Filmer från mötet ” Kampanjen Nej till svenskt Natomedlemskap” – i kinesisk TV

1
1017

Kinas TV CGTN hade reportage från Stockholmsmötet mot Nato på Medborgarplatsen den 14.5 2022. Två Youtubefilmer.

Flera talare och banderoller visades och intervjuer gjordes med två av talarna Ulf Sparrbåge och Marcus McBay.

77 000 visningar hittills för den ena filmen och 15 000 för den andra.

Följande resolution antogs. Den har överlämnats till socialdemokratiska partistyrelsen och sönts till alla socialdemokratiska riksdagsledamöter.

Nej till svenskt Natomedlemskap

Vi 200 närvarande har vid möte i Stockholm 14 maj 2022 beslutat att ställa oss bakom följande resolution:

Till samtliga ledamöter i det socialdemokratiska partiets partistyrelse!
Besinna er! Avbryt omedelbart den forcerade diskussionen om en svensk Natoansökan! Ett förhastat beslut om Nato kan bli ödesdigert.

Svenska folket vill leva i fred! Vi vill inte att våra ungdomar skall skickas ut som kanonmat i USA:s och Natos krig. Svenska folket vill inte att Sverige genom ett Natomedlemskap blir en del av terrorbalansen och därmed även prioriterat målområde för fientliga kärnvapenbestyckade missiler.

”Vår främsta uppgift är att trygga Sveriges oberoende och att värna freden.”

Det är med förtvivlan vi idag ser att ett flertal ur dagens socialdemokratiska ledning förträngt dessa Olof Palmes ord från hans sista 1a majtal 1985.

Olof Palme föll inte undan för påtryckningar från främmande makt. Han såg det som den lilla nationens förpliktelse att verka för fred och försoning mellan folken, för demokrati och social rättvisa. Han var tydlig med att vi skulle stå fria från militära allianser och att Sverige inte skulle fogas in i något stormaktsblock.

Olof Palme lyfte begreppet Gemensam säkerhet som garant för överlevnad på vår planet. Säkerhet kan endast nås när alla är säkra. Ett svenskt Natomedlemskap går stick i stäv mot detta och ökar spänningarna.

Olof Palme arbetade in i det sista för avspänning och nedrustning av stormakternas kärnvapenarsenaler. Han höll på att lyckas med att göra Norden till en kärnvapenfri zon. Men så föll skotten som släckte hans liv. Nu, 36 år senare, står vi inför hotet att den omläggning av svensk utrikes- och säkerhetspolitik som skett skall fullbordas med ett svenskt medlemskap i Nato.

Flera socialdemokratiska organisationer, tidigare ministrar och enskilda personer inom det socialdemokratiska partiets styrelse motsätter sig ett svenskt Nato-medlemskap – all heder åt dem!
Men i partistyrelsen finns också personer som, i samarbete med de borgerliga partierna och ledare för Sveriges militärindustriella komplex, utnyttjar kriget i Ukraina till att försöka forcera in Sverige i krigsorganisationen Nato. Detta gör de när världen står inför den största risken sedan Kubakrisen att ett världskrig skall bryta ut.

Ni gör detta i strid mot den senaste socialdemokratiska partikongressen, som tydligt beslutade om linjen – Nej till svenskt Natomedlemskap. Ni nekar svenska folket att få rösta om frågan. Ni försöker forcera fram ett beslut som har historiska dimensioner. Detta är ett svek, inte bara mot det socialdemokratiska partiets medlemmar utan också mot hela svenska folket.

Besinna er! Neutralitet och alliansfrihet har lyckats hålla oss utanför två världskrig!

Nej till ett svenskt Natomedlemskap!

Föregående artikel91 år sedan skotten i Ådalen
Nästa artikelProtestera vid riksdagshuset kl 10 idag! Till Nato på falska premisser – maning till ökad kamp och mobilisering för fred och demokrati mot Nato och kuppartade beslut.
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

1 KOMMENTAR

  1. Sverige börjar få allt mer uppmärksamhet i Kina nu. Det är inte positiv uppmärksamhet. Bland annat vill Kina ha de terrorister som gömmer sig i Sverige som ”flyktingar ”utlämnade så de kan ställas inför rätta. Det är de terrorister som USA utbildade i Syrien med avsikt att åstadkomma ett regimbyte i främst Xinjiang, men även Tibet. Omkring 300 personer fick sätta livet till i terrordåd i Xinjiang, sedan lyckades Kina internera terroristerna, omkring 3,000 personer, och man har genomfört avradikalisering i två nu avslutade program av 3,448 personer. Metoderna desamma som Sverige använder. Sedan har inga terrordåd utförts i Kina på fem år. Befolkningen är mycket nöjda med utvecklingen. Kina driver massiva utbildningsprogram för att förstöra USAs rekryteringsbas i Xinjiang. Kapaciteten i utbildningen är omkring 1 miljon examinerade per år. USA propagandan har kallat den frivilliga utbildningen, som sker i internat för att skydda de studerande, för koncentrationsläger. Den propaganda drivs i Sverige av Schibsteds, Bonnies, och Public Service media.

    Detta gör även att affärsmän börjar välja bort företag i Sverige som handelspartner. Man är helt enkelt alltmer oroliga för att bli indragen i kriminalitet. Ericsson händelserna, mutaffärerna, har även drivit på detta. Handeln mellan Kina, Ryssland och Indien ökar lavinartat, med 20% till 30% per månad, och det gäller även ASEAN länderna. RCEP frihandelsområde och BRI bidrar starkt. Man överger dollarn och handlar i lokala valutor, och överger SWIFT, allt vilket gör att USA förlorar både inflytande och insyn i vad som pågår.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here