En avgörande vecka för Ryssland och Ukraina

3
1145

Larry Johnson är i farten igen! I en artikel 19/2. https://sonar21.com/a-pivotal-week-for-russia-and-ukraine/

Larry C Johnson

Titta noga på den här kartan. Från Kherson i söder till Yanshulivka i norr är det en sträcka på cirka 160 mil (1 000 miles). Det kan jämföras med avståndet från Washington DC till Fort Lauderdale i Florida. Eller, för att uttrycka det i europeiska termer, motsvarar det ungefär avståndet mellan Paris, Frankrike och Warszawa, Polen.

Min poäng är enkel – detta är en enorm mängd territorium att täcka i ett markkrig. Vilket kräver att både Ukraina och Ryssland tar itu med problemet med var de ska placera sina respektive trupper, artilleri och stridsvagnar.

Ett av de stora problem som Ukraina kämpar med att lösa är att dess befintliga stridsvagnsstyrka har försämrats allvarligt, vilket förklarar de vädjanden från Ukrainas president Zelensky och general Zalushny om hundratals ersättningsstridsvagnar från väst. Ukraina kämpar också för att hantera sin utarmade truppstyrka och tvångsrekryterar värnpliktiga som är så unga som 16 år och så gamla som 60 år. Ukraina står inför utmaningen att avgöra var landet ska placera sina återstående styrkor i tillräcklig styrka för att avvärja en rysk offensiv.

Ryssland har däremot inga sådana begränsningar. Ryska fabriker fortsätter att producera nya stridsvagnar för att ersätta dem som förlorats i strid och har utökat sin värvade personalstyrka genom att kalla in reserver. Ryssland har en annan fördel som det har utnyttjat med stor effekt – nämligen att det kan utbilda sina styrkor i Ryssland på säkra platser och utrusta dem med de färdigheter som krävs för att kämpa effektivt på slagfältet. Det har inte Ukraina. De ersättare som landet har samlat ihop måste skickas till Natoländer för utbildning eftersom ukrainska militärbaser i västra Ukraina är sårbara för ryska missilattacker.

Kriget i Ukraina är inte begränsat till stäpperna i östra Ukraina. Det utspelar sig som ett globalt drama där Ryssland ställs mot Förenta staterna och Europa. Den kommande veckan kommer att bli en mycket bisarr och potentiellt följdsam politisk teater. Vladimir Putin ska enligt planerna tala på 21/2 och förväntningarna är att han ska tillkännage ett närmare förhållande till Vitryssland och erkänna att Ryssland befinner sig i krig med Nato. Putin skulle kunna dra en röd linje som varnar Nato för att Ryssland kommer att agera för att skydda sig självt om Nato skickar mer sofistikerade vapen till Ukraina.

Samma dag dyker den Joe Biden upp i Warszawa för ett tal som inte kommer att förändra Ukrainas desperata situation och som troligen kommer att ytterligare skärpa Ryssland att besluta att söka seger på slagfältet snarare än vid förhandlingsbordet. Biden förväntas vädja till det ryska folket att göra sig av med Putin. Jag är säker på att detta kommer att få gensvar hos det ryska folket (Njet!). Bidens tal kommer inte att lugna den växande oron bland Natos allierade. Enbart den visuella bilden av en bräcklig, Biden kommer att spela tillsammans med bilden av en lugn men bestämd Putin.

Hittills har västvärldens strategi, under USA:s ledning, bestått i att förtala allt som är ryskt och försöka straffa det ryska folket ekonomiskt. Det finns en möjlighet att Biden kommer att slå an en mer försonlig ton i sitt tal mot det ryska folket och försöka flytta fram berättelsen om att detta är ett krig mot tyrannen Putin, inte mot det ryska folket. Om han gör det kommer det att få larmklockorna att ringa i Ukraina. Zelensky och hans skara kan tolka detta som en tidig indikator på att USA förbereder sig för att kasta ut dem om situationen på slagfältet förvärras för Ukraina.

Om du inte har sett Alexander Mercouris eller Brian Berlecs senaste videogrupper om dessa frågor rekommenderar jag dem till dig.

 

 

 

READER INTERACTIONS

Föregående artikelRyssland och Iran öppnar en handelsväg som förebådar ett handelsblock
Nästa artikelMellan Palestina, Irak och Ukraina, när hyckleriet är himmelsvitt, när skamlösheten själv är skamsen, när vanäran rodnar! Del I
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Våra slösade skattepengar och övriga europeiska befolkningens skattepengar har sistone HELT gått till att hyra in utländska soldater och frivilliga till Ukraina. Man uppskattar att över ca50tusen utländska soldater och frivilliga redan nu finns redo i Ukraina. Man måste tänka på att de gått 1år nu och denna kris har varit mycket blodig. Då Usa ledda Nato valparna HELA tiden både före och under HELA denna krisen ENDAST matat på med vapen till Ukraina utan dess like. Ingen dialog och ingen fred har det varit, bara förlänga och förvärra krisen och lidandet för Ukraina och för den delen även Ryssland. Dagligen veckor efter veckor HELT år nu, från Usa ledda Nato valparna. Sverige är också högst skyldiga självklart. Man har bara öst in vapen utan dess like HELA krisen. Ukraina är idag ett vapenfabrik bokstavligt talat,och svarta marknaden har ALDRIG mått bättre. Man lär sej EJ ett SKIT från förflutna. Men Ukraina lider av eget manskap nu och förlusterna döljs undan TROTS att dessa passerat över100tusen från mycket längesedan. Man betalar bra för utlänningar med europeiska befolkningens pengar,som strömmat dit på löpande band. Trodde ALDRIG skulle se litet reportage av BBC om dessa utlänningar utifrån,men det går väl EJ dölja längre. BBC väljer dock att minska siffrorna och säger att över 20tusen utlänningar strider i Ukraina och flesta av dessa är från lill-brittanien, sedan får man se klipp på 10tal av dessa beväpnade klantskallarna i klippet och även direkt vid krigsfronten. Finns på youtube lätt och se, hitta. Hur i skogen kan detta få fortsätta som de gjort av dessa Usa ledda Nato valparna, Sverige inräknade självfallet. Usa ledda vidriga Nato kommer fortfarande undan utan MINSTA stopp i sikte eller tal om MINSTA förhandlingar. Värst av allt HELA tiden dessutom otroligt starkt påhejade av massmedierna, som bara matat och matar på DAGLIGEN, klockan runt i Usa ledda korkade västvärlden utan dess like. Propaganda och desinformationen med raka lögner DAGLIGEN. Det är HELT uppenbart att dessa Usa vasallerna fullständigt skiter i ALLA dödsfall och lidandet,ihop med all förstörelsen efter 1år nu när gäller Ukraina. Vilka giriga livsfarliga parasiter dessa Usa ledda Nato valparna är. OCH dom undrar varför övriga världen EJ ställer upp på deras SKIT dessa giriga livsfarliga parasiter. Från Asien, Afrika, Till Mellanöstern och Latinamerika så tittar man på med fasa över dessa galningar. Fan vill dom ha? Väntar dom på 3e världskriget med kärnvapen eller nu? Att Putin trycker knapparna och GENAST reducerar Europa till aska eller?Fred GENAST det räcker nu era galningar och livsfarliga giriga parasiter

 2. Ryssland kommer gå hela vägen till Djnepr och fortsätta längs den södra flanken, införliva Odessa, säkra så att Moldavien kan tillhöra Ryssland om de önskar, samt helt skära av ukraina från Svarta havet. Det är i ett första steg. Ryssland har iinte för avsikt att ockupera något land som helst. Det är för dyrt, samt kontraproduktivt r/t Putins avsikter om en multipolär världsordning baserad på handel och övrigt samarbete.

  Det är bara i den psykopatiska sogpressen ägd såklart av sogparasiter, som den lögnen lever ett eget liv

 3. Det ryska utrikesministeriet kallade USA:s ambassadör för att protestera mot Ukrainas politik Idag, 15:13 36
  https://en.topwar.ru/211448-mid-rossii-vyzval-posla-ssha-dlja-vyrazhenija-protesta-iz-za-politiki-po-ukraine.html

  USA:s ambassadör i Moskva, Lynn Tracy, kallades till Ryska federationens utrikesministerium. Detta rapporterades i ryska federationens diplomatiska avdelningUppmaningen från chefen för den amerikanska diplomatiska beskickningen krävdes för att uttrycka en protest i samband med USA:s politik mot Ukraina. Det ryska utrikesministeriet kritiserade Washingtons växande inblandning i fientligheterna på Kievregimens sida.
  USA:s ambassadör påmindes om att vapnen som levereras till Ukraina och personalen som betjänar dem, inklusive amerikansk militärpersonal, är ett legitimt mål för anfall från ryska trupper. Det ryska utrikesdepartementet krävde att USA vidtar åtgärder som syftar till att dra tillbaka militär personal från USA och Nato från Ukrainas territorium, västerländsk militär utrustning och upphöra med Rysslands fientliga verksamhet.

  Tidigare har USA:s ambassad mottagit ett särskilt meddelande från den ryska diplomatiska avdelningen med krav på att sluta blanda sig i Rysslands inre angelägenheter. Detta meddelande skickades på grund av det faktum att den amerikanska ambassaden tillät sig att tala om Ryssland och de ryska väpnade styrkorna, vilket misskrediterade dem.
  I dag kritiserade Rysslands president Vladimir Putin, i sitt tal till Ryska federationens federala församling, allvarligt beteendet hos det ”kollektiva väst” som leds av USA. Chefen för den ryska staten tillkännagav också Rysslands avstängning av deltagandet i fördraget om minskning av offensiva vapen (START).

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here