Navalny: En lämplig död, hycklande sörjd?

2
599

Red: Chefen för Ukrainas säkerhetstjänst K Budanov uppger att Navalny dog av en blodpropp och menar att han inte mördades. Författaren till den översatta artikeln menar att han kan ha dött till följd av mRNA-vaccin. Det är möjligt, men förstås osäkert. https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/news/20240226_06/

En artikel av professor Stephen Karganovic, den 21 februari 2024
https://strategic-culture.su/news/2024/02/21/an-opportune-death-hypocritically-mourned/, som kompletterar andra här publicerade artiklar om Navalnys död (se ”Relaterat”).

De  som Navalnyj dumdristigt gick med på att tjäna hade förmodligen tur, skriver Stephen Karganovic (bild nedan).

Om man ska tro västerländska medier verkar klumpiga ryska kemister efter de otaliga misslyckandena med sina giftiga preparat nu äntligen ha fått det rätt. Aleksej Navalnyj rapporteras vara död och Kremls Borgias kan nu säga: Där fick jag dig!

Olyckligtvis för orkestratörerna av det nya mediestunt som efter den 16 februari försatte den västerländska politiska klassen och MSM i en hysterisk frenesi, började dock den noggrant utformade illusionen att upplösas så snart den hade lanserats.

Först och främst visade det sig att politikerna och medierna började reagera som på beställning bokstavligen bara en kvart efter det att den obskyra webbplatsen för det ryska fängelsesystemet publicerade nyheten om Navalnyjs död.

Observera det mycket vägledande kronologiska händelseförloppet och dra dina egna slutsatser om rimligheten i deras upprördhet.

Ungefär kl. 14.19 den 18 februari 2024 rapporterade den webbplats som drivs av Rysslands federala kriminalvård för det autonoma området Jamal-Nenets (säkert inte i favoritavdelningen på de flesta människors datorer) att fången Alexey Navalny i fängelsekoloni nr 3 hade avlidit.

Bokstavligen 15 minuter senare började en strid ström av klipp-och-klistra-kommentarer och anklagelser från västerländska politiska hackare att strömma in:

Tobias Billström. Bild regeringen.

– 14:35, Tobias Billström (Sverige): ”Fruktansvärda nyheter om Navalnyj. Om uppgifterna om hans död i ett ryskt fängelse bekräftas, kommer det att bli ytterligare ett avskyvärt brott av Putins regim.”

– 14:35, Barth Eide (Norge): ”Jag är djupt bedrövad över nyheten om Navalnyjs död. Den ryska regeringen bär ett tungt ansvar för detta.

– 2:41 pm, Edgars Rinkevics (Litauen): ”Oavsett vad man tycker om Aleksej Navalnyj som politiker, så blev han just brutalt mördad av Kreml. Det är ett faktum och det är något man bör veta om den sanna naturen hos Rysslands nuvarande regim.

– 2:50 pm, Jan Lipavsky (Tjeckien): ”Ryssland behandlar fortfarande

utrikespolitiska frågor på samma sätt som man behandlar sina medborgare. Det har förvandlats till en våldsam stat som dödar människor som drömmer om en vacker och bättre framtid, som Nemtsov och nu Navalnyj, som fängslades och torterades till döds.

– 14:51, Stéphane Séjourné (Frankrike): ”Navalnyj betalade med sitt liv för att kämpa mot ett system av förtryck. Hans död i en straffkoloni påminner oss om realiteterna i Vladimir Putins regim.

– 3:02 pm, Charles Michel (EU): ”EU håller den ryska regimen ensam ansvarig för detta tragiska dödsfall.

Biden, Ursula von
der Leyen och Charles Michel. Bild:EU-debates. TV.

– 15:10 Kievregimens kung Zelenskij: ”Det är uppenbart att han dödades av Putin, liksom tusentals andra som torterades till döds. (Och lika tydligt som att Gonzalo Lira mördades av dig, skulle man vara benägen att svara Zelensky i hans ansikte).

Bilden visar hur  Zelensky tilldelar en ledare för Högra Sektorn, Dmytro Kotsyubaylo, utmärkelsen ”Ukrainas hjälte”

– 15:16 (media), 16:50 (sociala medier), Jens Stoltenberg (Nato): ”Vi måste fastställa alla fakta, och Ryssland måste besvara alla frågor. (Vad sägs om att först vänta på att fakta fastställs och sedan ställa frågor?)

– 3:20 pm, Mark Rutte (Nederländerna): ”Navalnyjs död vittnar än en gång om den ryska regimens oerhörda brutalitet”;

– 15:30, Maia Sandu (Moldavien): ”Navalnyjs död i ett ryskt fängelse är en påminnelse om regimens oerhörda förtryck av oliktänkande.

– 15:35, Annalena Baerbock (Tyskland): ”Aleksej Navalnyj var som ingen annan en symbol för ett fritt och demokratiskt Ryssland. Det är just därför han var tvungen att dö.

Annalena Baerbock. Bild Wikimedia.

 

– 15:43, Ursula von der Leyen (EU): ”En dyster påminnelse om vad Putin och hans regim handlar om.

– 3:49 pm, Ulf Kristersson (Sverige): ”De ryska myndigheterna, och president Putin personligen, är ansvariga för att Aleksej Navalnyj inte längre är vid liv.

Bild Sveriges Radio

– 3:14 pm, Olaf Scholz (Tyskland): ”Han har nu betalat för detta mod med sitt liv. Denna fruktansvärda nyhet visar än en gång hur Ryssland har förändrats och vilken typ av regim som har makten i Moskva.

 

– 15:25, Antony Blinken (USA): ”Utöver detta understryker hans död i ett ryskt fängelse och fixeringen vid och rädslan för en enda man bara svagheten och rötan i hjärtat av det system som Putin har byggt upp. Ryssland bär ansvaret för detta.

– 5:28 pm, Emmanuel Macron (Frankrike): ”I dagens Ryssland sätts fria andar i Gulag och döms till döden.

Ska vi tro att dessa ministrar och tjänstemän inte har något bättre för sig än att oavbrutet övervaka den ryska kriminalvårdens webbplats, i hopp om att hitta information som de kan reagera offentligt på?

Det bör noteras att inom femton minuter till två timmar efter tillkännagivandet av Navalnyjs död kl. 14.19 hade ingen obduktion utförts eller kunde ha utförts. Det fanns inga som helst rättsmedicinska bevis som kunde ha legat till grund för några slutsatser om orsakerna och omständigheterna kring Navalnyjs död. De enda faktauppgifter som kunde ha varit kända för dessa hackare vid den tidpunkt då de gjorde sina kommentarer var att Navalnyj motionerade på fängelsegården när han plötsligt kollapsade. Enligt fängelsets medicinska personal misstänktes en blodpropp. Vad kan det tyda på?

Det tyder på, som Paul Craig Roberts övertygande har hävdat, att Navalnyjs observerbara dödssätt åtminstone utåt sett var identiskt med det hos många offer för mRNA-”vaccinet”. Tusentals vaccinerade unga idrottare och till och med flygpiloter dör på exakt samma sätt.

Var kunde Navalnyj ha fått det dödliga ”vaccinet”, som enligt den tidigare brittiska premiärministern Teresa May ”högst sannolikt” var en spruta som tillverkades av Pfizer, statistiskt sett det dödligaste av dem alla? Inte bara enligt Teresas, utan i Navalnyjs fall ännu viktigare enligt alla förnuftiga personers bevisstandarder, är svaret mycket enkelt. Efter den misslyckade ”Novichok-förgiftning”en i Ryssland 2021 flögs Navalnyj till Berlin där han fick behandling på det förstklassiga Charité-sjukhuset. Det var på höjden av Covid-uppståndelsen. Sjukhusets kommuniké om hans tillstånd kan ha redigerats av västerländska underrättelsetjänster, men det är otänkbart att patienten Navalnyj skulle ha lagts in på sjukhus där utan att först ha injicerats med vaccinet. I Tyskland var detta obligatoriskt enligt rigorösa sjukhusrutiner. Vi har inga direkta bevis för att Navalnyj fick vaccinet när han var i Tyskland, men under rådande omständigheter verkar det vara den logiska och naturliga slutsatsen. Den ledande auktoriteten i sådana frågor, Teresa May, skulle helt enkelt vara tvungen att hålla med om att detta skulle vara ett scenario som var ”mycket troligt”. Såvida hon inte är beredd att säga emot sig själv, förstås.

Navalnyjs död, oavsett vad som kan ha varit den direkta orsaken, kunde inte ha varit bättre tajmad ur hans västerländska herrars synvinkel. För dem kom det som en skänk från ovan och fungerade som en dubbel distraktion.

För det första att vända uppmärksamheten bort från den ukrainska frontens kollaps, inte bara i Avdeevka utan längs hela frontlinjen.

För det andra för att ändra uppfattningen och neutralisera effekterna av de sanningsbomber som exploderade under Tucker Carsons intervju.

Det är – för att vända på Teresas numera berömda diktum – högst osannolikt att västliga myndigheters räckvidd sträcker sig till det avlägsna fånglägret i Magadan. De resultat som ur Navalnyjs psykopatiska kontrollanters synvinkel skulle vara ”bra”, bland vilka Navalnyjs exploaterbara död skulle vara en iögonfallande fördel, skulle lätt kunna ha inträffat av en slump.

Till och med Freud var tvungen att erkänna att ”ibland är en cigarr bara en cigarr”.

De psykopater som Navalnyj dumdristigt nog gick med på att tjäna hade förmodligen tur. Genom att falla död ner när han gjorde det utförde Navalnyj sin sista och kanske mest värdefulla tjänst för att åtminstone delvis kompensera för den enorma investering de hade gjort i honom.

Föregående artikelNew York Times om USA:s hemliga krig mot Ryssland sedan Maidan 2014
Nästa artikelPutin och Zelensky: Syndare och helgon som passar in i vår historiska berättelse
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. En ”Kretinernas Galleri” utställning med alla som avbildas i artikeln ovan skulle bli en dragmagnet.
    Tobbe tar självfallet hem ”kretin extraordinär” priset, alla dagar i veckan

  2. Tobias Billström var nog inte lika upprörd över mordet på Olof Palme, som Navalny, fast vi vet vilka som troligen finansierade dådet på vår Statsminister. Därifrån är det naturligen tyst och begravt i sekretess och förvrängda Illusioner om skuld.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here