Kom till manifestation för Julian Assange den 15 september kl 16-17 på Mynttorget med många talare

3
2106

Föreningen ”Stödkommittén för Julian Assange” ordnar höstens första manifestation till stöd för visselblåsaren och demokratikämpen Julian Assange som försmäktar i hårda Belmarsh-fängelset utanför London där rättegången återupptas idag. Mer om rättegången och Julian Assange finns i artiklar under ”Relaterat” nedan.

Möt upp med vänner och bekanta på möte med coronaavstånd för Julian Assange!

Kommer det fler än 50 personer finns det plats nedanför slottet och på bron, men 50 får plats på själva Mynttorget!

Konstnären Torsten Jurell har gjort en mycket fin ochstark affisch till 15 september.
Programmet står på affischen! Kan användas som flygblad. Nu gäller det att sprida den!

Program

Arne Ruth, tidigare chefredaktör för DN: hälsning
Etienne Glaser, regissör och skådespelare
Sven Britton, professor
Karin Rosenqvist, ordförande FIB/K
Gösta Hultén, författare och journalist
Kristina Hillgren, psykolog
Stödkommittén för Julian Assange
Sigyn Meder är moderator

Vi måste bryta tystnadskulturen!
Vi försvarar yttrande-och pressfriheten!


Manifestation också i Oslo

Varför i Oslo?

FN:s förre chefredaktör säger vid intervju av Knut Lindelöf, Folket i Bild – Kulturfront: ”Jo, för att vi trots flera påstötningar på den svenska regeringen med anledning av Nils Meltzers rapport om Sveriges omänskliga behandling av Julian Assange, vägrar regeringen att svara. Det har också visat sig omöjligt att mobilisera svenska Penklubben och svenska massmedier i Assangefrågan.

Som jämförelse kan nämnas att den ärkekonservativa Franfurter Allgemeine tog in en helsidesannons för uppropet till kraftigt reducerat pris, men svenska tidningar avböjde unisont.

– Ryktet om det här spred sig till Norge.

Och tvärt emot svenska Pen visade norska Pen stort intresse för Assangefrågan, som just en yttrandefrihetsfråga. Så uppkom idén om en manifestation i Oslo med Norska PEN i spetsen.

I samband med detta ska personerna i delegationen framträda på ett möte som ska sändas live över nätet. Meningen är att människor över världen ska kunna följa mötet i realtid.”

Meningen är nu att göra det till “en diplomatisk fråga med internationell relevans”, som Arne Ruth uttrycker det. De ska samla en delegation med prominenta personer till en uppvaktning av svenska ambassadören i Oslo.

Personer som planerar att delta i delegationen och på mötet är Kjersti Løken Stavrum, Norska PEN:s ordförande. Nils Melzer, FN:s särskilde tortyr-rapportör kommer att medverka antingen via videolänk eller vara på plats, beroende på om resan går att ordna. Vidare kommer Eva Joly, känd jurist och politiker som även varit fransk presidentkandidat. Två svenskar kommer också att vara på plats, Jesús Alcalá, författare och skribent i bland annat norska tidningen Klassekampen. Det var planerat att även Arne Ruth, som varit kulturchef och även chefredaktör på Dagens Nyheter skulle delta.

Relaterat
Australien bryr sig om sina journalister när de får problem i Kina – men inte om medborgaren Assange!
Rättegången mot Julian Assange: USA-imperialismen torterar journalister och visselblåsare?
Consortiumnews
Ambassadör Craig Murray rapporterar

Sveriges ansvar för Julian Assanges situation uppmärksammas i anmälan till ICC i Haag.
Julian Assange får stöd av mode-ikonen Vivienne Westwood.
Assange får åter ett fredspris.
Julian Assange får fint journalistpris.
Han har vunnit erkännande som journalist med över 15 utmärkelser, senast utmärkelsen från Europaparlamentsgruppen GUE/NGL för Journalister, visselblåsare och sanningssägare.
Manifestation utanför brittiska ambassaden i Stockholm 17 juni till stöd för Julian Assange med brev till regeringen.
”Publicisten Julian Assange vid Wikileaks får i juni 2019 det 4:e årliga DANNY-priset – Danny Schechter Global Vision Award för Journalism & Activism – för journalistik av icke-vinstdrivande utbildningsstiftelsen Global Center. Defend Wikileaks

Internationella och Svenska Journalistförbundet tar ställning för Julian Assange och andra visselblåsare, liksom Internationella och Svenska Pen!
Journalister höjer rösten för Julian Assange.
INTERNATIONELLT Staty rest i Berlin över demokratiska visselblåsarna Edward Snowden, Julian Assange och Chelsea Manning!
FN-utredare: hög svensk polis fabricerade bevis mot Julian Assange. Sveriges största rättsskandal?
FN-rapportör om behandlingen av Assange: «Ett mordiskt system skapas inför våra ögon». Sveriges största rättsskandal?
Frige Julian Assange – Upprop och öppet brev till Utrikesdepartementet
Utrikesminister Pompeo “Då jag var CIA-chef då ljög vi, fuskade och stal”. Vem tror att han ändrat sig? Vad säger han om Assange?

Föregående artikelVarför vägrar Tyskland att lämna ut nödvändiga handlingar om Navalny till Ryssland, men ger dem till Nato?
Nästa artikelEn av USA:s trollfabriker för fake-konton och fakenews
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Rättegången där man inte får nämna brottet, i en s.k. rättsstat.
    Australians for Assange, på deras facebooksida kan man läsa följande: Recap of the Julian #Assange trial thus far:

    US prosecutors said they are NOT prosecuting Assange for revealing war crimes, they don’t want to talk about the war crimes, witnesses cannot talk about the war crimes, WOULD EVERYBODY PLEASE SHUT UP ABOUT THE WAR CRIMES?!?!?

  2. Joe Rogan intervjuade Edward Snowdon, finns på RT och YouTube. En viktig påminnelse, som Snowdon säger i intervjun att inte många människor tänker på nämligen:
    Lagen om spionage har funnits i minst 50 år och regeringen har haft en sorts tyst överenskommelse, nämligen de ställer inte pressen inför rätta utan enbart deras källor.Nu bryter regeringen denna överenskommelse i Julian Assange fall. Assange är inte en källa, han är endast en publicist som driver en pressorganisation.
    Snowden menar att man kan inte döma Julian Assange, chefredaktör och utgivaren av WikiLeaks, under lagen om spionage, utan att även döma New York Times, the Washington Post, CBS, ABC, NBC, CNN, Fox m.fl. under samma lag.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here