Russiagate: Inga bevis för att ryssarna hackade Demokraterna i USA

1
1229

Jag har publicerat många artiklar om Russiagate på Jinge.se och några på Globalpolitics.se. Sammanfattningsvis saknas bevis för att Ryssland blandat sig i presidentvalet i USA. Medan data och forskning från USA visar att USA är ledande i rättsvidrig inblandning i andra länders val. Samt att Israel verkligen söker påverka val i USA, bland annat via AIPAC.

Nedan ett litet utdrag ur en ny artikel av William Binney, tidigare teknisk direktör NSA, nu tillsammans med Larry Johnson som tidigare arbetat vid CIA.

Russiagate: Bevis för att Demokraterna inte hackades av Ryssland.


 

Russiagate: Inga bevis för att ryssarna hackade Demokraterna i USA.

FBI, CIA och NSA hävdar att e-postmeddelanden från Democratic National Committee (DNC) publicerade av Wikileaks den 22 juli 2016 erhölls via rysk hackning. Men mer än tre år efter den påstådda ”hackningen” finns inga bevis för detta.

Faktum är att det tillgängliga beviset motsäger den officiella versionen som skyller läckan av e-postmeddelanden från DNC på ett ryskt internet-”intrång”. De befintliga bevisen stöder en alternativ förklaring.

Filerna som tagits från DNC mellan den 23 och 25 maj 2016 har kopierats till en fillagringsenhet, såsom ett UCB-minne. Om ryssarna faktiskt hade genomfört ett internetbaserat hack av DNC:s datanät skulle bevisen för en sådan attack ha samlats in och lagras av National Security Agency (NSA). De tekniska systemen för att denna uppgift har funnits sedan 2002.

NSA hade möjlighet att klargöra att det fanns obestridligt bevis på rysk inblandning, särskilt när det gäller DNC-hackning, när NSA i januari 2017 undertecknade “Intelligence Community Assessment” om rysk inblandning i presidentvalet 2016, men gjorde det inte. Tack vare läckorna av Edward Snowden vet vi alltså med säkerhet att NSA hade möjlighet att undersöka och analysera DNC-e-postmeddelanden.

NSA uppdaterar rutinmässigt e-posttrafik genom USA genom att använda robusta insamlingssystem. Om dessa e-postmeddelanden hade kapats över internet skulle NSA också ha kunnat spåra den elektroniska vägen över internet. Denna typ av uppgifter skulle göra det möjligt för NSA att förklara utan förbehåll att ryssarna var skyldiga.

Vi tror att specialrådgivaren Robert Mueller står inför stora problem om han bestämmer sig för att åtala de anklagade 12 ryska GRU-militärpersonalen och en enhet som identifierats som Guccifer 2.0 för DNC-hackningen eftersom de tillgängliga bevisen pekar på att e-postmeddelandena kopierades till en lagringsenhet.

Tankeväckande uppgifter från forskare i USA.

Relaterat.
Russiagate läggs ned? Den skakiga berättelsen om att Ryssland manipulerade sociala media i presidentvalet i USA.
Nytt om Russiagate. Obamamedarbetare deltog.

Föregående artikelEU:s och Sveriges sanktionspolitik
Nästa artikelSkripal: Tio osanna eller osannolika punkter
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. https://www.youtube.com/watch?v=-9TyASfZV0c

    Här en färsk intervju med Binney, 45min. Historien är tämligen ruskig. Binney som är en kvalificerad matematiker och varit med sedan slutet på 60-talet och blev sedermera teknisk chef för NSA är en tungviktare som vet vad han snackar om. Han vet att NSA skulle ha alla bevis om hackningshistorien var sann, men eftersom den är ett påhitt finns inga bevis. Eller jo, NSA vet nog hur det gått till men vill inte avslöja det. Även Guccifer 2.0 är en avledningsmanöver som har sitt upphov internt i USA. Seth Rich, den demokratiska funktionären, som antas vara den som läckte materialet mördades kort därpå. Mordet är ouppklarat, rubricerat som ett rånmord där inget rånades.

    Binney berättar även om annat, bl.a. hur han försökt påpeka brister under sin aktiva karriär bara för att själv utsättas för trakasserier. Det visar sig att NSA numera fungerar enligt samma princip som upphandlingarna till Pentagon. Allt skall kosta så mycket som möjligt för att leverantörerna skall kunna dränera statskassan på pengar. Det leder till mammutprojekt som motverkar sitt egentliga syfte, att sålla fram data som avslöjar verkliga hot.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here