Det europeiska motståndet mot kriget i Ukraina växer i styrka. 50 000 demonstrerade i Berlin

10
2007

Bild: Soldater och sjömän som inkallats till tjänstgöring deltar i Polytechnio-demonstrationen den 17 november. Med utgångspunkt i principen att värnpliktiga soldater behåller sina civila och politiska rättigheter i uniform, protesterar manifestationen mot att militären används som en apparat mot folket. Kortvarig militärtjänstgöring är obligatorisk för alla män i Grekland som är kvalificerade. Foto tillhandahållet av medlemmarna i Λαϊκή Ενότητα (Popular Unity) i Aten, Grekland.

Detta är en artikel av Stavroula Pabst och Max Blumenthal som publicerats på https://thegrayzone-com.translate.goog/author/max-blumenthal/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp men även hos

https://steigan.no/2023/02/den-europeiske-motstanden-mot-krigen-i-ukraina-oker-i-styrke/?utm_source=substack&utm_medium=email https://steigan.no/2023/02/den-europeiske-motstanden-mot-krigen-i-ukraina-oker-i-styrke/?utm_source=substack&utm_medium=email

________________________________________________________________

Medan Nato trappar upp sitt ombudskrig mot Ryssland i Ukraina växer den europeiska fredsrörelsen mot kriget i styrka och omfattning. Européer går ut på gatorna i ett aldrig tidigare skådat antal för att protestera mot Natos proxykrig i Ukraina och mot sin egen sjunkande levnadsstandard. The Grayzone har bevakat demonstrationer och intervjuat protestledare i flera länder sedan kriget bröt ut. Här är en sammanfattning av deras presentation av protesterna.

Den 21 februari fyllde flera tusen greker Atens gator för att fördöma Nato och USA efter Antony Blinkens besök i Grekland, där USA:s utrikesminister applåderade Medelhavslandet för att det var ett av de första europeiska länderna som stödde Ukraina och därmed visade vägen för ”stöd till demokrati”.

Det var bara en åtgärd bland många protester över hela kontinenten, när Natos proxykonflikt i Ukraina närmade sig ettårsdagen. De europeiska medborgarna är upprörda när deras ledare ser ut att förlänga kriget i minst ett år till: de har godkänt flera omgångar av sanktioner mot Ryssland, gett miljarder euro i bistånd till Ukraina och gått med på att utbilda tusentals ukrainska soldater.

Denna politik har sänkt levnadsstandarden för vanliga européer. Även om kontinenten har undvikit den fruktade energikollapsen, tack vare framgångsrika insatser för att säkra energialternativ och ovanligt varmt väder, hade de europeiska regeringarna redan tidigare i vinter förberett sig på möjliga elavbrott och strömavbrott på grund av utfasning av rysk energi.

Efterhand som kriget eskalerar pågår också protestaktioner i Natos kärnstater, från Grekland till Storbritannien och Tjeckien till Frankrike och Spanien. Den senaste vågen av demonstrationer bygger på betydande demonstrationer av motstånd mot kriget under hela vintern i städer från Chișinău till Paris till Bryssel till Tirana till Wien.

I Tyskland, där utrikesminister Annalena Baerbock har förklarat att ”vi befinner oss i krig med Ryssland”, efter rapporter om att den amerikanska militären har förstört landets Nord Stream-ledning som förbinder landet med Rysslands gasförsörjning, ökar också demonstrationerna mot Natos ställföreträdarkrig.

Den ökande vågen av protester över hela kontinenten tycks ha skakat de europeiska ledarna och utlöst polisförtryck, demagogiska fördömanden och till och med åtal av protestledare för att de offentligt kritiserat sina regeringars militära stöd till Ukraina.

Till skillnad från västerländska mainstream-medier, som har behandlat protesterna med förakt om de inte rentav ignorerat dem helt och hållet, deltog The Grayzone i flera protester och intervjuade de arbetar- och antikrigsaktivister som har mobiliserat sina medborgare mot Natos ställföreträdarkrig.

Med anledning av den 24 februari 2023, årsdagen av Rysslands invasion av Ukraina, hade ett växande antal tyska medborgare börjat fundera över sin regerings underdåniga attityd gentemot Washington. Förbundskansler Olaf Scholz hade inte bara gått med på USA:s krav på att skicka Leopardstridsvagnar till den ukrainska militären, vilket skulle kunna bli den första konfrontationen mellan tyska och ryska vapen sedan andra världskriget, han verkade också aktivt ointresserad av att ta reda på vem som var ansvarig för att Nord Stream-ledningarna förstördes.

 

I ett antikrigsmanifest, författat av Sahra Wagenknecht från partiet Die Linke (Vänsterpartiet) och den feministiska författaren Alice Schwarzer, uttrycks den tyska upprördheten över regeringens militära stöd till Ukraina. I det öppna brevet uppmanas Scholz att ”stoppa upptrappningen av vapenleveranserna” och ”leda en stark allians för förhandlingar”, och det hade vid tidpunkten för offentliggörandet samlat över 700 000 underskrifter.

Den 25 februari uppmanade Wagenknecht och Schwarzer anhängare av manifestet att samlas i centrala Berlin. Omkring 50 000 demonstranter kom enligt arrangörerna. Sedan bekräftade också den största tidningen, Berliner Zeitung, den siffran efter att ha konsulterat närvarande säkerhetspersonal. Se: https://www.solidaritaet.com/neuesol/2023/10/berlin.htm. De strömmade till Brandenburger Tor för att lyssna till tal av de två författarna och talare som Jeffrey Sachs och den tidigare tyska brigadgeneralen Eric Vad.

Wagenknecht ställde leveranserna av tyska stridsvagnar till Ukraina mot spökena från landets förflutna och förklarade: ”Vi vill inte att tyska stridsvagnar ska skjuta mot de ryska kvinnornas och männens barnbarns barnbarn. Detta är fullständig historisk minnesförlust! Har ni glömt den tyska historien?”

Medan deltagarna i demonstrationen i Berlin sjöng den östtyska hymnen ”Ami Go Home!” och uppmanade den amerikanska arméns personal att lämna tysk mark, omringade hundratals demonstranter den amerikanska militärens flygbas Ramstein, som fungerar som högkvarter för flygvapnets verksamhet i Europa och Afrika. Där krävde de att den tyska regeringen skulle upphöra med sitt deltagande i den USA-ledda koalitionen mot Ryssland.

 Den 25 februari anordnade också Storbritanniens Stop The War Coalition en marsch i London mot att skicka vapen till Ukraina och trappa upp Natos proxykrig. Samma dag i London öppnade konferensen No 2 NATO, No 2 War, som anordnades av de tidigare parlamentsledamöterna George Galloway och Chris Williamson, för en fullsatt publik, trots hotkampanjer som fick två platser att ställa in planerade evenemang.

Protestmötena i London kompletterades av betydande protester mot Natos ställföreträdarkrig i Paris och Bryssel, där tusentals demonstrerade utanför Europaparlamentet för att kräva omedelbara förhandlingar med Ryssland.

Protestmötet i Paris den 25 februari anordnades av en grupp kallad Patrioterna, som har krävt den franske presidenten Emmanuel Macrons omedelbara avgång.

De senaste protesterna bygger på månader av antikrigsaktiviteter i Europa.

Den senaste vågen av demonstrationer följer protesterna i Italien, där tiotusentals demonstrerade i november 2022 mot premiärminister Giorgia Melonis beslut att skicka vapen till Ukraina och brände sina elräkningar i en uppvisning av civil olydnad.

En opinionsundersökning bland italienare, som genomfördes i februari, visar att en majoritet i Italien är emot att skicka vapen till Ukraina och är för en omedelbar förhandlingslösning.

I Leipzig i Tyskland har massprotesterna mot skyhöga mat- och energipriser ökat sedan förra hösten. Liksom i Berlin, där Wagenknecht öppet förklarade att alla var välkomna oavsett politisk övertygelse, visade dessa protester på ett brett samförstånd mot kriget från vänsterpartiet Die Linke till högernationalistiska Alternativ för Tyskland (AfD).

Leipzigs protester har beskrivits som ett återupplivande av de ”kalla krigets måndagar” som hölls i staden i slutet av 1980-talet, där allmänheten demonstrerade mot en vacklande tysk demokratisk republik. Den här gången är dock protestmålet en centrumorienterad, nyliberal regim som är fast besluten att inleda en konflikt med Ryssland.

Tjeckiska demonstranter avvisar att tjäna som ”underleverantörer till utländskt kapital”

I Tjeckien samlades omkring 70 000 personer i Prag i början av september för en ”Tjeckien först”-demonstration. Där uppmanade de den tjeckiske premiärministern Petr Fialas koalitionsregering att avgå, på grund av dess västvänliga och Nato-vänliga politik.

För att bättre förstå de första demonstrationerna i Tjeckien talade The Grayzone med Josef Skála från Böhmens och Mährens kommunistparti (Komunistická strana Čech a Moravy, eller KSČM). Skála, som är en framstående anhängare av Tjeckien först, kandiderade till presidentposten i Tjeckien förra året men misslyckades med att samla in tillräckligt många namnunderskrifter för att bli kandidat.

Skála betonade den unika karaktären hos protesterna om ”Tjeckiska republiken först”. Deltagarna spänner över hela det politiska spektrumet som är enade i sin frustration över landets misslyckade ekonomi och regeringens ovilja att lyssna på det folkliga motståndet mot proxykriget i Ukraina. ”Vi i Tjeckien har en regering som är helt proamerikansk, pro-EU, pro-Bryssel och så vidare”, sade han till Τhe Grayzone . ”De bryr sig inte om [våra] nationella intressen.”

När protesterna fortsätter hoppas Skála att han kan få fler vänstermänniskor att delta i demonstrationerna genom att betona att proxykriget i Ukraina är ett hot mot ekonomin och de mänskliga levnadsvillkoren. ”Krigsfaran … är överhängande”, förklarade han för The Grayzone. ”Och det som saknas är en brådskande och välorganiserad fredsrörelse mot kriget”.

Antikrigsdemonstranter marscherade i Aten i Grekland den 21 februari 2023.

Åsikter i Grekland: ”Amerikanerna är mördarna”

Medan den konservativa Mitsotakis-regeringen böjer sig för att tillfredsställa Washington kämpar de genomsnittliga grekiska medborgarna med omöjligt höga levnadskostnader och energiräkningar. Demonstranter som vi talade med i Aten i februari kopplade automatiskt ihop den grekiska regeringens stöd till Natos proxykrig med undermineringen av deras egna levnadsvillkor. Ilskan är utbredd i ett land där känslorna mot Nato och anti-EU fortfarande är relativt starka.

Banderoller vid demonstrationen den 21 februari fördömde USA:s utrikesminister Blinken, medan slagord som ”Solidaritet är folkets vapen!” och ”De dödade Lambrakis och Beloyiannis – amerikanerna är folkets mördare!” ekade genom folkmassan (Grigoris Lambrakis och Nikos Beloyiannis var framstående grekiska vänstermänniskor från 1900-talet som mördades av extremhögern och avrättades av den grekiska regeringen).

Demonstrationen den 21 februari avslutades vid USA:s ambassad, trots varningar om insats av kraftigt militariserad polis. Senare på kvällen utbröt sammandrabbningar mellan polisen och de som fortfarande protesterade i stadsdelen Exarchia i Aten, vilket är vanligt efter stora demonstrationer i landets huvudstad.

Bild: Grekiska demonstranter förklarar: ”Blinken, representanten för de amerikanska mördarna, är ovälkommen! USA-NATO och Ryssland håller sig utanför Ukraina! Vänsterorganisationer och kollektiv”

De känslor som uttrycktes i slutet av februari var likadana som tidigare protester i den grekiska huvudstaden.

Varje 17 november går grekerna ut på gatorna för att fira minnet av det historiska Polytechnio-upproret 1973 mot landets tidigare militärjunta, där antiimperialistiska och anti-krigs-studentorganisationer krossades och i många fall ”försvann” av den USA-stödda diktaturen.

Liksom upproret 1973 är de årliga Polytechnio-demonstrationerna markant anti-krigsmässiga och resulterar vanligtvis i konfrontationer mellan polisen som bevakar Atens amerikanska ambassad och demonstranter – även med många uniformerade militärer på demonstranternas sida.

Bild: Demonstranter som deltar i den årliga demonstrationen den 17 november i Aten, Grekland, för att fira det historiska Polytechnio-upproret 1973. Bild från medlemskapet i Λαϊκή Ενούτητα (Popular Unity).

Bild: Den 17 november konfronterar demonstranter polisstyrkor framför USA:s ambassad i Aten, Grekland. Bild tillhandahållen av medlemskapet i Λαϊκη Ενούτητα (Popular Unity).

Grekisk generalstrejk satte scenen för antikrigsprotester

De grekiska demonstrationerna mot Natos proxykrig i Ukraina har utnyttjat kraften i arbetskraftsåtgärder mot levnadskostnadskrisen. Den 9 november 2022, ungefär en vecka före antikrigsmötet, utlyste fackföreningarna en generalstrejk med krav på löneökningar, ett förbud mot strömavbrott i hemmen och för avskaffande av konsumtionsbaserade skatter och moms på energikällor. .

Sotiris Lapieris (vänster) med Λαϊκη Ενούτητα (Popular Unity) under generalstrejken den 9 november 2022.

Sotiris Lapieris, som är kommunalråd i en av Atens förorter, betonade att även om den nuvarande energikrisen har förvärrat materiella svårigheter i Grekland, är situationen symptomatisk för det katastrofala förhållandet mellan Grekland och EU. ”Levnadskostnadskrisen i Grekland är en produkt av tre olika … saker”, förklarade han. ”Det ena är memorandumet som förstörde den grekiska ekonomin för ett decennium sedan. För det andra, energibörsen som startades 2001 [den grekiska energibörsmarknaden, som en del av EU:s målmodell för elmarknader] och drev energipriserna [upp] till himlen. Och för det tredje förstärktes dessa två saker av EU:s sanktioner mot Ryssland. Det här är en katastrofal blandning.”

 

Fackföreningsfronten Π.Α.Μ.Ε talade med The Grayzone strax före strejken den 9 november. (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, eller All-Workers Militant Front) sekretariatsledamot Nikolas Theodorakis förklarade hur energikrisen och kriget hade försämrat levnadsstandarden i Grekland.

”Den andel av den grekiska budgeten som går till militär rustning … speciellt för Nato, är högst eller näst högst i Nato-alliansen,” sa Theodorakis. ”Samtidigt har grekiska skolor inte uppvärmning och sjukhus har inga läkare [i vinter]. Så vi kan se att det finns en tydlig motsägelse” i hur EU-medel används, förklarade han vidare och lyfte fram Greklands enorma militärbudget. ”Ett av våra grundläggande krav för konflikten är budgeten, och att våra ekonomiska prioriteringar måste ändras för att skydda och tjäna folket.”

Antikrigsprotester möts av polisvåld, förtryck av yttrandefriheten

Europas levnadskostnader och anti-NATO-demonstrationer möts ofta av polisbrutalitet, massgripanden och vanliga mediatystnad. Samtidigt som de gjorde allt de kunde för att undertrycka protester mot de drakoniska Covid-19-nedstängningarna 2020, använde den militariserade franska kravallpolisen våldsam taktik mot människor som demonstrerade mot kriget och de ökade levnadskostnaderna.

Under massdemonstrationen i Berlin den 25 februari satte tysk polis ut 1 400 poliser för att genomdriva nyligen införda lagar mot offentliga uttalanden som kriminaliserade allmänhetens stöd till Rysslands militära operation i Ukraina, förbjöd allt från uppvisningen av S:t Georgs kors och bokstaven ”Z ,” bokstaven ”V” och den sovjetiska flaggan.

Den tyska staten åtalar också Heinrich Bücker, en ledande antikrigsaktivist från Berlin, för att ha kritiserat regeringens stöd till nynazistiska regementen inom den ukrainska militären, som Azovbataljonen. Bücker anklagas av den tyska staten för att ha gjort uttalanden med ”potentialen att skada förtroendet för rättsstatsprincipen och hetsa upp det mentala klimatet i befolkningen”. Eftersom det är osannolikt att han kommer att betala böterna på 2 000 euro, måste han hamna i fängelse med ett obligatoriskt 40 dagars straff.

När västerländsk media inte helt ignorerat Europas antikrigsprotestvåg, har bevakningen växlat mellan avvisande och föraktfull. Det tyska statliga TV-bolaget Deutsche Welle karakteriserade hånfullt demonstrationen den 25 februari i Berlin som ”naiv”, samtidigt som den gav stor bevakning till mindre demonstrationer av stöd för kriget från den ukrainska diasporan. New York Times å sin sida nämnde de europeiska protesterna i bara en rad, begravd i en artikel om små anti-Putin-protester som hölls av ryska emigranter.

För dem som organiserar sig på plats är insatserna för höga för att underkasta sig statligt förtryck eller medie-demonisering. ”Vi går tillbaka till den mörka medeltiden; våra ledare kräver att vi ska leva utan el. Så, hur kan du acceptera detta?” utbrast Nikolaos Theodorakis från den grekiska ΠΑΜΕ Union. ”För oss är det enda alternativet till dessa villkor att kämpa, att organisera sig, att kräva bättre villkor”

Föregående artikelHistorien om amerikanskt och brittiskt stöd till Mussolinis fascism
Nästa artikelVad kommer att hända efter Bakhmuts fall?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. 04.03.2023 (13:40)
  Ryska federationens väpnade styrkor fortsätter den speciella militära operationen.
  https://eng.mil.ru/en/news_page/country/more.htm?id=12456638@egNews
  Det ryska försvarsministeriets rapport om framstegen i den särskilda militära operationen
  I Kupyansk riktning har den aktiva aktionen från ”Zapad”-gruppen av styrkor, med stöd av Army Aviation och artilleri, resulterat i neutralisering av fiendens arbetskraft och hårdvara nära Novosyolovskoye (Folkrepubliken Lugansk), Gryanikovka, Timkovka och Tabayevka (Kharkov) område).
  Över 90 ukrainsk personal, en stridsvagn och sex motorfordon har eliminerats.

  I Krasny Liman-riktningen har attackerna, som inleddes av flygplanen och artilleriet från ”Tsentr”-gruppens styrkor, resulterat i neutralisering av fiendens enheter nära Yampolovka (Folkrepubliken Donetsk), Chervonopopovka och Kuzmino (Folkrepubliken Lugansk).

  Fienden har förlorat upp till 150 ukrainsk personal, två infanteristridsfordon, fem pansarstridsfordon och ett Grad multilaunch raketsystem (MLRS).

  I Donetsk-riktning har den aktiva aktionen från ”Yug”-gruppen av styrkor, såväl som attackerna, lanserade av flygplan och artilleri, resulterat i eliminering av upp till 490 ukrainsk personal, en stridsvagn, tre infanteristridsfordon, fyra pickuper , nio motorfordon, två Msta-B-haubitsar, tre D-30-haubitsar, en D-20-kanon, samt ett USA-tillverkat M-777-artillerisystem.

  I riktningarna södra Donetsk och Zaporozhye har Operational-Tactical Aviation och artilleriet från ”Vostok”-gruppen av styrkor inlett en komplex eldattack mot enheterna i Ukrainas väpnade styrkor (AFU) nära Vodyanoye, Ugledar, Novopol (Folkrepubliken Donetsk ), Shcherbaki och Kamenskoye (Zaporozhye-regionen).

  Fienden har förlorat upp till 80 ukrainsk personal, en stridsvagn, två bepansrade stridsfordon, tre pickuper, samt två D-20 haubitser.

  I Kherson-riktningen har eldkraftsoperationen resulterat i eliminering av över 70 ukrainsk personal, 20 motorfordon, ett USA-tillverkat M-777 artillerisystem, samt en D-30 haubits.

  Operationell-taktisk och arméflyg, missiltrupper och artilleri från Ryska federationens väpnade styrkor har neutraliserat 83 artilleriförband vid sina skjutplatser, arbetskraft och hårdvara i 197 områden.

  En missilledningsradar för luftförsvarssystemet S-300 har förstörts nära Druzhkovka (Folkrepubliken Donetsk).

  Fighter Aviation of Russian Aerospace Forces har skjutit ner två Mi-8-helikoptrar från det ukrainska flygvapnet nära Suvorovo (Folkrepubliken Donetsk) och Pokrovskoye (Dnepropetrovsk-regionen).

  Luftförsvarsanläggningar har skjutit ner en Mi-8-helikopter från det ukrainska flygvapnet nära Novosyolovka (Zaporozhye-regionen).
  Dessutom har 12 raketdrivna projektiler, uppskjutna av HIMARS MLRS, och 11 ukrainska obemannade flygfarkoster skjutits ner nära Petrovka, Veliky Vyselok (Kharkov-regionen), Stelmakhovka, Golikovo, Zhitlovka, Chervonaya Dibrova (Lugansk folkrepubliken, Kremenetslinovka), Starometslinovka. , Peski (Folkrepubliken Donetsk), Malaya Kardashinka och Novaya Zburyevka (Kherson-regionen).

  Totalt 394 flygplan, 215 helikoptrar, 3 324 obemannade flygfarkoster, 408 luftvärnsmissilsystem, 8 145 stridsvagnar och andra bepansrade stridsfordon, 1 049 stridsfordon utrustade med MLRS, 4 273 fältartillerikanoner och granatkastare av 8,722 samt militära militärer. fordon har förstörts sedan början av den särskilda militära operationen.
  https://eng.mil.ru/en/news_page/country/more.htm?id=12456638@egNews

  • Idag, 09:27 : Militär granskning Nyheter.
   Ukrainska desertörer försöker gömma sig från kommandot i stridszonen.
   Desertering av ukrainsk militär personal från Ukrainas väpnade styrkor har nyligen fått en massiv karaktär, men om tidigare desertörer flydde huvudsakligen djupt in i territoriet i det land som kontrolleras av Kiev, nu försöker många militärer gömma sig för befälhavare i stridszonen. Den pensionerade översten Andrey Marochko från NM LPR meddelade detta på sin TG-kanal.
   Enligt vår underrättelsetjänst dök en grupp ukrainska militärer upp i området mellan Grigorovka och Belogorovka söder om Kremennaya, som undvek stridsoperationer, men drog sig samtidigt inte tillbaka till de ukrainska truppernas bakre områden.
   Samtidigt rustar de sitt liv, utför aktiviteter för att dölja sin plats. Det antyds att dessa är övergivna ukrainska militärer som inte vill slåss, men av någon anledning inte överlämnade sig till ryska trupper.
   Söder om Kremennaya har en liten grupp ukrainska militanter hittats, som inte bedriver stridsoperationer, som utför kamouflageåtgärder och som också utrustar en plats att bo på. Dessa militärer leder en avskild livsstil, undviker vägar och visar inte handlingar av militär karaktär..
   För närvarande kör Kiev till Donbass en hel del mobiliserade ”nya vågen” som inte ens går igenom den nödvändiga militära utbildningen. Med dessa mobiliserade, som används som kanonmat, försöker Ukrainas väpnade styrkor fördröja de ryska truppernas framfart under den tid som krävs för att förbereda en motoffensiv.
   Så de nyutnämnda ukrainarna flyr åt olika håll, några tillbaka till Ukraina, några försöker gömma sig på kontaktlinjen, och de som är smartare överlämnar sig till ryska trupper och ber om att inte komma med på utbyteslistorna.
   https://en.topwar.ru/212254-marochko-ukrainskie-dezertiry-pytajutsja-ukrytsja-ot-komandovanija-v-zone-boevyh-dejstvij.html

   • Va? Fattar inte ”Jan Åke Svensson” att hade Ryssland fört ett krig på riktigt mot Ukraina hade det varit en grushög kvar vid det här laget? Tror du att Ryssland hade farit fram med silkesvantar mot t ex Polen? I ett sådant läge hade de bombat skiten ur Polen på några dagar med ordentliga laddningar. Så visst är det en specialoperation ur rysk synvinkel och det är den som räknas!

   • Hej Jan-Åke
    Det är USA som startar krig.
    Först flygbombar de skiten ur landet och dess försvar, sedan går de in med marktrupper och dödar och förstör allt som står dem i vägen.

    USA flygbombade Belgrad i 79 dagar och gjorde ingen hänsyn till vare sig civilbefolkning eller historiska minnen.
    Vad gjorde USA i Irak?
    Eller i Libyen?
    Fler exempel finns.

    Vid de tillfällena hörde jag inget om vare sig krig eller specialoperation.
    Istället talades det här om ”humanitära interventioner” precis som om USA:s militära uppgifter var att rädda mänskligheten.

    Bara i Irak tror jag det är flera hundra tusen dödsoffer civila som soldater som mördats av USA:s militär.
    För vad undrar jag?
    Var det kanske genom Västvärldens lögnpropaganda den gången?

    Demokrati är en lögn!

 2. Måste säga att förutom Tyskland med sin högst ryssofoben och Usa nickedockan, till utrikesminister vilket man redan såg i hennes valkampanj HELT tydligt. Men hon är även korkad virrpannan till utrikesminister,att hon sitter kvar är otroligt. Men jag hade ärligt talat mycket mer förhoppningar på Italiens Meloni. Att hon skulle gunga EU NATO lite. Kanske var det den ständiga media drevet mot henne DAGLIGEN före hon tillträdde som gjorde att hon bytte fot,även här Sverige var det ständigt dåliga spekulationer och oro i media drevet mot henne. Nu får hon betala priset snart,då massor av dessa som protesterade i Milano röstade på henne och är högst arga på henne vilket man kunde se tydligt och med rätta,då hon ”tvingats”rätta sej i ledet TROTS att hon EJ skulle göra detta och hade massa andra planer. Vore EJ minsta förvånad om hon ryker snart då folket som röstade fram henne är arga. Italien har haft tendensen att byta ut många regeringar hela 2000talet och det gått fort. Många av dessa länders demonstrationer och protester har varit fint att se på,dom ser denna kris för vad den är på riktigt. England Tyskland Frankrike Tjeckien Italien Grekland med många fler. Det är renodlad Proxy krig mellan Usa Nato och Ryssland och vidrigt sådant. Då ukrainska människor dör i tusental varje vecka och förstörelsen bara ökar. Kina kom med en seriös fredsplan MEN Nato medierna slet den i stycken omedelbart. Varför hur? Läs punkterna på den noga. Vilket våran propaganda medierna EJ verkar gjort. Då flesta av punkterna är direkt vad vi lyssnat på under HELT år. Det som matats ut och körts DAGLIGEN av lögnmedia finns ju där. Så hur, varför kunde den avvisas direkt?När även självaste tiggaren Zelenski gick ut och sa att detta var ett bra första steg. Det handlar HELT om att tillfoga så mycket skada mot Ryssland, Ekonomiskt, politiskt och militärt mm. Europeiska befolkningen är trötta och genomskådat ALLA lögner och vidriga beteende man sysslat och sysslar med. Man vill ha Fred och ut med jävla Usa. EU måste ta hand om detta själva nu och seriöst nu

  • USA:s invånare vill ha Putin som sin president på grund av hans ledaregenskaper
   Vladimir Putins popularitet i USA växer, amerikaner skulle vilja ha en sådan president för sitt land, säger American Thinker-krönikören Laura Wellington.
   Men sedan började amerikanerna lägga märke till Putins ledaregenskaper, som enligt observatören ”bryr sig mycket mer om sitt land och sitt folk” än de amerikanska myndigheterna.
   Amerikaner gillar den ryske ledarens lojalitet till Ryssland, medan Biden uppenbarligen inte styrs av sin befolknings intressen.
   Enligt färska undersökningar anser sex av tio amerikanska medborgare att den amerikanske presidenten nästan inte har uppnått någonting och att landet går åt fel håll, står det i artikeln.

 3. Kan Johnny Millers film nå ut i Europa? Har han möjlighet att påverka? Det hoppas han.
  Brittisk filmmakare Johnny Miller ,var under flera månader i Donetsk, och intervjuade människor som levt under ukrainska bombning sedan 8 år. Han säger att Ukraina medvetet koncentrerar sig på att beskjuta civila mål, speciellt civila människor.

  Det var inte människor i Donbass som gick till västra Ukraina och besköt dem, utan det var ukrainare som gick till Donbass och besköt deras befolkning.
  Flera som han talar med tror att de beskjuter dem för att de är arbetare och inte har någon bättre utbildning, att de anser dem värdelösa.
  Eva Bartlett säger att över 4000 civila människor har dött det senaste året av ukrainsk beskjutning, det är rena terror beskjutningen.

  Inga har lyft ett ögonbryn i väst, då dessa människor blev dödade av Ukraina.
  Några upprörda röster säger att när Kiev blir beskjutet och enbart någon människa samtidigt har dött, då blir Väst väldigt upprörda, men när vi dör bryr sig ingen.
  Miller säger att det är tydligt att människor här hellre vill leva under ryskt styre än under ukrainsk styre.
  Tyranni, är precis vad invånarna i Donbass har varit utsatta för. Det var det ordet som Richard Black använde då han beskrev vad invånarna i Donbass varit utsatta för från första dagen av kuppen som CIA är ansvariga för i Ukraina. Han säger att M16 också är ansvariga för kuppen år 2014.

  Hur skall de rysktalande i Donbass, vilka är majoriteten av invånarna kunna leva under ett styre som visar i ukrainsk TV, att man bör döda ryska barn, för då kan de inte växa upp och hämnas sina föräldrar som vi dödar.
  Som förbjudit dem att tala sitt språk, då kan de bli torterade och bundna vid stolpar med neddragna byxor och slagna med käppar på stjärten.
  Bränt alla deras böcker, förbjudit deras kompositörer att spelas.
  sagt att dessa människor är värdelösa och behöver elimineras.
  Dessa människor hatar Nato och natoländer som skickar vapen som dödar civila i Donbass…

  https://www.presstv.ir/doc/Detail/2023/03/05/699331/Ukraine-Donbass-Donetsk-shelling-documentary-?

 4. Fredsdemonstrationen i Berlin samlade 50.000 deltagare. Det är ”över 15.000 och förmodligen många fler”, som det står här, men den rätta siffran borde vara den som gäller.
  Arrangörerna hävdade redan under demonstrationen att det var 50.000. Sedan bekräftade också den största tidningen, Berliner Zeitung, den siffran efter att ha konsulterat närvarande säkerhetspersonal. Se: https://www.solidaritaet.com/neuesol/2023/10/berlin.htm

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here