När kommer EU:s hårdare sanktioner mot USA för krigen i Afghanistan, Irak, Syrien och Jemen?

3
1525
Föregående artikelFranska Le Figaro: USA styr kriget i Ukraina på marken
Nästa artikelVad Ukrainakriget handlar om. För människor: känslor och grymheter. För geostrategen: kraften i det globala schackbrädet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Så länge skurkarna och mafiosos, ni vet mycket väl vad och vilket land jag talar om, kan driva sitt eget globala rättsväsende med sanktioner, hot, kidnappningar och förföljelser kommer ingen medlem av den maffian att ställas inför rätta eller bestraffas. Egentligen är det ingen skillnad i agerandet och metoderna mot vad vi ser i filmen The Godfather. De land som inte gillar att bildligt talat vakna med ett avhugget hästhuvud i sängen rättar in sig, som Sverige gör.

    Det pågår förändringar, viket maffians media i Sverige och väst noggrant mörkar. En ny värld växer i Asien med Kina som center. Ett helt nytt tänkande, nya tankebanor, eller tänkesätt. På kinesiska heter det ”siwei” 思维. Man överger det lågtståene djuriska primitiva tänkandet, en instinkt att överleva och utvecklas genom att döda, erövra och plundra andra, att nå framsteg genom att äta eller ätas. Istället skapar man förändring och utveckling genom att prioritera samarbete och samverkan mot gemensamma mål. Ett exempel är RCEP, ett frihandelsavtal som innefattar 15 länder, 2,2 miljarder innevånare, alltså 30% av jordens innevånare, och 28% av global handel.

    Det nuvarande systemet ”demokrati” bygger just på att starkast vinner, svagast dödas, att skapa konflikt och konkurrens där endast den starkaste avses att tillåtas överleva.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here