”Cyberwar” – Norden som arena – vilken är Natos roll? Möte på ABF kl 18

1
2128
yberwar. Foto: Janne Gröning, Baltic Sea Action Group

Medverkande:
Ulla Klötzer, aktiv inom rörelserna Kvinnor för Fred och Kvinnor mot Atomkraft i Finland, talar om hur vi idag kan definiera fenomenet cyberwar, och hur cyberattacker används bl.a. för att styrka bilden av Ryssland som fiende i finsk och svensk säkerhetspolitik, samt om Stratcoms roll i opnionsbildningen.
Agneta Norberg, ordförande för Sveriges Fredsråd och medlem i styrelsen för Det globala nätverket mot vapen och kärnkraft i rymden (här), talar om Svalsat och Esrange, samt installationerna på Lovön/FRA och i Lerkil, och hur dessa installationer används i Natos militära krigföring.

Var? Hjärtat, ABF Stockholm, Sveavägen 41
När kl 18-20 6 november 2018

Fri entré!

Arrangörer: Kvinnor för Fred, ABF Stockholm

Seminariet är en del av Kvinnor för Freds projekt Gemensam säkerhet, som finansieras av Folke Bernadotte Akademin.

Föregående artikelMarin Le Pen populärare än Macron i Frankrike!
Nästa artikelUSA:s odemokratiska val
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

1 KOMMENTAR

  1. Kan bli kul. Tant Norberg tror ju även på chem-trails, att USA själva låg bakom 9/11 o att USAs månlandning är en bluff.

    Just det ja. Hon tror också att bolsjevikernas statskupp i oktober var en revolution samt att Maidan-revolutionen var en statskupp!

    Rolig kärring det där

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here