Mellan Palestina, Irak och Ukraina, när hyckleriet är himmelsvitt, när skamlösheten själv är skamsen, när vanäran rodnar! Del I

3
8397

Den här långa och engagerande artikeln är skriven av Khaled Alnasser, som kom till Sverige som flykting för 30 år sedan från Iran. Han är svensk medborgare och bor i Göteborg. Han har läst teoretisk filosofi vid Umeås universitet. Ämnet är särskilt aktuell och tydlig i dessa dagar. Artikeln publiceras i två delar.

Jag har tidigare publicerat två artiklar av honom. Iraks förstörelse och västmediers roll, Abelmord och dagens problem och Israel – 74 år av kolonialism och förtryck (Med drygt 33 000 besök).

If you tell a lie big enough and keep repeating it, people will eventually come to believe it” (Joseph Goebbles)

Till their own dreams at length deceive’ em, And oft repeating, they believe’ em.” (Matthew Prior )

Det finns knappast någon stad i Väst som inte har badat i ukrainska flaggor. En flagga som så sent som igår visste världen knappast hur den ens såg ut. Varenda organisation i lydriket Sverige utlyste insamlingar. SVT, imperiets fotsoldat var tidigast av alla med insamlingsgalor: ”Ikväll skramlar hela Sverige för Ukraina.” (3 april 2022)

Svenska medier deltog med liv och lust i denna avskyvärda kompletta partiskhet. Dessa medier vägrade att acceptera en neslig andra plats än mindre hamna utanför prispallen i den oerhörda antiryska hattävlingen: ”Bara tillsammans kan vi stå upp mot Putin”. (Expressen 1 maj 2022) ”Putins mäktiga vänner- kan fly till Syrien.” (Expressen 26 nov 2022) ”Putin har samma potential som Hitler att lägga världen under sig.” (Aftonbladet, 24 augusti 2022) ”Anfallet mot Ukraina-en fredlig granne- betyder slutet för Putinregimen.” (DN 2022-02-24) ”Putins stjärnor-idrottarna som för propagandakriget…” (SVT Sport 15 mars 2022) ” Vi måste förbereda oss på det otänkbara. Tortyrkammare med förmodade barnceller. Det ryska utplåningskriget mot Ukraina har alla ingredienser av omänsklighet.” (Ysta Allehanda 15 december 2022) Ropen skallar: Stand with Ukraine!”We Are All Ukrainians”…Ve de som inte rättade in sig i ledet! Från varje etablerad tidningsredaktions höga vakttorn uppmanas vi alla att hata ryssar och Ryssland och glorifiera Zelenkyj som har fått obegränsade resurser för att bekosta Ukrainas självmord, finansiera dödsdansen och den påkostade dödsrunan över ett lands öde. ”Vi är i krig med Ryssland.” förklarade Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock i ett tal till Europarådet den 24 januari. Västpolitiker, unisont och oberoende av ’ideologisk färgning’ deltar högtidligt i Ukrainakrigets blodiga bröllop. Det finns inte en enda kostym och klänning på denna groteska fest som inte är färgad av ukrainskt blod. Inga makthavare tycks ha särskilt mycket bråttom med att släppa ifrån sig den blodröda nattens bägare och lämna det dionysiska rusets härlighet så länge ett annat blod får stå för det stora spektaklets ohyggliga köld och lidande. Det kallar man att ’moraliskt ståndaktigt stötta Ukrainas folk i kriget mot Rysslands aggression’!

Annalena Baerbock. Bild Wikimedia.

Varenda mun som misstänks ha en avvikande åsikt beläggs med munkavle. Var enda medborgare förväntas fördöma Ryssland och sjunga den nya uppenbarelsens härlighet. Hedningar som hyser en annan tro får utstå Törnekröningen, bära korset till Kalvarieberget och deras värde sänks till en skadeinsekts. Rollerna som superskurk och superhjälte var etablerade i våra medvetanden långt innan vi ens upptäckte det. Helt plötsligt och från ingenstans framstod västregimen – denna den stora hjärtlösa arkitekten bakom det högsta skriande röda berget av lik sedan jordens tillblivelse – renare än oskulden själv. På varenda arbetsplats kvästes de kritiska rösterna. Bojkott av ryska varor är helt ofattbart, från mejeriprodukter till Eurovisionsfestivalen. Glömd är befolkningen på Krim och Donbass som i 8 år har fört en existentiell kamp för att överleva de väststödda sionistfascistiska kuppmakarna i Kiev.

Det fanns plötsligt inget mer omoraliskt här i världen än ryska varor i svenska hem. Varje form av utbyte med Ryssland har framställts som utbyte med djävulen själv av etablerade totalitära ofria västerländska bolagsmedier. Bibliotek och bokhandlar rentvådde sig från, rensade ut och avsvor sig all rysk litteratur. Det antiryska hatet skulle urskiljningslöst bränna allt vått och torrt i sin väg. Absolut ingen och inget skulle slippa undan.

Valentina Lisista

Valentina Lisista

Det glödvita hatets bajonetter nådde även den världsberömda pianisten ukrainskan Valentina Lisitsa. Lisista befanns skyldig till ett allvarligt icke gudfruktigt kätteri. Hon hade dristat sig att visa förståelse för Ryssland vilket är att betrakta som en dödssynd idag. Hämnden sov rasande och fick inte vänta på sig. Morgonstjärnan hade knappt slutit ögonen förrän Lisistas förlossande musik tystades. Den stora tonkonstnären svartlistades, hennes konserter ställdes in och kastades på kättarbål. Inte ens den ryska tecknade serien som ”Masha och björnen” skulle undgå nersvärtning och det patologiska jätte hatet. Dessa två karaktärer är älskade över hela världen. Miljoner iranska och arabiska barn har tittat på den, jag vet det. Men nu ser västmedier, det fria ordets väktare någonting helt annat i dem! Vad? Jo ett ’tydligt stöd’ för ’Putins lömska propagandamaskin.’! (Daily Mail 17 november 2018) En universitetslektor vid namn Priit Hobemagi, vid Tallinns universitet ser den tecknade serien som en del av en kampanj som är farlig för Estlands ’nationella säkerhet’! (ibid) På tal om ”Putins propaganda”.

Hur är det med Västs propaganda då? Som barn gick våra sympatier i Disneys tecknade serier och vildavästernfilmer alltid till cowboyen som alltid förmedlade den västerländska (’vita’) oskulden. En cowboy som alltid dödade för att rädda liv. Humanitär intervention! Vi blev upprörda när en ”röd indian” tillfogade en god ädel cowboy en rispa, om än aldrig så liten som skallen på en myra. Men vi blev överlyckliga när cowboyen satte eld på hela indianbyar och massakrerade byborna. Efter filmen brukade vi inte så sällan skrika ut ”vår” seger! I en hel vecka var vi berusade, drack ur triumfens bägare, och otåligt väntade på nästa cowboyfilm! Våra sympatier liksom solidaritet gick till Tarzan och minsta lilla fara som hotade denna blonda, goda västerländska hjälte i ljungen hotade det samtidigt oss själva! När bushmannens pil sårade honom skar den först igenom vårt kött. Vi föll när han träffades. Så djup och avväpnande var nämligen vår alienation. Vi visste ju naturligtvis inte att importerad kultur var krig om våra små subjekt. Det är ju lättare att avväpna ett barn än en gerillakrigare uppe på berget.

Inte heller idrottens hydda ska kunna gå säker undan det vansinniga antiryska hatets eldvirvel. Rysslands existens ska begränsas. I ett inlägg i DN-debatt kunde hatet mot Ryssland och det ryska folket låta så här: ”Omvärlden har reagerat på Rysslands aggression mot Ukraina med sanktioner, och hot om att de kan utökas. Men ekonomiska åtgärder är ett tveeggat svärd – såvida att rikta rätt och effektivt. Ett komplement skulle vara en sportbojkott av Ryssland som skulle smärta både befolkningen och landets ledning” (Claes Sandgren, seniorprofessor i civilrätt, DN-debatt, 2022-02-23)

Kan ett hat klä av sig naknare, barare, i så fall vad skulle det/de plagg detta hat ännu inte har tagit av sig kunna heta? Decennier av civilrättsstudier, tragiskt nog kunde inte skapa någonting mer än en ynka seniorprofessor i blint hat mot ett helt folk, det ryska. Var håller Claes Sandgrens samvete hus när israeliska soldater muntert och straffritt mördar palestinska barn, och etniskt rensar ut ett helt folk?

Varför har vi inte en endaste blekaste gång sett eller hört dessa moraliska apostlar och civilisationens banerförare rulla ut rättsfanan och kräva Israels uteslutning från en mängd västerländska organisationer i vilka den sionistiska koloniala tumörbildningen sedan länge är en kär medlem?

Vi frågar, från när då blev import av varor från ’aggressorer’ och ’inkräktare’ omoraliska? Från vilken tidpunkt i människans historia var moral ens en nämnd fras för att inte säga ett rättesnöre eller tillämpad princip i internationell handel med aggressorer och krigsförbrytare? När var detta fallet sist? När korsade moral och västerländsk ekonomi varandras vägar sist? När var de granne med varandra och hade utbyte av ’ömsesidiga förpliktelser’? När satt dessa två tillsammans under samma tak, drack te och diskuterade gemensamma ansträngningar för det ’moraliskt godas sak’? När var internationellt samarbete med aggressorer moraliskt upprörande? När kallade USA hem ett fartygslass eller ett idrottslag på väg till en repressiv regim med anledning av moral? När införde Väst sanktioner bara för att en regim i sig var repressiv eller aggressiv?

Väst har i årtionden hållit blodiga livstidspresidenter i Afrika, Asien och Sydamerika under armarna. Medier har systematiskt skyddat dessa tyranner mot kritik, så länge dessa brutala kuppledare kunde krossa nationella strävanden i sina länder och mjölka nationens kossa och välstånd åt Väst. Endast döden kunde/kan få lås dessa skurkar och envåldshärskare från presidentstolen. Mitt i ett brinnande Europa sålde Sverige, som gärna undervisar andra i moral och neutralitet malm till Nazityskland.

Tyska landslaget poserar med Hitlerhälsning på Råsunda. Landskampen spelades mitt under brinnande världskrig i oktober 1941. ”Säsongens stoltaste ögonblick”, står det om matchen i fotbollförbundets årsbok.

Tyska landslaget poserar med Hitlerhälsning på Råsunda. Landskampen spelades mitt under brinnande världskrig i oktober 1941. ”Säsongens stoltaste ögonblick”, står det om matchen i fotbollförbundets årsbok.

Mitt i ett ockuperat Europa poserade tyska landslaget med Hitlerhälsning på Råsunda. På andra sidan haven satt fortfarande människor, palestinier i sina hem, ovetande om att de (och inte europén) snart skulle betala (och ännu betalar) det oerhörda fruktansvärda priset för detta avskyvärda medlöperi och förakt. Landskampen spelades mitt under brinnande världskrig i oktober 1941. ”Säsongens stoltaste ögonblick”, står det om matchen i Fotbollförbundets årsbok. På läktarna satt inga mindre än kung Gustaf V och kronprins Gustaf Adolf, statsminister Per Albin Hansson och ståthållare Torsten Nothin. Kungen och kronprinsen går entusiastiskt och oberörda ner och hälsar på spelarna. (www.globalpolitics.se 19 mars 2022)

Samma Ryssland som idag brinner i det blinda skamlösa hatets jätte eld, vid samma tidpunkt skickade ut sina bästa män och kvinnor för att möta Hitlers aggressorer och inkräktare, i en helt annan ’tävlingsgren’, en tävlingsgren som Sandgren och alla maktens hallickar har all anledning att förtiga: Europas befrielse från nazismen, det kapitalistiska koloniala rasistiska systemets fruktansvärda oundvikliga mutation. Så många som 27 miljoner (kanske ännu fler) döda slaver, 8000 makabra kilometer lik, om dessa skulle läggas bredvid varandra, drygt två gånger avståndet Sverige – Iran. Säger detta ohyggliga avstånd av blodiga lik oss någonting?

Slaget vid Stalingrad

I snart 75 långa år har koloniala konvertiter från Europa utsatt palestinierna för alla former av förtryck. Skulle det mot all förmodan finnas något som helst förtryck den sionistiska staten inte har utövat på palestinierna så har detta förtryck av den koloniala dödliga cellbildningen bedömts vara av ringa betydelse och sakna avsedd effekt. Inte ens blotta tanken på ’sanktioner’ som igår kvävde Irak och idag Syrien är tänkbar i den koloniala avskyvärda massmordsenhetens fruktansvärda fall! Israeliska varor säljs med ’stolthet’ i Väst. Israel, världens enda nu levande kolonialism betalar noll i tullavgift. Västvärldens export-import policy har undantagit barnmördarkolonin. Israel framför allt! Den koloniala elakartade svulsten får t.o.m. ekonomiskt bistånd för att fördjupa exploateringen av Palestina och underlätta stölden av den lilla återstoden av ’det förlovade landet’ samt plundringen av Libanons naturresurser som det fattiga landet Libanon så väl behöver. Här gnuggade moralen inte ens det ena ögat för att inte säga vaknade upp och upprördes.

Lite av förstörelsen i Jemen.

Saudiarabien har med stöd av Väst (och svenska vapen) jämnat Jemen med marken! Aramco i Dhahran inte bara fortsatte att sälja olja till det fria förljugna ohederliga Väst. Det mångdubblade försäljningen. Istället för sanktioner blev det mer olja, svärddans och ett ekonomiskt avtal värt hela det ofattbara hiskliga nästan surrealistiska 500 miljarder dollar (ca 6000 miljarder kronor). Det arabiska folkets ekonomiska livlina lades på ett silverfat och bortskänktes till Vita huset, varats allra svartaste, mest avskyvärda, drabbade och förhatliga tegelstenar som någonsin satts på varandra och vanställt ett landskap här på jorden:

Västra Papua har en av världens största guldgruvor. För att bevara denna guldgruva och komma åt dess sagolika rikedomar har Väst upprättat ett militärt tyranni som har brutaliserat befolkningen och gjort sig skyldigt till en mängd brott. Jag kan inte för mitt liv erinra mig en enda blekaste gång då den västliga moralen skulle ha kastat ifrån sig sitt tjocka täcke, avbrutit sin sekellånga vila, rusat ut ur sin sovkammare, tagit plats i de västerländska etablerade tidningarnas ledarsidor, skapat storrubriker, anordnat vakor, protesterat och krävt sanktioner mot Väst Papuas brutala styre eller den indonesiska regimen. Utan guldet från kolonierna skulle britterna senare inte kunna möta Napoleon. I 125 år har puertoricaner tryckts ner i djupast förnedring och får allt svårare att andas under Hegemonens stövlar. Om en vägg protesterade så skulle västerländsk moral protestera.

Ja, vi skulle kunna knyta en jättebunt med exempel på flagrant västerländsk dubbelmoral och hyckleri ens en mula inte skulle kunna mäkta med att bära. Men vi ska, med hänsyn tagen både till mulan men också bombliberala hjärnor stanna härvid.

Föregående artikelEn avgörande vecka för Ryssland och Ukraina
Nästa artikelUtdrag ur utrikesminister Lavrovs tal inför Rysslands duma   
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

 1. Efter 75 års oavbrutna insatser för att sprida frihet och demokrati – inklusive miljontals européer som fått ett land av Gud – till Mellanöstern, har vi européer nu fått tillfälle att kämpa mot ondskan på hemmaplan. Och vilket gensvar! Det tycks av någon anledning finnas ett stort och sedan länge uppdämt behov av att ställa upp för medmänniskor som får sina rättigheter kränkta av invasiva grannar.
  Ett stort tack till msm som leder oss fåkunniga rätt genom att uppmärksamma krigsförbrytelser både när och (jag höll på att skriva fjärran).

  • @Gösta Lilja 21 februari, 2023 At 15:07
   Jag begriper mig inte riktigt på vad du menar. Européerna, Arierna, har ju verkligen spridit sin frihet och demokrati till stora delar av världen genom kolonisation, invasioner, krig, förintelse och död. I Nordamerika utrotades urbefolkning till 95%.

   Läs gärna om Jallianwala Bagh massakern i Indien 13 April 1919. Över 1,000 döda och 1,000 skadade. Ariernas frihet och demokrati i praktisk tillämpning förstås. Hur är det med USAs ”befrielsekrig” i Korea, atombomberna i Japan, i Vietnam, Afghanistan, och Jugoslavien, listan är nästan oändlig. USA räknar inte ”döda fiender” men det lär vara omkring 100 miljoner av dom, och just nu blir det fler i Ukraina. Mossad rapporterar närmade 1 miljon ukrainare förlorade i Ukraina.

   ”uppdämt behov av att ställa upp för medmänniskor som får sina rättigheter kränkta av invasiva grannar.” Kanske räkenskapens dag kommer även i Europa. De invasiva europeerina intar ju en historisk primär plats när det gäller att kränka, och döda, andra folk. I Kielfreden den 14 januari 1814 ställdes Norge under kontroll av en utländsk makt, Sverige. 1905 befriades Norge fredlig.

   Den 31 december 1991 upplöstes Sovjetunionen och delar av Ryssland ställdes under kontroll av en utländsk makt, Ukraina.

   Det är parallellfall, frågan är då, skall Norge återförenas med Sverige som en svensk provins, och skall Donbas och Krim förbli under främmande makts kontroll, eller skall Norge förbli fritt och skall då Donbas och Krim befrias likt en gång Norge.

   Du kanske får rätt att en utrensning av kolonister och krigshetsare är på gång i Europa, och kanske får vi se USAs ockupation av Europa avslutas, för den pågår ju ännu.

   • Jag trodde nog att mitt besök i satirbranschen inte kunde missförstås. Vad gäller Palestina finns för mig inte längre några ord som beskriver den mänskliga dårskap som plågar detta arma folk. Du är en viktig skribent i folkbildningens tjänst. Tack för det.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here