Det är numera straffbart -också i Sverige- att avslöja USA-imperiets krigsförbrytelser! Och rapport från protestmöte

13
1850

Bild: Erik Halkjaer, Reportrar utan gränser.

 

Ingress: Igår demonstrerade ungefär 100 personer mot förslaget till ”Spionerilag”, som sedan antogs av riksdagen, medan V och Mp röstade emot. Vi gick fram och tillbaka mellan riksdagshuset med sandwichplakat, banderoll och skanderade ”Stoppa spionerilagen” och ”Värna yttrandefriheten”. Stödkommittén för Julian Assange” hade sedan ett opinionsmöte på bron mellan riksdagshusen och gamla stan, nära Mynttorget. Utmärkta tal av Erik Halkjaer, ordförande i Reportrar utan gränser”, författarinnan Lena Kallenberg, Richard Turpin på Teater Tribunal och DN:s mångårige chefredaktör Arne Ruth. Några av oss gick sedan in till avslutande 10 minuter om Spionerilagen med 20 riksdagsledamöter, (6 %) av alla, närvarande vid debatten. Varken SvTs ”Rapport” eller ”Aktuellt” hade något inslag från demonstrationen, fast SvT hade fotograf och intervjuande reporter på plats. Däremot hade TV 4 Nyheter ett kort inslag. M:s talesperson och förra statsministern Magdalena Andersson visade en fullständig nonchalans för protesterna mot ledande företrädare för media, och därmed för yttrandefrihet. Magdalena Andersson har tidigare visat att hon närmast är en slags motståndare mot demokrati genom att driva igenom ansökningsprocessen mot Nato utan debatt, folkomröstning, utan relevant utredning, ja på falska premisser. Även om hon i ord säger att han vill ha demokrati.
Nedan en färsk artikel av Ulf Karlström.
Arne Ruth
Erik Halkjaer

___________________________________

Ulf Karlström

Ulf Karlström: Det är numera straffbart att avslöja USA-imperiets krigsförbrytelser!

Den 16 november fastställde Sveriges Riksdag för andra gången den s k spionerilagen. Och eftersom ett mellanliggande val föreligger träder denna grundlagsändring i kraft. Tryckfriheten fick sig inte en liten knuff, utan ett rejäl hugg i själv stammen. Till våren kommer vi se hur saven rinner ut från stamhugget. Tryckfrihetsträdet tappar då i kraft, i immunförsvar mot politiska virusangrepp.

Så långt har det gått i Sverige. Vilka bär skulden för den eländiga situationen? Det är de fem borgerliga partierna plus stödpartiet (S). Av en tillfällighet är det samma eländiga skara av partier som nu håller på att baxa in Sverige i krigsorganisationen NATO. Det kan tycks som en tillfällighet, men det är det definitivt inte. Det är medvetet och kallhamrat kalkylerat.

 

USA som Världspolis. Författare: Anders Romelsjö och Ulf Karlström, våren 2020. Pris 50 kr.

 

USA står – i runda slängar – för 70 % av NATO:s kostnader och för 90 % av besluten. Av detta och flera andra skäl uppträder USA-imperiet som Världspolis. Och en världspolis får inte irriteras genom att t ex dess krigsförbrytelser avslöjas. Därför krälar de sex partierna dräglande i stoftet framför fötterna på Hegemonen. ”Det måste vi göra, vi har inget val”, säger Sexlingarna. ”Tänk om Hegemonen blir irriterad” och bötfäller svenska storföretag i mångmiljarklassen för t ex verksamheter som undanhållande av skatter, mutor m fl, vilket Hegemonens företag gör varje dag. Det kallas finansnetto, och marknadsföring. Och ännu värre, svenska storföretag kan påläggas godtyckliga tullar – a la Trump – eller bli utestängda från USA-imperiets hemmamarknad. Att det sedan är ett brott mot WTO:s regler för handel kan Världspolisen totalt strunta i – det är ju Sheriffens lag som gäller.

Antag att trädbeskärningen av tryckfriheten i Sverige ägt rum alldeles före Julian Assange och medarbetare publicerade sitt material i ”Wikileaks”. Det kunde t ex gälla den groteska videon där USA-militär i en helikopter idkar prickskytte på civila irakier som springer för att söka skydd. Hegemonen blev oerhört upprörd över detta. Ja, inte krigsförbrytelsen, utan att det avslöjades! Låt oss göra tankexperimentet att Sexlingarna styrde landet vid den tiden. Assange hade direkt gripits i Sverige, och överlämnats till Hegemonen, som dömt honom till si så där 135 års fängelse.

Och Sexlingarna skulle få en klapp på huvudet av Hegemonen. Och vad kan vi lära av tankeexperimentet? Att svenska folket nu har fått ett NATO-beskuret träd i Tryckfrihetens Trädgård.

PS. Sveriges rättsväsende uppvisade med början 2010 ett mycket stort mått av ”rättsgodtycke” vad gäller behandlingen av Julian Assange. Se vidare Nils Melzer: Fallet Julian Assange. En historia av förföljelse (Karneval förlag, 2021). Det solkiga uppträdandet från svenskt rättsväsende kan sägas vara en verklig förstudie i vad som nu kommer att hända, i och med grundlagsändringen.

Föregående artikelPolens president: Missilen som träffade Polen kom troligen från Ukraina, men Rysslands fel ändå säger Nato-chefen.
Nästa artikelTurkiet anklagar USA för medverkan i bombdådet i Istanbul som dödade sex personer
Ulf Karlström
Ulf Karlström var för omkring 50 år sedan ordförande i DFFG, De Förenade FNL-Grupperna, en av Europas då starkaste antiimperialistiska rörelser. Han har varit med i styrelsen för Folkrörelsen Nej till EU. Han är filosofie doktor i limnologi och driver Macoma miljöutredningar. Ulf spelar teater och tävlar som historieberättare.

13 KOMMENTARER

 1. Ett demokratiskt arv, från minst hundra år
  medelst knapp, så enkelt trycktes bort
  när brun nyans åter syns, i trampat spår
  från minne i en tidsrymd, nära kort

  Så lite det talas om yttrandefrihet
  när övervakning görs i offentligt rum
  som beskär vår grund till åsikts-frihet
  till följd att mänskans röst blir stum.

 2. Bra att ni är tydliga med hotet om ekonomiska repressalier.
  Det är inte så ofta det nämns explicit bland samhällskritiker trots att etablissemanget vet detta mycket väl.
  Vårt välstånd sen länge har varit sårbart om vi ville kunna vara sanna mot oss själva.
  Jag tror att önskvärt steg till är att konkretisera alternativen.
  Det hjälper inte att föreslå ideologi utan det ni måste förklara är hur ni tänker er att konkret agera visavi näringslivet.
  Jag känner på mig att ni inte tror er om att ha en lösning men visa mig gärna konkret om jag har fel.

  • Peter.
   Jag tror att du har rätt. Jag tror dessutom att alla dom gamla ideologierna är stendöda. Konkreta och inte minst pragmatiska alternativ måste formuleras.
   I nuläget blir det bara brainstorming, iallafall för mig.
   Då får jag det till att marknadsekonomin hittills är det som har fungerat bäst, samtidigt som den också har producerat dom farligaste och mest brutala avarterna.

   Min tanke är en blandekonomi där dom flesta företag är privata, men där skola,vård, omsorg, viktiga kommunikationer och vapenproduktion undantas från vinstbegär och där media regleras stenhårt utifrån ett absolut krav på yttrandefrihet och icke-styrning av främmande makt.

   Idag framstår något sådant som närmast en utopi och det är svårt att se hur den alltmer fascistiska nyliberalismen skall besegras. Antagligen måste starka yttre faktorer till om det skall bli möjligt.
   Dollarns död och det amerikanska imperiets fall måste troligen inträffa innan något som ens liknar mina tankar kan bli verklighet. Frågan är om djurarten människa överlever det.

 3. Jag vidhåller det jag sagt tidigare.
  Det finns ingen anledning att rösta i det här landet längre.
  Politiken förblir ändå densamma därför det råder konsensus mellan partierna i viktiga och grundläggande frågor.
  Vill man ha annan politik är enda alternativet att flytta härifrån.
  Men aldrig västerut om det nu är en annan politik man ville ha.

  Det jag hoppas på är att världens andra länder kan bryta Västvärldens eller européns dominans i världen.
  Jag tror Kina och Ryssland är stabila krafter för att kunna åstadkomma den här viktiga förändringen för en fredligare och mer rättvis värld som inte bygger på dominans, utsugning och förtryck.

  Jag är inte kommunist även om det kan låta så i någons öron.

  • Det är väl så att hade folkets röst haft någon som helst inflytande på politiken hade vi inte fått rösta, som en vis man sa en gång för länge sedan!

 4. Moderna fascister har lånat all sin visdom från det förflutnas reaktionära författare.

  För att rädda kapitalismen är det nödvändigt att ha arbetarklassen i ett järngrepp, reducera den till ett tillstånd av total avsaknad av rättigheter och sätta den i slavisk underkastelse till överklassen, kapitalisterna.

  Där är vi nu och kommer inom kort inte kunna yttra eller skriva ett sant ord, helt enkelt bli livlösa varelser orsakat av
  politikereliten och dess ”åttahörning”, rättsfilosofer, advokater, publicister, med ett ord, en hel armé som tjänar sitt bröd genom att motivera tesen: staten är ledaren.

  • Nja, den lokala ”kapitalisten” som äger en butik eller mindre företag är nog lika illa ute som arbetarklassen det är helt tydligt. De stora monopolkapitalisterna d v s 1% som finns i varje land det är de som är beredda att förråda sina egna hemländer till förmån för globalismen. Soros, Rotschild, Gates med flera tillhör det gänget! Att monopolkapitalisterna är så rädda för Putin är ju att han kväste 1% i Ryssland och minskade deras politiska makt plus att han tvingade dem att betala skatt, till deras stora fasa.

 5. Sverige har utvecklats till att bli värre än en bananrepublik. Detta var såå jävligt dåligt agerat/gjort av högern med stöd av soccarna. Usa ledda terrorist organisationen Nato krypare utan dess like

 6. Den riktiga nazismen börjar åter visa sitt fula tryne, denna gång driven av hegemonen USA. Inte nog med att USA stöttar naziregimen i Kiev, nu följer man samma spår med bland annat yttrandefriheten som en gång nazisterna i Berlin. Läs gärna artikeln nedan om hur USA länge varit nazismens stöttepelare.

  Carl Albert Fritz Michael Gerlich (15 februari 1883 – 30 juni 1934) var en tysk journalist och en av Adolf Hitlers främsta journalistiska motståndare. Han arresterades, dödades och kremerades senare i koncentrationslägret Dachau. https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Gerlich

  Julian Assange (3 juli 1971 – ) är en australisk journalist och en av USAs främsta journalistiska motståndare. Han har arresterats och ………………..

  För mig som historiker framstår de två fallen som identiska paralleller. Mot denna nya nazisterna står Kina och Ryssland.

  När jag talar om den mycket omfattade massövervakningen, driven av USA, tror folk mig inte, eller tar lätt på det. Google, som är hegemonens förlängda arm, fick just rekordböter på drygt 4 miljarder kronor för att ha massövervakat folk i USA. Detta pågår i Sverige just nu.

  —America’s Neo-Nazi bedfellows in Ukraine are latest in long line of odious allies Washington has used against Russia
  https://www.rt.com/news/566262-americas-nazi-collaborators/
  —FBI admits flirting with banned spyware – NYT
  https://www.rt.com/news/566461-wray-fbi-pegasus-spyware-classified /

  Börja ta detta på allvar, för det händer just nu.

  • Det är värre i Tyskland än vad som är känt i Sverige. Den framstående och internationellt ansedda mikrobiologen Sucharit Bhakdi skall åtalas för anti-semitism. En anklagelse tagen ur luften, bara för att få tyst på honom som avslöjande farorna med covid-injektionerna. Ken Jebsen, som är en pseudonym, och som hade en av de bästa politiska bloggarna i Tyskland tvingades gå under jord och fly till annat land p.g.a. myndigheternas allvarliga trakasserier. Ledaren för den folkliga Querdenken coronaproteströrelsen har kastats i fängelse. Ett par kritiker av covid-injektionerna dog under mystiska omständigheter: En överläkare begick ”självmord”, en kemist som avslöjade att injektionerna innehöll grafensammansättningar togs omhand av säkerhetspolisen och dog strax efter att han frigavs av förgiftning. Journalisten Alina Lipp vars ”brott” varit att intervjua folk i Donbass har tvingats fly till Ryssland med sin mor eftersom hon riskerar fängelse i Tyskland. – Som motpol har vi Thomas Röper, anti-spiegel.ru som redan bott länge i St Petersburg innan kuppen i Kiev 2014 och vars journalistiska rallarsvingar mot tyska medier och tysk politik givetvis lett till måttlös irritation bland de berörda.

 7. Det ”nya” Sverige, samlade kommentarer från Facebook! Det kostar på att vara vasallstat till EU/USA.
  • Eftersatt infrastruktur för vatten. Behov av mångmiljardbelopp för upprustning (pengar som inte finns). Chockhöjningar för konsumenten är att vänta.
  • Misskött hantering av elförsörjningen. Nedlagda, fullt fungerande kärnkraftverk. Elbrist och skenande elpriser.
  • Försummad och trasig infrastruktur för tågtrafik. Behov av mångmiljardbelopp för upprustning (pengar som inte finns). Chockhöjningar för konsumenten är att vänta.
  • Åsidosatt underhåll av vägnätet. Behov av mångmiljardbelopp för upprustning (pengar som inte finns). Kraftiga skattehöjningar att vänta om det ska åtgärdas.
  • Flest fattigpensionärer i EU. Pensionerna bland de lägsta i Europa.
  • Bland de högsta arbetslöshetssiffrorna i Europa.
  • Skenande fattigdom, hemlöshet och utanförskap.
  • En havererad bostadspolitik och en boendesituation i upplösning och förfall för allt fler.
  • Bland världens högsta siffror då det gäller våldtäkter.
  • Ett försvar utan förmåga att försvara Sverige.
  • En polis utan förmåga att skydda medborgarna eller deras ägodelar.
  • Skenande kriminalitet, gängbrottslighet, skjutningar och mord.
  • Skenande narkotikaanvändning.
  • Ett samhälle, från norr till söder, som är så otryggt att nästan alla tvingats ändra sina vanor och begränsa sin frihet.
  • En av Europas längsta vårdköer och en underdimensionerad vård i närmast kaos.
  • Bland världens högsta skatter – och kraftiga skattehöjningar är på väg.
  • Universitet och akademier i fullständigt förfall. Politiserade och obrukbara utbildningar internationellt.
  • En våldsam, slapp, kunskapsfientlig och verklighetsfrånvänd skola.
  • Bland de sämsta resultaten i PISA (kunskapsnivå för svenska skolor).
  • En massmigration som fortsätter varje år med ca 100.000 personer från Mellanöstern och Afrika. Mestadels män, muslimer, med låg eller ingen utbildning. En ökad befolkning med 1 miljoner vart åttonde år.
  • Ett kulturellt sönderslitet land med växande etniska konflikter.
  • Bland Europas största andel radikala islamister, jihadister och terrorister.
  • Ett land som pumpar ut hundratals miljarder av skattebetalarnas pengar till andra länders medborgare varje år.
  • Ett skräpigt, eftersatt och smutsigt gatulandskap i de flesta städer.
  • Tiggare från andra länder i nästan varje gathörn. Öppen människohandel och trafficking.
  • Ett politiskt polariserat land där demokratin åsidosatts och politiska motståndare ständigt demoniseras.
  • En icke-fungerande, djupt politiserad, statsunderstödd mediabransch som har gett upp journalistiken och idag enbart sysslar med propaganda.
  • En regimlojal, statlig mediakoncern som tvingar medborgarna att betala för den propaganda de producerar.
  • Ökad ohälsa bland barn och ungdomar. Allt mörkare framtidsutsikter.
  • Svenska barn som förnedringsrånas, kissas på, våldtas och kränks på löpande band – utan att gärningsmännen straffas eller åtgärder vidtas.
  • Världens högsta priser för bensin och diesel. Och kraftiga höjningar (skatt), kommer strax.
  Välkommen till Sverige 2022. En feministisk stormakt där det är vänstern som styr och borgerligheten som backar upp.
  En verklighetsbild av Sverige anno 2022…Hur ser det ut om fem år?

 8. Även påven gör avtal med den onda makten bakom stängda dörrar.
  Påven är en oerhört obehaglig figur som inte bör vara på sitt ämbete. USA gjorde avtal med Vatikanen om att de inte skulle kritisera USA:s krig i Irak, mot att USA skulle försöka rädda ett antal kristna. Det fanns 1,5 miljoner kristna i Irak innan USA inledde sitt krig där. Om Vatikanen kritiserade kriget skulle inte USA försöka rädda några kristna, utan de skulle utplånas från Irak:s yta, i annat fall skulle USA försöka rädda några tusentals. I dag är det några hundratusen kristna som alla fått en fristad i Kurdistan, de flesta i Erbil.
  Ett avtal mellan USA och kurderna har möjliggjort detta.

  Påven kritiserade aldrig heller krigsherrarna i Syrien, aldrig USA för att de stödde al-Qaida i Syrien.
  Däremot har han nyligen kritiserat tjetjenerna och Buryats i Ukraina, vilket gjort flera rasande över hans rasistiska uttalande.
  En som var upprörd är högsta ledaren för buddister i Ryssland, som gjorde ett uttalande.

  Dagen innan tillät chefen för den romersk-katolska kyrkan sig ett öppet chauvinistiskt uttalande om företrädare för Rysslands folk. Enligt Francis, ”Tjetjener och Buryats visar den största grymheten i Ukraina.”

  Detta uttalande, som, för att uttrycka det milt, inte målar den katolska översteprästen, kastar faktiskt återigen Europa och hela västvärlden in i en era av ras- och etnisk segregering, när hela folk kallades ”barbarer” och ”världens fiender”, inklusive de i förhållande till vilka europeiska arméer, gömmer sig bakom religiösa motiv, utförde krigsförbrytelser, plundrade länder, skändade helgedomar.

  Påvens uttalande kommenterades av chefen för ryska buddhister, Damba Ayusheev. Han skrev en anteckning på sin TG-kanal och påpekade att Francis ord är svåra att ignorera.

  Ledare för Ryska federationens buddhister:

  Oväntat och oväntat talade chefen för världens katoliker om vårt folk med ovänliga ord. Jag tror att europeiska latinare inte förstår att livet i det kalla Sibirien och Fjärran Östern gör människor mer motståndskraftiga, tålmodiga och uthålliga mot olika svårigheter. Därför är vårt folk inte grymt, de tvingas helt enkelt att upprepade gånger och på ett adekvat sätt försvara sitt hemland från fascismen, som våra förfäder.

  Detta är också en transparent antydan om vilka värderingar den romersk-katolska kyrkan försvarar, hur den bryr sig om ukrainska nyfascister.

  I själva verket indikerar uttalandet från chefen för den romersk-katolska kyrkan tydligt att den västerländska civilisationen fortsätter att tänka i termer av medeltiden. Nato-militärens grymhet mot ortodoxa serber i Belgrad och andra städer i Serbien har hittills inte utsatts för någon, inte ens den mest elementära, kritik från Vatikanen.

  En engelsk katolsk ärkebiskop höll en predikan i Polen, och han visste vad ondskan i världen var och det var inte i Ryssland.
  Han sa att det finns bara en som står upp mot djävulens krafter och det är Vladimir Putin, som varken är en ängel eller ett helgon, men besitter ett enormt mod och är väldigt intelligent, och som överhuvud av Ryssland står upp mot en världs hegemoni.

  https://www.youtube.com/watch?v=nKhqVeLCB_U

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here