DN: ”Putins krav på Natogarantier är omöjliga, och det vet han”. Stämmer det?

30
2813

Anna-Lena Laurén skriver i DN en artikel med rubriken Putins krav på Natogarantier är omöjliga, och det vet han
Vidare: ”Men han vet också vad som gäller: att skapa hinder och problem. ”

”Under tisdagen krävde Putin ”omedelbara samtal” med USA och Nato om ”säkerhetsgarantier” för Ryssland. Nato måste lova att inte man inte utvidgar sig österut. Putins ultimatum framstår som absurt. Först mobiliserar Ryssland självt vid den ukrainska gränsen. Vapenskramlar, hotar. Det har pågått i flera veckor och är en nästan exakt upprepning av samma mobilisering som gjordes i våras. Sedan kräver Ryssland säkerhetsgarantier – för sig självt. Det är som när ett rytande lejon plötsligt börjar gråta och anklagar lammet för otrevligt bemötande.
Putin har upprepat att Nato inte får utvidgas i tjugo års tid. Den retoriken är inte ny.”

Vad nämns då om Natos tidigare, svikna löften i artikeln? Inte ett ord!

Jag skrev två kommentarer i ”Ifrågasätt” i DN på nätet:

I. Ja, Putin vet nog mycket väl att man INTE kan lita på Nato-folk. Utifrån mycket dyrköpta erfarenheter.

Enligt avklassificerade dokument, försäkrade utrikesminister James Baker år 1990 den sovjetiska ledaren Mikhail Gorbatjov, att NATO inte skulle expandera ”en tum” öster om Tyskland. För trettio år sedan var det Rysslands röda linje.

Mickhail Gorbatjov, mannen som ödelade Sovjetunionen, kastade mänskligheten ut i krig och konflikter och fick Nobels fredspris av Nato-landet Norge.

Sedan dessa försäkringar gavs har Nato vandrat sin väg genom Ungern, Tjeckien, Estland, Lettland, Litauen, Bulgarien, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Albanien, Kroatien, Montenegro och Polen. 100 mil av brutna löften har fört USA och NATO till Ukrainas gräns.

Den 2 december flyttades denna röda linje 100 mil, när Putin sa att han nu skulle söka utverka ett löfte om att Nato inte skulle expandera längre österut till Ukraina.

I sin bok Superpower Illusions bekräftar Jack F. Matlock Jr., som då var USA:s ambassadör i Ryssland och som var närvarande vid mötet, Gorbatjovs redogörelse och säger att det ”sammanfaller med mina anteckningar från samtalet, förutom att mina indikerar att Baker lade till ”inte en tum.”

Nästa dag, enligt det västtyska utrikesministeriet, sa utrikesministern Hans-Dietrich Genscher till sin sovjetiske motsvarighet Eduard Shevardnadze: ”’För oss . . . en sak är säker: Nato kommer inte att expandera österut.’

Liksom Gorbatjov hoppades Putin kunna bidra till internationellt samarbete mellan likar snarare än att bygga block. Han föreslog t.o.m ryskt Nato-medlemskap. Varför tigger press om detta?

II. Exakt, det är precis det som Nato lyckats med. Se min tidigare kommentar.

Utöver uppgifter där vet nog Putin ännu mer:

Redan 31 januari 1990, hade Genscher i ett stort tal sagt att det inte skulle bli ”en utvidgning av Natos territorium österut, med andra ord närmare Sovjetunionens gränser.”

National Security Archive publicerade de faktiska dokumenten som beskriver vad Gorbatjov utlovades den 12 december 2017. (https://www.globalpolitics.se/putin-drar-en-ny-rod-linje-for-natos-expansion/).

Enligt framlidne Stephen Cohen, i hans bok ”War With Russia?”, avslöjar dokumenten slutligen och auktoritativt, att ”sanningen och de brutna löftena är mycket mer omfattande än tidigare känt: alla de inblandade västmakterna – USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland självt – gav samma löfte till Gorbatjov vid flera tillfällen och på olika eftertryckliga sätt.

Vad nämns då om Natos tidigare, svikna löften i artikeln? Kolla själv”!

Relaterat
Putin drar en ny röd linje för Nato:s expansion.

Föregående artikelBroderländer – Systerfolk, om Kuba och Afrika
Nästa artikelFritt land, totalitär kultur.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

30 KOMMENTARER

  • Kiev har aldrig haft avsikt att följa Minsköverenskomelserna. Gör man det kommer det att bli en högernationalistisk kupp i Kiev, ganska omedelbart. Läget i Ukraina gör det omöjligt för sittande makt att följa denna process.

   Förmodligen försöker man sig på något väpnat militärt i Donbass, och så ingriper ryska styrkor ganska snart till övermäktigt skydd för sydöstra Ukraina, ungefär som när georgiske ledaren Saakasjvili försökte ge sig på Osetien och Abchazien år 2008.

   Kaputt.

 1. Man kan ju undra vad skulle hända en journalist och en vanlig svensk dags- eller kvällstidning om de publicerade en endaste mening med hela sanningen, som akademiker, historiker, politologer och forskare i hela världen redan vet; nämligen

  ”År 1990 utlovade det samlade västs ledare att Nato skulle i och med från Tysklands enande inte skall utvidgas en enda tum österut.”

  Rasar Washingtons mentala hälsa ihop fullständigt då?!? Blir alla amerikanska vapensystem kraftlösa? Dör en massa gamla mörkermän på CIA i slaganfall samma natt, går en massa Brzezinski-lärjungar hem och skjuter skallen av sig i Maryland och Virginia? Kommer Victoria Nuland då lyckas att fullfölja en enda Viktväktarkurs på grund av plötslig stresslindring? Rasar taket in den kvällen och dödar precis alla frimurarmedlemmar i Capitoliums loge?

  När blev sanningen om Natos löften och utvidgning så farlig och tyst?

  Är sanningen numera alltid en lögn?

 2. 22 december 2021 11:30
  Putins villkor blir den sista chansen för Väst att inte förintas i kriget med Ryssland.
  Väst kan undvika en kärnkraftsstrategisk konflikt med Ryssland endast genom att underteckna garantier för dess säkerhet. Detta konstaterade statsvetaren Rostislav Ishchenko. Putins villkor blir den sista chansen för Väst att inte förintas i kriget med Ryssland.
  Rysslands president Vladimir Putins insisterande på skriftliga säkerhetsgarantier från Nato är förknippat med en förståelse för akuta externa utmaningar, konstaterar experten.
  Ryssland är redo för en militär konflikt, men vill inte ha den och försöker med all kraft undvika en sådan händelseutveckling.
  Enligt Isjtjenko är fredlig utveckling fördelaktigt för Ryska federationen, men hotet om en fullskalig militär konfrontation i dag är det enda som kan förhindra en okontrollerad ”glidning” in i konflikten.
  ”Vad är det för fara som vi nu försöker förebygga med hårda uttalanden? Våra ”vänner och partners” tror att de kommer att tända ett litet kontrollerat krig och inget hemskt kommer att hända, men detta kommer inte att ske. Det kommer inte att fungera som de hoppas, förklarade statsvetaren.
  För att hindra västvärlden från att släppa lös ett ”litet krig” för att provocera Ryssland, förklarar Moskva öppet: svaret kommer att vara fullt ut, och slag kommer att följa mot beslutsfattande centra.
  Med denna formulering av frågan har USA och dess allierade ingen chans att sitta ute i skyddet av de avancerade Nato-länderna och Alliansens satelliter. Det enda sättet för amerikaner och européer att undvika förintelse är att gå med på Putins villkor för säkerhetsgarantier.
  ”Det kommer att bli en ökning av räntorna, det kommer att bli strejker inte i den riktning du (Väst. – Ungefär FBA) tror, ​​och inte på det sätt du tror. Denna konflikt kan gå över styr.
  Och för att en sådan gradvis spridning inte ska inträffa, när det började smått och inte märkte hur allt fattade eld, får de höra: ”Gubbar, nu är det ingen övergång alls. Vi börjar direkt och fullt ut. Därför, låt oss på något sätt lösa problemet och vara en vän att behandla din vän med respekt, ”” Ishchenko sa på radiosändningen ”Moskva talar”.
  Vid ett utökat möte i det ryska försvarsministeriets styrelse den 21 december sa Putin att amerikanernas löften var opålitliga . Enligt den ryske presidenten garanterar inte heller skriftliga avtal att Washington kommer att uppfylla deras villkor, eftersom USA enkelt ensidigt drar sig ur ”ointressanta” fördrag. Rättsligt bindande handlingar är dock mer tillförlitliga än löften i ord, framhöll statschefen.

  • Observera dock den viktiga ordskillnaden på svenska mellan ”kärnkraftsstrategiskt” (= civil kärnkraft!!) och det militära ”atom-” (eller) ”kärnvapenstrategiskt” – som båda är ”nuclear”(eng.) eller ”jadernyj (-aja, -oje, -nye)(ryska), för att undvika förvirring.

   Nato eller USA kommer INTE att ge sig in i militärt krig med RF över Ukraina.

   • Samma sak kan sägas gälla för Taiwan och Sydkinesiska Havet. USA är just nu mycket utsatt, ekonomin, interna konflikter, segregation, demoraliserad personal, dysfunktionellt hårdvara och system, och efterbliven teknologi.
    https://www.rt.com/usa/543638-us-hypersonic-missile-fail/
    Rysslands Zircon och Kinas system DongFeng (vinden från öster) är redan operativa och bevisat funktionella. Gen. Mark A. Milley mycket kloka åtgärd att ringa Kina och förklara att USA inte planerade en attack är en mycket tydligt indikation var saker står.

  • Jag tvivlar starkt på att Rysslands varningar till NATO, under Putins ledning, är tillräckligt trovärdiga för att plötsligt tas på allvar, efter 30 års flathet mot Natos ständigt pågående utvidgningar allt närmare Rysslands gränser.

   Alla militära övningar som Nato genomför i Ukraina är anti-ryska, sa Aleksey Polishchuk, chef för det ryska utrikesministeriets andra OSS-avdelning.
   Tidigare har Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov sagt att policyn att dra in Ukraina i Nato och placera ut missiler nära Rysslands gränser framkallar allvarliga militära risker, upp till en storskalig konflikt i Europa.

   2021 ägde sju gemensamma övningar av Kiev och alliansländerna rum på Ukrainas territorium, medan det 2022 kommer att genomföras nio övningar till, sa diplomaten. ”Omfattningen, den territoriella täckningen och varaktigheten av gemensamma övningar mellan Ukraina och Nato-länderna växer … Alla övningar är sammanlänkade av ett enda koncept och har en anti-rysk inriktning”, sa Polishchuk.

   Det finns för närvarande cirka 10 000 militärer från Nato-länder stationerade vid militära anläggningar och flottbaser i Ukraina, varav 4 000 är från USA. ”Västerländska instruktörer utbildar den ukrainska militären, lär ut hur man genomför offensiva operationer, även i stadsområden. Detta strider direkt mot Minsk-avtalen från 2015, enligt vilka tvärtom alla utländska beväpnade formationer, militär utrustning och legosoldater måste dras tillbaka från landet. Denna rad av västländer påverkar negativt lösningen av konflikten i Donbas,” sade tjänstemannen.

   Spänningarna runt Ukraina har förvärrats under de senaste veckorna av en påstådd rysk truppuppbyggnad nära den ukrainska gränsen och påståenden om förberedelser för en invasion. Moskva har upprepade gånger förnekat dessa anklagelser och pekar på Natos militära verksamhet nära ryska gränser, som man anser är ett hot mot dess nationella säkerhet. Ryssland har också sagt att det har rätt att flytta styrkor inom sitt eget suveräna territorium som det finner lämpligt.

   Ukraina har strävat efter att gå med i NATO sedan toppmötet i Bukarest 2008, då alliansen kom överens om att både Ukraina och Georgien en dag skulle bli dess medlemmar, men inget av länderna har ännu gått in i den formella processen för medlemskap.

 3. Det är partiskhet som vanligt. Nato har ensamt och själva jämt varit stora hotet. Varför jämt jämt jämt partiskhet, varför inte nångång då och då visa skriva sanningen,eller åtminstone förstå bådas sidor? Blir ni aldrig trötta på samma skit propaganda. Hur orkar ni vilseleda allmänheten jämt och ständigt. Ni är också del av problemet

  • NATO och USA styrda media i Sverige kommer aldrig någonsin att skriva sanningen. Den uppgiften tillkommer numera oss kommentatorer och bloggare. Journalister i dagens Sverige skulle jag vilja jämföra med väverskorna i England 1837. Teknologin har gjort dom överflödiga, och det är därför makten nu måste hålla sin propagandaapparat vid liv med massor av bidrag och tvångsavgifter.

 4. Varken Ryssland eller EU vill ha krig. Moskva, S:t Petersburg och Ukraina tillhör den europeiska kultursfären. Bjud in Ryssland och Ukraina i EU. Och därmed kan Europa bli en MORALISK STORMAKT. Trots Storbritanniens svek.
  1981-1983 förekom fredsmarscher som en dialog mellan Öst och Väst. Där dialogen slutar kommer våldet in.

  • Tyvärr Henrietta så är vi tre i det europeiska äktenskapet idag.

   Det är trångt med tre i äktenskapet, som just prinsessan Diana uttryckte det, då amerikanarna vill styra och härja över Europa som de pseudodelstater vi är.

   Visst är såväl ryssar som ukrainare mer européer och civiliserade än de våldsfetischistiska Washington-etablissemangen: det är idag Europas stora huvudvärk.

   Som Fjodor Dostojevskij klokt och intellektuellt uttryckte det för över 150 år sedan: ryssar har två hemländer: Ryssland liksom Europa.

   Ryssland är den europeiska militära ryggraden -det kommer vi aldrig ifrån.

   Förr eller senare åker Washington militärt ut ur Europa: frågan är hur och när vi skall frigöra oss.

 5. Kalsong journalisternas prima donna försöker göra sig lustig på Rysslands krav. När man läser dessa krav inser man att de är helt rymliga krav givet vad USA/Nato/Väst har hållit på med under de senast 30 åren.

  Vilka är kraven då? Manlio Dinucci anger dessa: https://www.globalresearch.ca/russian-aggressive-gambit-moscow-proposes-peace/5765143

  Art. 1, each of the two parties “shall not undertake actions that affect the security of the other party” and,

  Art.2, “shall seek to ensure that all international organizations and military alliances in which it is taking part adhere to the principles contained in the Charter of the United Nations.”.

  Art. 3 the two parties commit themselves “not to use the territories of other States with a view to preparing or carrying out an armed attack against the other Party“.

  Art. 4 provides then, that “the United States shall not establish military bases in the territory of the States of the former USSR that are not members of NATO”, and “shall deny accession to the Alliance to the States of the former USSR to prevent further eastward expansion of NATO“.

  Art. 5 “the parties shall refrain from deploying their armed forces and armaments, including in the framework of military alliances, in the areas where such deployment could be perceived by the other party as a threat to its national security.”

  Plus att “they shall refrain from flying heavy bombers equipped for nuclear or non-nuclear armaments and from deploying warships in areas, outside national airspace and territorial waters, from where they can attack targets in the territory of the other party.”

  Art. 6 “the parties shall undertake not to deploy ground-launched intermediate-range and shorter-range missiles outside their national territories, as well as in the areas of their national territories, from which such weapons can attack targets in the national territory of the other Party” and that “shall not train military and civilian personnel from non-nuclear countries to use nuclear weapons, nor conduct exercises involving the use of nuclear weapons.”

  Art. 7 “the parties shall refrain from deploying nuclear weapons outside their national territories and return such weapons to their national territories”, and “shall not train military and civilian personnel from non-nuclear countries to use nuclear weapons” nor “conduct exercises involving the use of nuclear weapons.”

  The draft Agreement established procedures for the Treaty operation, based on the commitment that the two parties “will resolve all disputes in their relations by peaceful means“, and “will use the mechanisms of bilateral consultations and information, including hotlines for emergency contacts.” The US party was given detailed explanations regarding the logic of the Russian approach, and the Russian Foreign Ministry hoped that in the near future the United States will enter into serious talks with Russia on this critical issue.

 6. 😀Idiot! Allt jag har att säga, hon vill tydligen att WW3 skall komma! Ryssland har inte satt sin fot i Ukraina, om de mobiliserar så är det pga att Nato hotar vid deras gräns.

  • Precis Veronika, Anna-Lena Luren, eller vad hon heter, är kanske Sveriges sämsta journalist. Fast konkurrensen om den titeln är stenhård, speciellt i propagandapamfletten DN.

   • När det gäller konkurrensen om den titeln skulle jag nominera alla Bonniers och Public Service ”Kina-experter” till klar delad första plats. Nyligen befordrade man en person till ”sinolog” och just ”Kina-expert”. Kvalifikationer, suttit på ett bankkontor i Peking och gjort en semesterresa till Kashgar. Oförståeligt att dom glömde kvalifikationen att ha åkt tunnelbana i Peking.

 7. Samma vanliga skit av DN. De helt bedrövligt bara som alltid.Inga övriga fakta nånsin,bara samma propaganda helt anti-rysk i så många år som att det vore tävling med övriga nissar som Aftonbladet Expressen. Bara samma skit i åratal och vilseleda allmänheten,utan bådas sidor nånsin och så mycket fakta som fattas. Man är bara så Nato kåta och ryssofobisk

 8. Man kan undra hur obildade västpolitikerna faktiskt är.

  ”Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov har föreslagit att Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ska söka ett annat jobb om han tror att alliansen kan förkasta euro-atlantiska säkerhetsprinciper.”

  I en exklusiv intervju med RT på onsdagen påpekade Lavrov att en av hörnstenarna i den euro-atlantiska säkerheten är principen om ”lik och odelbar säkerhet” (att euro-atlantiska stater inte stärker sin säkerhet på bekostnad av andras säkerhet) – något som fastställdes i Helsingfors slutakt från 1975.

  Herr Stoltenberg […] fortsätter att göra några föga lämpliga uttalanden. När [han] högt och ganska arrogant säger att ingen är i stånd att bryta mot principen i Washingtonfördraget […], bör han komma ihåg att vi inte är deltagare i den organisationen, att vi inte har undertecknat det fördraget ”, sa Lavrov.
  https://sputniknews.com/20211222/russian-foreign-minister-sergei-lavrov-questions-jens-stoltenbergs-fitness-for-nato-chief-post-1091724735.html

  • Undrar hur länge Stollenberg får fortsätta med sin förvanskning av historien? Även skurkarna i Washington borde ju se att han är helt inkompetent! Men det mest troliga är att han bara är en enkel marionett och får hållas än så länge, som den nyttiga idiot han är! Och han får ju fortsätta att ljuga då MSM inte alls granskar vad för osanningar han far med. Men visst, det är nog välbetalt och ger status att vara en låtsasledare utan verklig makt som man kan skylla på om något går riktigt snett.

   • Att västs politiker är skådespelare än kunniga satsmän borde vara klarlagd vid det här laget. Men inte bara politiker utan även så kallade experter är fullkomligt okunniga.

    Vi kan ta ett aktuellt mycket angeläget fall som visar inkompetens nivån hos svenska och västerländska experter. Dess dussin ören experter har missat DET ENDA VIKTIGA i Rysslands ultimatum – ”Russia has presented NATO and the U.S. with draft treaties, ready for signature. The outcome, from the Russian perspective, is a fait accompli; it is up to the U.S. and NATO to determine the mechanism of their defeat, either diplomatic or, in the language of the Russians, “military-technical.”

    https://consortiumnews.com/2021/12/23/2022-year-of-major-power-conflict-over-ukraine/

    ”Military superpower Russia, having had enough of U.S./NATO bullying, is now dictating the terms of a new arrangement.” Denna alternativa version av det Rysslands FAIT ACCOMPLI finns att tillgå här

    https://www.strategic-culture.org/news/2021/12/23/exit-nord-stream-2-enter-power-of-siberia-2/

 9. Jag har försökt uppdatera min dator med ryska Yandex browser ikväll.
  Men efter tre misslyckade försök gav jag upp.
  På tre skilda ställen hittade jag den ryska webbläsaren med likaså tre olika .exe program.
  Men så fort jag trycker på ”Kör filen” så bara försvinner alltihop.
  Det är precis som någon här i väst lagt in en spärr att det inte ska gå.
  Jag är ingen spion åt Ryssland. Jag vill bara prova den ryska webbläsaren.
  Gärna på ryska språket för då är man tvungen att lära sig orden.
  Bygga ordförrådet och komma ihåg orden.
  Jag tror man gör det trots ålder. Bara man är tillräckligt intresserad.

  Använd Yandex ryska sökmotor.
  Den är jättebra och där finns fler alternativ än våra Google, Bing eller allt vad dom nu heter.
  Översätt kallas där ”tolk” på svenska och den verkar mycket pålitlig när det gäller översätta ryska ord och rysk text till svenska. Eller vice versa.

  Länk:
  https://yandex.ru/

  Погода är väderprognos
  Klicka där och skriv in er stad eller område (Город или район) på svenska och ni får väderprognosen där ni bor samt veta stad eller områdets namn på ryska. Supersnabbt dessutom.

  • Kör Yandex-appen på mobiltelefonen om Du har en smartphone – den fungerar utmärkt!

   Där kan man skriva på latinsk text och få både europeiska latinskrivna svar och kyrilliska ryska svar för den som vill ha det.

 10. Dom är inte ”omöjliga” men inget som USA kommer att acceptera frivilligt. Det verkar som Ryssland ställer saker på sin spets, avbryt expansionen av eran globala militärdiktatur, eller riskera ert eget land. Det är knappas en tillfällighet att detta kommer just som Ryssland har sitt Zircon system operativt, vilket eliminerar USAs missilförsvar. Glöm heller inte att NATO är USA med tvångsrekryterade lego-militär som Sverige. Att DN och Bonniers är en i USAs propagandamaskin väl integrerad del är ingen hemlighet. Det är bara att läsa innantill. Bonniers, med DN i spetsen, dominerar svenska media, och Bonniers står helt under USAs kontroll. Bonniers kommer knappast att riskera sin omfattande mycket profitabla affärsverksamhet i USA genom att gå emot USAs krav på att sprida anti-Kina- propagandan. Bonniers i USA fungerar uppenbart även som mottagare av USAs bonusar för väl utförd propagandan i Sverige. För USA att direkt betala Bonniers i Sverige för väl utfört propaganda-arbete skulle vara omöjligt, därför är Bonniers USA verksamhet så viktig, man tilldelas saftiga affärstillfällen som belöning. En slags gränsöverskridande korruption. Public Service och SVT är en annan av USAs propagandakanaler. Jag har ofta påpekat hur SVT och Sveriges Radio bedriver USA politik, och resultatet har blivit rent komiska ord-viga krumbukter att framföra att alla världens problem kommer från Kina, utan att rent ut säga det. SVT ljuger å det grövsta. Samtidigt mörkar man verkligheten och försöker avleda uppmärksamheten på för Sverige helt irrelevanta frågor som Peng Shuai affären och ett solkraftverk i Afrika. Varför mörkas solkraftverk i Kina. Varför mörkas Kinas enorma framsteg.

  Där råder uppenbart samma förhållande som vid PirateBay affären. USA gör klart att olydnad mot USA betyder allvarlig skada för Sverige. Sverige ekonomi är mycket bräcklig, vilket mörkas. Det går inte längre att pressa blod ut stenen genom att höja skatter och avgifter, så man konstruerar komplicerade system för att dölja och skinna befolkningen på mer pengar, elkostnaderna typiska. Eventuella USA sanktioner skulle vara katastrofala.
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/usa-pressade-svenska-regeringen-hot-om-sanktioner-bakom-fildelarrazzia

 11. Att orka fortsätta såhär, några av dessa veckors rubriker som totalt varit falska på DN, SVT och Aftonbladet, Expressen. Putin fortsätter vara aggressiv mot Europa! Putin vill styra hela östra Europa! Vi måste svara hårt nu mot Putin för denna aggressivitet! Putin vill ha kontroll över alla tidigare sovietiska länder. Aggressiv Putin ställer omöjliga krav och EU måste svara hårt nu! Sparka ut den ryska ambassaden! Ryska aggressionen! Nordstream 2 är Tysklands största skam! Detta är bara dessa veckor nu,men det finns så många MÅNGA fler. Även dom lokala tidningarna runt hela landet har varit i farten. Detta är EJ något MINSTA nytt för att Ryssland flyttat soldater INOM EGNA GRÄNSERNA. Så här har det varit i 8år nu ÖVERALLT i alla medierna och våra kanaler. Trots inga krig eller nära något krig mot NÅGON europeisk land. Men information på dom korkade ensidiga kanalerna och medierna dessa 8åren har varit så hårt och brutalt utan motstycke. Man skulle kunna tro att EU varit i värsta kriget. Bara ensidigt och ALDRIG visa,förstå andra sidan nånsin eller minsta lilla. Vilka KATASTROFALT dåliga medier och kanaler det blivit,springa andras ärenden, istället för att våga vara journalister som det var meningen och följa dom etiska reglerna också. Journalistik har dessa senaste åren hamnat i papperskorgen!!

 12. USA kan inte vinna!
  Kinesiska militärexperter beskrev med fyra ord konsekvenserna av ett amerikanskt kärnvapenangrepp på Ryssland. Ett försök från USA att provocera fram en kärnvapenkonfrontation med Ryssland kommer att leda till extremt obehagliga konsekvenser..
  Under de senaste åren har flera fördrag som syftar till icke-spridning av kärnvapen, på initiativ av USA, avslutats. Mot denna bakgrund uppstod farhågor för att amerikanerna allvarligt överväger möjligheten av ett massivt kärnvapenangrepp mot Ryssland för att en gång för alla bli av med en konkurrent.
  Enligt kinesiska experter, om Washington verkligen bestämmer sig för att inleda en attack, kan dess konsekvenser beskrivas med bara några få ord. Detta rapporterades av Baijiahao-upplagan. PolitRussia presenterar en exklusiv återberättelse av denna publikation.
  ”Om en kärnvapenkonfrontation bryter ut mellan USA och Ryssland, vilka blir konsekvenserna? Bara fyra ord räcker för att beskriva dem”, noterar författarna till Baijiahao.
  Om USA går till handling mot Ryssland kommer dussintals kärnstridsspetsar att skjutas upp i luften. Som svar kommer den ryska militären att behöva använda sina kärnvapenarsenaler, som är absolut i nivå med de amerikanska.
  Konsekvenserna av ett sådant scenario av händelseutvecklingen kommer att påverka hela mänskligheten och det kommer att vara möjligt att beskriva vad som händer med bara fyra ord – ”USA kan inte vinna.” Amerikaner kommer att vara bland förlorarna och kommer att ångra vad de gjorde.
  ”USA:s och Rysslands kärnstridsspetsar är placerade på ett sådant sätt att de kan tillgripa dem i händelse av en fientlig attack. Till och med några få exakta träffar kommer att räcka för att orsaka irreparabel skada på fienden”, tillade analytiker från Kina.
  Det kan konstateras att användningen av kärnvapen inte kommer att medföra fördelar för någondera sidan. I vilket scenario som helst kommer en vedergällning att följa, och det kommer att bli katastrofalt. Detta innebär att Washington och Moskva måste utöva återhållsamhet och lösa alla sina meningsskiljaktigheter genom diplomatiska förhandlingar, inte med våld.

 13. Lavrov rådde Natos generalsekreterare att ”byta jobb”.
  23/12/2021 06:29
  Europeisk säkerhet bygger på principen om odelbarhet och om Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg tror att han kan strunta i det måste han byta jobb.
  Så sa chefen för det ryska utrikesdepartementet Sergej Lavrov i en exklusiv intervju med RT.
  ”Om herr Stoltenberg anser att NATO-medlemmar har rätt att spotta på principen som finns inskriven i de dokument som antagits på högsta nivå, så kanske det verkligen är dags för honom att hitta ett annat jobb, eftersom han inte på något sätt fullgör sina plikter. .”
  Lavrov kallade Stoltenbergs uttalanden högljudda och ganska arroganta att ingen har rätt att bryta mot Washingtonfördraget, vilket öppnar dörren för alla potentiella sökande som vill gå med i den nordatlantiska alliansen, och påminner om att ”principen om säkerhetens odelbarhet säger: säkerheten i en stat kan inte garanteras för säkerhetskonton för en annan stat”:
  ”Vi är inte parter i den här strukturen, vi undertecknar inte Washingtonfördraget, men, som jag sa, vi undertecknar ett mer omfattande, regionövergripande euro-atlantiskt dokument som innehåller principen om säkerhetens odelbarhet”.
  Kom ihåg att Nordatlantiska fördraget, även kallat Washingtonfördraget, undertecknades 1949 och blev Natos grunddokument.
  I början av december sa Rysslands president Vladimir Putin att Ryssland borde få rättssäkerhetsgarantier från USA och Nato. I synnerhet föreslog han att fastställa principen om icke-expansion av Nato österut.
  https://www.pravda.ru/news/politics/1671163-lavrov_porekomendoval/

 14. Jag tror aldrig varken Usa eller Nato ens skulle våga tänka tanken att använda militära angrepp mot Ryssland. Därför hörs heller inte så mycket om militärt angrepp mot Ryssland av Usa Nato. Det vore ju katastrofalt förlust för Usa. Förlusterna och konsekvenser skulle ju äta upp Nato- länderna och Usa och det är inte svårt att räkna ut att då vore det 3e världskriget i Europa,fast med kärnvapen. Nej det är inte troligt. Vore det annat land än Ryssland, så hade det redan hänt då och Nato hade olagligt jämnat landet med marken. Men Ryssland går inte och Usa Nato vet detta mycket bra

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here