Kriget mot Ryssland i Ukraina leds från USA:s militärbas i Ramstein i Tyskland. Är det ett krig där Ukraina strider för USA/Nato mot Ryssland?

25
2647
Flyg som fraktat försvarsministrar och sentrala ledare från mer än 40 som deltog i en Ukraine Defense Consultative Group arrangerad av USAs försvarsminister Lloyd J. Austin III, är parkerat vid Ramstein Air Base, Tyskland, 26. april 2022. U.S. Air Force foto av Airman 1. class Edgar Grimaldo. / US Air Force

Detta är en översättning av en viktig artikel i Pål Steigans nättidning https://steigan.no/2022/05/krigen-mot-russland-i-ukraina-ledes-fra-usas-eucom-control-center/

I Tyskland tränas också ukrainska soldater av Pentagon
https://www.rt.com/news/554764-us-training-ukraine-germany/

Kriget ter sig alltmer som ett krig mellan Nato och Ryssland, där Ukraina strider för USA/Nato. ”Behövde” Ryssland angripa Ukraina? Gick man i USAs/Natos fälla?

______________________________________________
Kriget mot Ryssland i Ukraina leds från det amerikanska EUCOM -kontrollcentret

Pentagon har skapat ett militärt kontrollcenter vid Ramstein -basen i Tyskland. Det går under namnet EuCom Control Center Ukraina (ECCU). Detta är vad USA: s flygvapenmagasin skriver.
För första gången beskrev försvarsministeriet hur EUCOM -kontrollcentret Ukraina (ECCU) arbetar under en orientering för journalister som täcker Ukrainas försvarsrådgivningsverkstad vid Ramstein Air Base, Tyskland, 26 april, vilket signalerar en snabb utveckling av de förändrade behoven av Battlefield .

”Helt enkelt, det är en allt-i-ett-lösning”, säger en högt rankad officer från Stuttgart, Tyskland-baserade Operations Center. ”Det är en kombination av ett kundcenter, ett vaktrum, mötesrum. De utför en stridsspel för att stödja beslutsfattare, liksom engagemang och samordning dygnet runt i hela världen med cirka 40 till 60 personer hela tiden. ”

Stora rum på EUCOM har förvandlats till ett aktivt skyddsrum, som spårar logistik, rörelser, tidpunkt för flödeshastigheter och kommunikation med militära kommandon som USA: s transportkommando.

En amerikansk tvåstjärnig Sea Officer från EUCOM: s J-4-logistikdirektorat driver ECCU med anställda från 15 nationer. Sedan mars har det fungerat parallellt med Storbritanniens International Donor Coordination Center (IDCC), drivet av en brittisk enstjärnig officer.

Ukrainska kontaktpersoner utgör också ”färre än fem” av ECCU -personalen.

”Denna robusta, snabbt utvecklande internationella ansträngning har fokuserat på leveranshastigheten som säkerställer en trovärdig, motståndskraftig och kampförmåga hos ukrainsk militär,” sade Pentagons tjänsteman.

Kommentar: Har inga illusioner  Kriget mot Ryssland styrs av USA
Den effektiva krigspropagandan på sidan av USA och provisoriska medier har, på ett sätt som är oöverträffat, lyckats samla nästan allt som är av tidigare krigsmotståndare och anti-imperialister bakom deras vice krig mot Ryssland med Ukraina som ett offer.

Ett skickligt propaganda och psykologiskt krig har lyckats föreställa sig att detta är ”anti-imperialistiskt försvarskrig” och inte ett långt förberett krig för att förstöra Ryssland. Ryssland ska ta ansvar för sin olagliga invasion i Ukraina den 24 februari.

Men neokoner i USA måste ha bryggt champagnekorkarna när det hände, eftersom det är vad de har arbetat i i åtta år, för att dra Ryssland i ett krig i Ukraina för att ”skapa ett nytt Afghanistan” och förstöra Ryssland ekonomiskt och politiskt .

Våra vänner som tidigare sett både Kuwait -kriget och Irak -kriget med sina PR -kampanjer om ”vapen för massförstörelse” har tyvärr gått rakt på limpinnen den här gången och fantiserar om detta som ett slags nytt ”befrielsekrig”.

Men i så fall är det det första befrielsekriget i världen som leds av ett Pentagon Command Center.

Psykologisk krigföring är nu en så viktig del av det militära politiska systemet att vi måste prata om en fjärde vapengren, efter armén, marinen och flygvapnet.

Britterna har sin 77: e brigad med plattformar på sociala medier som Twitter, Instagram och Facebook, samt podcast, dataanalys och publikundersökningar för att genomföra chefen för den brittiska militären, beskriver general Nick Carter som ”informationskrig”.

Carter säger att den 77: e brigaden ger den brittiska militären ”förmågan att tävla i kriget mot berättelserna på taktisk nivå”; att forma uppfattningar om konflikt. Vissa soldater som har tjänat med enheten säger att de har varit involverade i operationer som är avsedda att ändra beteendet hos specifika målgrupper.

Konsten att få pacifistiska präster att kräva krig

2004 skrev Suzanne Nossel en artikel till utrikesfrågor när hon hävdade vad hon kallade liberal internationalism och rekommenderade att Förenta staterna skulle behålla sin världsdominans var tvungen att kombinera militär makt med vad hon kallade ”smart makt”. Smart Power blev ett nyckelbegrepp i Hillary Clintons utrikespolitiska program.

Hillary Clinton följde upp detta och gjorde det centralt i sitt utrikespolitiska program, eftersom den amerikanska militära överhöghet skulle presenteras genom en berättelse som hon presenterade i New Statesman i artikeln The Art of Smart Power.

Vilken ”mjuk kraft” och ”smart kraft” handlar om att sälja berättelser, förföra massorna, få dem att tro på berättelser som får dem att stödja krig som de annars skulle ha kämpat hårt.

Nu när västs experter på psykologisk krigföring har lyckats att få nästan hela vänstern på sin sida i vår del av världen till att stödja krig mot Ryssland, har de all anledning att fira.

Men har inga illusioner. Kriget styrs av USA:s militära överkommando via en kommandosentral i Tyskland.

Föregående artikelVästerländska analytiker såg Natos expansion, och anade detta krig med Ryssland
Nästa artikelFolkomröstning om Natomedlemskap är rätta vägen för den som sätter landets och inte partiets bästa främst
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

25 KOMMENTARER

 1. Någon som tycker detta är konstigt eller konspiratoriskt?
  Jag tänker på den gamla sången That’s what friends are for.

  Så klart att Ukrainas vänner ställer upp när det är problem.

  ”Keep smiling, keep shining
  Knowing you can always count on me, for sure
  That’s what friends are for
  For good times and bad times
  I’ll be on your side forever more
  That’s what friends are for”

  • Äkta vänner inrättar en ”No fly zone” och inte dirigera slakten av Ukrainas armé från Tyskland😜
   En äkta vän skulle inte bara titta på från Ramsten garnisons fälten

   —-

   Operation Z – senaste nytt ”Ukraine’s Army Is In Very Bad Shape – More Fighting Will Only Destroy It”

   In total, 146 aircraft and 112 helicopters, 683 unmanned aerial vehicles, 281 anti-aircraft missile systems, 2,756 tanks and other armored combat vehicles, 316 multiple launch rocket systems, 1,234 field artillery and mortars, as well as 2,563 units of special military vehicles of the Armed Forces of Ukraine were destroyed during the operation.

   https://www.moonofalabama.org/2022/05/ukraines-army-is-in-very-bad-state-more-fighting-will-only-destroy-it.html#more

   • Larry Johnson:
    Deception In Operation Z
    ”The following article is written by Helmholtz Smith. You don’t know him. I do. This is a pen name. Enjoy.

    All warfare is based on deception. Hence, when able to attack, we must seem unable; when using our forces, we must seem inactive; when we are near, we must make the enemy believe we are far away; when far away, we must make him believe we are near… Pretend to be weak, that he may grow arrogant.
    Sun Tzu, Chapter 1”
    https://sonar21.com/deception-in-operation-z/

 2. Ukraina kollapsar inom 2dygn om detta inte vore rena odlade proxy kriget mot Ryssland. Ingenstans har det varit att detta är Ukraina mot Ryssland själva,herregud kom igen snälla. Det är Usa ledda Nato,EU mot Ryssland från dag1. Ska ge många exempel senare och utveckla detta. Men detta är renodlad proxy krig av Usa och EU mot Ryssland från dag1, och inte Ukraina någonsin och någonstans

 3. Sverige i Nato, som hela landet måste
  rycka in i lumpen, vansinnigt, Militär-Utryckning-Civila-Kläder = MUCK!

 4. Ingången i artikeln är helt absurd! Det var Ryssland som angrep Ukraina. Att Ukraina sedan, för att försvara sig mot detta angrepp, tar hjälp var de än kan få det från måste betraktas som helt legitimt.

  • @Björn Öjerskog 3 maj, 2022 At 13:53

   Utan tvekan att du är dåligt påläst!
   Det var Ukraina som 2014, startade det åtta år långa kriget mot Donbass.

  • Du måste vara ny här. Så här har diskussion gått här. Först skulle Ryssland inte anfalla det vara bara Nato propaganda. Sen när dom gjorde det då var det Ukrainas fel alternativt Nato absolut inte Ryssland.
   Alla attacker emot civila har också genomförts av ukrainska nazister.
   Rysslands fantastiska arme vinner det här lätt men dom är så försiktiga det är därför det tar tid, alla bombningar av civila bostadsområden i Mariupol var naturligtvis också ukrainska nazister.

   • Jag rekommenderar läsning av ett antal artiklar här, så kan man bättre bedöma sanningshalten i dessa påståenden. Undantag: Jag tillhörde den majoritet som inte trodde att Ryssland skulle anfalla.

  • Det var Ukraina som angrepp Donbas i åtta långa år med början i 2014. Ryssland gick in då den blev hotad med kärnvapen av nazist vännen Vladimir Zelinski

   • Den lilla nationen Moldavien kommer snart att dras in i kriget mellan Ukraina och Ryssland. Det är dock den södra ukrainska regionen från Odessa till Moldavien Transnistrien som kan utlösa en upptrappning mot världskriget.
    Förutom fred har Ryssland och Ukraina/NATO inget val när det gäller denna utspelade strategiska tragedi. Transnistrien är märklig eftersom Moldavien gör anspråk på äganderätten till den, men de 400 000 människorna där är kulturellt och etniskt mer anslutna till Ryssland. Andelen etniska ryssar och ukrainare är särskilt hög och en majoritet av befolkningen. Många moldavaner utanför Transnistrien talar fortfarande ryska som modersmål. Enstaka skärmytslingar eskalerade till krig med början den 2 mars 1992 när en samlad militär aktion inleddes mellan Moldavien och Transnistrien.
    Striderna intensifierades under hela våren tills den tidigare sovjetiska 14:e gardesarmén gick in i konflikten. Sedan dess har den resulterande genomgripande vapenvilan med Moldavien segrat. Chisinau utövar liten effektiv kontroll eller inflytande på de transnistriska myndigheterna.
    Vapenstilleståndsavtalet, som undertecknades den 21 juli 1992, har hållits fram till idag. I avtalet om eldupphör krävdes en treparts (Ryssland, Moldavien, Transnistrien) gemensam kontrollkommission för att övervaka säkerhetsarrangemangen i den demilitariserade zonen i Transnistrien .
    Som ett resultat är Transnistrien en okänd oberoende presidentrepublik med egen regering , parlament , militär , polis , postsystem, valuta och fordonsregistrering. Den har skapat sin konstitution , flagga , nationalsång och vapensköld.
    De flesta transnistrianer har moldaviskt medborgarskap, men många har också ryskt, rumänskt eller ukrainskt medborgarskap.

    En ny krigsprioritering börjar. Moldavien, med en stående armé på knappt 5000, har hittills accepterat denna transnistriska verklighet under de senaste trettio åren; en verklighet som förstärks av de 500 ryska fredsbevarande styrkorna som är stationerade här i byn Cobasna. Ytterligare 1 000 ryska trupper hjälper också till att upprätthålla freden som bevakar den största vapendumpen i Östeuropa och dess 22 000 ton ammunition.
    Den ryska militären har män och materiel för att avvärja de inledande stadierna av alla kommande konflikter här. Men när kriget börjar nära Odessa, basen i Cobansa, kommer Transnistrien säkert att behöva ytterligare stöd snabbt.
    Här ligger den första viktiga konflikten. Moldavien är instängt. För att Ryssland ska ge stöd till Cobansa måste det antingen flyga över ett begränsat och troligt försvarat luftrum eller tillhandahålla en markattack som kan öppna en militär korridor från ett strandhuvud i Svarta havet till Transnistrien. Detta är cirka tre mil inåt landet. Ryssland kommer dock inte att ha några andra val, eftersom basen är alldeles för viktig och, vidare, att tillåta denna ammunition i västerländska händer skulle vara en spelomvandlare inom denna region.

    Hittills, i norr, har Ryssland hållit fast vid sina uttalade mål att befria Donbas, Luhansk och Donetsk från den urskillningslösa AFU-terrorn och nazisternas inflytande under de senaste sju åren. Genom att skapa en buffertzon som Ryssland fortsätter att expandera rakt västerut varje dag växer mer territoriell frihet för medborgare i östra Ukraina. Många små och relativt opåverkade städer öppnar och butiker och företag förbereder sig för att återgå till det normala inom denna buffertzon. Det verkar troligt att när denna buffertzon är tillräcklig för att förhindra artilleribeskjutning av de större städerna och städerna kommer Ryssland inte längre att fortsätta att avancera till ytterligare territorium. Den eventuella nord/sydliga gränslinjen över Ukraina är fortfarande öppen för spekulationer men måste beakta gränserna för floderna Dnjestr, Dnepr och Bug.

    Det är ytterst viktigt att förstå att Rysslands expanderande östra buffertzon bara är en del av Rysslands militära skyldighet för en fullständig ukrainsk kustblockad. Detta kan inte genomföras utan att två andra mål uppnås först. En, Ryssland tar den återstående södra kusten av Odessa-regionen under sin kontroll åtminstone upp till Zatoka-bron. Två: upprätthålla militär kontroll över de södra öst-västliga frontlinjerna längs gränsen till Transnistrien hela vägen till Rumänien.
    Chisinau, som ligger 120 km längre söderut måste förbli neutralt eftersom det kommer att ha liten betydelse, inte heller motstånd. Men hittills har det inte gjort det. Detta bådar fruktansvärt för detta underbara och föga kända land. Om de lyckas kommer dessa sista ryska tegelstenar i väggen här att effektivt och strategiskt landlåsa Ukraina helt från tillgång till hela Svarta havet och vilken punkt som helst österut.
    Med Odessa under kontroll och Transnistrien som den nya södra ryska fronten, kommer Ukraina att stå utan en hamn och vara helt i tacksamhet för Ryssland för all export i östgående riktning före eller efter kriget eller västgående import via väg, luft eller sjö. Särskilt de av militär sort. NATO-styrkorna. Rapporter om NATO-legosoldater som redan arbetar i Ukraina visar att USA/NATO redan är i Transnistrien och förbereder sig för denna säkra ankomst. Kanada har enligt uppgift skickat legosoldater via Moldavien som kommer in i Ukraina via de två gränsövergångarna.
    Ryssland erkänner den militära realitet som undersöks här i söder. Detta bevisas av dess direkta agerande genom att ta ner ett NATO-ammunitionsplan den 16 april nära Odessa, sedan den 23 april inriktat på AFU-försörjnings- och stöddepåer i Odessa, och därefter förstöra en del av den mycket viktiga Zatoka-bron strax söder om Odessa som går direkt till Rumänien.
    Dessa proaktiva åtgärder tyder starkt på att Ryssland förstår den svåra uppgiften bara några dagar framåt och redan förbereder sig. AFU:s största problem är det med återförsörjning, och om Ryssland fortsätter i nuvarande takt kan AFU bokstavligen få slut på gas innan hand.

    Angående det ukrainska järnvägssystemet som var tillgängligt för Nato för bara några dagar sedan: Ryssland har tagit bort praktiskt taget alla ukrainska spårväxlingsstationer vilket gör dem oanvändbara, och med 1200/1500-lok som är elektriska, kraftledningarna också. Som rapporterats av South Front finns bara 300 diesellok kvar men det bränslet är under konstant attack och spåren likaså.
    Samma artikel noterade att, om Nato skulle försöka leverera nya dieslar, skulle de ha fel bredd för ukrainska spårvidd. I likhet med Polens baktankar som visas i del två , som South Front rapporterar i en utmärkt analys, visas nu Rumäniens historiska önskan att återta Transnistrien när landet förbereder sig för att inleda kriget på Natos uppdrag efter att ha inhyst och tränat cirka 8 000 polska trupper.

    I ett försök att dra in Transnistrien i konflikten skakade två explosioner ett sändningscenter i byn Mayak den 26 april, hävdade regionens inrikesministerium. Det rapporterades att ingen skadades, men de två största antennerna, som sände ryska radiostationer, var inaktiverade till marken.Den 25 april besköts byggnaden av det statliga säkerhetsministeriet i regionens huvudstad Tiraspol med raketdrivna granater. Inga skadade rapporterades. Den tredje attacken träffade en militär enhet nära byn Parkany. Inga detaljer om händelsen avslöjades. Oavsett vilket är alla dessa attacker obehagligt nära de 22 000 ton rysk ammunition.

    Många källor har rapporterat omplaceringen av stora enheter från den polska armén till Rumänien för efterföljande gemensamma aktiviteter och möjliga militära övningar på Moldaviens territorium. Ryska hävdar att de polska väpnade styrkorna började etablera en strejkgrupp på Rumäniens territorium för att korsa gränsen till Ukraina.
    Det totala antalet trupper i denna manöver uppskattas till upp till 8 000 militärer. Artikeln hävdar att en kombinerad polsk, rumänsk styrka planerar att ta sig in på moldaviskt territorium under en rimlig förevändning, såsom en humanitär operation eller en officiell begäran från regeringen.

    Om rumänska eller polska trupper tillträder Ukraina via Rumänien, eller ännu värre Moldavien, kommer detta att vara Nato-medlemmens första obestridliga inträde i detta krig som förvärras av att korsa territoriet för en icke-NATO-nations, eller som beskrivs här, en pro-ryssisk sovjetisk hållplats med en enorm 22 000 ton cache av vapen.
    Ännu viktigare, när man överväger förstörelsen av järnvägsförsörjningslinjer under de senaste sjuttiotvå timmarna, kommer NATO att behöva ta med nya utplaceringar genom att använda Rumäniens gränser. Detta har fördelen av att föra dessa trupper hundratals mil närmare östfronten och hålla dem på Natos mark tills de passerar in i Ukraina.
    Om polska och rumänska trupper korsar in i Transnistrien kommer dessa Nato-fraktioner att drabbas av vissa och massiva offer och deras nationella ursprungspunkter kommer att vara obestridliga. Vid det tillfället kommer två NATO-medlemmar att ha blivit attackerade av Ryssland… och Media kommer att göra resten.
    https://www.unz.com/article/ukraine-romania-moldova-vs-transnistria-a-ww-iii-scenario/

    • Chefen för Pridnestrovies utrikesministerium, Vitaly Ignatiev , sa i en intervju med Gazeta.Ru att han var orolig över uttalandet från chefen för Europeiska rådet, Charles Michel , om sökandet efter möjligheter att ge militär hjälp till Moldavien. Enligt Ignatiev är de befintliga fredsbevarande styrkorna tillräckliga för att säkerställa säkerheten, så det finns inget behov av att stärka Moldaviens militära potential.
     ”Jag är medveten om detta uttalande. Vi uppfattar det med oro, eftersom det är djupt motsägelsefullt. Om den europeiska sidan och Europeiska unionen eller Bryssel vill säkerställa säkerhetsåtgärder på stranden av Dnjestr, så är det naturligtvis nödvändigt att agera med andra metoder och inte på något sätt stärka Moldaviens militära potential.
     För å ena sidan finns det ett uttalande om att ingenting verkar hota Moldavien, men om inget hotar det, varför bry sig om att bygga upp dess militära potential. Naturligtvis är situationen väldigt spänd.

     Vi har haft en olöst konflikt mellan Moldavien och Transnistrien i cirka 30 år nu, det finns fredsbevarande styrkor i säkerhetszonen, och allt detta är enligt min mening en tillräcklig garanti och säkerhetsåtgärd.
     Det finns naturligtvis inget behov av att Bryssel på något sätt stärker Moldavien militärt.
     Särskilt i samband med konflikten i Ukraina, vilket skapar ytterligare spänningar. Därför förefaller det mig att sådana handlingar från Bryssel, och i synnerhet deklarationerna från Charles Michel, är kontraproduktiva, sade han.
     Tidigare sa chefen för Europeiska rådet , Charles Michel, vid en presskonferens i Chisinau att EU studerar möjligheterna att ge Moldavien ytterligare militär hjälp. Dessutom berörde Michel problemet med eskalering i Pridnestrovie och uppmanade till att förhindra att situationen i detta territorium och i Moldavien som helhet förvärras.
     https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/05/04/17681906.shtml

 5. Det är krig därför att rysk trupp befinner sig i ett annat land, det heter Ukraina. Kriget startade när den ryska truppen gick över gränsen till Ukraina. Ukraina tar naturligtvis tacksamt emot alla hjälp man kan få.

  • Detta krig startade 2014 efter statskuppen när regimen i Kiev sände trupper för att kväsa oppositionella i östra delarna av Ukraina! Och utländska legionärer från många delar av världen engagerades i massakern i öst där fler än 14.000 redan dött när de inhemska ukrainska trupperna först vägrade att skjuta på sina landsmän! Allt detta är ju mycket väl dokumenterat både i öst och i väst innan munkavle sattes på västmedia och propagandan började gå på högvarv…Sven Bergman kan ju läsa vad NYT och andra tidningar ansåg om regimen i Kiev innan den ryska interventionen.

  • Det är en perfekt beskrivning av Sleepy (omsöm senil) Joe snarare än alerte Vladimir Putin. Men det är den engelska blaskan the sun som talar och vi vet vem som äger den – ryssofoben, Putin hataren och myglaren Rupert Murdoch, vilket kastar ljus på varför och hur projektet ”förstöra Ryssland” bedrivs så frenetisk

   För övrigt är det Rupert Murdoch (91år gammal) själv som lider av senil dementia – men det möts med dementi 🤣

  • Detta visar väl bara på att den ukrainska ledningen inte lever i verkligheten! Men visst, fortsätt bara att reta upp Ryssland så skulle jag inte rekommendera att bo i huvudstäder i västvärlden eller andra större städer i väst för fortsätter det så här så kan det mycket väl smälla, men det kanske är krigsivrarnas mål med det hela?

 6. Så här fint är det ordnat:
  US. Air Force genomför ”airstrikes” lite överallt, som Israel mot Gaza, det blir
  lite ”collateral damage”, vid afghanska
  bröllop, men herregud, shit happens…

  Dom jäkla ryssarna dom ”bombar” ” civila’
  avsiktligt. Kriget har gått in i språket.

 7. Oj, är det ett krig och inte en speciell militär operation? I ingressen ser jag ”Gick man i USAs/Natos fälla?” Kan det verkligen vara möjligt att den kloke och taktiske presidenten i Ryssland blev lurad av en senil president? Lurad trots att USA och de flest västländer vädjade att Ryssland skulle återvända till förhandlingsbordet. Ja det gäller att vrida på sanningen

  • Det var ingen fälla utan ett etablerat hot som inte lämnade någon bättre utväg än att gå in.
   Det ser snarare ut som om Ukraina hade tänkt komma närmare inpå de civila i Donbass med sin stora arme och att Ryssland överraskade dem.
   Men det är oklart för mig om Usa verkligen ville att Ukraina skulle vara fullt framgångsrika.
   Det verkar som både Usa/Nato’s marionettdoktorer och Ryssland har tålamod för att undvika en farlig eskalering.
   Usa är fn nöjda om det blir ett långt utnötningskrig.
   Dom testar sin Dark Eagle supersoniska vapen som ska vara vid Ramstein men var tänkt att kunna placeras i Ukraina senare, men det lär inte gå för sig.

  • Nu var det väl inte Biden som ”lurade” Putin i så fall utan detta spektakel började redan 2014 med statskuppen och Maidan! Biden var inte påtänkt som ”president” när Neocons planerade kriget i Ukraina så glöm det här med att Biden skulle varit inblandad i besluten…En marionett är en marionett oavsett titel! Och nog var det väl Ryssland och Tyskland, Frankrike som försökte få Ukraina att följa Minsk-avtalet vilket USA motarbetade eftersom deras mål var krig!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here