förstå att Serbien i dag är en spegelbild av 1990-talets sönderslagna Ryssland och att det på samma sätt styrs av utländska agenter som varken talar för nationen eller tar hänsyn till dess åsikter.
  Nog sagt för alla som har ögon att se med och öron att höra med.
  Natos krigsförbrytare och deras ukrainska nazistiska hantlangare kan vara en passande social miljö för Serbiens styrande klick. Att upprätthålla hjärtliga förbindelser av något slag med dem lämnar emellertid en oförlåtlig fläck på det serbiska folkets heder.

 12. ”Ju fler ryssar som utrotas desto bättre för oss germaner. Inte bara ur ett säkerhetspolitiskt perspektiv, det handlar lika mycket om hygien. Ryssar är skadedjur som sprider sjukdomar som pest, kolera och tyfus.”

  Kommentaren ovan är hämtad från Petterssons Blogg.
  Jag är beklämd. Hur kan man som bloggägare låta publicera ett sådant påstående?
  Det enda jag kan kan se är Hat och Rasism. Av värsta tänkbara sort.
  Och detta ska då Pettersson kalla Demokrati och Yttrandefrihet?
  Tack och lov har vi på Global Politics en Redaktör som direkt förbjuder sådana svinerier.
  Nu är inte alla kommentarer sådana på Petterssons Blogg men att de överhuvudtaget tillåts förekomma visar mig direkt på Högerns Fula, Elaka och Vidriga ansikte.

  https://petterssonsblogg.se/2024/07/01/ryssland-forlorade-1110-soldater-115-fordon-66-artillerisystem-pa-en-dag/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here