Det inskränkta debattklimatet

4
1098

 

Redaktören: Per Shapiros Folkets Radio har många bra program. Tidigare publicerat om ett möte med Per Shapiro av Folket i Bild Kulturfront. Hur hänger konspirationsteorier ihop med yttrandefriheten? Kom till unikt möte!

Här ett viktigt program från 17 april:

Länk: https://folketsradio.se/det-inskrankta-debattklimatet/

Hur har det blivit legio att smutskasta meningsmotståndare i stället för att föra en saklig debatt? Det här programmet tar upp några av de nyckelhändelser som lett fram till dagens ängsliga samtalsklimat.  

Förläggaren Björn Eklund minns hur ”takhöjden i debatten sänktes” i den infekterade Ordfrontsstriden för 20 år sedan.  

Lars Drake

Fredsaktivisten Lars Drake har kartlagt det mäktiga militärindustriella nätverk med internationella förgreningar som fått allt större inflytande över svenska medier.*

Genom en framgångsrik påverkansoperation satte man i system att anklaga fredsaktivister och Natomotståndare för att vara ryska megafoner – eller rentav ryska agenter.

Ett reportage av Per Shapiro 

Slutmix: Samuel Tyskling 

Hur har det blivit legio att smutskasta meningsmotståndare i stället för att föra en saklig debatt? Det här programmet tar upp några av de nyckelhändelser som lett fram till dagens ängsliga samtalsklimat.  

Medverkande: 

Björn Eklund, förläggare Karneval förlag 

Ksenia Young, doktorand i historia. Forskar på svensk-ryska relationer 

Lars Drake, adjungerad professor i nationalekonomi,  
tidigare ordförande i Riksorganisationen Nej till Nato 

Alexej Sakhnin, vänsteraktivist, rysk dissident 

Sven Hirdman

Sven Hirdman, diplomat, tidigare Sveriges ambassadör i Moskva 

Jacques Baud

Jacques Baud, tidigare Natorådgivare och överste i schweiziska armén 

Hans Öhrn

Hans Öhrn, ordförande Sveriges fredsråd 

*Läs Lars Drakes kartläggning i sin helhet här.
https://www.synapze.se/2022/01/15/varning-for-usas-paverkan-pa-svensk-debatt/

 

 

Föregående artikelEtt krig – mot Kina – kommer insvept i propaganda – men berör oss
Nästa artikelDe omhuldade kurderna
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

4 KOMMENTARER

 1. Lyssnade på det senaste från Folkets radio, om injektionsskadorna från c19giftet och den coverup som svindlartv/svt använder våra tvångsfinansieringsmedel till. De kallar det ’falsk balans’, att höra bägge sidor redogöra för detta folkmordsförsök. Bara en uppfattning får komma till tals, förespråkarna för det ’ofarliga’ giftet, och deet är att både skapa och upprätthålla falsk balans. Men det är så skurkar fungerar; beskylla omgivningen för det de själva gör.

 2. Det värsta med debattklimatet är att etablissemanget INTE VILL VETA något annat än den fantasivärld som beskrivs i etablissemangsmedia. Jag har sedan lanseringen av covidvaccinet privat engagerat mig i olika frågor där media ger en faĺsk verklighetsbild. Jag har till skillnad mot etablissemangsmedia och Källkritikbyrån letat fram förstahandskällor. Med förstahandskällor menar jag dokument från de myndigheter och organisationer som etablissemangsmedia – via andra- tredje- fjärdehandskällor o.s.v. – hävdar har beslutat, sagt eller gjort det ena eller det andra. Sedan har jag mejlat till journalister, medias redaktioner och makthavare och berättat om att de har fel och bifogat länkar till de förstahandskällor som är just myndigheters och organisationers dokument. Men INGENTING HAR FÖRÄNDRATS. Rättelser har aldrig inkommit i media och etablissemangsmedia fortsätter ljuga trots att jag upplyst dem.

  Det mest avslöjande jag råkat ut för var när jag mejlade Region Stockholms vaccinationssamordnare Magnus Thyberg 210129 efter att ha läst i lokaltidningen Mitt i Söderort att han och Matti Sellberg jämställde covidvaccinerna med andra ”godkända vacciner” eftersom de ”har genomgått noggranna och omfattande studier”. Det jag upplyste Thyberg om var att vaccinen inte var godkända utan enbart villkorat godkända, eftersom de inte prövats kliniskt under så lång till som ett godkännade kräver.
  Som svar från Region Stockholm fick jag: ”Vi kommenterar inte konspirationsteorier”.

  Det hade ju varit så lätt för alla jag mejlat i olika frågor att klicka på en länk i de mejl jag skickat för att få bekräftat att jag hade rätt. Men vill man verkligen inte veta så håller man verkligheten på så stort avstånd att man inte riskerar att bli medveten om den. Så agerar etablissemanget nu för tiden. De är totalt faktaresistenta.

 3. Ja, jösses, hur skulle det låta om medieorkestern inte spelade samma musikstycke. Kaos och disharmoni. Det är ju så det går till även i partigrupperna och i utrikespolitiken på EU-nivå.

  • Det finns ett bra sätt att få balans i hjärnkontoret, nämligen att stänga av dumburken och lyssna på kritiska röster med kompetens på områdena i fråga, via alternativa plattformar på nätet, ÅTMINSTONE halva tiden.

   Upptäcker man uppenbara lögner, så kan man skrota den källan, då trovärdighet (värt att tro på) faktiskt bygger på att källan åtminstone försöker leverera evident sanning.

   Tyvärr innebär detta att jag helt har tvingats skrota all svensk propagandamedia. Hade varit trevligt om åtminstone SVT hade försökt vara objektiva och opartiska mot huvudmännen, d.v.s. medborgarna/skattebetalarna, och inte hade begått bedrägeri mot oss alla dygnet runt. Då hade jag ändå kallat Sverige en ”demokrati”.

   Tyvärr verkar det vara en rent politisk fråga att få bort eländet. Hela den korrupta politikeradeln måste förmodligen bort! ALLA sittande riksdagspartier, eftersom de ALLA verkar sitta relativt still i samma båt och därmed stödjer biovapen-injektioner, barnkidnappningar, EU/NATO-beroende, krigshets och vapenleveranser. INGEN av dem sätter ned foten.

   Jag struntar vilken skattesats folk är för, 0-100%, om de har drabbats av rasistiska känslor, eller älskar allt repellerande och avvikande och vill byta ut hela svenska folket och hela vår kultur, men vi behöver hederliga partier och hederliga politiker som förstår att man måste valsamverka brett för att komma förbi 4%!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here