En av USA:s trollfabriker för fake-konton och fakenews

4
2328

Här avslöjas en trollfabrik i USA nära kopplad till Atlantic Council och Obamas (och därmed Bidens) demokrater. Denna trollfabrik har öppnat mängder av fakekonton och spridit fakenews radikalt annorlunda än t.ex. det som ryska fakekonton för påverkan i USA anklagas för. Det har handlat om sådant som uppmaning till soldater att störta regeringen i Venezuela, stöd till militärkupp i Bolivia etc.

Det är som så ofta Grayzone som står bakom en mer utförlig dokumentation av det material som gjorts tillgängligt. De menar att Pandoras ask har öppnats. Det finns ett stort antal kopplingar till Sverige och debatten på exempelvis denna blogg. Atlantic Council samt Sveriges stöd till militärkuppen i Bolivia och kuppmakarna i Venezuela är en sådan.

En annan är hur diskussionen om påverkan mellan länder reduceras till fake news på nätet medan direkt påverkan med hjälp av täta kontakter mellan storföretag, PR firmor och regeringar suddas bort.

Trollfabriken som nu avslöjas för vad den är är förstås en PR firma med kontor inte långt från Vita huset. En faktor som vi känt till en längre tid i Europa i form av allt tätare band mellan högerextremism och liberalism blir mycket tydligt också i detta fall.

Atlantic Council i nära samarbete med Frivärld är centrala för påverkan allmänt i Sverige och inte minst på Folk och Försvar. En av de kampanjer vi beslutat stödja men som vi hittills gjort lite av är riktad mot hur Atlantic Council, Frivärld och andra trakasserar freds- och miljöröster. Avslöjandet i videon visar gur angeläget denna fråga är.

Föregående artikelKom till manifestation för Julian Assange den 15 september kl 16-17 på Mynttorget med många talare
Nästa artikelFrige Julian Assange! Rapport från lyckat, engagerande möte 15 september!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

4 KOMMENTARER

 1. Instämmer i att det finns kopplingar till högerextremism men minst lika stora till deras skenbara motsats antifa etc.
  En del vänsterinriktade som var med på 60-talet förstod att radikaler var stödda av oligarkin men de flesta fortsätter med sitt önsketänkande.
  All radikalism överhuvudtaget har stöd av oligarkin ty gräsrötter är mer i mitten i sina värderingar om dom inte manipuleras.
  Och det är samma oligarkiska eliter som har pengar att ge stöd till allt möjligt och som kan påverka vilken litteratur som når ut.
  Alla välmenande vänsterinriktade är enögda på den punkten. Vill inte se hela bilden.
  Eller hoppas kanske på att det skall gå att uppnå ngt genom att till sist ändå lura oligarkin.
  Chomsky vill minimera det negativa i det som nu pågår i Usa och kallar det för marginella saker.
  Han har notoriskt svårt att medge att det pågår konspirationer.
  För den som följer med i altmediernas rapportering verkar det självdestruktivr av demokraterna att backa upp kaoset. Kan det vara så att dom inte vill ta över?
  Det är uppenbart att oligarkin viglar upp till bråk och samhällsupplösning
  Det var likadant på 1800-talet och det är väl den uteblivna ärliga redovisningen av det som har gjort att allt blivit snett senare.

 2. Vem styr vår framtid och varför? Är Antifa/BLM upplopp en Judisk kupp? Kommer Antifa och Tech Totalitarians att gå för långt.
  https://www.unz.com/article/are-these-antifa-blm-riots-a-jewish-coup/

  Den här sommaren av upplopp och rivning av statyer, liksom Corona farsen, bör inte ses som en enstaka händelser. Det är en del av kampen mellan vår nya, judiskt dominerade elit, främst härrörande från första stora invandringsvågen 1880–1920 , och den traditionella vita kristna majoriteten i Amerika, avsevärt härledd från kolonialbeståndet före revolutionen men förstärkt av efterföljande vit kristen invandring, från vilken Amerikas historiska så kallade WASP-elit härstammar.
  Naturligtvis är folket på gatan, fattiga svarta som plundrar affärer på atletiska skor och TV-apparater, med hjälp och stöd av unga vita som spelar lediga från sina jobb på Starbucks.
  Men Great 2020 Black Lives Matter Moral Panic är fortfarande ett elitprojekt. Annars skulle eliten Main Stream Media inte systematiskt bagatellisera våldet till följd av vad de märker ”främst fredliga” protester; och de skulle inte ignorera den enorma uppgången i skott och brott, och vapenvåldet ökar. Och pengar skulle inte flöda till BLM-länkade organisationer från större företag som Apple, Nike, Facebook, Coca Cola och YouTube.
  Med andra ord, den politiska klassen i de stora städerna som drivs av ”demokrater” (dvs. alla), lejonparten av elitmedierna och företagsamerika. Hela den akademiska etableringen och båda de stora politiska partierna är delaktiga.

 3. Viktig dokumentar om vilka de svenska krigshökarna i Fri värld samarbeter med förutom sina brittiska geopolitiska partners. Det är märkligt att Svenskt Näringsliv med sin Näringslivets fond skapat Fri värld som är skadar det svenska fredliga ekonomiska samarbetet med sin extrema krigspropaganda för regimförändring. Idag hotas även USA självt av denna regimförändringspolitik.

 4. Så här kunde Allen Dulles, chefen för Underrättelsetjänsten CIA låta år 1945 i sitt tal till USA:s kongress.

  Kriget är över. Allt kommer att bli lugna ned sig och ställas till rätta. Vi kommer att använda alla medel (guld, ekonomisk makt och resurser) för att dupera och lura människor. Mänskliga hjärnor och samveten kan förändras. När vi att har åstadkommit förödelsen där kommer vi på ett känslolöst sätt att ersätta människors värderingar med falska dito … Vi kommer att hitta likasinnade människor – allierade och anhängare – även i Ryssland självt. [Detta är] en stor tragedi att förinta de mest ohörsamma människorna på jorden genom att slutligt utrota deras samveten bit för bit.
  Vi kommer gradvis att utrota den sociala substansen inom litteratur och konst, vi kommer att avskräcka konstnärer från att skildra och, så att säga, analysera de processer som sker i massornas djup. Litteratur, teater, film – allt kommer att skildra och förhärliga människans mest primitiva känslor. På alla sätt kommer vi att stödja konstnärer som sprider och inpräglar i kulturen sex, våld, sadism och förräderi – kort sagt all slags omoral. Vi ska skapa kaos och förvirring i den statliga styrningen.

  Vi ska omärkligt, men aktivt och ständigt, uppmuntra maktmissbruk bland statliga tjänstemän, mutkolvar och andra korrupta. Ärlighet och moralisk rättfärdighet kommer att förlöjligas; ingen kommer att ha behov av dem, de kommer att bli gamla fördomar. Taktlöshet och fräckhet, lögner och bedrägeri, alkohol- och drogmissbruk, driftstyrd rädsla för varandra, skamlöshet, förräderi, nationalism och etnisk fiendskap – allt detta ska vi på ett smart och känslolöst sätt kultivera och allt detta kommer att få spridning. Och bara ett fåtal, väldigt få människor kommer att ana och förstå vad som händer. Men vi ska då försätta dessa människor i en hjälplös position, håna dem, hitta sätt att bemöta dem och förklara att de utgör samhällets avskum … På så sätt ska vi försvaga generation efter generation …
  Vi ska rikta in oss på människor i ung ålder, med fokus på ungdomar; vi kommer att demoralisera, korrumpera och fördärva dem. Vi kommer att göra dem till kosmopoliter. Vi kommer att utrota bolsjevismens andliga rötter, vulgarisera och förstöra grunden för människors moral. Vi kommer att undergräva generation efter generation och urholka denna leninistiska fanatism. Vi tar människor i handen redan från barndomen, i tonåren. Vi kommer alltid att fokusera på ungdomar, vi kommer att fördärva, förvanska och förnedra denna fanatism. Vi ska göra dem till spioner och kosmopoliter. Det är så vi ska gå tillväga.

  Mörkrets furste. Två år i Kreml)
  (Boris Olejnik; 1992)

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here