Europa, en flicka från Västasien, våldtas åter av en amerikansk tjur

9
1276

En artikel av Pepe Escobar publicerad i https://strategic-culture.su/news/2023/09/28/europa-a-girl-from-west-asia-raped-again-by-an-american-bull/. Upphittad och översatt av Bertil Carlman.

I Kremls strategi är det yttersta målet att avmilitarisera och krossa Nato. Vi närmar oss detta mål, sakta men säkert.

Vi kan alltid drömma om att vi, genom att följa Ariadnes tråd, kanske kan frigöra oss från den nuvarande, brinnande geopolitiska labyrinten genom att tillämpa en överskattad vara: logik.

Men när allt kommer omkring har ”läggner”-kulturen i väst också upphävt logiken.

När vi är osäkra kan vi åtminstone gå tillbaka till grundläggande myter.

Så låt oss gå tillbaka till västs födelse, som i fallet med Europa.

Legenden berättar att Zeus en vacker dag av misstag riktade sitt flackande öga på en vacker flicka med stora, ljusa ögon, en dotter från en sjöfartscivilisation i Levanten: Europa.

Någon gång senare, på en orörd strand längs den feniciska kusten, uppträdde en extraordinär vit tjur. Europa, fascinerad, kom närmare och började smeka tjuren; naturligtvis var det Zeus i förklädnad. Tjuren annekterade vederbörligen Europa och stack till havs.

Zeus fick tre söner med Europa – vilket lämnade henne med spjut som aldrig missade målet. En av dessa söner, som vi alla vet, var Minos, han som byggde en labyrint.

Men mest av allt, lärde oss legenden, att väst föddes av en flicka – Europa – som kom från öst.

In kommer den giftiga Medusa

Biden, Ursula von
der Leyen och Charles Michel. Bild:EU-debates. TV.

En sjaskig Medusa [Ursula van der Leyen] manövrerar sina giftiga tentakler i Bryssel och använder en självgratulerande atlantisk fest för att berömma ledaren för den japanska regeringens stöd för det nynazistiska gänget i Kiev och kampen mot Ryssland.

Det var upptakten till en språklig twist från helvetet: ”Ryssland hotar att använda kärnvapen igen. ” Hon anklagade Ryssland, implicit, för atombombningen av Hiroshima, när hela planeten vet vem som gjorde det.

Häpnadsväckande nog är Medusas lögn standardmodus operandi. Men vad som är ännu mer häpnadsväckande, är att detta Euroskräp är helt normaliserat. Och, naturligtvis, glatt accepterad av neo-kolonin Rising Sun [Japan].

Det är så historia nu lärs ut på ”elituniversitet” över hela det kollektiva väst. Och det är också därför Ryssland har gett upp att hitta även minimalt kvalificerade samtalspartners i hela det kollektiva väst.

Och det blir värre. Sådana utflöden från ett kulturellt träsk antas representera ”Europa”. Vi är ljusår från den bortgångne stora Gianni Vatimo – en av de sista stora europeiska intellektuella, som föreslog flera nyanser av medkännande nihilism och en förståelse av politik som former av konsensus som samhällen levererar inom historiska och kulturella ramar.

Missbruket av Europa upphör aldrig. Inom geoekonomin håller den tyska industriexporten, som var en nyckelfaktor för den positiva betalningsbalansen, på att ta slut. Tyskland och flera EU-länder är nu beroende av extremt dyr amerikansk LNG, flytande naturgas.

Ett förslavat EU tvingades av USA:s ”allierade” att helt enkelt ge upp den ryska marknaden för sin egen bil- och annan export som betalade för billig energiimport [från Ryssland]. På några månader förvandlades balanserad handel med öst till underskottshandel med hegemonen USA.

Det är det viktigaste arvet från den taktiska seger som hegemonen uppnådde med bombningen av Nord Stream 1 och 2 för ett år sedan.

Seymour Hershs källor i den amerikanska djupa staten avslöjade vem som gjorde det. Hela världen, med en IQ över rumstemperatur, vet vem som gjorde det – och vem som beställde det. Och fortfarande kan dagens straussiska neokonservativa psykopater, som kontrollerar amerikansk utrikespolitik, komma undan med det.

Bild: The Cradle

Bombningen av Nord Stream var en våldtäkt av Europa i en ny version – nu utförd av en amerikansk tjur.

Som den oumbärliga Michael Hudson har lagt fram saken, så befinner sig Tysklands och andra EU/Nato-länders inhemska budgetar redan i underskottslandskapet, med det extra ”incitamentet” för en oavbruten militarisering av EU.

Det kommer att ”tvinga nedskärningar i inhemska statliga program när Tyskland och dess Nato-grannar går in i en postindustriell depression där familjer och företag behöver subventioner för att täcka sina stigande uppvärmnings- och energikostnader och arbetslöshetsförsäkring.”

Dessutom kommer euron att fortsätta att sjunka mot den amerikanska dollarn och kan snart falla till 90 cent eller lägre.

Professor Hudsons slutsats är skarp: ”Så vad som tycktes vara ett amerikanskt/Nato-krig mot Ryssland i Ukraina, har varit en fantastisk amerikansk militär seger för att låsa europeiska Nato-medlemmar i USA:s omloppskrets och blockera planen att vända österut på handel och investeringar med Ryssland och Kina. ”

Njut av ”laboratoriet för militär innovation”

Samtidigt gör hegemonen mordiska vinster – bokstavligt talat – med sitt proxykrig i Ukraina.

Grunderna: Över hälften av agro-Ukraina ägs nu av Monsanto, Cargill och Dupont, köpt för småslantar, och de tjänar på den mest korrupta miljön i något land i världen.

Frön från Ukraina förstördes: Monsanto driver nu hela GMO-bluffen. Ukrainas spannmål avsett för ett våldtaget Europa motsvarar full kontroll över EU:s jordbruks- och livsmedelsmarknad.

På den militära fronten fortsätter det amerikanska vapenkomplexet och dess satelliter att göra enorma vinster på vad som i själva verket är tvätt av offentliga medel. Samtidigt blev Ukraina:

·        Kyrkogården för föråldrade vapen som egentligen borde ha skickats till återvinning.

·        Ett privilegierat ”laboratorium för militär innovation” (som Afghanistan och Irak, tidigare) – erkänt av Pentagons nummer två, Mara Carlin, vid Ronald Reagan University.

·        En uppvisning av global export (ja, Abrams stridsvagnar som håller på att brännas av ryssarna kvalificerar sig inte precis som ett starkt försäljningsargument).

På energifronten handlar det om Nord Stream, igen. Våldtäkten av Europa i den nya versionen kommer komplett med de tillhörande finansiella tjurarna BlackRock, Vanguard och State Street, som helt kontrollerar spotmarknaden för allt EU vill köpa, med priser ibland 20 gånger högre än tidigare.

Detta är bara den korta versionen av vad ”hjälpa Ukraina” egentligen handlar om.

Och ändå fortsätter ’wunderwaffe’, under-vapen att komma: F16 är nästa i raden.

Andrei Martyanov sammanfattade allt kortfattat: ”Det enade väst misslyckades i krig. ” Vilket i Natos fullständiga förödmjukelse skulle vara kosmiskt. Och det kommer med en – möjlig – punchline – som man uppenbarligen inte kan få direkt bekräftelse på i maktens korridorer i Moskva: ”Ryssarna planerade för det, de kunde bara inte förutse att Väst skulle utplåna sig själv så snabbt.”

Det har grundligt fastställts att i Kremls strategi är det slutliga målet att demilitarisera och krossa Nato. Vi är på väg dit, sakta men säkert. Vad som redan har fastställts är att den amerikanska tjurens serievåldtäkt av Europa fullständigt har förstört ’henne’ – fysiskt, ekonomiskt, kulturellt och psykiskt.

Europa, a Girl From West Asia, Raped Again by an American Bull — Strategic Culture (strategic-culture.su)

Föregående artikelAvgjorde slaget om Moskva Andra Världskriget? Var Stalin en klok general?
Nästa artikelJohn J. Mearsheimer: Ukraina dömt att förlora – del 2.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

9 KOMMENTARER

 1. Ett missbruk, ja inte av Europa allenast!
  Den fruktade tjuren har sin flock utspridd till mindre grupper runtom i världen som i sin tur
  har underställda gruppindivider med uppgift att befrukta olika rasflockar till fogliga små fjäskande tjurar, att övervaka disciplinen i sina egna flockar.

  ×××

  3 OKT/TASS 
  ”Ledningen för de ukrainska väpnade styrkorna tillåter inte sina militärer att samlas i stora grupper av rädsla för ett storskaligt uppror.

  Den ukrainska militärledningen skär ner trupperna till tre eller fyra man för att förhindra att större formationer bildas som faktiskt kan göra uppror”, sa pensionerade överste Douglas Macgregor på YouTube-kanalen Judging Freedom.

  Han påpekade att misstro genomsyrar en militär som ser sitt ledarskap skicka dem i döden. ”Det är ett fruktansvärt tillstånd. Folket (de ukrainska militärerna) matas helt enkelt systematiskt in i den så kallade köttkvarnen.Jag förväntar mig att det kommer att fortsätta och till och med förvärras med tiden”, tillade översten.

  Ukrainska trupper hade lidit enorma förluster under motoffensiven och i praktiken tvingats avbryta den.

  Enligt det ryska försvarsministeriet har den ukrainska armén gjort misslyckade försök att inleda en motoffensiv sedan den 4 juni. Den 12 september sade Rysslands president Vladimir Putin att de ukrainska väpnade styrkorna hade förlorat 71 500 militärer, 543 stridsvagnar och nästan 18 000 pansarfordon av olika klasser. Statschefen betonade att den ukrainska motoffensiven misslyckats.

  SOCHI, 5 oktober /TASS/. Rysslands vedergällningsanfall efter en kärnvapenattack av en potentiell angripare kommer att lämna fienden utan chanser att överleva, sade Rysslands president Vladimir Putin vid ett plenarmöte i Valdais diskussionsklubb.

  ”Jag vill försäkra alla att från och med idag kommer vedergällningen att vara absolut oacceptabel för alla potentiella angripare. Från och med det ögonblick en missiluppskjutning har upptäckts, oavsett var den kommer ifrån – vilken punkt som helst i världshaven eller från vilket territorium som helst – det kommer att följa en motattack, med så många missiler, så många hundra av våra missiler dyker upp i luften att ingen fiende kommer att ha en chans att överleva.”

  Repressalierna kommer att genomföras ”i flera riktningar samtidigt”, betonade Putin.

  Han erinrade om att det i Rysslands militära doktrin fanns två skäl för eventuell användning av kärnvapen: en fientlig kärnvapenattack på ryskt territorium, som måste följas av en vedergällningsanfall.

  ”I praktiken betyder detta detta: missiler avfyras, vårt missilvarningssystem upptäcker dem och varnar för att målet är Rysslands territorium. Allt detta händer på några sekunder, som alla förstår. Efter att ha insett att Ryssland är på väg att träffas, vi, för vår del, reagerar på denna aggression”, förklarade Putin.

  Det andra skälet, sa presidenten, är ett hot mot den ryska statens existens, även om endast konventionella vapen används mot landet.

  Sergey Karaganov, en av grundarna av Valdai-klubben, professor emeritus, vetenskapsdoyen vid avdelningen för världsekonomi och världspolitik vid National Research University Higher School of Economics, och hedersordförande i presidiet för rådet för utrikes- och försvarspolitik , frågade Putin om det var dags att ändra den nationella kärnkraftsdoktrinen. Statschefen svarade att han var väl bekant med Karaganovs position och förstod hans känslor, men såg inget behov av ett sådant drag.

  • Koroviev, du borde ju förstå att när fascister kontrollerar dig, mig, alla… via Meta Platforms, Inc.-Meta, tidigare Facebook Inc, är ett amerikanskt multinationellt förvaltningsbolag som äger bland annat Facebook, Instagram, Oculus VR och Whatsapp, då stoppas sanningen.
   Svårare än så är det inte! På dessa sidor lever och frodas Hackarna, brottsligheten så att säga…var på din vakt!

 2. https://app.rule.io/browser/a/n_53t/d/n_bukp/di/n_rt/s/n_3a5m3h/e/n_1d5nlk/tt/n_s275ys

  Vad är det? Jo ett nyhetsbrev som jag fick från konsumenttidningen Råd&Rön. Inget bevis, men ett litet tecken på att de styrande i den lilla vasallstaten Sverige mer och mer kommer att försämra livet för sina medborgare. Och vi vet ju alla varför.

  Kommer ni ihåg Per Lagerkvists ”Midsommardröm i fattighuset”? Filmatiseringen visades på TV 1980. Det var ett år innan jag och hustrun köpte det hus som vi nu har gjort till vårt ”äldreboende”, och som vi kanske ännu en tid förmår hålla vid god och njutbar standard. Men åren går, och kanske kommer vi att tvingas avsluta våra liv i ett ”fattighus”, eftersom våldtäkten på Europa får ganska omedelbara konsekvenser för oss alla.
  Här är en länk till filmen: https://www.youtube.com/watch?v=FclI5m138MA

  • Ja, det är en fruktansvärd framtid att vänt för EU-medlemmarnas folk. Vi i Sverige, i den s.k. demokratiska rättsstaten står vid randen av stupet och ngn återvändo finns absolut inte…svensken liknar fårskocken som blint följer flockledaren rakt ner i h- vetet i tron om att de hamnar i paradiset. Om jag inte haft den ideologi jag har med planhushållning/planekonomin ständigt i bakhuvudet, ja då skulle jag som pensionär, långsamt, från och med 2024 dö ut p.g.a. fattigdom. Min allmänna pension blir med garantin, inkomst- och premiepension 8735 sek. En 1000- lapp lägre än årets. Ngt privat pensionsparande var absolut inte min grej, däremot investering i ett lägenhetsköp ”på rätt plats”. I ett kapitalistiskt system måste man ha en ekonomisk framföhållning, allt har varit synligt om vad som kommer att ske….eller hur?!
   Tyvärr, en fårskock är en skock fårskallar, ja ngr utpekas som svarta får av fårskallarna, men det är de svarta fåren som överlever.

   • Var inte så hård Carina. I Sverige liksom i hela Väst är informationen till ”fårskocken” sedan ett par årtionden extremt hårt styrd. I artikeln https://steigan.no/2023/03/hvor-er-det-svenske-folkhemmet-i-dag/ skriver jag bland annat: ”Sista gången, som man från socialdemokratiskt håll försökte sig på ett klart steg bort från det kapitalistiska klassamhället, kunde man i LO:s tidning vid mitten av 1970-talet läsa ’Vi vill beröva kapitalägarna deras makt, som de utövar just i kraft av sitt ägande. All erfarenhet visar att det inte räcker med inflytande och kontroll. Ägandet spelar en avgörande roll. Jag vill hänvisa till Marx och Wigforss: vi kan i grunden inte förändra samhället utan att också ändra på ägandet.’”
    Det var för cirka 50 år sedan. Då fanns det också ganska oberoende journalister. Idag skriver msm inte så om ägandet eller om klasser eller om proletariatets demokratiska diktatur. Eftersom den absoluta majoriteten i hela Väst inte är lika intresserade av politik som du är Carina, så nöjer sig denna majoritet med msm, i varje fall tills vidare. ”Man vet vad man har, men inte vad man får.” Men när det man har påtagligt börjar bli allvarligt försämrat, då kommer allvarliga krav på förändringar. ”När den gamla klassen inte kan, och den nya inte vill, då är allt förlorat” skrev Osvald Spengler en gång. Ursprungliga var innebörden att civilisationer har en livscykel och att de går igenom olika faser av tillväxt, mognad och förfall. Och det ser vi ju nu, liksom vi vet vilken den nya klassen är som skall skapa den nya civilisationen (även i Sverige!).
    V. Putin talade om olika civilisationer i sitt anförande på Valdaiklubbens senaste möte (kreml.ru). Från Kina kom för ett tag sedan ”A global community of shared future”. Det senare dokumentet är långt (40 A4-sidor) men handlar mycket om civilisationer och deras ”delade framtid”. Jag har skrivit ut det så att jag kan ha det som sänglektyr och göra anteckningar i kanten.
    Framtiden tillhör inte oss Carina. Den tillhör det Globala Syd och våra barnbarn.

    • Bertil, sanningen är inte hård, den är rättvis. Så länge jag lever tillhör framtiden även mig, gamlingar ska inte ses som andrahands-medborgare i det usla orättvisa system där vi – folket sakta svälts ut ekonomiskt, socialt och kulturellt. Unga av idag har ingen framtid att glädjas åt, så gott som hela världen står i brand, tur för dem att deras förstånd inte riktigt vill känna till framtidens mörker….krig, krig evigt krig.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here