Glöm Sanna Marins festande – hon har viktigare frågor att svara på

12
2320
Sanna Marin festar. Bild i artikel av Andrew Korybko (https://oneworld.press/?module=articles&action=view&id=3153)

Artikeln återger huvuddragen i en bra artikel 20/8 hos Pål Steigan, och adderar något om hennes festande

.

Glöm nu Sanna Marins festande – det är helt andra saker hon borde svara för

Glöm nu Sanna Marins festande – det är helt andra saker hon borde svara för

Finlands statsminister Sanna Marin fick svara på frågor om huruvida hon använder droger vid en presskonferens den 18 augusti 2022. Anledningen är en ny video som visar en livlig fest, där statsministern är en aktiv deltagare.  Det här var saker som tabloiderna älskar, och det kokade över för några ögonblick på sociala medier.

Sanna Marin (36) blev världens yngsta statsminister 2019. Hon anses stå till vänster i det socialdemokratiska partiet, vilket betyder att hon har ”rätt” globalistiska åsikter. 2020 listades hon på BBC:s lista över världens mest inspirerande kvinnor och på Forbes lista över världens 100 mäktigaste kvinnor.

Det är typiskt för tillståndet i dagens medievärld att personligt beteende, som kan vara mer eller mindre stötande, blåses upp, samtidigt som verkliga maktrelationer och politik och ekonomi, som har långt allvarligare konsekvenser för samhället, sopas under mattan resp. inte nämns alls.

Glöm nu Sanna Marins festande. Det är en bagatell.

Det är mycket viktigare att hon är en av Klaus Schwabs påläggskalvar

I en video från 2017 berättar Klaus Schwab i World Economic Forum om hur WEF infiltrerar världens regeringar:

https://www.expressen.se/nyheter/de-ar-varldens-maktigaste-kvinnor/

Det Schwab bland annat visar på är att WEF har ett system som de kallar Young Global Leaders (YGL), som bäst kan beskrivas som miljardärsklassens uppfödnings-anläggning. Det är ett forum skapat under World Economic Forum (WEF).

Varje år väljer de ut ledare under 40 år att gå med i forumet och året därpå går de flesta av dem med i det som kallas YGL Alumni Community. På så sätt håller de kontakten med varandra och kopplas samman med tidigare kullar av uppdragna ledarämnen.

Bland YGL-alumnerna som börjat att göra sig gällande återfinns nu Frankrikes president Emmanuel Macron, Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern, (hon som vill dela upp landet i två klasser), Tysklands hälsominister under covid-nedstängningarna, Jens Spahn, ledaren för De gröna i Tyskland Annalena Baerbock, och många fler.

Och 2020 blev Sanna Marin antagen till YGL. Året därpå omtalades hon som Agenda Contributor i WEF och som en ledstjärna för ”det gröna skiftet”. En sökning på Sanna Marin i WEF:s databas visar att hon definitivt är inne i värmen i miljardärsklubben.

Marin var inte bara YGL 2020, hon ingår även i nätverket där dessa påläggskalvar håller kontakt med varandra och utbyter erfarenheter och politik, vad vet vi.

Året efter att ha blivit invalda bland de 40 nya YGL:erna går de flesta av dem med i det som kallas YGL Alumni Community. På så sätt håller de kontakten med varandra och kopplas samman med tidigare kullar av uppfödda ledare.

2005 fanns följande med i årskullen: Niall Ferguson, Chrystia Freeland, stenhård globalistpolitiker i Kanada, läs: Hur Chrystia Freeland organiserade Donald Trumps kupp i Venezuela. Larry Page, medgrundare av Google. I år kom Haakon Magnus med. Så också krigshöken Samantha Power och Nathaniel Rothschild, enda son och arvtagare till Jacob Rothschild. Mabel van Oranje är en holländsk ’deep state fixer’ med ett otroligt CV.

Och så kan vi fortsätta.

De är alla här, från Jeff Bezos, Leonardo DiCaprio, Samantha Power, Larry Page, Nathaniel Rothschild till Kjell Inge Røkke och Espen Barth Eide.

Redaktör Romelsjö: Från Sverige kommer bland andra Jakob Wallenberg, kronprinsessan Victoria, Niklas Zennström, förra socialdemokratiska partiledaren Mona Sahlin och förra EU-byråkraten Birgitta Ohlson.

Aktivist för Finlands NATO-medlemskap

Den ”vänsterorienterade” Sanna Marin har gått i spetsen för att göra det tidigare neutrala Finland till medlem i Nato och därmed till en del av spetsen för USA:s militära strategi mot Ryssland.

Och där finns pudelns kärna

Cirkusen kring Marins fest fungerar bara som en avledningsmanöver, en röd sill (norskt uttryck, ö.a.), som avleder från de egentligen viktigare frågorna. Varför är Sanna Marin så populär bland de rikaste miljardärerna i världen? Vad betyder det för hennes politik att hon är en Klaus-påläggskalv? Vad är det som fått henne att bli till ett så användbart verktyg för USA-imperialismen och Nato?

________________________________________________________________________
Red. Romelsjö: Något om festandet.

Två videoklipp läckt ut där hon festar vilt en lördagskväll medan hon officiellt skulle vara i tjänst. Hon verkade inte bara berusad, utan en man som inte är hennes make filmades också när han dansade intimt med henne, för att inte tala om att några av dem som befann sig runt omkring henne hördes använda finsk slang som hänvisar till kokain. Marins svar var att försvara sin rätt till en utekväll, förneka att hon hade gjort något olämpligt, och att underkasta sig ett drogtest vars resultat kommer att offentliggöras senare nästa vecka trots att det finns tester som lätt ger nästan omedelbara resultat.
Hennes man satt förmodligen hemma den kvällen med deras fyraåriga dotter. Expressen/

Redaktör Romelsjö: Sannolikheten för ett positivt drogtest minskar snabbt med tiden efter intaget.


Aftonbladet
skriver: ”Sanna Marins festnatt fortsätter att skapa rubriker. Säkerhetsexperten Petteri Järvinen varnar för att spridningen av filmerna kan påverka finsk utrikespolitik.
– Har någon blivit hackad eller är någon så dum att de filmar något sådant här och lägger ut det på sociala medier, säger han till Iltalehti.”

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/MLMq9B/sanna-marins-festvideor-kan-vara-hackade

Föregående artikelSyrien under militär ockupation av USA som stjäl olja
Nästa artikelPutin deltar i G20-mötet i Indonesien trots USA:s krav att utesluta Ryssland
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

12 KOMMENTARER

 1. Finland saknar ledare som lever upp till ämbetet. Hade Sovjet/Ryssland inte gett Finland dess självständighet så skulle finnarna sluppit alla dess pinsamheter som en hård partajande flicka till ledare.
  Finnarna vände sig mot deras välgörare Ryssland och titta vad som händer nu – otacksamhetens pris är högt visar det sig. 😂😂😂

  • @Något står inte rätt till i Finland 21 augusti, 2022 At 09:25 Det är inte avsikten att dom skall ”leva upp till ämbetet”. Dom är likt juniorer i en gäng organisation som försöker förkovra sig till högre positioner och mer inflytande. Dom är bara en slags marionetter till de som verkligen driver politiken osynliga i bakgrunden, nämligen Davos-maffian och Klaus Schwab- ligan och dess like. Oligarkin försöker bygga ett system där dom kan kollektivt styra olika länder mot samma mål som gynnar Davos gänget. Propaganda ingår som en stark faktor här. Det gäller att styra hur allmänheten röstar och agerar. Olika länder i systemet skall fås att gå i takt och marschera mot samma mål som Davos ligan har fastställt. Här kommer även massövervakningen in i bilden. Utan den kommer inte systemet att fungera.

 2. Problemet är att socialdemokraternas farfarsgeneration inte är ett dugg klokare. Redan Hitler sade att i Finland stöds han t.o.m. av socialdemokraterna (unikt för hela Europa), vilkas dåvarande ledare Väinö Tanner hade en viktig roll i beslutet att stötta Hitlers angrepp mot Sovjetunionen.

  Paavo Lipponen framstår som den socialdemokratiske ledare som fortsatte Tanners ”vapenbrödralinje” som i modernare tappning innebar en proamerikansk hållning på bekostnad av östrelationerna. När Lipponen var statsminister och klev av tåget från Moskva lydde hans uppmaning till taxiföraren inte ”till regeringskansliet” eller ”hem” till hustrun, utan den lydde ”till USA-ambassaden” där landets egentliga styresmän redan då befann sig.

  Lipponen var en burdus och skrytsam karaktär som gillade att provocera. När han redan som pensionär för knappt tio år sedan höll föredrag på finsk-ryska föreningens möte, inledde han med att poängtera hur hans far eller farbröder hade stridit i kriget mot Sovjetunionen. Lipponen trodde att salen var fylld av föregångarföreningens dvs. finsk-sovjetiska vänskapsföreningens folk, vilket inte var fallet. Då hade han kunnat få ilskna mothugg. Den nya föreningen kunde gärna ha hetat anti-ryska föreningen. Men Lipponens måttlösa beundran av USA kunde ingen ta miste på och denna delades av hela dåvarande partitoppen, Erkki Tuomioja möjligen undantagen, men Tuomiojas russofobi har dock alltid varit lika uppenbar. Lipponen visste inte till sig av förtjusning när de första sanktionerna mot Ryssland kom till, de som byggde på den s.k. Magnitsky-förordningen som USA-kongressen hade format på grunder tagna ur luften. Lipponen deklareade att ”vi skall följa dessa till punkt och pricka” även om han visste att de skulle skada finsk industri, främst livsmedelsexporten till Ryssland.

  Sanna Marin fortsätter således i sina föregångares fotspår och hon har sannolikt fått vägledning av dessa liksom därtill av Klaus Schwab. Men visst är det ett tecken i tiden att en statschef som just sålt ut sitt land till globala krigsprofitörer och därtill utsatt det för fara för utplåning (suicidal policy, enligt Scott Ritter) festar som vilsna ungdomar i de sena tonåren. En lång rad statschefer i Finland har konsumerat alkohol i mängder som Sanna Marin knappast kan komma upp till. De har dock haft bättre omdöme vad gäller en statschefs plikter och vetat att inte blamera sig eller ens haft benäghet för sådant beteende.

 3. Finland saknar ledare som lever upp till ämbetet. Hade Sovjet/Ryssland inte gett Finland dess självständighet så skulle finnarna sluppit alla dess pinsamheter som en hård partajande flicka till ledare.
  Finnarna vände sig mot deras välgörare Ryssland och titta vad som händer nu – otacksamhetens pris är högt visar det sig. 😂😂😂

 4. Här finns två kriteria som är väsentliga.
  —Omoget
  —Ansvarslöst
  Är en sådan statsminister att lita på. Vad hade hänt om det hade inträffat en naturkatastrof, eller större olycka. Skulle man då säga att, alla ni som nu ligger döende eller allvarligt skadade, ni får vänta till i morgon för chefen och stupfull och måste nyktra till.

  Det finns något annat som är än mer skrämmande. Som historiker glömmer jag inte vad som i Tredje Riket kallades ”Hitler Jugend”. Barn som indoktrinerades till slavisk lojalitet mot den store ledaren. Här måste vi noggrant skilja på ideologi och metod. Det är metod jag talar om.

  Det som kallas ”YGL Alumni Community” har en kuslig likhet med hur man i Tredje Riket formade sina barn i sådana Jugend rörelser. Yngre, formbara och oerfarna människor som Sanna Marin som på samma sätt indoktrineras till slavisk lojalitet mot de stora ledarna, men som här är personer som Klaus Schwab och grupper som Davos maffian. Dessa yngre personer placeras sedan med hjälp av propaganda som bygger på massövervakning, vilket vi alltför väl vet kan styra människors åsikter och handlingar som hur dom röstar i val, på positioner som statsminister. Det betyder att statsministerns primära lojalitet är mot sina huvudmän i Davos maffian och deras beslut och handlingar styrs från Davos gruppen, inte av folkviljan.

  Borde inte en statsminister styras av det folk vars vilja och välfärd hon är tillsatt att följa, alltså folkstyre, medan hon nu istället styrs av uppifrån av oligarker kopplade till Davos grupperingen.

  Den utvecklingen är minst sagt skrämmande. Det är en begynnande världsregering, diktatur eller regim, som inte väljs utan tillsätts av kapitalister och oligarker för deras eget välbefinnande.

 5. En annan faktor som bör granskas är vilket sällskap hon har valt att ingås med. Det rapporteras att konversationer i bakgrunden rör missbruk av tunga droger som kokain. Även om hon inte själv använder sådana droger pekar valet av umgänge på både dålig mognad, omdöme och opålitlighet. Är det verkligen rätt val av person till en mycket tung position som statsminister.

  En annan fråga är erbjudandet att genomgå en drogtest. Skall en sådan drogtest ha något värde skall den göras under pågående party, inte ett par dagar senare. Kroppen städar undan spåren av droger ganska snabbt, och som det nu utförts blir det mest en meningslös gest av propaganda.

 6. Påminner lite grann om Nixon på sin tid och det som hände under Oktober-kriget i Mellanöstern hösten 1973. Lawrence Eagleburger som under en kort tid var utrikesminister under Bush d.ä. sa vid ett tillfälle: ”Nixon drack. Inte mycket. Men han var en sån där person där det kunde räcka med ett glas så var han helt väck sen.” Det var vad som hände vid en tidpunkt då Sovjet satte 50 000 man av sina trupper i Östeuropa i larmberedskap under det pågående arabisk-israeliska kriget.

  Delar i övrigt helt Karl W:s uppfattning.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here