Drivkrafter för krig i Ukraina

19
2013

Detta är en artikel av Terje Alsnes på hans blogg Spartakus.no.

Han skriver att det är en ”videointervju med professor Glenn Diesen om den akuta konflikten i Ukraina. Vi får dagligen höra att en rysk attack är nära förestående, trots att Ryssland ständigt har förnekat att de har sådana planer. Finns det styrkor i väst som faktiskt vill ha ett krig i Ukraina?

Konflikten i Ukraina är också propaganda, där vi får historien om den goda kampen mot det onda, där USA / Nato är den goda sidan som står för demokrati och Ukrainas frihet, medan Ryssland och Vladimir Putin är den onda makten. Hur sann är den bilden?

Det militär-industriella komplexet har aldrig varit starkare. Vi har ”krigsrörelsen”, representerad av vapenproducenter och tankar, som har utvecklat en affärsmodell för påverkan av politiker och media. Den största tankesmedjan – Rand Corporation – har lagt fram detaljerade planer för att försvaga Ryssland, där Ukrainas militär ingår.”

Här en annan artikel av Glenn Diesen Är krig mellan Ryssland och NATO om Ukraina på väg att bli allt mer oundvikligt?

Föregående artikelFinsk militär expert: Mycket osannolikt att Ryssland attackerarUkraina
Nästa artikelUSA löser traditionellt inrikespolitiska kriser genom att föra krig

19 KOMMENTARER

 1. Vad /vem/vilka piskade upp den senaste omgången av rysk krigshysteri?
  Den beskrivna bakgrunden till den senaste omgången är särskilt farlig eftersom den antyder att president Zelenskij har tappat kontrollen över situationen och att rätten att inleda fientligheter vilar på de legosoldatstyrkor som är under utländsk kontroll.
  PBS nationella säkerhetskorrespondent Nick Schifrin blev tal om internet på fredagen efter att ha twittrat att tre väst- och försvarstjänstemän sa till honom att ”USA tror att Rysslands president Vladimir Putin har beslutat att invadera Ukraina och har kommunicerat beslutet till den ryska militären”.

  Detta tillförde en viss overifierad ”säkerhet” till utrikesminister Antony Blinkens tidigare varning om det förestående utbrottet av fientligheter ”när som helst”, som Bloomberg sedan rapporterade ”kan börja så snart som på tisdag” trots att det utloppet redan hade gråtit varg efter att ”av misstag” publicerat en falsk nyhetsrubrik veckan innan som hävdade att ”Ryssland invaderar Ukraina”. Politiserande sina egna källor för att också rapportera att USA:s president Joe Biden sa till amerikanska allierade att ”attacken” kommer att börja den dagen.

  Det ryska utrikesministeriets taleskvinna Maria Zakharova reagerade på denna hype och USA:s associerade planer på att sätta in ännu fler styrkor till Europa genom att förklara att ”Hysterin i Vita huset är mer avslöjande än någonsin. Anglosaxarna behöver ett krig. Till vilket pris som helst.”
  Dessförinnan beklagade Kremls biträdande stabschef Dmitrij Kozak de nio timmar som han slösade på förhandlingar under de senaste Normandie fyra-samtalen i Berlin som misslyckades med att anpassa de ryska och ukrainska ståndpunkterna över de UNSC-stödda Minsk-överenskommelserna .

  Zakharova varnade också för att uppsjön av falska nyheter om Ryssland antydde förestående antiryska provokationer. Detta föregicks av den ryska presidentens talesman Dmitry Peskov uttrycker oro över rapporter om att USA överväger Ukrainas begäran om THAAD ”anti-missilsystem”.
  Det är viktigt att påpeka att den o-deklarerade USA – provocerade missilkrisen i Europa utlöstes av den ryska underrättelsetjänstens oro som uttrycktes av president Vladimir Putin själv att Amerika planerar att placera ut slagvapen – inklusive hypersoniska sådana – till regionen och potentiellt även Ukraina under förevändning att ”försvara” den före detta sovjetrepubliken i händelse av att Kiev inleder en tredje omgång av fientligheter i Donbass och under eventuell täckmantel av att vara ”anti-missilsystem”.
  En av Donbass-miliserna varnade också tidigare att Kiev planerade sabotage och terrorism som en del av en falsk flaggprovokation mot Ryssland. Dessutom hävdade en annan Donbass-milis att Kiev redan satte in S-300, artilleri och till och med utländska legosoldater nära frontlinjen också.

  På temat legosoldater skrev den ökända Machiavelli vars insikt är känd över hela världen under århundraden efter hans bortgång oförglömligt att ”Legosoldater och hjälpsoldater är värdelösa och farliga; och om man håller sitt tillstånd baserat på dessa vapen, kommer han varken att stå fast eller säker; för de är oeniga, ambitiösa och utan disciplin”. Ukrainas president Volodymyr Zelenskys meningsskiljaktigheter med sin amerikanska motsvarighet om sannolikheten för en så kallad ”rysk invasion” är välkända och rapporterades till och med av passionerat regeringsvänligt CNN bland många andra partiska källor som inte skulle ha någon motivation att ljuga om USA:s demokratiska administration. Detta väcker oro för att USA-stödda legosoldater kan tänkas provocera fram en konflikt med Ryssland trots Kievs ogillande.

  En gnista är allt som krävs för att utlösa en större konflikt som snabbt kan spiral in i en global kris med tanke på hotet som det anfallsvapen-scenario som rysk underrättelsetjänst varnade för utgör för de eurasiska stormakternas kärnkrafts-kapacitet för andra anfall. Även om Ukrainas S-300 och enligt uppgift önskade THAAD inte är tillräckliga i sig för att underskrida Rysslands avskräckning, kan denna ”antimissil”-trend snabbt skala till den punkt där den allvarligt riskerar att korsa landets röda linjer.

  Ur det förmodade ryska perspektivet vill president Zelenskij inte eskalera eftersom hans regering vägrar att genomföra Minsk-överenskommelserna som annars skulle kunna ta bort förevändningen för att föranleda USA:s plan för anfallsvapen som rysk underrättelsetjänst varnade för. Han har också helt klart tappat kontrollen över den militära dynamiken efter att ha tillåtit amerikansk – stödda legosoldater att operera nära frontlinjen där de lätt kunde delta i sabotage och terrorism för att provocera fram ett krig med Ryssland, inklusive genom attacker med falsk flagg. Det senaste fullfjädrade falska nyhetsanfallet mot Ryssland kan tolkas av Moskva som en förutsättning för den globala allmänheten för detta eskalerings scenario. Under sådana omständigheter där Ryssland kan betrakta en konflikt som oundviklig, kan det vara frestat att agera först.

  Dessa spekulationer, som de är baserade på välutbildade gissningar om landets stora strategiska beräkningar mitt i den oroande amerikansk-drivna militärdynamiken kring Donbass, skulle kunna förklara varför USA verkligen kan ha kommit fram till att Ryssland är berett att förebyggande försvara sina nationella säkerhetslinjer så tidigt som möjligt, som nästa vecka.
  Det kan också vara så att USA bestämde sig för att agera först genom att godkänna en falsk flaggattack av legosoldaterna under dess kontroll i östra Ukraina, och förutspådde att det kommer att vara tillräckligt högprofilerat för att provocera Ryssland att svara på ett eller annat sätt.
  Även om det skulle förbli oklart vilken form Moskvas reaktion skulle kunna ta, kan det fortfarande anses tillräckligt troligt att det skulle vara en kinetisk av något slag för att överensstämma med den förutbestämda berättelsen om en ”rysk attack”.
  För vad det är värt, meddelade Israel på fredagen att de evakuerar de flesta av sina diplomater och alla deras familjemedlemmar från deras ambassad i Kiev samtidigt som de fortsätter att driva sin verksamhet på en skelettpersonal på mindre än 10 personer. Dess utrikesminister sa till Axiosi en exklusiv intervju tidigare denna månad att ”den [israeliska] bedömningen är att vi inte ser en våldsam konfrontation snart.
  Jag tror inte heller att ett världskrig är på väg att starta där” så denna plötsliga förändring av politiken under den senaste omgången av rysk krigshysteri tyder på att något allvarligt måste ha påverkat Tel Aviv att vända sin hållning. Oavsett ens känslor för det, är Mossad erkänd som en av världens främsta underrättelsetjänster, så om dess senaste underförstådda bedömning är att ett krig snart kan börja, så bör detta scenario inte avfärdas.
  https://www.globalresearch.ca/what-whipped-up-latest-round-russian-war-hysteria/5770402

  • Ukrainas president Volodymyr Zelensky är desperat efter att stanna vid makten och är rädd att en kupp i Maidan-stil kommer att avsätta honom.
   För att undvika en sådan situation övergav han Minsk-avtalen för att istället blidka den ukrainska militären och dess allierade i extremhögern genom att i februari 2021 godkänna mobilisering av trupper mot gränsen mot Donbass – ett faktum som ignoreras av Väst.
   Faktum är att det var Kiev, och inte Moskva, som övergav Minsk-avtalen som skrevs 2014 av Trilateral Contact Group on Ukraine, bestående av Kievs regering, Ryssland och Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), med medling från Frankrike och Tyskland i det så kallade Normandie Format, syftar till att avsluta kriget i den mestadels rysktalande Donbass-regionen i östra Ukraina.

   Kreml har upprepade gånger betonat att de inte har några avsikter att invadera Ukraina, men USA:s president Joe Biden har förblivit obönhörlig när det gäller att driva på denna uppfattning. Den 13 februari bjöd Zelensky in Biden att besöka Kiev och sa att ett sådant besök under de kommande dagarna skulle hjälpa till att eskalera situationen.
   Att tro att Bidens besök skulle de-eskalera situationen motsäger den amerikanske presidentens faktiska handlingar hittills men som strider mot stabiliteten. Till exempel började Anglo Alliance (USA, Storbritannien och Australien) dra tillbaka diplomater från Kiev i slutet av januari, något som den ukrainske presidenten sa ”var ett misstag”. Detta hade inte bara en negativ konsekvens på den ukrainska ekonomin , utan följdes också av EU:s medlemsländer Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Finland, Tyskland, Irland, Lettland, Italien, Nederländerna, Spanien och Sverige som uppmanade sina medborgare att lämna Ukraina.

   Zelensky varnade västerländska ledare den 12 februari för att skapa ”panik” och en dag senare lovade han att eftersträva ”diplomati och avskräckning” efter att ha talat med Biden. Det är i denna gåta som Zelenskij befinner sig i en omöjlig position – i ett försök att hitta en balans mellan rädslan för en förestående rysk invasion för att tjäna västerländska intressen och blidka den ukrainska militären, och att inte låta denna rädsla påverka hans lands ekonomi.
   Att låta 12 av EU:s 27 medlemsländer, inklusive det ekonomiska krafthuset Tyskland, återkalla sina medborgare från Ukraina främjar inte handeln och en stabil affärsmiljö, vilket gör det omöjligt att förbättra Ukrainas vikande ekonomiska situation. Den ekonomiska situationen kommer bara att bli värre eftersom flygbolagen nu, som KLM och SkyUp, ställer in och/eller omdirigerar sina flyg till och från det östeuropeiska landet.
   Den 28 januari sa Zelensky att 446 miljoner dollar i investeringar strömmade ut ur landet på grund av den tillverkade krisen. Detta antal skulle åtminstone ha fördubblats sedan dess, särskilt som stora EU-länder har krävt att deras medborgare ska återvändas och flygbolagen nu ställer in/omdirigerar flyg från Ukraina.
   Det kan dock inte förbises att det var Zelenskij som började denna förestående ryska invasionsberättelse och lät västerländska medier och politiska ledare haka på den. Tron på en förestående invasion har sjunkit på ett sådant sätt att Zelensky nu har tappat kontrollen över berättelsen när västerländska ledare, media och kommentatorer blir mer överdrivna i sina påståenden, precis som Melinda Haring.
   Det är inte heller förlorat att USA påstår sig ha hämtat underrättelser om att Ryssland har den 16 februari som måldatum för att påbörja sin invasion av Ukraina. Tjänstemannen, som inte var behörig att uttala sig offentligt och endast gjorde det på villkor av anonymitet enligt AP, vill inte säga hur definitiva underrättelserna var. Trots att den icke namngivna källan inte ville avslöja hur definitiv underrättelsen var, cirkulerade nyheterna över hela västerländska medier och gav nya rubriker att den förestående invasionen kommer att börja den 16 februari.
   Att rapportera sådana nyheter, oavsett hur svag informationen kan vara, undergräver i slutändan den ukrainska ekonomin ytterligare. AP-rapporten, som bröt nyheten, skrev att ”Zelensky har uppmanat till panik som han fruktar kan undergräva Ukrainas ekonomi.” Det är dock inte en ”rädsla” för att en invasionsberättelse skulle kunna undergräva Ukrainas ekonomi, utan en realitet och ett faktum, som avslöjades av Zelenskij själv den 28 januari
   På så sätt fortsätter den onda cirkeln. Kiev bryter mot Minsk-avtalen, som ständigt kommer att ignoreras av väst, men den ryska invasionshistorien kommer att bestå trots att den skadar den ukrainska ekonomin och folket. På så sätt har Ukraina inte stärkt sig själv trots att de fått en del militär utrustning från Nato, utan har snarare avslöjat stora sårbarheter i sin ekonomi och avslöjat den sanna karaktären av allianser man trodde sig ha med stora delar av väst.

   • Man undrar ju om inte det senaste spektaklet med invasionshot bara var för att slutgiltigt tömma Ukraina på de sista pengar som fanns kvar? Oligarkerna i Ukraina skrattar hela vägen till banken och Bidens skurkkompisar likaså. De vet ju att Sverige och andra länder i EU kommer att skicka nya pengar för att kompensera för stölderna! I Ukraina måste man lära sig den hårda vägen vad det kostar att vara vasall till USA. För Sverige räcker det än så länge att betala överpriser för odugliga luftvärnssystem, betala sina bankböter, lämna över landområden för Natos soldater m m men det är bara början! Och givetvis att hålla tyst om alla övergrepp som USA begår dagligen runt om i världen.

 2. Breaking ️Ryska federationens statsduman har röstat för erkännandet av folkrepublikerna Donetsk  och Lugansk. Beslutet kommer att fattas av president Putin. #Donbass773133, meddelandet kom i dag på Dean O Briens twitter,

  Detta har väl endast en betydelse för Ryssland, för att de enligt sina egna författningar kommer ha lättare för att angripa om det händer något med ryssar i Donetsk eller Lugansk.
  De skall försvara ryssar när de blir angripna, och behövdes detta för att kunna göra det?

 3. Liksom Fuhrern i Berlin 1945 bestämde Zelensky att stanna i sin huvudstad…
  Det är verkligen vad den ukrainske presidenten meddelade i går på ett ganska klumpigt sätt medan paniken fortfarande spred sig i en del av landet. Trots Rysslands insisterande på att de aldrig hade planerat en attack mot Ukraina, fortsätter de viktigaste anglosaxiska länderna, ledda av USA och Storbritannien, att förklara att en stor rysk attack är nära förestående.

  Varje uttalande från Ryska federationens utrikesministerium för att motbevisa dessa falska anklagelser bemöts av amerikanerna och britterna med mer och mer hysteriska och till och med löjliga panikrop. Hur kan vi annars beskriva dessa två länders beteende, att agera som om en stor konflikt var på väg att bryta ut och vägra alla diskussioner för att lugna ner situationen?
  Ryssland föreslog att Minsk-avtalen från februari 2015, garanterade av Frankrike, Tyskland, Ukraina och Ryssland, äntligen skulle vara uppdaterade och respekterade av den ukrainska armén. Svaret kom lapidärt från president Zelensky, det skulle vara nej… Roligt sätt då att förklara att man vill ha fred men att göra allt för att förvärra situationen. Sedan det ögonblicket har USA och Storbritannien, såväl som några av deras allierade, beslutat att evakuera sina medborgare och diplomater och beter sig som om de befann sig på tröskeln till en enorm världskonflikt. Trots telefonsamtal, besök och möten med olika europeiska diplomater fortsätter anglosaxarna sin politik om de värsta och drar framför allt dövörat till. Situationen är så grotesk att OSSE är i färd med att lämna Donbass frontlinje,

  Med Minsk begravd är vi tillbaka till situationen från juni 2014 till februari 2015… de två arméerna, den av ukrainarna som ockuperar en stor del av Donbass, och den för rebellerna i republikerna Donetsk och Lugansk, ansikte mot ansikte. Det är intressant att notera att OSSE, även om en organisation inom Europeiska unionen, och därför i princip kontrolleras av den senare, lämnar frontlinjen och överger fältet. Det är tydligt här att Europeiska unionen, och särskilt EU-kommissionen, förbundets chef, står under USA:s kontroll. Frankrike och Tyskland, de två största makterna i EU, och de grundande länderna, som inte deltar i spridningen av denna panik (nåja, mycket mindre), är därför totalt oense. Med Minskavtalet död,

  Även om ukrainarna samtidigt har mottagit massor av vapen och ammunition från väst och från NATO- och EU-länder, för att inte tala om miljardgåvan från president Macron till Ukraina, håller på att vakna upp. till detta fruktansvärda hot. Faktum är att den ukrainska armén består av soldater och värnpliktiga mobiliserade från den reguljära armén och speciella nynazistiska bataljoner som finansieras och utrustas av USA, Kanada eller nu Storbritannien (för att inte tala om Polen, Rumänien eller de baltiska staterna ), kunde denna sista okontrollerbara eller svårkontrollerade utkant av deras armé, med anglosaxarnas godkännande eller inte, sätta igång en eldsvåda vid fronten. Potentiellt, dessutom, att skylla på de upproriska styrkorna i Donbass och Ryssland, och därmed, genom dominospel och allianser,

  Zelenskij, som för några dagar sedan vaknade av att mana till lugn och förneka att han ville gå ut i krig eller själv inleda en offensiv, är nu delvis överväldigad och i en olycklig position. Redan vid gränsen mellan Ukraina och Ryssland plockar ryska gränsvakter upp civila och hela familjer som flyr från Ukraina för att nå Ryssland… för de är naturligtvis ryssar av ursprung och med rätta tror att de kommer att vara säkrare på Moskvas sida, än på sidan av Kiev. Officiella ukrainska röster höjdes sedan för att bekräfta att de ukrainska militärstyrkorna skulle öppna eld mot… civila som försöker fly eller få panik, också med tanken att terrorisera befolkningen som har och skulle ha för avsikt att resa sig upp med sina bröder i Donbass! För att försöka få tro på en viss nationell enhet,
  I sin bunker i Ber… ja, förlåt, Kiev, förklarade Zelensky att han inte skulle lämna huvudstaden och att hans familj, fru och barn skulle stanna i Kiev. Denna deklaration följde på flykten för ett antal ukrainska affärsmän, tjänstemän eller politiker som säkert hittade till Västeuropa som under råttlinjernas välsignade dagar efter andra världskriget! Bland dem som utnyttjade denna möjlighet att ta skydd, låt oss nämna Rinat Akhmetov, miljonären från Donetsk som hade tvekat ett tag att stanna i Donbass, och sedan gick med på att under hot om konfiskering av hans egendom flytta till Ukraina i Maïdan. . Akhmetov, som hade många tillgångar i Donbass, och som generöst hade finansierat välgörenhetsarbeten före kriget, skolor eller till och med den stora moskén i Donetsk, har därför återigen lämnat. När det gäller Zelensky, han lovade, att han kommer att stanna kvar i huvudstaden och utlämnad till minsta gnista på fronten eller en tragisk händelse som mordet på ärkehertig Ferdinand-Joseph i juli 1914 i Sarajevo. Huruvida cyanidkapslarna distribuerades till alla… det är en annan historia, men låt oss slå vad om att i värsta fall kommer USA och Kanada att veta hur man är gästvänliga mot många… igen som efter 1945.
  Laurent Brayard för Donbass Insider
  https://www.donbass-insider.com/2022/02/15/like-the-fuhrer-in-1945-zelensky-decided-to-stay-in-his-capital/

 4. Ryssland har aldrig haft planer på att invadera Ukraina förutom ifall en masslakt påbörjas i Donbass på ryssar! Och även i det fallet hade det bara rört sig om att agera i de östra delarna! Efter debaclet i Afghanistan måste USA visa upp en ”seger” och man har redan utropat en sådan och påstår att man genom sitt ”resoluta” agerande stoppat en rysk invasion i Ukraina! Att hela ”invasionen” bara var propaganda från USA hela tiden låtsas man inte om utan den har upphöjts till ”sanning” av politiker och fulmedia. Det som är mest beklämmande är ju hur illa ställt det är i Sverige numera jämfört med 2003 när USA skulle bomba Irak då fanns det många kritiska röster mot den uppenbart lögnaktiga USA-propagandan! (I USA anser man väl att resolut agerande är att tömma ambassaden i Kiev och rekommendera alla USA-medborgare att sticka fort som f-n, nu lämnar vi skiten åt sitt öde! Finns inget mer att plundra!)

 5. Men titta bara på DN och publik service sedan hösten snälla. Räcker med dessa två utan att nämna övriga. Titta igenom allt från DN och publik service från hösten tills nu DAGLIGEN. Men detta propagandan och desinformation saknar motstycke hur detta halvåret varit DAGLIGEN

 6. Håller med Benny. Jo och jag minns också Irak 2003 som om det vore igår, det råkar vara samma år som mitt barn föddes ärligt talat. Då fanns det helt klart kritiska röster OCH med flera länder också. Men det är som HELT bortblåst allt detta. Sedan 10talet nu har det år för år bara blivit sämre och brutalare. Både vad gäller propagandan,desinformation,och hur hela EU står i hundkoppels repet mot Washington på ett sätt som saknar motstycke. Jag kan inte minnas något nära detta decenniet nu när gäller propagandan, desinformation,ihop med hur EU suger på Washingtons tutte på så förnedrande sätt, sedan10talet nu under min livstid. Det skett så dramatiska och mycket sämre förändringar senaste decenniet som jag ALDRIG tidigare kan minnas när gäller just dessa. Jag försöker förstå,lära mej, hur fan detta varit möjligt senaste decenniet nu,år efter år

 7. EU har tröttnat på Ukrainas ständiga önskemål. Och Tyskland vill sätta stopp för relationerna med Kiev på grund av Ukrainas ständiga spekulationer i ämnet krig.
  De senaste åren har EU:s totala bistånd till Ukraina uppgått till miljarder euro, vilket det senare naturligtvis inte planerar att ge tillbaka.
  Statsvetaren Natalya Gromova menar att europeiska länder långsamt börjar vända sig bort från Kiev, och detta bekräftar bara det obetydliga i Kievs ställning på världsscenen. ”Vi ser att många EU-länder på senare tid har varit ovilliga att ge lån till Kiev, tillhandahålla den nödvändiga elektroniken och andra komponenter som de ukrainska myndigheterna kräver. Västvärldens retorik angående den ukrainska frågan har förändrats något: fler och fler företrädare för EU pekar på den överdrivna arrogansen och skrupellösheten hos de ukrainska myndigheterna, som helt enkelt drunknar i lån och upplåning, säger Gromova.

  ”Tyskland är verkligen mycket emot Ukraina och förstår inte riktigt varför det ska ge omfattande stöd till ett förmodat utvecklat land. Situationen förvärras av påtryckningar från väst och USA, vilket givetvis inte behagar Berlin. Jag tror att relationerna mellan Ukraina och Tyskland verkligen har stannat av och Tyskland kommer att bli det första landet i det kollektiva väst som öppet vänder ryggen åt Kiev”, sammanfattade experten.

  Under tiden, i Kreml, har den ryske ledaren Vladimir Putin nu för tredje timmen träffat Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. Scholz noterade behovet av dialog i den nuvarande säkerhetssituationen.
  Läsare av den tyska tidningen Die Zeit reagerade skarpt på kravet från ukrainska företrädare att förse Kiev med 12 000 pansarvärnsmissiler på grund av hotet om en rysk ”invasion”.
  Fräckheten hos företrädare för Ukraina förstör förbindelserna med europeiska partner. Uttalandet från Ukrainas ambassadör i Tyskland Andriy Melnyk om de nödvändiga vapnen som ”arrogant” och uppmanade myndigheterna i Kiev att återkalla sina skyldigheter.

  I höstas började västerländska medier sprida information om att Ryska federationen påstås planera att attackera Ukraina. Allt detta åtföljdes av uttalanden från företrädare för USA och Nato angående ”oöverträffade sanktioner” mot Ryssland i händelse av en eskalering. Västvärlden lovade att skära av Moskva från SWIFT, förbjuda amerikanska och europeiska elektroniktillverkare från att leverera produkter till ryska marknader, frysa gasledningen Nord Stream 2 och till och med införa personliga sanktioner mot Rysslands president Vladimir Putin. Washington, tillsammans med Kiev, fortsätter att eskalera situationen och nämner de ungefärliga datumen för den påstådda ryska invasionen av Ukraina, samt samlar in olika militär hjälp från europeiska länder.

  Som statsvetaren Natalya Gromova konstaterar har landet nu samlat in en kolossal mängd vapen som den ukrainska armén aldrig haft. ”Ukraina kräver verkligen från länder över hela världen att det ska förses med militär hjälp: från olika icke-dödliga exemplar till allvarliga vapen – stridsvagnar, maskingevär och annan utrustning. Nu har myndigheterna i Kiev en stor mängd vapen i sin arsenal. En annan sak är att det mesta av utrustningen är avvecklade prover som ingen egentligen behöver. Men Kiev känns som en mycket inflytelserik och mäktig motståndare”, säger statsvetaren.
  Och Tyskarna förstår inte på vilken grund Tyskland ska ge ett sådant seriöst stöd till den ukrainska armén, och viktigast av allt, vem som kommer att betala för denna oöverträffade generositet. ”Vad är det som inte är klart för Ukraina att Tyskland inte vill leverera vapen? Nej betyder nej. Detta ständiga tiggeri bara plågades. Hur många gånger till kommer du att fråga och bli nekad?” Ciel coloré var indignerad.

 8. Vad är det som händer? Ryssland invaderar inte utan tvärtom avlutar sina militära övningar. Vi kräver att Ryssland invaderar! Det är oförskämt av Ryssland att inte ge oss vår längtade invasion! Nu höjs det röster som kräver att Ryssland efterlever den regel baserade ordningen och helt sonika invaderar Ukraina. Vidare har man i all hast skrivit en symfoni för det ändamålet. Den heter ”Utebliven Krigsorgasm” och anförs av Biden, BoJo, Blinken med soprano Viktoria F**K EU Nuland. Föreställningen sänds live från staden Lviv i västra Ukraina, den 16 februari 2022. OBS: Det är gratis inträde

 9. Dagen D, februari 16, 2022 då Ukraina skulle invaderas är här. Den utlovade invasionen har uteblivit och många västerländska journalister och politiker visar allvarliga tecken på IAS (Invasions Abstinens Syndrom). Hela medieredaktör kår i väst håller sig borta från det offentliga. Syndromet tål nämligen inte offentligheten. Men allt är inte bara mörker. Det finns hjälp att få. Moon of Alabama ger några råd och tips om hur man bäst handskas med detta syndrom.

  Post Invasion Abstinens Syndrom? Här är en analys av symptomen, vilka länder, mediehus, redaktörer och politiker som riskerar drabbas värst: https://thesaker.is/tomorrow-will-be-a-big-day-even-if-nothing-happens/

  Hur vet man om man är drabbad av den nya åkomman frågar gemene person? Det kan var och en läsa själv och skydda sig mot: https://thesaker.is/if-i-did-not-know-this-is-for-real/

  • Enligt Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ser västvärlden inte några tecken på nedtrappning runt Ukraina, även efter att de ryska trupperna dragit tillbaka från Vitryssland.
   Pressekreterare för Rysslands president Dmitrij Peskov den 16 februari reagerade på orden från Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att västvärlden inte ser några tecken på nedtrappning runt Ukraina , även efter att de ryska trupperna dragit tillbaka från Vitryssland.
   Den 15 februari sa Stoltenberg, under ett samtal med reportrar, att alliansen ännu inte ser tecken på en nedtrappning av spänningen kring Ukraina . Han tillade att det var för tidigt att prata om dessa tecken även efter att Ryssland tillkännagav slutet på övningarna.
   Den 14 februari noterade Peskov att Rysslands president Vladimir Putin är redo för förhandlingar om situationen kring Ukraina. Enligt honom initierade den ryske ledaren faktiskt frågan om säkerhetsgarantier för Ryssland. Samtidigt kallade Peskov situationen kring Ukraina för bara en del av ett mycket större problem .
   Västerländska politiker och mediarepresentanter fortsätter att sprida många spekulationer om möjlig rysk aggression mot Ukraina. Den ryska sidan har upprepade gånger motbevisat sådana uttalanden och betonat att de inte har några planer på att invadera ett grannland.
   Den 12 februari sade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov , i en intervju med USA:s utrikesminister Anthony Blinken, att den propagandakampanj som USA och dess allierade lanserade om ”rysk aggression” mot Ukraina strävar efter provokativa mål och uppmuntrar därmed myndigheterna i Kiev att sabotera Minsk-avtalen och skadliga försök att lösa med våld ”problem av Donbass ”.

   • Signaturen Ivan skriver i en kommentar den 16 februari att ” Den ryska sidan har upprepade gånger motbevisat sådana uttalanden och betonat att de inte har några planer på att invadera ett grannland.”

    Kommentar överflödig.

 10. Idag är det februari 16, dagen då vi firar ”Ryska Invasions Dagen.” Dagen kommer att högtidlighållas på flera ställen i Sverige. Gällivare gästas av försvarsministern PH som jo jobbade hårt för att ro ”Ryska Invasions Dagen.” i hamn. Men det är inte bara i Sverige utan i hela världssamfundet (ett dussin länder) pågår firandet för fullt

  https://www.moonofalabama.org/2022/02/russian-invasion-day.html#comments

 11. SD kallas nu av regimen i Stockholm för ”Putins vänner” för att de röstade emot att skicka mer pengar till Ukraina! Tydligen är Putin en sorts nazist i den liberala globalismens diktaturens ögon som Sverige numera styrs av? Och jag som i min enfald trodde att det var i Ukraina som nazisterna härjade och styrde och den regim i Kiev som Sverige stödjer som är tydligt pro-nazistisk. Världen är verkligen upp och ner numera. Är du emot krig, fascism och nazism stämplas du som Putin-vän? Vi har alla blivit nazzar helt plötsligt som är emot galenskaperna som den liberala diktaturen påbjuder!

 12. Det skedde INGET krig den 16e. Istället för att rannsaka sej själva något som helst lite,rapporerar Svt idag den 18e och citerar den senila Biden,som säger att invasionen är högst troligt kommande dagarna då. Helt otroligt när jag tittar detta nu. Nato är heller inte så nöjda av någon anledning,när man lyssnar på Stoltenberg nu igår. Vad fan är detta. Detta pågått från hösten ju såhär. DAGLIGEN. Bara samma ensidiga skräp. Jag vill inte betala Svt mer. Jag har tills nu vänt andra örat till och inte brytt mej bara,men detta räcker nu .Jag jobbar 12tim pass dagligen,har speciellt jobb som kräver längre tider. Vill att Svt som kallar sej för publik service slutar med sina större uttdrag från mitt konto GENAST

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here