Franska Le Figaro: USA styr kriget i Ukraina på marken

12
1980
Svenska pansarskott och ukrainska nazister. Okänd fotograf. Bild:Newsvoice

Denna artikel från Le Figaro i Frankrike har publicerats av Pål Steigans nättidning Le Figaro

Le Figaros Seniorkorrepondent Georges Malbrunot har varit i Ukraina och sett strider i närheten. I en intervju säger han att ”det är amerikaner som kontrollerar detta krig på marken”.

Elite Special Forces från Förenade kungariket och Förenta staterna har varit närvarande i Ukraina, sedan starten av fientligheterna med Ryssland i slutet av februari, enligt en källa i den franska underrättelsetjänsten i Le Figaro.

Detta rapporterades av tidningen International Seniorkorrespondent Georges Malbrunot lördag, Vid Storbritanniens premiärminister Boris Johnsons överraskningsbesök i Kiev. Den brittiska ledaren var påstås omgiven av vakter från Elite Strength SAS, även om detta påstående inte officiellt bekräftades.

SAS-enheter ”har varit i Ukraina sedan krigets början, densamma gjorde [sic] American Delta”, skrev Malbrunot på Twitter med hänvisning till en fransk intelligenskälla. Han tillade att enligt källan var Ryssland väl medveten om det ”hemliga kriget” som väckts mot dess trupper av utländska kommandon.

Föregående artikelLuta dig tillbaka och se på när Europa begår självmord
Nästa artikelNär kommer EU:s hårdare sanktioner mot USA för krigen i Afghanistan, Irak, Syrien och Jemen?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Det är en mycket bra sak för oss i Sverige att vi på andra sidan kölen har en nättidning, steigan.no, som förmår göra oberoende analyser av det som sker i världen. I Sverige, precis som i resten av Västvärlden, pågår det nu en fullskalig kamp mot sådan oberoende analys. I alla svenska större opinionsorgan, även där vänsterpartistiska synpunkter är framträdande, råder samstämmighet om kriget i Ukraina. Att en ordentlig analys visar att kriget är mellan USA-imperialismen och det kapitalistiska Ryssland, och att det förs i Ukraina, vill inte ens de som ofta framhäver sig som vänster förstå. USA-imperialisterna med sina vasaller tackar naturligtvis för detta. Idag har steigan.no två mycket bra artiklar, liksom ovanstående, för att förstå det som idag sker, med hög historisk hastighet.
  https://steigan.no/2022/04/hva-er-russlands-rolle-i-det-imperialistiske-systemet/
  https://steigan.no/2022/04/den-er-sa-dialektisk-fin-at-den-nesten-ikke-kan-tenkes-endelig-kan-det-fores-krig-uten-at-freden-krenkes/

  Att den svenska politikerklassen inklusive Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna genom en massiv kampanj i sina medier, SvD, DN, Aftonbladet, Expressen, SR, SVT etc. på otroligt kort tid lyckats med att lura på en stor del av Sveriges befolkning att krigsorganisationen NATO egentligen är en fredsorganisation, ja det är ett mycket tråkigt faktum. Tidningen ETC, som personer i min omgivning presumerar på för att ”den är vänster”, har genom att bryta samarbetet med en av få kvarvarande oberoende journalister, Kajsa Ekis Ekman, nu i internationella frågor också klart slutit upp på USA-imperialismens sida.
  Det mörknar inne i Sverige. Det mörknar i hela Västvärlden. Då är det tur att denna Västliga värld bara utgör 15% av jorden. I resten av världen, de 85 procenten som ofta numer benämns det Globala Syd, där ljusnar det allt mer.

  • Notera frihandelsavtalet RCEP, ett frihandelsavtal som innefattar 15 länder, 2,2 miljarder innevånare, alltså 30% av jordens innevånare, och 28% av global handel. Det får även politiska konsekvenser.

  • Och världen säger på dem! Ge de vad de tål!
   Ukrainas öde i Rysslands händer – USA, Nato och EeeeUuu, ble blehe blehu är irrelevanta i sammanhanget. Struntprat från USA, Nato och EeeeUuu är dock fritt 🤪🤪🤪

  • Jaså. Är det inte viktigare att begrunda olika slags information, och värdera den kritiskt. I krigen i Korea och Vietnam dödade USA:s krig i storleksordningen 100 gånger fler än vad Rysslands angrepp på Ukraina torde ha gjort.

   Du nämner två krig. Här några tiotal andra krig att begrunda ”https://www.globalpolitics.se/usas-krig-har-dodat-mer-an-20-miljoner-i-37-lander-sedan-1945-och-miljoner-i-andra-lander/” USA:s krig har dödat mer än 20 miljoner i 37 länder sedan 1945, och miljoner i andra länder.

   Om Koreakriget och dess bakgrund.

   Artikeln.
   Korea var ett enhetligt land under mer än tusen år innan 1945.
   Detta förändrades i slutfasen av andra världskriget. Dagen efter att Nagasaki bombats 8/8 1945 bad John McCloy, USA: s biträdande utrikesminister Dean Rusk (sedermera USA: s utrikesminister under presidenterna Kennedy och Johnson) att dra en gräns som skulle dela upp Nordkorea och Sydkorea. Rusk valde den 38: e breddgraden för gränsdragningen, utan att ens rådfråga koreanerna själva eller någon annan som kan ha haft ett legitimt intresse av efterkrigskoreas utseende.

   Det är svårt att hitta en enstaka handling som så tydligt skulle skapa förutsättningar för senare tiders politiska svårigheter.

   Likheter med 1954 års Geneva överenskommelse känns igen. Här beskrevs uppdelningen av post-koloniala Vietnam utmed 17: e breddgraden. Uppropet till allmänna val att ske inom två år planlades med syfte till att skapa en nationell regering för landets enighet. Detta avtal saboterades av amerikanerna som förhindrade valen, delvis på grund av att ”fel man” Ho Chi Minh, med stor säkerhet skulle ha vunnit vunnit valet.

   Sovjetunionen drog tillbaka sina trupper från norra Korea 1946. I och med att japanerna hade besegrats, hade deras främsta mål nåtts, och det fanns ingen önskan för Sovjetunionen att behålla kontrollen över den delen av Korea.

   Helt andra tongångar gällde Sydkorea där amerikanerna hade helt andra idéer.
   Den nationalistiska grupperingen som försökte att ta kontroll, blev brutalt nedtryckt. Dokument ur Su-Kyoung Hwangs värdefulla studie ”Korea’s Grievous War” (2016) beskriver ett antal uppror mot militärregeringen i den amerikanska zonen som installerats av General John Hodge.

   Förtrycket i den amerikanska zonen hölls vid liv med hjälp av tidigare japanska ockupanter, som i sin tur understöddes av amerikanerna i Korea fram till januari 1946 då omfattande hat framtvingade avlägsnandet av tidigare japanska medarbetare och anti-kommunistiska militanter som hade kommit in från norr. Tiotusentals koreaner dödades i dessa brutala övergrepp.
   Bruce Cumings, (forskare och författare av boken Ursprunget till Koreakriget – 1981) hävdar att mellan 100.000 och 200.000 människor dog som följd av politiskt våld i söder, innan utbrottet av kriget i juni 1950. De dödades av de sydkoreanska regeringsstyrkorna, och dels av den amerikanska ockupationsarmén.

   Gränsöverskridanden från båda sidor  förorsakade återigen tiotusentals dödsoffer. Syngman Rhee, som hade bott i USA under tidigare 40 år, installerades som en amerikansk marionett diktator den 15 augusti 1948. Tre veckor senare 9 September 1948, proklamerade Kim Il Sung Nordkorea som egen nation och sig själv som dess ledare.

   Med en sådan efterkrigshistoria det var det föga förvånande att ett fullskaligt inbördeskrig bröt ut den 25 juni 1950. Beskrivningen att en attack från norr var ett försök att erövra Sydkorea, är ett omtyckt och vida spritt situationsporträtt i väst och en förenklad bild av den komplexa och osäkra situation som rådde under perioden 1945-1950. Sådana västerländska tongångar tenderar att släta över de politiska händelserna i söder som gjorde en fredlig återförening omöjlig. Uttömmande detaljer om själva kriget spriddes vida omkring. Koreakriget 70 år: Inledning och följder.

   Vietnamkriget. Vietnam
   I Vietnam skulle det enligt ett avtal i Geneve 1955 hållas ett val för ett enat Nord- och Sydvietnam. USA motsatte sig detta och stödde Diem-regeringen i Sydvietnam. I augusti 1964 hjälpte CIA och andra till att fabricera en falsk vietnamesisk attack mot ett amerikanskt fartyg i Tonkinbukten och detta användes som en förevändning för större amerikansk inblandning i Vietnam. (1)

   Under det kriget terroriserade en amerikansk mordoperation,kallad Operation Phoenix, det sydvietnamesiska folket, och under kriget var amerikanska trupper 1968 ansvariga för masslakten på folket i byn My Lai.

   Enligt ett uttalande från den vietnamesiska regeringen 1995 uppgick antalet döda bland civila och militärer under Vietnamkriget till 5,1 miljoner. (2)

   Eftersom dödsfallen i Kambodja och Laos uppgick till cirka 2,7 miljoner (se Kambodja och Laos) är den uppskattade totalsiffran för Vietnamkriget 7,8 miljoner.

   Virtual Truth Commission anger en totalsumma för kriget på 5 miljoner, (3) och Robert McNamara, tidigare försvarsminister, säger enligt New York Times Magazine att antalet döda vietnameser är 3,4 miljoner.
   (https://www.globalpolitics.se/usas-krig-har-dodat-mer-an-20-miljoner-i-37-lander-sedan-1945-och-miljoner-i-andra-lander/)

  • Har Hökmark aldrig läst historia? Både Korea och Vietnam var krig som USA blandade sig i och var högst delaktiga i! I bland tror man inte det är sant hur folk vrider och vänder sig för att få USA att framstå i bättre dager…En värre mördarnation finns ju inte än USA!

  • Både Korea och Vietnam var amerikanska förberedelser för att erövra och lägga under sig kontrollen av naturrikedomarna i Kina. Förberedelse för att plundra och härska. Det är ingen ny strategi i historien, det var även Hitlers uppladdning i Norge för att erövra de Brittiska Öarna som krävde Permittenttrafiken genom Sverige för att kunna genomföras, på samma sätt som USA har sitt intresse att ta kontroll av Ukraina hade Hitler det, med samma avsikt, som bas för att plundra Ryssland på naturrikedomar.

 2. Vare sig USAs speciella styrkor eller lill-Britanniens dito Operation Z fortskrider som planerat. Utrensning av nazisterna i Azov bataljonen fortsätter och om USAs speciella styrkor eller lill-Britanniens dito är med och krigar så rensas dessa meddetsamma. En rolig nyhet är att den ”berömde” legosoldaten från lill-Britannien en viss British legosoldaten Aiden Aslin har tillfångatagits – han började genast ”sjunga vem som gjorde vad och ange sina kamrater”. Konstateras kan att Operation Z ökar på landvinningarna emedan västmedier hävdar att Rysslands armé har kört fast.

  • ”April 12 was a black day for the Armed Forces of Ukraine. In Mariupol, more than 1,000 marines surrendered in a day – the remnants of an abandoned and defeated marine brigade. Even Zelensky’s entourage, who did not react particularly painfully to the loss of life during the special operation of the Russian troops, became well aware that the prisoners needed to be pulled out. However, the Ukrainian president has one trump card up his sleeve, but whether he will be able to play it.”

   Try this http://thesaker.is/andrei-martyanov-on-rkr-moskva-and-sitrep-on-the-run/ – you will see the light 🤪🤪🤪

   Or this and perhaps you will have your Damascus moment👌
   http://thesaker.is/day-50-of-the-smo-are-things-becoming-clearer/

   Diagnosis: ”The Empire is already dead, but like a stinking unburied corpse, it still has enough “toxicity momentum” to continue to threaten the planet until the USA is both denazified and disarmed. That will take a lot of time, even with the recent massive acceleration of the pace of events.”

   By the way did you know that som EU-states are banning the letter Z? That is EU’s way of scoring a victory against Russia. Soon other letters of the alphabet will be sanctioned, very smart move this by EU 🤪🤪🤪

   Säkert är det att en stor kris är på ingång – orsak och effekt EeeeUuuu

 3. Skrev förra veckan ett inlägg om liknande detta,att det kryllar av ”Nato agenter”från 1 direkt inne i Ukraina som arbetat dygnet runt med underrättelse tjänster, information och bevakning. Är det någon här på Global Politics som har seriösa tvivel om detta? Skulle inte tro det längre.Här på Global Politics har jag sett MASSOR med seriösa artiklar,där man även vågar ifrågasätta ALLA lögner som pågår DAGLIGEN i västliga propagandan och svenska mediaskapet. Det är ”Nato agenter”från flertalet länderna,Usa, Frankrike, Lill-brittanien,med flera som direkt,och dygnet runt jobbat med underrättelse arbetet, information/bevakningen inne i Ukraina från dag 1. Ser på dom flesta insändare här också att flesta iaf vågar ta till sej sanningen och fakta. Men förstår samtidigt att vissa inte vill se detta,då den västliga propagandan och desinformationen mot Ryssland varit såhär brutalt utan motstycke sedan dessa militära operationer startade. Varför stängde man direkt av Rysslands alla medier av västvärlden så snabbt? Även RT och SputnikNews. För att dessa på riktigt avslöjar och avslöjat MASSOR av västvärldens lögner och VIDRIGA propagandan och desinformation DAGLIGEN. Detta är renodlad proxy krig mellan Ryssland och västvärlden på ALLA sätt. Bokstavligt talat på ALLA sätt. Det ENDA som som fattas här är ENDAST att västliga länder,inte ställt upp/har egna militära styrkor som direkt krigar inne i Ukraina mot Ryssland. Man har istället tillåtit frivilliga klantskallar från alla dessa länder ansluta till Ukraina och fronten. Därav dom mycket höga siffrorna av dessa frivilliga klantskallar. Från Sverige har över 600pers anslutit,siffran är från Säpo förra månaden. Siffran nu kan ökat något helt säkert. Från Usa, EU räknade man med uppåt 25000 så kallade frivilliga klantskallar anslutit, denna siffran också är från förra månaden.Har säkert ökat något nu. Västliga ledare och dess propaganda ljuger DAGLIGEN med flit. Från Butja till kramatorsk och Marioupol. Ryssland har ALDRIG varit intresserad av Kiev heller. Man kan, och kommer direkt att slå ut Kiev om dessa fortsätter med sina krigsbrott som varit sistone,men Kiev har ALDRIG varit något mål. Annan sak som är mycket viktigt här är att Ryssland hela tiden försökt och försöker få ut civila,MEN dessa har hindrats av ukrainska soldater överallt och hela tiden,för att man inte vågar/vill kriga mot Ryssland. Ukraina använder mänskliga sköldar från 1a dagen på ALLA sätt. Även hårdföra azov som har ett av starkaste fästena i just Marioupol, tillät inte civila lämna staden hela tiden när ryssarna jagade dessa,och fortsätter att jaga dessa i Marioupol. Man även mördade civila som inte tillät sina bostäder till azov inne i Marioupol. Ukraina använder mänskliga sköldar, överallt och jämt. Samtidigt som inga män mellan 18-60år får lämna landet. Västliga ledare och dess medier ljuger om ALLT DAGLIGEN. Tack för mej

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here