Systemskifte på gång?

17
1459


Anders Björnsson skriver åter på Alliansfriheten.se.

Jag återger början på artikeln samt en mening till. Saknar regeringen tilltro till demokrati?

____________________________________________________________________

Systemskifte på gång?

Ett kuriöst argument mot en folkomröstning om en svensk Nato-ansökan är, att Ryssland skulle kunna intervenera och desinformera i kampanjen, oklart hur. Ständigt dessa ryssar! Andra intervenerar och desinformerar ju aldrig, inte sant? Annars har man trott, att den fria debatten och åsiktsbildningen, den kritiska journalistiken, den obestickliga ämbetsmannakulturen eller kort sagt: det personliga kuraget skulle utgöra ett värn mot sådana fasoner.

Men tydligen är den svenska demokratin, bergfast förankrad i det nationella medvetandet och i medborgarsamhällets praxis, som vi trodde, ändå så skröplig, att den inte är kapabel till självförsvar……

En bred diskussion, omfattande hela vårt folk, människor av alla kön och etniciteter, religiositeter, politiska bekännelser, olika generationer, när det gäller nationens framtid, kan – enligt vår mening – endast förstärka och fördjupa känslan för fosterlandets väl.

Föregående artikelFolkomröstning om Natomedlemskap är rätta vägen för den som sätter landets och inte partiets bästa främst
Nästa artikelPåven: Nato kan ha orsakat Rysslands invasion.

17 KOMMENTARER

 1. Det är Russiagate på svenska – ingen substans bara påhitt. Eliten som styr Sverige vill egentligen inte att folk ska avgöra landets framtid.

  Det kan t o m vara så att de styrande tror att gemene svensk inte kan tänka själv utan bli lätt påverkad av ”rysk propaganda”?

  Det tyder på att Nato frågan är redan avgjort – vi ska med, utan folkomröstning – det är precis det här som kallas demoNkrati

  • Det är väl snarare så att den USA styrda makteliten i Sverige inte vill ge folket tillfälle att tänka själva, uran tvärt om gör allt för att förhindra det.

 2. Det har varit ett systemskifte sedan Palme och det tidigare gardet, inkl andra inom andra partier, lämnade politiken. Bl a Palme, o def Erlander, motsatte sig detta vi nu ser av fullständig ignorans o arrogans mot svenska medborgare. Det har varit så länge alltså, men vi har trott ngt annat. När vi vägrar annat än att förstå, då kan förändringen börja. Det är normalt att ha tillit, men gränsen är def nu nådd. Först tvångsinjiceringar, sedan massiv desinformation runt vad som sker vv Ryssland r/t zippo kritik mot natos anfallskrig de senaste 25 åren, till nu överkörning av befolkningen kring anslutning till en kriminell krigsorganisation

 3. Ja och hela historien med Paludan följt av Busch utspel illustrerar att ett systemskifte är planerat anser jag.
  Dvs jag tror att allmänheten absolut vill att polisen i det fallet ska kunna värna om sitt våldsmonopol och bruka det med klokhet.
  Men jag undrar om inte hela historien illustrerar en manipulation från etablissemanget att nu ska medborgarna få bekräftat att det progressiva projektet har gjort bort sig och i stället önska sig – ja vad?

  En orsak till hemlighetsmakeriet misstänker jag är ubåtar med kärnvapen i svenska vatten.
  Jag skulle kunna föreställa mig att Sverige fått löften att inga avskjutanden ska gå att spåra direkt till svenska vatten.

  Problemet är inte helt nytt och Palme kan 1986 ha försökt få Sovjets hjälp med att påvisa och jaga bort ubåtar om dom fanns där vilket var ett starkt motiv för att eliminera Palme.
  Palme ville att Norden skulle bli kärnvapenfri zon och då var det nödvändigt att få bort intränglingarna.
  Hur skulle han kunna åstadkomma det utan hjälp av Sovjet?
  Det måste ha funnits implicit i hans planerade Moskvaresa.

  • Javisst är det planerat, solklart så, men inte fr Sverige. Svenska ’politiker’ o resten av västs, är stooges, springschasar åt de 4 krigsenklaverna,, och där ingår inte Ryssland. Heller inte Kina, Iran, Venezuela, Kuba el Nordkorea. De värnar sina hemländer och varandra och resten av världen som de vill handla med,, dvs det som kallas för normalt beteende el utveckling. De däremot, vilka de nu är på riktigt, som kapat väst och fått de som vi trodde var våra representanter att förråda oss, är destroyers vilket de själva uttrycker. Så vi har alltså att brottas med självvalda (el och av påtryckningar) landsförrädare och de som kallar sig förstörare. Två entiteter således, som på ett ’förträffligt’ sätt kompletterar varandra

  • Jag håller med dig, men vi skall kanske bättre kalla det ett regimskifte i Sverige som redan är genomfört. Dagens svenska USA styrda regim arbetar nu på ett systemskifte, alltså bort från all möjlig folkpåverkan och demokrati mot en alltmer centraliserat autokratiskt och diktatoriskt system, där innevånarna med en allt strängare censur förhindras att informera sig eller framföra sin mening eller åsikt. Exempel på det är när all makt rörande invandring flyttades från kommunerna och innevånarna till centrala beslut, där folkpåverkan inte är accepterat. Massinvandringen. Andra exempel är vindkraften, kärnvapenförbudet, och värdlandsavtalet, ett annat är Huawei förbudet vilket förhindrar Sverige att utvecklas som teknologiland. I alla dessa exempel fattades beslutet i Washington, inte ens i Sverige.

   • Javisst är det så, och exemplen på hur utvecklingen hålls nere i vårt land är, bland många ytterligare, de du nämnde. Det kapade väst skall i övr heller naturligtvis inte ’få’ utvecklas. Kallades på 70t för 0-tillvxt och tror det var sk romklubben som klubbade..beslutet, idag heter det ’hållbar utveckling’. Energikrisen/-priserna i vårt land är också en del av planen (nedläggning av kärnkraften till f n 50% och inrättande av sk nordbörs som säljer den kvarvarande elen utomlands till högstbjudande ger f n 6-7kr/kWh under kallaste perioden) att avveckla utvecklingen. Redan Aldo Moro motsatte sig på 70t (och kort därefter..) efter besök fr vissa kissinger/bresjinski, och nu senast premiärminister Kahn i Pakistan som utsatts för svåra påtryckningar (John Coleman, committee of 300, s8). F ö, gemensamt för de 6 länder jag nämnde är ju att de utsatts under mkt lång tid, och utsätts naturligtvis, för ekonomisk krigföring. Ett sätt såklart även detta att hålla, el försöka hålla tillbaka utveckling samt såklart att bestraffa. Den här gången dock, kan de ha stött rejält på patrull då det verkar gå av farten för Ryssland när de kompenserar allt sk export-impbortfall, med inhemsk produktionsutvecklng. Snacka om att binda ris åt egen rygg, när fasiken ska väst lära sig..jo när de gjort sig av med destroyarna

  • När jag läste ”Ett folkbedrägeri – DC 3:an och svensk säkerhetspolitik –
   Sverige och NATO”, av Cecilia Steen Johnson så blev jag nyfiken på om det fanns mer av hennes penna att hitta. Då hittade jag enbart en sak: en förhörsutskrift där Cecilia Steen Johnson och hennes DN-kollega Olle Alsén, förhörs av Marjasin-kommissionen om mordet på Olof Palme. Förhörsutskriften jag hittar är publicerat i Sven Anérs tidning Palmenytt.
   Cecilia Steen Johnson berättar att hon har en källa (vän) som är uppgiftslämnare till CIA. Cecilia Steen Johnson berättar för Marjasin-kommissionen om Palmes förestående resa till Moskva som hennes källa fått inblick i:
   ”Där fanns en punkt som väckte min väns: stora bestörtning och som det sedermera skulle visa sig också CIA:s bestörtning. Man skulle resonera om Nordens framtida säkerhet om det skulle vara så att Norge och Danmark bestämde sig för att lämna NATO. Det hade funnits visst – vad skall jag säga – stort missnöje både i Danmark och Norge med NATO-medlemskapet. För Danmarks del hade det blivit så förfärligt dyrt. Danska ekonomin var ju i botten vid den här tiden, den börjar väl repa sig lite grann nu, men då, då var man verkligen ekonomiskt nedbruten. För norrmännens del vet jag egentligen inte riktigt vad som var motivet till att man skulle lämna NATO för att det hade ju varit så säkerhetspolitiskt tryggt.”
   Om detta sedan är med verkligheten överensstämmande har jag inte en susning om. Jag har tänkt jag skulle försöka ringa till Cecilia Steen Johnsson för att höra lite mer om hennes källors positioner för att bättre kunna avgöra hur trovärdiga de är. Detta telefonsamtal har jag dock lyckats skjuta upp i månader…

   För de som vill lära hela förhörsutskriften har jag lagt upp den här:
   http://motbild.se/files/Marjasin-kommissionens%20f%C3%B6rh%C3%B6r%20med%20de%20tidigare%20DN-journalisterna%20Cecilia%20Steen-Johnsson%20och%20Olle%20Als%C3%A9n.pdf
   För den som inte läst om hur NATO, enligt Cecilia Steen Johnsons bok, styr över svenska medier så har jag lagt upp hela kapitel 8 ur boken här:
   http://motbild.se/files/CeciliaSteen-Johnsson-Atakakanochhadenkvar.pdf

 4. När allt kommer omkring så kommer faktiskt initiativet till dagens säkerhetspolitiska systemskifte just och exakt från Moskva i praktiskt utförande -inte från Bryssel eller Washington.
  Vårt kära grannland Norge har varit Nato-medlem sedan starten år 1949 har haft utmärkta grannförbindelser med såväl SSSR och Ryska federationen i många decennier. I norra Norge hyllas ofta de sovjetiska rödarmisterna för att man befriade Finnmark och Troms fylken från den nazistiska ockupationsterrorn i krigsslutet 1944-1945.

  På 1990-talet och början på 2000-talet frågade tidvis ryska statsledningen när landet kunde få bli upptaget som medlem i Nato. De europeiska länderna var positiva men Washington sade tyvärr alltid nej. En känd amerikansk diplomat (det kan ha varit Richard Holbrooke) i Washington sade ”ge mig vilka nya länder som helst men aldrig Ryssland!”. President Obama kallade -tyvärr- denne ignorante diplomat för de amerikanska Förenta staternas ”mest framstående diplomat”. Detta ställningstagande var den största björntjänst i säkerhets- och samarbetsfrågor som gjorts mot Europa på många decennier.

  Amerikanska befolkningen visar upp två intressanta statistiska fakta: dels den så kallade anglo-saxiska vita befolkningen når snart den så kallade ”white peak” och majoriteten av den amerikanska befolkningen kommer snart inte ha vare sig historiska, befolkningsmässiga och mänskliga anknytningar till Europa och dels den andra faktorn är att bara tre av tio amerikaner vill ha mer och stärkt amerikanskt militärt engagemang ute i världen: de unga generationerna är utleda på amerikansk misslyckade militära äventyr och misslyckade krig och politiska systemskiften -som aldrig lyckats någonstans. De amerikanska Förenta staterna har ju inte vunnit ett enda krig på egen hand förmodligen sedan man besegrade Spanien år 1898. Som elaka tungor påpekar så vinner Pentagon bara de mediala propagandakrigen.

  Den 26 april i år var det 85 år sedan den Nazityska flyganfallen mot bland annat den baskiska staden Guerníca i norra Spanien. Inga demokratiska länder engagerade sig för det demokratiska Spaniens sak; bara Sovjetunionen kom att hjälpa den demokratiska spanska republiken. Till slut blev mediala miljön så ansträngd att det gick inte peka ut det tyska terrorangreppet mot Baskien och det hette då med den journalistiska slutsatsen att ”baskerna hade bombat sig själva”; ett fattigt bonde- och fiskarfolk skulle alltså utan att äga några krigsvapen eller flygplan helt enkelt orsakat terrorn helt på egen hand.

  Dagens Moskvastyre har med våld och politiskt inkompetens våldfört sig på grannlandet Ukraina, som visat sig ha ett mirakulöst utvecklat civilt samhälle och kurage mot det hämningslösa våldet.

  Systemskiftet är tyvärr helt på rysk sida och hos de ryska politiker som aldrig förmått ta en enda debatt hemmavid och mäta sina politiska åsikter och repliker och nu förfallit in i nazistiska konspirationsteorier trots att våldet mot Ukraina mest av allt påminner just om de nazistiska terrorbombningarna av Guerníca för 85 år sedan. Och det är inte heller denna gång de ukrainska befolkningarna i Charkov, Mariupol och Butja som dödat och bombat sig själva. Den främsta rekryteringen till Natos kollektiva säkerhet sitter idag i Kreml, inte i Vita huset i Washington.

  Dagens systemskifte i våld och blod är helt ryskt initierat.

  När Rysslands maktelit idag kört sitt land fullständigt moraliskt och ekonomiskt i botten kan landet öppnas och bli fritt och produktivt. De bör då denna framtida gång inbjudas helt och fullt i det europeiska politiska och militära samarbetet. Ett Ryssland med vedertagna ekonomiska lagar och drivkrafter kan nämligen bli en stark och mäktig ekonomi som har alla förutsättningar att bli en av de största i världen. Det är dagens ryska politiker som saboterar sitt eget lands framtid och välgång.

  • Så betyder det att du tycker att Ryssland skulle bara sitta och titta på medan USA laddade upp med NATO i Ukraina för att överfalla Ryssland, och fullbordade sin etniska rensning och folkmord på ryssar i Ukraina. När det gäller Mariupol påminner det mest om sista dagarna i bunkern i Berlin 1945, och det som hände i Butja vet vi idag utfördes av Ukraina. Genom vittnen och astronomiska beräkningar vet vi att Butja händelserna utfördes när Ukraina militären hade kontroll. En annan händelse är Ukraina anklagelsen om massmord och en massgrav i Mariupol. Journalisten Eva Bartlett åkte dit. Lögn – rätt igenom. Ukraina militärens grymheter är dock alltmer väldokumenterade.
   https://www.rt.com/russia/554617-mass-grave-mariupol-ukraine/
   https://www.rt.com/russia/554744-donetsk-market-strike-terrorism/

  • Jacques Baud gör en annan analys.

   14/03/2022: La situation militaire en Ukraine
   Originaltext på franska: https://cf2r.org/documentation/la-situation-militaire-en-ukraine/
   Översättning till engelska: https://www.thepostil.com/the-military-situation-in-the-ukraine/

   28/03/2022: Le point sur la situation militaire en Ukraine au 25 mars 2022
   Originaltext på franska: https://cf2r.org/documentation/le-point-sur-la-situation-militaire-en-ukraine-au-25-mars-2022/
   (Har inte hittat någon översättning av den)

  • Johan.
   Jag ser varken något ”mirakulöst utvecklat civilt samhälle” i Ukraina, eller något som påminner om dom ”nazistiska terrorbombningarna av Guerníca”.
   Jag ser däremot en nazistanstruken Ukrainsk regim helt i händerna på USA och ett försök till alldeles ovanligt försiktig krigföring från Ryssland. Jag ser också en Ukrainsk propagandafabrik som serverar nya otroliga sagor varje dag. Sagor som sprids helt okritiskt av alla större media i väst.
   Jag väntar med spänning på den dag en lagom berusad Zelensky säger att jorden är platt. Vad skall DN och SVT göra då?

   Din avslutande dröm om att ett annat Ryssland skulle kunna bli en ”stark och mäktig ekonomi” låter en aning märklig. Enligt Wolfowitzdoktrinen är det precis ett sådant Ryssland som USA aldrig kommer att tolerera och som det ser ut så är det efter denna doktrin USA och NATO arbetar.

   Kanske är det rentav så att det är först nu när Ryssland säger upp bekantskapen med det krigsgalna USA och det lömska Europa, som Ryssland, tillsammans med Kina verkligen kan ta stora steg mot att bli en stark och mäktig ekonomi.

  • Apropå Norge och Nato, så vet jag att många i Norge ser nackdelarna med Nato.

   En norrman framförde nyligen till mig angående Nato-medlemskap att de har mycket mindre självständighet än under unionen med Sverige.

   Läs gärna om att till och med delar av försvaret är oroade: https://www.nrk.no/ytring/utfordrer-vart-forhold-til-russland-1.15283547

   Jag har också förstått att en del norrmän tycker det var helt fel att deras militär deltog i att bomba Libyen med Nato. Beslutet att gå i krig med Nato fattades tydligen alltför lättvindigt, via SMS (https://blogs.prio.org/2018/09/the-norwegian-libya-commission-an-important-report-but-were-still-missing-answers/).

 5. Det är väl snarare så att Ryssland skulle kunna tillhandahålla både sanning och fakta i kampanjen, och det skulle störa propagandan. Glöm inte hur nazisterna i Tyskland 1933 skickligt styrde valet med just propaganda. Svenskarna är idag i en identisk situation, men det är inga nazister som styr folket, det är USA som styr Sverige mot NATO. Svenska media, med DN och Expressen i täten, driver ju mycket tydligt USAs sak och USAs propaganda i Sverige. Min åsikt, men demokrati existerar inte i Sverige. Demokrati har två fundamentala rekvisit. 1. Folket får korrekt, sanningsenlig, fullständig och faktamässig information att fatta beslut på. 2. Det finns mekanismer som möjliggör att besluten styrs av folket, eller beslutsfattarna kan avlägsnas. Inget av de kriterierna är tillfredsställda i Sverige. Valen är bara en teater, och Sverige är idag i realiteten mer en diktatur som styrs från Washington.

 6. ”En bred diskussion, omfattande hela vårt folk, människor av alla kön och etniciteter, religiositeter, politiska bekännelser, olika generationer, när det gäller nationens framtid, kan – enligt vår mening – endast förstärka och fördjupa känslan för fosterlandets väl.”

  Vems fosterland?
  Fosterland eller fädernesland.
  Har man den kollektiva uppfattningen att ”alla” kan rymmas inom fosterlandet existerar inte längre något fädernesland då alla de (familjära) band som skapar sammanhållningen luckrats upp och brutits ned till något som inte finns för alla på en naturlig väg att samlas kring.
  Det går förvisso att ”uppfinna” sådana ideal men de kan endast upprätthållas under stark påverkan.
  När den folkliga förankringen saknas blir istället ett sådant samhälle likt ett korthus som snabbt, häftigt och kanske brutalt faller samman då människan tillåts bli sig själv igen.
  Blod är tjockare än vatten.
  Det kan aldrig några världsförbättrare eller för den delen akademiska eliter ändra på.
  Kulturer och traditioner är starkare än ideal.

  Jag tror för min del att Ryssland är starkare än USA tack vare sin östslaviska och homogena kultur.
  Vad är det som håller USA samman?
  Frihetsideal?
  Men vadå? Det känns som det är något mer som fattas.

  Om USA haft det kanske inte USA skulle behöva vara det rövarland som det tyvärr blivit.

  Kulturer med kvalité kräver inga erövringar för att överleva.
  Lika lite som trygga familjer inte producerar gangsters och kriminella.

  Inte något av ovan har något med ”klass” att göra.
  Det påhittade ”klassbegreppet” är inget annat än en förevändning för något annat.
  Något att vid behov tvätta sig med.

  Det europeiska landet Belarus har en så låg kriminalitet att den inte ens är mätbar.
  Vad annat skulle uppnå det än en stark och homogen kultur?
  Idéer om egendomsgemenskap?
  Ja, jag tror faktiskt det.
  Att det inom kulturnationen kan ha en positiv påverkan.

  https://www.youtube.com/watch?v=LH98R4eIySU

  • Ja, på något sätt måste folket i USA ta tillbaka makten från de oligarker och bankmaffia som styr och ställer! Trump var ett försök att välja någon som kunde ta itu med Deep State men man såg ju hur motarbetad han var och Trump fick hela tiden försvara sig mot attackerna i stället för att kunna rensa upp i träsket. Trumps mål var nog att göra som Putin, tämja oligarkerna och se till att deras inflytande minskade. Vi får väl se om han kan göra en comeback och inte fuskas bort som i senaste ”valet”.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here