Glöm Putin, Trump verkar på alla sätt vara Netanyahus manchuriske kandidat

7
1207
Trump och Netanyahu. President Donald Trump and Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu shake hands during their joint press conference, Wednesday, Feb. 15, 2017, in the East Room of the White House in Washington, D.C. (Official White House Photo by Benjamin Applebaum)

Denna artikel har skrivits av Miko Peled och har först publicerats på Mintpress Mintpress
Artikeln återges på svenska på Knut Lindelöfs blogg.
Knut Lindelöfs blogg: Glöm Putin, Trump verkar på alla sätt vara Netanyahus manchuriske kandidat

Jag återger här början av artikeln och rekommenderar den intresserade läsaren att gå vidare till Knut Lindelöfs blogg (svenska) eller Mintpress (engelska).


Är Trump Netanyahus manchuriske kandidat?

”Under de månader som ledde fram till 25-årsdagen av Oslo-avtalet har USA, i maskopi med Israel, tagit en rad politiska beslut som helt undergräver avtalets legitimitet. För att inte tala om de palestinska kraven på rättvisa, frihet och i slutändan fred. Allt eftersom denna politik avslöjas så kan man inte låta bli att minnas några ord från den stora palestinska författaren Ghassan Kanafani, som sade att samtala med israelerna är som “en konversation mellan svärdet och halsen”.

Bild av Carlos Latuffe i Mintpress.

Det finns en tydlig röd tråd som binder samman flera av de politiska beslut som antagits av president Donald Trump sedan december 2017. Att flytta USA:s ambassad från Tel Aviv till Jerusalem, att dra sig ur Iran-avtalet, att stoppa finansieringen av UNRWA och att stänga PLO:s beskickning i Washington. Alla beslut uppfyller målen för den israeliska regeringen emedan de inte innebär några fördelar för USA. Det verkar som om USA genomför Israels politik och läser innantill från en önskelista som tillhandahållits av Benjamin Netanyahu. I själva verket är Trumpadministrationen varje israelisk premiärministerns dröm.”

Miko Peled är författare och människorättsaktivist. Han föddes i Jerusalem, som son till en aktad general. han har skrivit boken ”Generalens Son – en israels resa genom Palestina” och “Injustice, the Story of the Holy Land Foundation Five.” ”Generalens Son – en israels resa genom Palestina” – ny bok på svenska!

The Manchurian Candidate är en filmtitel från en amerikansk politisk thrillerfilm från 1962 i regi av John Frankenheimer. På svenska hette den Hjärntvättad. Den handlar om en amerikansk soldat som hjärntvättas till att bli en ovetande lönnmördare som del av en kommunistisk konspiration som i hemlighet vill ta makten i USA. År 2004 kom en ny film med samma titel. Även denna handlade om hjärntvättning av amerikanska soldater, utfört av kommunister. Wikipedia

Föregående artikelAvveckla primärvårdens vårdvalssystem och inför etableringskontroll
Nästa artikelUSA:s hårda sanktioner mot Iran är en folkrättsvidrig krigsinsats. Protestera!
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

7 KOMMENTARER

 1. Även om Trump är anmärkningsvärt servil så har det ändå varit så att alla USA presidenten sedan J F Kennedy dansar till israels fjol. Kennedy mördades för att han ville stoppa israel från att skaffa kärnvapen.

 2. Jag sitter inte inne med svaret men faktum är att signaturen ”Förbjuden sanning” inte tagit sin åsikt ur luften. Det är faktiskt allt fler forskare som börjat luta åt denna slutsats, eftersom om man ställer frågan: Vilka av Kennedys planer ändrades efter mordet ? bör komma till slutsatsen att det israeliska kärnvapenprogrammet fullföljdes medan Kennedy resolut hade velat stoppa det. Men eftersom Kennedy inte hade någon brist på fiender kan det givetvis hända att X utförde mordet med Y:s hjälp. De som förfäktar denna slutsats anser att mordet på Robert Kennedy kom som en direkt uppföljning, eftersom han som president annars hade kunnat avslöja komplotten.

 3. Kennedy kritiserade även hemliga sällskap, vilket tolkades av många som riktat enbart mot kommunismen, men det var sannolikt riktat även mot Usas och Englands hemliga sällskap. Dessa har varit en reell maktfaktor sen många århundraden och när Christopher Marlowe vände sig till teaterpubliken 1592 i samband med uppförandet av Juden från Malta, och förklarade att den hänsynslöse judiske Barabas i själva verket själv var underställd och utnyttjad för Malteserriddarnas räkning, försvann Marlowe snart ur handlingen.
  Mördades enligt det officiella narrativet, men språkexperter ser sen länge alltför stora likheter i Marlowe’s och Shakespeare’s stil för att det skall vara en tillfällighet. Så Marlowe som var en välutbildad agent, misstänks ha fortsatt sitt uppdrag men nu hindrad att vända sig direkt till publiken med detaljer utanför manus.
  De nämnda Malteserriddarna var tempelriddare. Dessa gav upphov till frimurarna och byggde upp ett i den tidens ( fram till 1300-talet) bemärkelse världsomspännande finansimperium som inbegrep virtuella penningtransaktioner. Dom låg bakom upptäcktsresandena och etablerade Schweiziska Kantoner och dess bankväsende.
  Dom var från början korsriddare som i MÖ tog upp Kabbalism och finansmetoder.
  Alla signifikanta delar av maktstrukturen i angloamerika och väst är genomflödad av frimurare och ibland med hemliga loger som P2. Vid alla dramatiska världshändelser krig och revolutioner har dom spelat en avgörande roll.
  Staten Israel är i hög grad ett frimurarprojekt. Liksom zionismen nazismen mfl radikala läror. Muslimska brödraskapet har sitt ursprung i frimurarmedlemmar enligt Thierry Meyssans bok Sous Nos Yeux, vilken är planerad till engelsk översättning.
  Han skriver att hans analys av det fenomenet är den enda hittills men det finns tidigare skribenter som nämnt det.
  De lägre nivåerna, som inte vet vad de högre sysslar med tjänar som skydd för de högre genom sin lojalitet. Inom frimureriet uppmuntras tex jurister att bryta mot det omgivande samhällets spelregler om Ordens intressen hotas.
  Usas jurister svär trohet till The Crown, som är City of London. Detta City är associerat med Tempelriddarna och därmed frimurarna. Amerikanska jurister svär alltså trohet till hemliga sällskap inte till Usas folk.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here