Den största krisen sedan den stora depressionen för 90 år sedan.

0
1546

Denna artikel av Redaktören hos Pål Steigan är översatt av en dam som bor på en ö på västkusten. Tusen tack!


Den största krisen sedan den stora depressionen

Coronakrisen kommer att vara den djupaste ekonomiska krisen sedan den stora depressionen på 1930-talet. Det skriver Huge Erken, som är chef för den internationella delen av Rabobank. Banken har varit tvungen att nedgradera sina tillväxtprognoser ett par gånger eftersom krisen redan är värre än man trodde för en kort tid sedan. Nu tror de att världsekonomin kommer att krympa med 4,1 procent 2020 och växa med 4,3 procent 2021.

Prognoser säger att nedgången under 2020 för Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien, kommer att vara mer än 10 procent, främst på grund av allvarliga nedstängningar i dessa länder.

USA kommer också att ha en stor nedgång, så mycket som 5,7 procent, men betydligt mindre än Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien. En liten ökning väntas under 2021. Men arbetslösheten saknar motstycke efter andra världskriget, hela 19,5% i denna undersökning.

Vissa länder har gradvis öppnat sig för den stränga nedstängningen. Men det visar sig att det är svårt att få igång ekonomin igen.

Rabobank anser att den ekonomiska konflikten och handelskriget mellan USA och Kina också kan bidra till att hålla nere världsekonomin och att krisen kan vara en finansiell kris. Detta skulle kunna leda till ännu fler konkurser och många företag som vill starta nya aktiviteter kommer då inte att få finansiering för dem, och kommer att hamna i en ond cirkel.

Siffror för april 2020 visar att Rabobank inte överdriver, den tyska exporten minskade med 24 procent i april 2020. Det saknar också motstycke. .

Det finns med andra ord mycket få levande människor som har upplevt en så djup och allvarlig kris som den kris vi upplever 2020, men det finns anledning att komma ihåg att krisen på 1930-talet inte tog slut innan upprustningen av andra världskriget satte igång.”


 

 

Föregående artikelIntervju med visselblåsaren William Binney, teknisk direktör för NSA, om Russiagate, NSA, Assange, 9/11, FRA etc.
Nästa artikelYoutube skärper censuren.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here