En väl förberedd, Nato-planerad och Nato-beväpnad katastrof

11
1700

Bild: Enligt källor i Kiev kommer så många som 12 Leopard-stridsvagnar att ha förstörts under offensivens tre första dagar.

Den här artikeln har publicerats 11 juni på https://steigan.no/2023/06/en-vel-forberedt-nato-planlagt-og-nato-vaepnet-katastrofe/?utm_source=substack&utm_medium=email
och innehåller bedömningar av olika kommentatorer. Man kan inte veta utgången av Ukrainas motoffensiv redan nu. Starten tycks ha varit ”trög.”

Den ukrainska motoffensiven på Zaporozhye-fronten var en katastrof under de första dagarna. Och mycket tyder på att den ukrainska armén kommer att försöka upprepa det som inte fungerade, bara med tre gånger så många soldater och pansarfordon.

Kommentatorn Simplicimus , som har många läsare både i Ryssland och Ukraina, har skrivit en längre artikel om denna misslyckade offensiv, och för den som vill ha en mer detaljerad analys av vad som hände och varför det hände kan du läsa den här:

Anatomi av en Nato-planerad, tränad och väpnad katastrof

Här nöjer vi oss med några korta citat från artikeln:

När röken lättade över slagfältet bevittnade vi en katastrof av oöverträffade proportioner. Natos mest avancerade stridsvagnar och rustningar lämnades som rykande ruiner:

Det mest chockerande var närbilderna som avslöjade att dessa inte var vilka NATO-stridsvagnar och IFV som helst, utan faktiskt var några av de mest avancerade uppgraderade varianterna. Många av de förstörda leoparderna var inte de äldre 2A4:orna, utan faktiskt de mycket nyare 2A6:orna, som är några av de mest avancerade stridsvagnarna i världen.

Förlusterna i vissa fall är svindlande för en enda attack: den ukrainska Telegram-kanalen ”Rezident” rapporterar att AFU under de senaste tre dagarna har förlorat över 150 enheter tung utrustning, inklusive 12 tyska Leopard MBT och 15 amerikanska M2 Bradley IFVs.

Om ovanstående siffra stämmer, skulle det bokstavligen representera nästan 50 % av alla levererade leoparder som redan är borta och över 15 % av Bradleys också – på bara en två timmars strid.

Faktum är att samma ukrainska kanal säger att leoparderna inte ens avlossade ett skott:

⚡️⚡️⚡️Den ukrainska TG-kanalen ”Resident” skriver: Vår källa i OP sa att Ukrainas väpnade styrkor har försökt storma den ryska första försvarslinjen för tredje dagen i rad, men det blev inget resultat. Vår utrustning hinner inte ens gå in i striden när den är täckt med artilleri, vilket leder till stora förluster och en återgång till sina positioner. På tre dagar har vi förlorat mer än tio Leopard- stridsvagnar, som inte ens har skjutit mot fienden⚡️⚡️⚡️

Det verkar också finnas foto- och videobekräftelser på att ryska trupper verkligen har säkrat förstörelseområdet, vilket betyder att dessa Bradleys/Leoparder sannolikt är tillfångatagna eller har säkrats av ryska styrkor.


Simplicimus visar att även de avancerade amerikanska minsveparna, som i princip ska göra det möjligt för de ukrainska stridsvagnarna att rycka fram utan att frukta de ryska minfälten, har förstörts. De kom i kö efter minröjarna, som pärlor på ett snöre, och mötte sitt öde inför väl förberett ryskt artilleri.


”Så, den största frågan jag ser ställs på sociala medier, särskilt från upprörda och förkrossade ukrainska supportrar, är hur det är möjligt för en elit- och Nato-utbildad ukrainsk brigad att ha en så ”dålig” taktik som ”gruppering”.

Han förklarar detta i detalj och påpekar att endast spåret efter minsveparen är ”säkert”, varför följande stridsvagnar kör på rad. När tanken framför dem förstörs försöker de köra runt den och ta sig ut i minfältet, eller så uppstår en ”trafikstockning” där de upphopade tankarna blir ett lätt mål för missiler som får koordinater från drönarna som hänger över slagfält.


Ukrainas tid börjar rinna ut

Det här är förklaringar på taktisk nivå till varför offensiven går så katastrofalt dåligt.

Men det finns också en förklaring på en mer strategisk nivå. Ukraina har bråttom. Deras tid rinner ut. Washington och Nato kräver resultat. Det är därför logiskt för de ukrainska styrkorna att försöka nå Azovska sjön längs den kortaste vägen. Det enda problemet är att det innebär att de måste korsa minst tre väl förberedda och tungt utrustade ryska försvarslinjer, och det måste de göra med fullständig underlägsenhet i luften, vad gäller ammunition och logistik.


Faktum är: Ukrainas tid håller på att rinna ut. Detta är ett objektivt faktum som även västvärlden nu medger. Det betyder att Ukraina inte har tid att gå in i andra ”enklare riktningar” där vissa vinster kan göras, men de vinsterna kommer att uppgå till några irrelevanta bosättningar mitt i Donbass, eller något som inte har något strategiskt värde som att fånga en rysk by i Belgorod-regionen.

Anledningen till att Ukro-anhängare tror att Ukraina har alternativ är att deras felaktiga analys är baserad på helt felaktig data, som jag har sagt. Och vad är detta för data? Primärsiffror för katastrofen – åtminstone för att använda ett exempel. Ukro-anhängare tror faktiskt att Ukraina har 17 000 fallna medan Ryssland har 300 000. Om du är övertygad om detta skulle det vara lätt att föreställa dig varför du tror att Ukraina har många alternativ och kan följa dess nycker i attackerande slumpmässiga riktningar.

Tyvärr är sanningen den motsatta. Ryssland har en bråkdel av Ukrainas offer och det är AFU som har hundratusentals döda och sårade, och de får slut på utbildade och villiga män såväl som funktionsduglig utrustning, medan Rysslands industrier precis börjar ta fart.

Detta har allt att säga eftersom Ukraina har nästan ingen tid kvar att göra det stora numret. De har inga andra alternativ än att vinna en sista stor flashig triumf som de kan hylla som en seger som ska säljas till en snabbt sur västerländsk publik vars stöd långsamt håller på att torka ut och gör sig redo att kasta in handduken.


Så långt Simplicimus . Vi är inte i stånd att bedöma detaljerna i hans analys, men den verkar väl dokumenterad nog för att vi ska kunna vidarebefordra den till läsarna.

En annan analytiker som kan vara väl värd att ta med sig är  Big Serge Läs även Moon of Alabama Man måste läsa något annat än mainstreammedia, och som alltid måste man också tänka själv.

Följ även Brian Berletic på The New Atlas:

Först och främst har vi anledning att anta, även utifrån andra källor, att situationen faktiskt är lika eländig för de ukrainska styrkorna som vad Simplicimus beskriver. Det finns också anledning att anta att Kievs förmåga håller på att ta slut.

Vi (steigan.no och Globalpolitics.se) har varnat för detta krig sedan det började 2014, men tyvärr har vi talar för döva öron, åtminstone när det gäller den norska vänstern. Där tror majoriteten fortfarande på sagorna som kommer från propagandaministeriet i Kiev och från hökarna i USA.

Att de fortsätter att leverera vapen och hetsar till mer krig betyder bara att ännu fler ukrainare kommer att dödas och att världen kommer allt närmare kärnvapenkrig.

Föregående artikelSensationellt om Den djupa staten…
Nästa artikelKrigsförbrytelser av USA och Israel – samt USA:s fight mot Internationella Brottmålsdomstolen (ICC) Är USA verkligen en rättsstat?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

11 KOMMENTARER

 1. Därför ska man EJ lyssna på massmedierna hemma har man upprepat sagt. Usa Nato propagandan som gått på stenhårt varv sedan starten, börjar genomskådas av fler och fler. Men Usa Nato ger sej EJ. Man ska EJ ta SKIT av ALLA tokiga lögner som sägs här hemma. Har HELA tiden sökt mej till alternativa medier, neutrala sidor och personer. Finns många medier utanför Usa ledda korkade Nato EU också. Från Asien och arabländerna till Latinamerika, och även Afrika nu på sistone. Global Politics här också är djupt uppskattat. Så aggressiva och vidriga som Usa Nato varit under HELA krisen, saknar motstycke. Det är så på ALLA punkter och fronter så det saknar motstycke. Har EJ bevittnat liknande detta på deccenier. Snart 16mån dör folk DAGLIGEN. Man vet detta klart och tydligt från starten att de kommer fortsätta dö folk DAGLIGEN på löpande band. Ändå ser de ut på detta sätt. Inga som helst MINSTA lilla Fred och förhandlingar i sikte. Gått snart 16mån. Största misslyckandet av EU klantskallarna på så många år. Usa Natos fula tryne har visat sej på de mest vidrigaste sättet. EU som agerat högst och HELT hållet som hjärndöda åsnor på egna hemmaplan. INGET som helst MINSTA ledarskap från något av EU länderna. HELT Tvärtom bara, under snart 16mån. Pentagon maffian med sitt Nato verktyg har varit styrande. Dom vidriga medierna, som sedan längesen även TOTALT tappat sin moraliska kompass. Man skiter i människoliv har man klart och tydligt bevisat. Just nu finns inga som helst MINSTA lilla tecken på Fred och förhandlingar från Usa Nato. Tvärtom bara när man lyssnar och hör på maffian där. Man utesluter det, senast från utrikesministern igen nu förra veckan. När man vet att de kommer fortsätta dö folk DAGLIGEN framför nu. För varje vecka som går förlorar Ukraina tusentals nya folk. Det är ju fan häpnadsväckande hur EU agerat från början till slut. Av ALLA dessa länder i EU, ingen som helst MINSTA lilla ledare och ledarskap har man sett. Största misslyckandet av EU på ALLA sätt på så många ÅR

 2. Enligt Moon of Alabama så har ukrozionazi enheten förlorat en tredje del av dess armé. Utöver de mängder tanks mm som Rysslands mäktiga armé reducerade till skrot så här kommer en ny lista över förluster

  3 Finnish Leopard 2R with mine clearing equipment
  1 German Bergepanzer III recovery tank (based on the Leopard 2 chassis) with mine clearing equipment
  2 German Leopard 2M6
  2 U.S. M2 Bradley infantry fighting vehicles
  1 U.S. MaxxPro armored transport vehicle
  1 U.S. HMMWV armored transport vehicle
  1 unidentified vehicle

  Moon of Alabama gör bedömningen att ukrozionazi armén är nästan kaput och att slutet på kriget ”is now coming into sight.”

  https://www.moonofalabama.org/2023/06/ukraine-sitrep-destruction-of-its-third-army-issues-to-negotiate.html#more

  Lärdomar från USA/Nato/väst katastrofen på Donbas slätten

  1. USA/Nato/väst vapen är överreklamerade och dyr skrot
  2. Rysslands dito är däremot eftersökt prima vara s a s
  3. Det är inte bara västs vapen som begravas på Donbas slätten utan helan det västerländska fasoner och hög svansföring om att vara ”bäst, vackrast och starkast av alla”. Rysslands 👋🏾 hördes runt om och i världens alla hörn. Busen är satt på plats!!!🤗🤗🤗
  4. Hädanefter är det utför för hela väst. Ingen återvändo. Ingen återhämtning. Avgrunden åkallar ”här, här”
  5. En ny världsordning träder fram med egna normer och regler, självständiga bank- och finanssystem, starka och reala ekonomier, med egna informations-, kommunikationssystem och mediekanaler.
  6. Väst kommer att äta sina egna barn s a s det är bäddat för alltifrån revolt till inbördeskrig till fascism på stor skala. Historien lär oss att förlust av (världs)makt kräver stora offer
  7. En stor överhängande risk kvarstår – samling sionist/neokonservativa anhang som styr väst kan ha väldigt svårt att förlika sig med sitt öde (spela andra eller tredje fjol) och istället välja ta hela världen med sig – ”efter oss syndaflöden”. Alltså, ”let loose the dogs of (nuclear) war”

  Hur stoppa ”utvalda” skiten som styr väst från att avlösa Armageddon lär inte bi lätt…

 3. Med folk menade jag soldaterna och militären. Men tror de gick fram. Nu när Ukraina bombat sönder dammen också, så e man fortsatt hjärndöda. Ryssland varnat för dammen i månader. Man har även varnat för kärnkraftverket före i månader. De pågår terrorister attacker på löpande band, från månad till månad. Massor av dessa har kraftfullt slagits tillbaka av ryssarna. Överallt längs hela frontlinjen från söder till norr, har de pågått terrorist attacker som kraftfullt slagits tillbaka av ryssarna. Dammen var en tidsfråga. Nu kan snart samma öde ske mot kärnkraftverket som ryssarna varnar för i månader. Dessa försök har också slagits tillbaka. Även till FN har man kommit med varningar före. Motoffensiven har redan misslyckats. Usa Nato vet EJ hur man ska rädda ansiktet längre. Detta är inte Armenien eller Georgien (både till ytan och befolkningsmässigt) Tror någon på allvar att ALLA ryssar inom dessa områden kommer köras ut av den korrupta regimen Ukraina? Titta på kartan över hela läget noga här. Usa Nato propagandan kan fortsätta gå på sin stenhårda varv, men de kört. Man sa att efter 1a månaderna hade Ryssland kollapsat. Dessa krigade med spadar och hade INGET kvar. Efter 16mån ser det ut på detta sätt och missilerna fortsätter regna över terroristerna. Vad händer med dessa befolkningen om Ryssland lämnar? Efter ALLA nya antiryska lagar som Ukraina regimen instiftat under HELA krisen. Som om det EJ var nog redan före. Ryssland kommer ALDRIG lämna sitt folk bakom för att sedan bli slaktade av Kiev regimen. Usa Nato har visat sitt fula tryne på ALLA sätt här. EU har EJ haft MINSTA lilla ledarskap, vilket jag finner HELT otroligt efter all denna tiden. INGET av dessa EU länderna har stuckit ut och visat MINSTA lilla ledarskap. Tyskland, Frankrike, dom nordiska länderna, med många fler. Nej Usa har med sitt vidriga Nato verktyg styrt detta tvärs igenom. Motoffensiven har redan misslyckats. Sök Fred och förhandlingar nu. Vi fått nog av detta SKIT nu med ALLA ständiga lögner i medierna. Nästan halva befolkningen av Ukraina har lämnat landet. Flera 100tusentals män har dödats. Uppe ca500tusen nu snart. Vafan är detta. Gått snart 16mån. Usa Nato EU västvärlden har TOTALT misslyckats. Nu försöker man hitta sätt att rädda ansiktet på, innan handuken slängs in efter sommaren

 4. Det här är NATO:s krig, märks tydligt när de inriktar sig helt på Krim, och skyller på att Ukraina vill ta tillbaka Krim. Det vill inte alls medborgare i Ukraina, enbart 10 % tyckte i en stor undersökning som USAID gjort att det var viktigt. De vill hellre ha fred.
  USA delar andra länder som det passar USA, både Irak och Syrien har de delat upp, och det enda landet som verkligen borde delas, där människor lidit mycket av att tillhöra ett och samma land. Det landet vill inte USA dela, av eget intresse, en NATO-bas på Krim.
  Jag minns en intervju med Navalny, EU:s favoritpojke, när han klagade på att Ryssland var i mellanöstern, och de frågade honom om han såg någon anledning till att Ryssland skulle gå i krig utomlands. Då svarade han att när det gällde Krim som han ansåg ryskt skulle det vara en anledning till att de måste kriga för att försvara det ryska Krim.

  Ingen politiker i EU reagerar varken då USA kriminellt skapar baser på syrisk mark, stjäl deras olja, fördriver vissa etniska grupper från det område där de befinner sig. De har en tydlig agenda att splittra Syrien. Kurder i Syrien har haft en bra situation och varit skyddade av Assad, de skyddade även PKK:s ledare för utlämning till Turkiet, trots hot från Turkiet.
  Kurdiska ledare har under denna tid åkt skytteltrafik till Moskva och sökt hjälp mot Turkiet.

  De kloka pensionerade överstar i USA, tycker också att det är rimligt att dela Ukraina.

  De som lät sig köpas av USA, finns på lyxorter utomlands med sina barn som inte riskerar att dras in i kriget.
  Andra vanliga människor gör sitt bästa för att fly.

  🇷🇴Ukrainska draghoppare hittar asyl i Rumänien, vill inte dö för Zelensky.

  Mer än 6 000 ukrainska män som vill fly från kriget har olagligt flytt till Rumänien, många av dem med risk för sina liv. Enligt inofficiella ukrainska siffror har 90 män dött på resan till Rumänien – antingen drunknat i Tisa, eller frusit ihjäl i bergen – under de senaste 15 månaderna.

  En BBC-korrespondent träffade några av dem i Rumänien och publicerade en artikel för en dag sedan med titeln ”Ukraina war: Deserters risk death flying to Rumänien”.

  En av hans oidentifierade samtalspartner hoppade av armén efter att hans enhet lidit stora förluster.

  ”Vi hade 27 döda och 57 skadade, – säger han och beskriver bilder i sin mobiltelefon”.
  ”Alla dessa människor är döda, utom jag och den där” – han pekar på en kvinna i kamouflagetrötthet.

  Det tog honom flera veckor och tusentals euro som betalades till ett nätverk av ”guider”, att korsa hela Ukraina från den östra krigszonen till denna gröna och fridfulla västgräns.
  Att genomdriva förslaget i Ukraina kan vara svårt och korruption erkänns som ett stort problem av myndigheterna. Pålitliga källor i västra Ukraina talar om att det finns en ”månadsränta” – en betalning som görs för att hålla någon utanför armén.

  Det finns också rapporter från de ukrainska frontlinjerna om befälhavare som ber rekryteringskontoret att sluta skicka män till dem som inte vill eller är för rädda för att slåss. De är bara en börda i strid.
  Den ukrainska armén stoppar bilar och bussar vart dussin kilometer på vägen bredvid floden Tisa för att leta efter draghoppare.

  Den ukrainska gränspolisen rapporterade nyligen att de fängslar upp till 20 män om dagen.
  Men enligt den rumänska immigrationsmyndigheten har 6 200 ukrainska män i militär ålder passerat 600 km (373 mil) gränsen till Rumänien illegalt sedan Rysslands invasion förra året och beviljats ​​tillfälligt skydd.
  Omkring 20 000 andra tog sig dit lagligt, beväpnade med undantag – ibland betalade för, ibland inte – och valde att inte återvända.

  📱 InfoDefenseENGLISH

  • Även ungrare som lever i Ukraina har förtvivlat försökt ta sig till Ungern, men blivit stoppade.
   De har blivit tillfångatagna och nedbrottade på gator. De har även blivit våldgästade i sina hem för att med våld föras till fronten. Barn har gråtit i förtvivlan när deras fäder förts bort.

   Lögnaktiga von Ljugen som påstår att alla i Ukraina så gärna vill kriga, så vi måste förse dem med vapen. Skulle de verkligen få välja, blev det nog bara fascisterna kvar.
   Ett antal om 11 ungrare som blivit tillfångatagna av ryssar, som krigsfångar. De fick hjälp av Ryssland att komma till Ungern. Det lönar sig att ha bra kontakt med Ryssland som Orban har, och kunde därmed rädda flera ungrare från att gå i ett krig som de inte vill ha med att göra.

   Ukraina rasade, men vågar nog inte göra så mycket mot Ungern, då Ungern kan blockera deras medlemskap till EU och redan i dag blockerar hjälpsändningar från EU till Ukraina.

  • Även ungrare som lever i Ukraina har förtvivlat försökt ta sig till Ungern, men blivit stoppade.
   De har blivit tillfångatagna och nedbrottade på gator. De har även blivit våldgästade i sina hem för att med våld föras till fronten. Barn har gråtit i förtvivlan när deras fäder förts bort.

   Lögnaktiga von Ljugen som påstår att alla i Ukraina så gärna vill kriga, så vi måste förse dem med vapen. Skulle de verkligen få välja, blev det nog bara fascisterna kvar.
   Ett antal om 11 ungrare som blivit tillfångatagna av ryssar, som krigsfångar. De fick hjälp av Ryssland att komma till Ungern. Det lönar sig att ha bra kontakt med Ryssland som Orban har, och kunde därmed rädda flera ungrare från att gå i ett krig som de inte vill ha med att göra.

   Ukraina rasade, men vågar nog inte göra så mycket mot Ungern, då Ungern kan blockera deras medlemskap till EU och redan i dag blockerar hjälpsändningar från EU till Ukraina.

 5. Den beryktade Leopard 2 och USAs Bradley har ”tagits till fånga” av den mäktiga ryska armén.
  Nästa anhalt ett museum i Moskva eller i Krim för allmän åskådan. Undrar vad signaturen leopard 2 Jetz, han som skört som bara den om den tyska tank, säger nu då? Allo, allo anropar ’emliga …🤣🤣🤣

  ”Russian soldiers seize American Bradleys and German Leopard American Bradleys and German Leopard. The Russian Defense Ministry has released footage which it said shows Russian troops in Zaporozhye Region inspecting NATO-supplied armor that they captured from its Ukrainian operators.

  The video released on Tuesday appears to show an excited Russian soldier circling several damaged pieces of equipment, including a German-made Leopard 2 main battle tank and US-produced Bradley infantry fighting vehicles. He remarked that some of their engines were still running.

  The ministry, which shared the clip on social media, called the Western vehicles “our trophies” and argued that the condition in which they were found “indicates the rapid pace of the engagement and the abandonment of the battle-ready hardware by the Ukrainian armed forces.”

  https://www.rt.com/russia/577940-russia-captured-leopard-ukraine/

 6. Var håller Budanov hus? Var håller generalen Zaluzjnji?

  ”Kirill Budanov, 37, chef för Ukrainas militära underrättelsetjänst, GUR, har inte setts till sedan den 29 maj och det ryktas nu att han antingen är död eller svårt skadad. Uppgiften förnekas av till Zelensky-regimen ännu lojala ukrainska myndigheter.

  Enligt uppgift dödades eller skadades Budanov vid ett ryskt luftangrepp på GUR:s högkvarter i Kiev i slutet på maj. Han var inte ensam på kontoret, närvarande sägs också ha varit ett tvåsiffrigt antal med underrättelseofficerare från Väst- en av dem en amerikansk CIA-tjänsteman.

  Russki Novosti:

  ”I dag dök en ny stjärna upp på minnesväggen över fallna tjänstemän vid CIA, nummer 140 i raden. Den sattes upp direkt efter attacken mot GUR:s byggnad i Ukraina.”

  Den 13 januari rapporterade NewsVoice om hur Kirill Budanov vid ett möte med några journalister i Kiev presenterade en karta tillhörande den ukrainska militären av vilken framgick att Västs plan med Ukrainakonflikten är att stycka upp Ryssland och dela ut dess olika delar till grannländer som Finland.

  Situationen erinrar om förvirringen runt den ukrainske överbefälhavaren Valerij Zaluzjnji, som i början på maj 2023 plötsligt försvann, och som en knapp månad senare av ryska myndigheter bekräftades ha blivit svårt skadad vid i ett framgångsrikt ryskt luftangrepp på ett militärt högkvarter och inte förväntas återgå i tjänst.

  Text: Kristoffer Hell

  Källa: https://newsvoice.se/2023/06/ukrainas-underrattelsetjanst-kirill-budanov/

 7. Tillägnad samling ”utvalda” ”skit” som styr väst.

  ”The fate of arms has decided. The moment of truth has spoken. The Ukrainian counter-offensive has failed miserably. NATO’s considerable armaments were useless. The battlefield is littered with corpses. All for nothing. The territories that joined the Russian Federation by referendum will remain Russian. This ”checkmate” not only marks the end of Ukraine as we have known it, but of Western domination that had staked its future on its lies. The multipolar world may be born this summer at several international summits. A new way of thinking in which might no longer makes right.”

  https://www.voltairenet.org/article219461.html

  Ni ”utvalda” ”skit” som styr väst. Er tid på täppan är över!👋🏾👋🏾👋🏾

  Smaka på den syrliga konfettin, hälsar hela världen.

 8. Efter statskuppen 2014 är Ukraina helt i händerna på USA och ukrainarna har blivit kanonmat i USAs försök att med våld störta den ryska regeringen. Vilket är dömt att misslyckas men samtidigt är oerhört farligt, eftersom Ryssland har kärnvapen som det kommer att tillgripa om det upplever sin existens hotad.

  Kärnvapeninnehav är annars ett starkt yttersta skydd mot angrepp som hittills har räddat exempelvis Nordkorea. Om inte USA-hökarna (och deras brittiska bundsförvanter i Nato) helt har förlorat förståndet ger de upp kriget mot Ryssland. Det gäller förstås också Nato som organisation och verktyg för USAs maktintressen. Med sin blotta närvaro i vårt närområde hotar de oss och övriga världen med kärnvapenkatastrof.
  Men i lilla naiva Sverige har natolobbyn lyckats lura regeringen att söka skydd hos ”djävulen själv” och därmed gjort vårt land till Rysslands-fiende. Det dummaste man kunde göra. Nu har vi helt frivilligt placerat oss i en farlig konflikt som vi i sak ingenting har att göra med.
  Fred i Ukraina är alldeles nödvändig för allas vår säkerhet! Och vi ska naturligtvis inte skicka några vapen till Ukraina.Det förlänger bara det fullkomligt onödiga dödandet. (Så orimligt för övrigt att mordet på en person renderar ett mycket hårt straff. Medan dödandet av oskyldiga människor i krig är ett tvång.)

 9. Nato vapen skrot berget bara växer och växer. I natt var det dags. Enligt ryska försvarsministeriet genomförde Ryssland missil attacker mot ukrozionazi vapenförråd.

  ”The Russian armed forces launched a missile attack on the locations of storage of foreign-made equipment of the Ukrainian army in the night from Sunday to Monday, the Russian Defense Ministry said.

  Tonight, the Russian armed forces carried out a group strike using sea-based long-range precision weapons at locations where foreign-made military equipment is stored,” the ministry said. The ministry added that all designated targets had been hit and the goal of the strike had been achieved.”

  https://sputnikglobe.com/20230619/russia-launches-missile-attack-on-storage-of-ukraines-foreign-made-equipment-1111295835.html

  PS: Denna nyhet och andra liknande nyheter varken görs eller ses i svensk statsfinansierade och/eller privata mediebolag

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here