Protestera vid riksdagshuset kl 10 idag! Till Nato på falska premisser – maning till ökad kamp och mobilisering för fred och demokrati mot Nato och kuppartade beslut.

30
2635

 

Jag hörde just presskonferensen med Statsministern, utrikesministerna och försvarsministern. En bedrövlig föreställning, som dock manar till ökad kamp mot Nato.

Nedan en första, preliminär kommentar.

Socialdemokratiska partiledningen framträder mycket tydligt för en Nato-ansökan, men full enighet förelåg inte. Som motivering för sitt beslut gör man en felaktig historiebeskrivning i viktiga avseenden, särskilt genom att hoppa över viktiga förhållanden.

Som ”förbehåll” anför man att man inte vill ha placering av kärnvapen eller permanenta militära baser i Sverige. Värdet av detta är mycket osäkert. Norge har detta förbehåll och är sedan månader utsatt för mycket hårt tryck av USA för att Nato vill ha fyra permanenta baser i Norge.

Statsministern inledde i presskonferensen med att påstå att Ryssland angrep Georgien 2008, medan EU i sin rapport kom till motsatt bedömning. Fjorton år sedan Georgien angrep enligt EU. Vad sa förra utrikesministern Margot Wallström?
Magdalena Andersson kritiserade Rysslands annektering av Krim 2014. Hon teg om statskuppen mot folkvald president i Kiev drygt 2 veckor tidigare – ett stort brott mot den europeiska säkerhetsordningen. Naturligtvis nämnde hon inte Kievs brott mot Minsk 2-avtalet och Kievs krig mot den egna befolkningen i östra Ukraina som medfört 14 000 dödsfall. Dags att erkänna statskuppen i Kiev, Ukraina, efter åtta år!
Inget sas om Ukrainas exceptionellt stora tolerans mot nazism. Ryssland erkände Donbass regioner medan nazismen stärkts i Ukraina och Hur amerikanska statliga medier märker om nazistiska kollaboratörer till frihetskämpar

Azov-bataljonen

Hon talade tvärsäkert om Rysslands brutalitet och krigsförbrytelser i Ukraina, utan reservation mot osäkerhet i uppgifterna och nämnde inget om Ukrainas möjliga krigsförbrytelser. Vad hände i Kramatorsk?

Och naturligtvis nämndes inte Nato:s stora brutalitet i krigen i Jugoslavien, Libyen och Afghanistan.

Inget om Natos: utvidgning 100 mil österut.https://www.globalpolitics.se/manga-forutspadde-natos-expansion-skulle-leda-till-krig-dessa-varningar-ignorerades/ och 15 av Natos många löften till Sovjetunionens ledare Gorbatjov 1989-91 (som man brutit mot)

Inget om att Nato satsar 15 gånger mer på försvaret än Ryssland.

Medan den som söker iaktta viss objektivitet kan förstå att Ryssland kan ha skäl att känna sig hotat av detta fanns inte minsta reflexion om detta i uttalandena av statsminister Magdalena Andersson, ej heller för den så glada Ann Linde, och ej heller från försvarsminister Peter Hultqvist.

Peter Hultqvist talade om att välja demokrati före ett auktoritärt system. Men i Nato dominerar USA, och det är alltid en general från USA som är överbefälhavare fast nästan alla medlemsländer ligger i Europa. Och USA har visat sig ledande i statskupper mot och stöd till statskupper i demokratier.

Enögdheten och ensidigheten hos Hultqvist är bedrövligt bedövande – men livsfarlig för Sverige som stat.

Statsministern talade närmast hånfullt om Rysslands önskemål om säkerhetsgarantier.

Man betonade att ”Finlands sak är vår”. Men skillnaderna historiskt och geostrategiskt är mycket stora. Finland deltog i nazi-Tysklands krig mot Sovjetunionen och har en 100 mil lång gräns mot Ryssland. Varför inte i sträva efter avspänning mot Ryssland. Som komplettering av beroendet av världens främsta och mest brutala krigarstat USA och dess krigsorganisation Nato. ”Säg nej till Nato även om Finland går med”

Nej till svenskt Natomedlemskap!

Stöd FN:s kärnvapenkonvention!

Relaterat

Säkerhetspolitisk rapport som inte lämnar några alternativ
Nygamla uppgifter: USA finansierar nynazistiska Azovbataljonen i Ukraina
Sverige och Finland går med i Nato, struntar i orsaker och farliga konsekvenser,

Föregående artikelFilmer från mötet ” Kampanjen Nej till svenskt Natomedlemskap” – i kinesisk TV
Nästa artikelVisselblåsaren som jobbat för Pentagon uppmanar Sverige att stå utanför Nato
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

30 KOMMENTARER

 1. Man bör inte gnälla på de problem man är medskyldig till! Nya partier som valsamverkar kan ge folket fler seriösa Nej till Nato-alternativ.

  Men Kommunistiska partiet går, enligt Jan-Åke Karlsson, inte till val 11:e september, så för den som inte vill rösta på pseudovänstern eller miljötalibanerna, som sitter i monopolkapitalisternas knä tillsammans med Magdalena, så finns Vetenskapliga partiet som går till val genom Valsamverkanspartiet, där alla fredliga Nato-motståndare och EU-motståndare är inbjudna att medverka.

  I valet 2022 kan folket visa att de vill ut ur Nato och/eller ut ur EU. Detta är ingen åsikt, men ett faktum.

 2. Uppenbarligen baserar den socialdemokratiska ledningen sitt beslut med en information som vi vanliga dödliga saknar. Hur man än ser det är dessa valda representanter idet svenska ”demokratiska systemet”. Den svenska statsministerna är ju vald av cirka 75.000 mer elle mindre aktiva socialdmeokratiska medlemmar

 3. Jag är redo att kämpa. Sorgen av att förlora sitt lands självständighet är enorm. Jag blir kallad ”ryss-älskare”, ”kommunist” eller ”Putin kramare” av min egen familj trots att jag om och om igen försäkrat dem om att det jag kämpar för är Sveriges självbestämmanderätt och alla våra medborgares rätt att leva ett tryggt liv i fred. Jag är fylld av ilska och hat, min klassiska respons när jag känner mig verkanslös, mot det parti jag sett som ryggraden i vårt land. Jag vill skrika och slå. Krossa rutor och bränna bilar. Ingen verkar känna som jag gör. De som vågar ställa sig upp och säga ”NEJ!” är för få. De är modiga, stora människor med ett lejons hjärta och en ryggrad av gjutjärn men för få för att få stopp på galenskapen.
  Runt om oss på torget satt hundratals på uteserveringar och drack vin, i butikerna gick ytterligare hundratals och på McDonalds fanns säkert några dussin till. Ingen av dem stannade för att lyssna på vad som sades. Ingen av dem lät ens sin blick stanna på de banderoller som förberetts åt dem. Det är deras land också, alla de som inte förstår eller inte bryr sig. Ännu. Snart kommer alla att vara tvungna att bry sig. Så här är världen. Den där demokratin och neutraliteten som jag älskat så djupt och länge, den fanns kanske aldrig. Det här landet jag vuxit upp i, det finns kanske inte heller. Vi kanske bara är en samling Amerikaner utan rösträtt. Förvirrade och lurade att agera skyddsväst åt dårarna i väst. Oavsett är jag redo. Redo för kamp eller redo för krig.

  • Pinny, det är inte bara landet Sveriges självständighet detta är om, vad det är en fråga om ytterst är att behålla själva landet Sverige. Både USA och EU arbetar på att avskaffa begreppet nationalstat och folk. Du talar uppenbart om (S) partiet, och det är dags att påminna om (S) historia. Det var först en kopia från diktaturen sovjet, och Partiet splittrades snart i två delar efter stormningen av Vinterpalatset. Den en a delen kallade sig Kommunisterna, den andra Socialdemokraterna. (S) är en diktatur som naturligt ser sig självt som enväldig.

  • Jag kan förstå och dela din känsla Pinny. Hade jag kunnat spränga amerikanska soldaters flygvapen, fregatter och robotar utan risk för människoliv hade jag inte tvekat. Det är frustrerande med ryggradslösa människor som inte klarar av att säga nej. Men det finns en allt annat än smickrande benämning för de som säljer sig. Sverige förlorade oskulden för länge sedan med svårläkta sår från nazikollaborerande orgier under andra världskriget, och som fortfarande behöver plåstras om. Men det verkar marknadskrafternas och den lukrativa krigsindustrins skrupelfria lakejer ge fullkomligt blanka fan i. Uppvaktad av dess hallickar och medlöpare av regnbågens alla partifärger har det visat sig att vi fått en hora till statsminister. De falska politiker som såväl spelar kärnvapenroulett som under täcket med svenska folket borde sättas bakom galler på vatten och bröd som landsförrädare. Ett land lett av terrorbenägna gangstrar är inte värt att vare sig stå upp för eller leva i. Men i stället för att fly från tredje rikets naziregim likt dåtidens förintelsehotade är jag beredd att nu följdriktigt agera måltavla för nutidens förintelsevapen oavsett varifrån de kommer. Vad den röda rosen går för, det vet vi. Det är dags för den ’Vita Rosen’ att ta över.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Vita_rosen

 4. Var fanns alternativet i detta läge?
  Skulle S partiledning, som till övervägande del i nuvarande läge med tvekan är NATO anhängare
  och delvis befinner sig på statsrådsposter i Regeringen, haft möjligheter att fatta ett annat beslut?
  Därtill en liten minoritetsregering bestående av mindre stöd än 30 % väljare
  Jag tror att detta beslut är tagit under galgen utifrån rådande läge.
  Betänk också att samtliga högerpartier är för ett NATO medlemskap så därför
  ett Socialdemokratiskt nej hade förmodligen medfört negativa konsekvenser
  inför höstens val. Sannolikt med resultat av en högerregering beroende av SD
  som kommer att där sätta ett illavarslande avtryck.
  Sist men inte minst;Den ryska björnen är alltid utmålad att vara en best
  utan moraliska begränsningar och i detta läge blir hen inte snällare
  när medierapporteringen med eftertryck underbygger denna fasansfulla bild
  om vad nu sker i krigets Ukraina.

  • Jag håller helt med dig. Den Sverige regimen skulle inte ha försatt sig i den situationen. Beslutet fattades uppenbart under hotelser från USA. Något hot från Ryssland fanns inte, vilket har offentligt erkänts helt öppet i en CNN intervju från NATO håll.
   https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=2860
   I Ukraina strider Ukraina trupperna som USAs legotrupper under USAs ledning med amerikanska vapen..

   Grymheterna i kriget drivs av de trupperna enligt ögonvittnen på plats.
   https://www.rt.com/news/555387-ukraine-foreign-volunteers-experience/
   Citat (översatt) brittisk ex-Royal Marine som säger att ”We’re the underdogs här och vad du än säger om ryssarna, de är en professionell armé och de använder mycket av högteknologisk [utrustning].”
   https://freewestmedia.com/2022/05/14/french-former-marine-returns-from-ukraine-shocked/
   Citat (översatt).
   —Alla dessa krigsförbrytelser begicks av ukrainska soldater och inte av ryska soldater
   —De bär alla typer av nazistiska symboler på sina uniformer. De döljer inte dessa symboler. Vad mer är, de skryter om dem, sa han.
   —Vet du vad de sa? Att de skulle flå judar eller svarta om de hade chansen.”
   —Varje rysk soldat sköts i knäna med en kalasjnikov. Jag har videor som bevisar de
   —Officerare sköts omedelbart i huvudet. ”Så går det till, åtminstone i Azov-bataljonen”

   Sverige skulle för mycket länge sedan ha närmat sig Asien, Kina, Ryssland och Indien.

 5. Kunde inte tro mina öron,kunde inte fatta det jag såg. Lägger min röst på Valsamvarkans partiet i höst,det blir viktigt nu med sammarbete.Börja GENAST alla Nato motståndare att marknadsföra detta partiet,det finns ingen tid. Sammarbete krävs på ALLA sätt mot detta historiskt idiotiska,korkaste, farligaste vidrigaste kupp. Det finns fortsatt MASSOR med Nato motståndare där ute, vilken mörk dag, vad BEDRÖVLIGT helt OTROLIGT

 6. Vi får hoppas att Turkiet, dumpar oss som Nato-medlem, för att vi ger asyl åt kurder, och PKK, YPG,
  och de pekar på f.d. v-riksdagsledamoten, Amine Kakabave, som exempel, som fick utslagsröst i
  senaste svenska regeringskrisen, de har en poäng där. Turkiet vill inte se ett Kurdistan, lika lite som
  Ryssland, Ukraina. Det är Turkiet vi skall samarbeta med i Nato,men hur skall svensk utrikespolitik
  fungera i framtiden, den blir ganska snöpt.

  Vi har erkänt Palestina, men protesterar inte när en kvinnlig palestinsk journalist blir brutalt, som vanligt avrättad på jobbet av israeliska armén, som sen spöar de sörjande som bär hennes kista, som nästan tappar den, till begravningen,vi kan ju tänka oss hur Israel fungerar. Men Sverige tiger, och detta är bara början, på Sveriges svartvita utrikespolitik, fr.o.m. den 15 maj, 2022.

 7. De som nu baxar Sverige in i NATO är landsförrädare.

  I NATO blir Sverige omedelbart en militär måltavla och förlorar möjligheten att föra egen talan.

  Det krävs en mobilisering mot de svenska femtekolonnerna inom försvarsmakten och de härskande klasserna. Motståndet måste också upprätta ett väpnat försvar mot militära påtryckningar av USA/NATO.

  Fredsarbetet får vänta tills Sverige har befriats från utländsk styrning och alliansfriheten och neutraliteten är återtagna.

  Vilka tar befälet i denna mörka tid av dödligt hot mot Sverige?

  • Turkiet verkar sätta ner foten ordentligt i frågan. Sverige har blivit en terrorist central i världen. Till Sverige kan terrorister, kriminella och bedragare fritt komma utan att behöva identifiera sig, och få beskydd av den svenska regimen som ”flyktingar” samtidigt som dom får betalt med bidrag. Sådana personer sitter till och med i riksdagen eller driver media. Väldigt intressant att kurderna till och med har sin egen personliga talesman och egen propaganda minister i Sverige med direkt tillgång till media i Sverige för propaganda ändamål. Kurdi Baksi på Expressen.

   Erdogan, liksom Kina, vill ha dessa terrorister utlämnade så dom kan ställas inför rätta. Om Sverige vägrar, vilket är troligt, kommer Erdogan att blockera NATO inträdet.

 8. Bara ett par tre borgerliga partier mig veterligen (liberalerna, moderaterna och KD, men inte centern?) hade Nato-medlemskap i sina partiprogram 2018. I a f får man det intrycket via Kristerssons agitation för Nato-medlemskap. MP, V och S hade det i alla fall inte. Således torde ett mandat från väljarna om att ansöka om Nato-medlemskap saknas. Förvisso har vi representativ demokrati, men ett parti kan inte under rådande mandatperiod ändra uppfattning i en så stor fråga som ett Nato-medlemskap. Detta är konsekvensmässigt ett medlemskap med dödligare konsekvenser än EU-medlemskapet, som vi fick folkomrösta om. Hade väljarna större kunskaper om EU än de har om Nato? Kanske i så måtto att folkomröstningen 1994 föregicks av en långvarig debatt, vilket inte skett inför ansökningen om Nato-medlemskap. Jag har själv använt ordet statskupp om det som nu sker. Demokratiskt är beslutet inte i alla fall. Det ursäktas med särskilda omständigheter, men vilka är dessa förutom de vanligtvis redovisade? Besitter regeringen information om ett förestående anfall på Sverige? Varför skulle man inte i så fall kunna tillkännage det? Det är nånting mkt märkligt med hela det här. Man får intrycket att etablissemanget vill visa solidaritet med USA oavsett dess utrikespolitik. Vi har ju medverkat i Afghanistan och till att störta Gadaffi och skapa ett helvete i Libyen. Hur som haver, konsekvenserna av vår ansökan kommer att destabilisera världen än mer och öka risken för kärnvapenkrig.

 9. Man bör kanske hålla med ”Christian” och konstatera det faktum att ÄNTLIGEN Sverige kan visa sitt sanna ansikte.

  200 tappra människor och ingen stannade för att lyssna på. Visst får man skylla på några lögnhalsar, alla dessa Magdalenor och Anders. Visst förvränger de fakta och tigger om massa men Sverige är ju inte direkt analfabet land, sanningen kan nås om man anstränger sig lite. De där ”svinehund” har kanske mycket djupare rötter? Det är kanske folkets vilja ändå? …historiskt sätt dessutom.
  ”Finland deltog i nazi-Tysklands krig mot Sovjetunionen”, det gjorde Sverige också.
  1939-1944 var Sverige den ”främsta militära och ekonomiska basen” för det tredje riket och det fascistiska Finland. Sedan juni 1941 överfördes tyska trupper regelbundet från Norge till Finland och Tyskland via Sverige. I juni 1941 överfördes hela bergsinfanteridivisionen på 18 tusen människor. Svenska Volontärregementet (1500 personer) under ledning av överste Berggren stred redan den 10 augusti 1941 tillsammans med finnarna nära Hangö. Kung Gustav V och hertigen av Västerbotten kom hösten 1941 till Finland för att träffa dessa svenska nazister.
  De tyska stridsvagnarna på östfronten hade 70 % svenskt järn. 1939-1945 skickade svenskarna till Tyskland 58 miljoner ton järnmalm, 7 miljoner ton massa, 60 tusen ton lager, 14 miljoner kubikmeter. m timmer. Svenskarna byggde fiske- och handelsfartyg åt riket. Dessutom omvandlades 45 svenskbyggda fiskefartyg vid ankomsten till Tyskland omedelbart till antiubåtsfartyg. Bilar och hundratals luftvärnskanoner skickades till riket. 40 mm Bofors automatgevär (tysk beteckning – 4 cm Flak 20) ​​var särskilt effektiva. Tyskarna installerade Bofors-vapen på Messerschmidt-210-stridsflygplan.
  År 1939 hade den svenska marinen sju slagskepp, en lätt kryssare, 11 jagare, åtta små jagare och ett 20-tal ubåtar. Sommaren 1941 började ett riktigt krig i Östersjön mellan den svenska kungliga marinen och ryska ubåtar. Svenska örlogsfartyg eskorterade fartyg med järnmalm som skulle till Tyskland, attackerade de sovjetiska ubåtarna de mötte och sökte aktivt efter dem i Östersjön. I juni 1942 beordrades svenska antiubåtsflygplan som släntrade över den centrala delen av Östersjön att attackera sovjetiska ubåtar. Således kämpade ”neutrala Sverige” mot Sovjetunionen på Hitlers sida, och sluta tiga om det.

  Finlands och Sveriges önskan att ansluta sig till det kroniskt och galet antiryska NATO är förståeligt. Båda har deltagit i Nordatlantiska alliansens alla partnerprogram under lång tid och väntade bara på rätt ögonblick för att göra hemligheten tydlig och officiell.

 10. Nu hänger allt på Erdogan, en delegation av svenska politiker skall tydligen åka till Turkiet, och tala om för Erdogan att vi också tycker att PKK och YPG är terrorister. Erdogan kommer inte att nöja sig med det, han vill att Sverige skall förbjuda organisationer som YPG i Sverige. Ann Linde försöker försäkra att hon aldrig träffat en PKK-representant, men förstår inte att Erdogan sätter likhetstecken mellan kurder i Syrien och PKK.
  För att socialdemokraterna skulle få den politiska vildens röst för att vinna valet, som tidigare varit pesh merga soldat, så skulle ett stort bistånd beviljas till de syriska kurderna (YPG), som är den största delen i självstyret i Syrien..

  ”I krigets spår har många människor flytt från terror och förtryck. Rättssäkerheten för dessa människor måste garanteras. Att frihetskämpar som slagits eller sympatiserar med YPG /YPJ eller PYD klassas av vissa stats aktörer som terrorister är oacceptabelt.
  Vi noterar också hur vårt systerparti HDP i Turkiet fortsätter att kämpa med demokratiska medel och stöder dem i deras kamp för kurdernas rättigheter, och vi kräver att partiledaren Selhattin Demirtash friges.”
  Stockholm 24 november 2021
  Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna
  Amineh Kakabaveh, riksdagsledamot

  Detta har säkert Erdogan observerat, och man kan fråga sig vilka löften Sverige skall ge till honom, för att han skall acceptera Sverige i NATO.
  Ann Linde verkar inte vara medveten om ovanstående text som Tobias Baudin partisekreterare skrivit under, där det står att det är oacceptabelt att YPG klassas som terrorister, och nu skall Ann Linde förklara för Erdogan att hon visst tycker de är terrorister.
  Tyvärr kommer detta ske bakom stängda dörrar och vi kommer säkert inte få del av dessa löften. Erdogan vet nu vilken makt han har och vad ha kan kräva av Sverige.
  Han har ökat sina aktiviteter i kurdiska området i Syrien.

 11. Det är mycket intressant som händer som ni inte får veta. USAs/Ukrainas etniska rensning av ryssar, folkmord, i Donbass är stoppat, Donbass använder nu rubel för betalningar, alla som vill ha ett ryskt pass får ett, skyltar på ukrainska tas bort, Ukraina är nedrustat och avväpnat, hela krigsindustrin är sönderslagen, alla vapen kommer nu enbart från USA, och sista resterna av nazistiska Azovbataljonen sitter i Mariupol’s ”Berliner bunker” Azov-Stahl. Nu har nazisterna två val, antingen lämna horisontalt med fötterna först, eller vertikalt med händerna över huvudet som krigsfångar på väg tull avnazifiering och avradikalisering.

 12. Vänsterfascismens välförtjänta nederlag tas emot med tacksamhet och glädje. Sovjetunionens vänner vänder sig i graven. Nu är de ryska invasionsstyrkorna upptagna i Svarta Havet, men vi bör nog akta Åland framöver. Där finns visserligen en internationell överenskommelse sen Krimkriget, men den ryske diktatorn kan när som helst hävda att den inte gäller, påtvingades dem, hotar ryska kärnintressen eller vad som helst. Måtte han snart tvingas bort från makten, utan att någon annan KGB-agent tar hans plats.

  De enda svenska politiska partier som röstar mot Nato är just de två som aldrig ska sitta i regering.

  • Man kan väl mer likna den ryska ”invasionen” av Ukraina mer som en polisiär insats för tanken är nog att se till att avnazifiera Ukraina och se till att de olika folken som tvingats in i det dysfunktionella Ukraina själva få välja vart de vill tillhöra. Kan nog tänka mig att även de västra delarna så fort som de vågar och är möjligt åter vill bli en del av sina forna hemländer…Men ”Sven Håkan Bulte” kanske tycker att det är EU och USA som bestämmer vad som är demokratiskt och passar det inte deras agenda så blir det inget med ”demokratin”? Dubbelmoral kallas det visst….

  • Och jag som trodde att det var bara Stollenberg och Hultqvist som inte kan anklagas för att vara inte intelligenta.

  • Finnarna har också en överenskommelse med sovjetunionen om neutralitet som de bryter nu.

   Neutralitet och alliansfrihet är som säkerhetsbältet i bilen, onödigt för det mesta utom i det sällsynta tillfälle att man krockar, då är man tacksam. Sverige tar nu av sig bältet strax innan en kollision.

   Du pratar om ryska kärnintressen som ”vad som helst”, det är också regeringens attityd och det är därför det är mycket farligt nu. Kärnintresset är att slippa ett existentiellt hot från väst, att tillgodose det innebär inga kännbara eftergifter för dig, mig eller Sverige, tvärtom finns bara fördelar. Har du förberett dig för stenålderslivet om det smäller eller tänker du dig att dö stolt med en grimasch av ideologiskt hat på dina läppar? Det måste i så fall vara en befrielse.

 13. Det verkar som ni inte har förstått varför svenskar nu vurmar för NATO. Ryssland överföll Ukraina för att avnazifisera landet då ett nazistiskt parti har 2,6% av platserna i det Ukrainska parlamentet.

  Med tanke på att ca 20% av svenskarna stödet ett nazistiskt parti så är jag lite överraskad att inte Ryssland startade avnazifiseringen i Sverige med tanke på den stora andelen nazister som är mycket större än i Ukraina.

  Hur stort stöd Sannfinnarna har vet jag inte men kan tänka mig att de känner att avnazifiseringen av Finland står på tur.

  Nu bor jag inte i Sverige men jag hade också stött en NATO anslutning om det fanns risk för Rysk avnazifisering av mina tillhörigheter som; kylskåp, TV apparater, data utrustning, mikrovågsugnar, mobiltelefoner, toalettstolar, cyklar, barnvagnar, bilfälgar etc. Kan förstå att det kan vara kul att avnazifisera kvinnor och män för dem som gillar det. Se hur fort gamlingar kan dansa om man skjuter mellan benen på dem som praktisk skjutövning.

  • Hahaha, jämföra riktiga hårdföra nazister i Ukraina med SD i Sverige? När man inte trodde att desinformatörerna här på bloggen hade något mer att komma med tanke på nazisternas övergrepp i Ukraina sedan 2014 och bevisen om deras brott som bara väller in så kommer detta löjliga inlägg! Skäms, Kurt Andersson du vet mycket väl att i Sverige skulle man inte kunna skrapa ihop ens 20 nazister av den kalibern som härjar i Azov-bataljonerna! Kurt hur många ryssar förföljs och dödas av ”nazister” i Sverige och Finland? Nu kräver vi ett svar på denna hejdlösa anklagelse!

  • Det var bra mycket mer än en avnazifiering det gäller.
   Dels gällde det att stoppa den ukrainska etniska rensning i Donbass, dels att avbryta USAs krigsförberedelser att invadera Ryssland, dels att stoppa den nazistiska Azovbataljonens framfart i landet.

 14. REFERENSER:
  OIRE – Oberoende Internationellt Meriterade Expertrer)

  RIchard BLACK – Former US senator and colonel
  ”U.S. Leading World to Nuclear War”
  https://m.youtube.com/watch?v=dcp0TYx_eUI

  Professor JOHN MEARSHEIMER –
  Ukraine V Russia | Has the US changed its war goals?
  https://youtu.be/cNoHy7P8zhc

  Professor STEPHEN COHEN
  The New U.S.-Russian Cold War—Who is to Blame?
  https://youtu.be/Z4dJcdM2Dkg

  JACK MATLOCK – former US Ambassador agrees with John Mearsheimer
  https://youtu.be/Hg3WKP2iirs

  Patrick BUCHANAN – Senior advisor to three US presidents
  ”Is Ukraine’s War Now America’s War?”
  https://www.unz.com/pbuchanan/is-ukraines-war-now-americas-war/

  Jacques BAUD former colonel of the General Staff, of the Swiss strategic intelligence, specialist
  ”The Military Situation In The Ukraine”
  https://www.globalresearch.ca/the-military-situation-in-the-ukraine/5778420

  Scott RITTER
  Former Marine intelligence officer and UN weapons inspector
  ” Hot Summer Ahead ”
  https://www.energyintel.com/00000180-8ae2-d231-a995-afe2eb390000
  ” A Warning to the People of Finland”
  https://youtu.be/ciUNBIKNxMw

  Jan ÖBERG, former chief ” fredsforskningsinstitutet” , Lund.
  ”It is foolish for Finland and Sweden to join NATO”
  https://transnational.live/2022/05/12/it-is-foolish-for-finland-and-sweden-to-join-nato-and-ignore-both-the-real-causes-and-consequences/

  Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPs) is made up of former intelligence officers, diplomats, military officers and congressional staffers. The organization, founded in 2002, was among the first critics of Washington’s justifications for launching a war against Iraq.
  https://www.antiwar.com/blog/2022/05/01/intel-vets-nuclear-weapons-cannot-be-un-invented

  Daniel Ellsbergs (DN 12 maj) budskap till Sverige
  – Håll er utanför! Alliansen är en självmordspakt.
  ” Sverige skulle kunna återupprätta sitt anseende som en nation som står för nedrustning och avspänning. Ett slags global moralisk pelare. I stället är ni nu beredda att liera er med de mörka krafterna som sysslar med kapprustning och hotar att utplåna mänskligheten.”
  https://www.globalpolitics.se/visselblasaren-som-jobbat-for-pentagon-uppmanar-sverige-att-sta-utanfor-nato/

  Till Nato på falska premisser
  https://www.globalpolitics.se/till-nato-pa-falska-premisser-maning-till-okad-kamp-och-mobilisering-for-fred-och-demokrati-mot-nato-och-kuppartade-beslut/

  Fel för Sverige och Finland att gå med i NATO – The Transnational
  https://transnational.live/2022/05/14/det-ar-daraktigt-av-sverige-och-finland-att-ga-med-i-nato-og-ignorera-bade-de-verkliga-orsakerna-och-konsekvenserna/

 15. Erdogan har stor käft bara ärligt talat,men att han fått något av Sverige under bordet tvivlar jag inte på en sekund. Undrar bara vad Sverige bjudit på i de hemliga. Något smaskigt har han fått. Men rent allmänt har Erdogan stor käft. Övrigt va detta YTTERST BEDRÖVLIGT

  • Ett antal miljarder då Turkiet snart är bankrutt och säkert mycket pengar från Finland också! Mutpengarna från resten av EU och USA kommer som ett brev på posten och ”räddar” Turkiet ännu ett tag från ekonomisk kollaps…Som vanligt alltså, så pressar Erdogan pengar från oss skattebetalare i EU…Inte första gången!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here