Folkomröstning om Natomedlemskap är rätta vägen för den som sätter landets och inte partiets bästa främst

7
1130
Bild: Shutterstock

 

Utgivarna på Alliansfriheten.se förordar folkomröstning i Nato-fråga liksom andra eftertänksamma och demokratiskt inriktade personer. Jag återger början av artikel och rekommenderar att hela artikeln läses.

_____________________________________________________________________

Folkomröstning om Natomedlemskap är rätta vägen för den som sätter landets och inte partiets bästa främst

I Svenska Dagbladet 28/4 kommenterar statsminister Magdalena Andersson kravet på en folkomröstning om medlemskap i Nato och framhåller att det är en dålig idé:

”Hon motiverar det bland annat med att det finns uppgifter som är sekretessbelagda och därför inte kan debatteras öppet, bland annat information rörande rikets säkerhet.  Det finns viktiga frågor i en sådan folkomröstning som man inte kan diskutera. Viktig fakta som inte kan komma upp på bordet.”

Det hela skulle alltså vara så hemligt att det inte finns utrymme för en medborgerlig, upplyst opinion att göra sin röst hörd när ett för Sveriges framtid centralt strategival är under övervägande. Tanken är tydligen att en ödesdiger omläggning av den säkerhetspolitiska kursen ska avgöras utan nämnvärd folklig inblick eller inverkan.

Enligt en artikel i Göteborgs-Posten samma dag kommenterar statsministern den partiinterna processen som enligt henne nu blivit mer strukturerad för att alla partimedlemmar ska kunna vara en del av detta:

”– Där har vi ju inte satt något slutdatum för när vår partidialog kommer att vara avslutad utan där arbetar vi nu utifrån de önskemål och behov av dialog som finns. Sedan kommer vi att återkomma om hur vi ser på det säkerhetspolitiska läget.”

Det här får Magdalena Andersson inte ihop.

Socialdemokraterna har flera kongressbeslut på att inte gå med i Nato. Många fäste särskild vikt vid dessa när de i senaste valet röstade på Socialdemokraterna. Var det förgäves?

Partiets ledarskikt verkar av allt att döma vara inställt på att köra över partikongressens beslut och söker nu vägar för att kunna komma runt vad partiet strategiskt lagt fast.

Föregående artikelKriget mot Ryssland i Ukraina leds från USA:s militärbas i Ramstein i Tyskland. Är det ett krig där Ukraina strider för USA/Nato mot Ryssland?
Nästa artikelSystemskifte på gång?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

 1. Sossarnas ledning har alltid ”jobbat” för sitt eget bästa, inte Sveriges! Importen av valboskap de senaste åtta åren har gjort att de kunnat sitta kvar vid makten och de bryr sig inte mycket om att Sverige numera överlägset leder brottsstatistiken i EU eller att landet är ett av de mest korrumperade i EU! S motto är ”makten framför allt” och då bryr man sig inte om ovan nämnda ”petitesser”!

 2. Stor majoritet av S kvinnorna är emot Nato, enligt senaste uttalande idag tisdag 3/5. Dygnen före gick S kvinnorna i Skåne distriktet och meddelat samma sak. Men efter att hört Hultkvist idag, samtidigt som Ann Linde ska till chefen i Washington på besök för att”cementera”sista detaljerna med cheferna där,tror jag fortfarande att kuppen kommer att genomföras. Självfallet borde det vara folkomröstning. Som skrev i tidigare artikeln så bör man sitta lugnt i båten över sommaren. Man kan inte bara titta efter var opinionen lutar efter ENDAST 2mån och kuppa in oss i kärnvapen alliansen Nato,och utan folkomröstning. Hur har opinionen varit övriga åren,och övriga decennierna före dess? Exakt!! Lugna i båten över sommaren,och folkomröstning är självfallet MÅSTE så småningom. Annars vore detta 2000talets VIDRIGASTE kupp mot Sverige och dess befolkning. Men just nu känns detta åt skogen och katastrofalt dåligt måste jag säga

 3. Stämmer, Annie Lööf ville ta emot 30 miljoner invandrare, för att knäcka välfärden. Men det tycks finnas betydligt fler invandrare i arbete, än kravallare, som tur är. Men så olyckligt de senare beter sig, i påskupploppen, här fick polisen blodig näsa, i Göteborg var det vänstern som
  drabbades, 2001, polisen vågar inte gå på i förorten. Dålig karma?

  Och visst är arbetarrörelsen utan reg-eringsmakt ingenting, man kan kan gå ner i spagat, som i januari-ök, men hur stoppa
  Nato, för Sverige och Finland, den största
  geopolitiska katastrofen, sedan vi förlorade
  Finland 1814, ca men värst när Norge drog,
  1905 ,då var det allmän mobilisering i Sverige, lite som Ukraina-kriget.

 4. När man kollar runt på kommentarerna i de olika alternativmedia så blir man mörkrädd som Patrik Engellaus försiktiga krönika i ”Det Goda Samhället” där han försöker nyansera debatten om orsakerna till kriget i Ukraina. Man kan bara konstatera att många är helt genommarinerade av MSM-propagandan och drivs av ett upphausat hat mot Putin och Ryssland som man nog kan beskylla fulmedia för till stor del! Är det så illa ute i samhället att man köper den destruktiva USA-propagandan så lättvindigt är vi alla i en dålig situation och krigsmånglarna får vatten på sin kvarn. Men visst ska vi baxas in i Nato så gäller det att ljuga på tills allt är klappat och klart anser man nog på fulmedias redaktioner!

 5. Därmed kan man nog med säkerhet fastställa att de sista resterna av allt som kan kallas demokrati är nedmonterade permanent.

 6. Jag är som ledare för andra partier inte benägen att vilja gynna just socialdemokraterna, såsom partiet har utvecklats de senaste decennierna, men faktum är att en folkomröstning om nato-medlemskapet skulle gynna dem.

  Tyvärr har vi inte utbildat befolkningen i eget fritt öppet tänkande så resultatet riskerar att bli som vid EG-omröstningen, d.v.s. att mängden propaganda styr, inte sanningshalten i argumenten.

 7. I TV-debatten om Nato ljög militären om ubåtarna och påstod att Östersjön är för grund. Men han sa det om kärnvapenbestyckade ubåtar och menade dom stora ubåtarna. Med stor sannolikhet änses det vara ett nationellt säkerhetsintresse att inte informera men där det är allmänheten som ska luras inte fienden som redan vet.
  Men attackubåtar med kryssningsrobotar försedda med kärnstridsspets har inga oöverstigliga svårigheter att gömma sig i svenska vatten och det var just det Palme ämnade ta upp med Moskva men där han hann bli mördad innan. Palme var ute efter en kärnvapenfri zon i Norden och behövde assistans om US/UKs ubåtar inte skulle kunna använda svenskt vatten. Sovjet måste ställa det kravet för att kunna ingå ett sånt avtal. US/UKs ubåtsintrång som ju skylldes på Sovjet var avsedda att istf kärnvapenfri zon åstadkomma ökad krigsrisk. Och det är just ubåtarna som nu är det verkliga ’skyddet’ som i hemlighet ingår och inte de hjälplösa ytfartygen som dom visar upp för den lurade allmänheten.
  Etablissemanget har antagligen hemligstämplat det som rör ubåtarna och ljuger om att vi inte behöver ha kärnvapen.
  Antagligen anses det strida mot nationens säkerhet att säga sanningen om att Nato gör som dom vill med kärnvapnen när man väl lurats in.
  Ryssland vet ändå så hemligheten är bara avsedd för allmänheten.
  Enligt wikipedia finns kryssningsrobotar med 1000 och 2000kms räckvidd
  Från Sveriges kust är det mindre än 1500km till Moskva
  En konsekvens som kan bli aktuell är att Ryssland kommer att definiera såna anglosaxiska beskjutningar som svenska. Det är välkommet ur anglosaxernas synvinkel och man begriper varför dom vill ha in oss i Nato och varför dom vill att våra företrädare lojalt hjälper till att dölja det.
  Men det är förödande för oss.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here