Intervju med visselblåsaren William Binney, teknisk direktör för NSA, om Russiagate, NSA, Assange, 9/11, FRA etc.

9
3182

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan och idag” återpubliceras denna artikel. Den är aktuell i högsta grad eftersom etablissemanget i USA, Sverige och Väst inte ändrat sin uppfattning, eller sin osaklighet i de viktigaste frågor som diskuteras här.


 

Sunday evening (9 June) I did my first Skype interview. I had the pleasure and privilegie to interview and talk to engaged William Binney, former technical director at NSA, the world’s biggest surveillance and spy organisations.

William Binney is one of the world’s most well-known whistle-blowers, and he provided new knowledge on various issues, (for me who has published many blog articles on these issues). We talked about 45 minutes about the NSA, Russiagate, the Mueller investigation, DNC, democracy, freedom of expression, Julian Assange, the role of the media, Försvarets Radioanstalt (FRA), the Swedish analogue of NSA and other issues.

Bill Binney stressed that ha was anxious to provide his knowledge to the new Barr investigation about the origins of ”Russiagate”. He provided several other pieces of new information for me.

(I did not know at the interview that also I was to be shown during the interview, otherwise my behaviour would have been somewhat different).

I söndags kväll genomförde jag min första intervju via Skype. Det var med William Binney, tidigare teknisk direktör för världens största spionorganisation NSA och en av världens mest kända visselblåsare. Vi talades vid i ungefär 45 minuter om NSA, Russiagate, Mueller-utredningen, DNC, demokrati, yttrandefrihet, Assange, medias roll, Försvarets forskningsanstalt (FRA) och andra frågor. Det var allra mest engagerade Bill som talade, vilket ju var meningen.

Bill Binney betonade bland annat att han var angelägen om att förse sin kunskap och sin bedömning till den nya utredningen av justitieminister Barr om starten på Russiagate.

William Binney

Det var alltså min första intervju, och jag trodde att bara Bill Binney skulle visas på bild. Annars hade jag nog suttit stilla, och dolt min svaghet för chokladöverdragna skumbananer.

Relaterat.
Wikipedia om William Binney.
Den verkliga skandalen: Muellergate – inte påstådda Russiagate.
Russiagate: Inga bevis för att ryssarna hackade Demokraterna i USA.

Föregående artikelFrån stödmanifestationen för Julian Assange i Stockholm 13 juni.
Nästa artikelDen största krisen sedan den stora depressionen för 90 år sedan.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Eftersom den svenska regeringen upprepar de amerikanska anklagelserna, att ryssarna ligger bakom hackningen av Demokratiska partiets datanätverk, skulle det vara intressant att få reda på vad man lutar sig emot.
  I den här intervjun framkommer två saker emot att en hackning alls har ägt rum.
  Det första är att den teknik som har används visar att uppladdningen måste ha skett direkt från demokraternas nätverk. Alltså ingen hackning via nätet, utanför byggnden.
  Det andra är att man använder sig av påståendet att NSA anser att det är ryssarna. Men NSA har inte presenterat ett uns av bevis, vilket skulle vara enkelt för dem med deras resurser.
  Nästan lika allvarligt; missbruk av chokladöverdragna skumbananer kan leda till metabola sjukdomar, som kan leda till onödiga lidanden…

 2. Det här var ju en bra intervju, Anders. Du borde fortsätta med att intervjua människor som sitter på intressant information. Men gör det med urskiljning, kvalitet går före kvantitet.

 3. Chokladöverdragna skumbananer, det märks att du är läkare. Vi borde kanske börja publicera lite fakta här på Global Politics om kost och medicin som inte är propagandaprodukter från läkemedels- och livsmedelsindustrin.

  Skulle du ta in artiklar i din tidning om alternativmedicin och kostråd som avviker från läkemedels- och livsmedelsverkets desinformation?

 4. Binney vet vad han talar om, han har själv varit med och utvecklat de tekniska metoderna. Det går så fort i intervjun, men det oemotsägliga beviset han kunnat lägga fram är de fingeravtryck han fått tag i. Det gäller frågan om de udda eller jämna talen han nämner. En hackning hade gett helt andra fingeravtryck v.s.b. Tidigare hade han testat hastigheten och konstaterat att det måste röra sig om ett portabelt minne. Dessutom vet han att NSA kan spåra varje hackning fram till ursprunget. Men det förstnämnda är ovedersägligt. De andra också i sig men dem kan man försöka snacka sig runt.

  Att Binney tar sig tid att tala med alternativa media är bra men samtidigt givetvis ett bevis för att total censur råder på MSM-sidan. Tänk vilket scoop för SVT, men de vill inte veta.

  Ingen hackning, ingen påverkan från den ryska statsmaktens sida och endast sk. click-baiting från privata ryska aktörer och även denna på försvinnande låg nivå. Av kanske hundra miljoner röster i det amerikanska presidentvalet påverkades noll röster med rysk hjälp men däremot ett betydande antal med hjälp av sponsorer från andra länder.

  Det Binney säger om Seth Rich stärker misstankarna om att hans död inte var ett slumpmässigt rånmord.

 5. Om intervju med William Binney:
  Strålande ide och projekt, Anders och väl genomfört!
  Tack för att Binneys goda kunskaper kan komma ut till svensk publik.
  God fortsättning! Det finns många möjliga objekt, subjekt, personer, att testa.
  Se gärna sidan 789 i min bok ”Krigsmaskinen”
  Mvh Berndt

  • Tack. Första försöket, och jag visste inte att också jag skulle visas på bild. Men vi fick bra kontakt och Bill var engagerad och informativ. Mycket trevligt.

   Jag var försenad av hårt arbete dagen innan, steg upp kl 5 och arbetade 3 timmar på PM för intervjun, som jag sände Bill. Som just kommit hem före intervjun och inte hunnit läsa den. Men en lathund för mig. Man ser mig titta strax till höger, (på min lathund).

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here