Goda nyheter från israelisk ambassadör – ingen humanitär kris i Gaza

10
863

Israels ambassadör i London Tzipi Hotovely har förnekat att det pågår en humanitär kris i Gaza och hävdat att den palestinska militanta gruppen Hamas måste ”betala priset” för att ha attackerat israeliska civila.

På en fråga från Sky News Kay Burley om situationen i Gaza på måndagen svarade Hotovely: ”Det finns ingen humanitär kris.”

”Israel ansvarar för israelernas säkerhet. Hamas ansvarar för palestiniernas säkerhet”, hävdade diplomaten. Hon tillade att Hamas, som styr Gazaremsan, ”missbrukade” humanitärt bistånd och ”istället för att ta hand om sitt folk skapade [en] terrortunnel” och använde medlen för att tillverka raketer, vars ”huvudmål är att skada oskyldiga judar i deras hem”. https://www.rt.com/news/585101-israel-no-crisis-gaza/

Föregående artikelÄr (vissa av) Israels rapporter om Hamas övergrepp ”fake”? Uppdaterat
Nästa artikelPlanerad nedväxt: Ekosocialism och hållbar mänsklig utveckling
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. I alla tider har imperialistens propaganda framställt motstånd från de förtryckta som bevis på det exploaterade folkets omänskliga grymhet och försvarar exploatörens ”civiliserande uppdrag”.

  Det tragiska är att s.k. socialister, speciellt i västvärlden, faller ”blint” in i denna fascismens propaganda därmed blir det också ”blint” försvarare av fascism.

  ×××

  DEN ELEKTRONISKA INTIFADA

  Ett barn dödas var 15:e minut i Gaza
  Maureen Clare Murphy
  Rättigheter och ansvar
  17 oktober 2023

  Medan en hotad israelisk markinvasion ännu inte har börjat, verkar inte ens en tillfällig vapenvila vara någonstans vid horisonten.

  En resolution från FN:s säkerhetsråd utarbetad av Ryssland som kräver ett omedelbart vapenstillestånd och frigivning av fångar som hålls i Gaza röstades ner på måndagen. En omröstning om ett resolutionsförslag från Brasilien som, till skillnad från den ryska texten, specifikt fördömer Hamas, har skjutits upp till sent på tisdagen.

  Under tiden fortsätter Gazas bårhus och sjukhus att svämma över med offer.

  Gazas hälsoministerium registrerade 108 palestinska dödsfall under de senaste 24 timmarna klockan 18.00 lokal tid på måndagen, vilket innebär att antalet döda i territoriet sedan den 7 oktober till 2 778 människor. Mer än 1 000 av de dödade var barn, vilket står för mer än en tredjedel av dödsfallen.

  Fyrtiosju palestinska familjer har dödats och utplånats från civilregistret, enligt hälsoministeriet.

  Hundratals människor ”är saknade och tros vara instängda under spillrorna”, enligt FN.

  Defense for Children International-Palestina sade på måndagen att israeliska styrkor har dödat ”ett palestinskt barn ungefär var 15:e minut i Gaza” sedan den 7 oktober.
  Mohammad Abu Rukbah, fältforskare för barnrättsgruppen i Gaza, sa att de psykologiska återverkningarna av Israels krig ”kommer att bli katastrofala.”

  Rättighetsgruppen sa att ”det trauma som palestinska barn upplevt i Gaza sträcker sig bortom personligt lidande.”
  ”Att bevittna andra barns död förvärrar deras ångest och lämnar outplånliga ärr på deras mentala välbefinnande”, tillade Defense for Children International-Palestine.

  ”Hela familjer utplånas på ett ögonblick, vilket krossar själva grunden för dessa hushåll.”

  Barn har lämnats föräldralösa och kommer nu ”inte bara brottas med smärtan av den nuvarande situationen i sin stad utan också med den skrämmande utmaningen att navigera i livet utan grundläggande stöd från sina familjer.”

  Antalet dödsfall i Gaza kan komma att växa inte bara från fler israeliska bombningar utan också som ett resultat av den omfattande belägringen som införts på territoriet, där nästan ingen mat, vatten, bränsle, elektricitet eller humanitära förnödenheter har släppts in på mer än en vecka .
  Sjukhus håller på att få slut på bränsle till elgeneratorer, vilket ”utsätter livet för tusentals patienter”, enligt FN. Samtidigt finns det en ”överhängande risk för dödsfall eller utbrott av infektionssjukdomar” med kollapsen av ”nästan alla vatten- och sanitetstjänster i Gaza.”

  Så många som en miljon människor – ungefär hälften av befolkningen i Gaza, ett av de mest tätbefolkade områdena på planeten – är internt fördrivna, med många människor som flyttar från norra Gaza söderut efter att Israel beordrat evakuering inför en hotad markinvasion 

  Minst två palestinier rapporterades dödade på Västbanken sent söndag och måndag. Muin Damu, 21, sköts i huvudet från vitt håll under konfrontationer i flyktinglägret Aqbat Jabr nära Jeriko, enligt den officiella palestinska nyhetsbyrån WAFA. Anas Raed Manasra, 19, dog efter att ha blivit skjuten väster om Jenin i måndags.
  Mer än 50 palestinier, inklusive 16 barn, har dödats på Västbanken sedan den 7 oktober.

  Kommittén för att skydda journalister sa på måndagen att minst 15 journalister ”var bland de mer än 4 000 döda på båda sidor sedan kriget började” den 7 oktober.

  Pressfrihetsvakten sa att frilansjournalisten Salam Mema är bland de 11 palestinska journalister som dödades i Gaza under den perioden. Hennes kropp togs upp från spillrorna tre dagar efter att hennes hem träffades i ett israeliskt luftangrepp i Jabaliyas flyktingläger i norra Gaza den 10 oktober.

  ”Mema innehade positionen som chef för Women Journalists Committee vid Palestinian Media Assembly, en organisation som har förbundit sig att främja mediearbete för palestinska journalister”, sa Committee to Protect Journalists.

  Den New York-baserade gruppen sa att tre israeliska journalister dödades den 7 oktober: Shai Regev, redaktör för Maariv; Ayelet Arnin, en nyhetsredaktör på Israels offentliga TV-bolag; och Yaniv Zohar, en fotojournalist för Israel Hayom, som dödades tillsammans med sin fru och två döttrar.

  Issam Abdallah, en videofotograf för Reuters, dödades i israelisk beskjutning.

  Den 13 oktober riktade man sig mot en grupp journalister som markerats som press nära den libanesiska gränsen.

  Israel säger att 1 300 människor dödades i överraskningsattacken den 7 oktober ledd av Qassam-brigaderna, Hamas väpnade flygel. Emellertid dyker det upp bevis för att ett betydande antal dog inte i händerna på palestinier, utan av israelisk polis och militär eld.

  Israel säger att 199 människor tillfångatogs och fördes in i Gaza den 7 oktober, även om Hamas-tjänstemän gav högre siffror på måndagen.

  Israel säger att de håller kropparna av 1 500 palestinska soldater som dödades under attacken den 7 oktober. Ett okänt antal av dem som Israel hävdar var militanter kan faktiskt ha varit obeväpnade civila från Gaza.

  Israel sade på måndagen att militära kriminaltekniska team som undersökte kropparna av människor som dödades i attacken den 7 oktober ”hittade flera tecken på tortyr, våldtäkt och andra grymheter.”

  Israeliska militärer upprepade hittills obefogade påståenden om att barn halshöggs.

  I sin rapport om de nya påståendena på måndagen sa Reuters att ”militärpersonalen som övervakar identifieringsprocessen inte presenterade några kriminaltekniska bevis i form av bilder eller medicinska journaler.”

  Uppmaning till internationell utredning
  Även om allvarliga övergrepp säkerligen inträffade under attacken den 7 oktober, kan sensationella påståenden från den israeliska militären i måndags vara ytterligare ett försök att rättfärdiga illdådsbrott i Gaza.

  Shawan Jabarin, chef för den palestinska människorättsgruppen Al-Haq, efterlyste en internationell oberoende utredning på måndagen.

  På tal från Ramallah fördömde Jabarin EU och USA för att ha underlättat Israels ”aggression mot civilbefolkningen i Gaza”, som han sa ”nådde tröskeln för brottet folkmord.”

  Jabarin uppmanade tredjestater att pressa Israel att ”tillåta FN:s oberoende undersökningskommission att gå in och utreda alla brott som begåtts oavsett förövarna.”

  Israel fortsatte att rikta in sig på bostadshus i sitt nonstop bombardement av Gaza mellan sent söndag och måndag.

  FN sa att 10 palestinier dödades i en attack mot ett bostadshus i Jabaliya; minst 11 palestinier, inklusive kvinnor och barn, dödades i Musabah-området i Rafah i södra Gaza; och 11 palestinier dödades när en välgörenhetsorganisations byggnad träffades i Rafah.

  På måndagsmorgonen dödades 22 palestinier när Israel riktade in sig på ett bostadshus i Khan Younis.

  FN sa att ”flera attacker inträffade i närheten av ett sjukhus och huvudvägar, vilket skapade betydande åtkomstutmaningar.”

  Sju medlemmar av civilförsvaret dödades när de utsattes för israeliska attacker öster om Gaza City och i Tel al-Hawa-området söder om Gaza City tidigt på måndagen.
  Palestinierna ransonerar under tiden vilken mat, vatten och matlagningsgas de fortfarande har.

  Mohammed Ghounim, läkare vid Gazas al-Shifa-sjukhus, sa att den nuvarande aggressionen i Gaza inte liknar någon annan som människor där har gått igenom tidigare, och att det överväldigande antalet offer som tas emot på sjukhuset är civila.

  Han sa att den svåraste aspekten är att skriva ett nummer på kroppen av ett skadat barn eftersom deras identitet inte är känd.
  Han varnade för ytterligare offer om sjukhus, som drivs av nödgeneratorer, får slut på bränsle. Samtidigt hade 2 500 människor skydd på al-Shifa-sjukhuset, Gazas största hälsoinrättning.

  ”Detta är en brådskande vädjan. Snälla, om du är en människa … snälla sluta med detta. Rädda Gaza, snälla stöd Gaza.”

  På måndagen förnekade UNRWA, FN:s organ för palestinska flyktingar, rapporter om att ett av dess lager i Gaza hade plundrats.

  Israeliska medier rapporterade att UNRWA hade tweetat att bränsle och medicinsk utrustning hade tagits bort av Gazas hälsoministerium utan tillstånd innan tweetarna raderades.

  I ett ”brådskande förtydligande” sa UNRWA att bilderna som cirkulerade på sociala medier visade en rutinmässig överföring av medicinska förnödenheter till sina hälsopartners.

  Samtidigt visade filmer ett UNRWA-lager som sades ha drabbats i en israelisk attack över natten söndag.

  Gisha, en israelisk människorättsgrupp som övervakar Gazabelägringen, sa på måndagen att det ännu inte var klart ”hur mycket vatten, om något, Israel släpper in i Gaza” efter att det på söndagen rapporterades att Israel hade återupptagit leveransen av vatten till Gaza. södra Gazaremsan.
  Vatten kan inte pumpas och distribueras utan elektricitet och skador på vatteninfrastrukturen från israeliskt bombardement ”kommer att göra det svårt att komma åt vatten även om elektriciteten och bränslet återställs”, sa Gisha.

  Gruppen noterade att ”den sista av Gazas vattenavsaltningsanläggningar stängdes igår på grund av brist på elektricitet.”

  Rafah-övergången fortfarande stängd
  Israeliska stridsflyg bombade Rafahs korsning längs gränsen mellan Egypten och Gaza för fjärde gången medan USA:s utrikesminister Antony Blinken var på möte med Israels kriskabinett i Tel Aviv på måndag.

  På söndagen sa Blinken att en överenskommelse hade nåtts om att öppna Rafah-övergången på måndagsmorgonen för att släppa ut utländska passinnehavare från Gaza och låta desperat behövd humanitär hjälp in i territoriet.

  Den egyptiska gruppen Sinai för mänskliga rättigheter sade på måndagen att Israel riktade in sig på barriärerna på den egyptiska sidan. Dessa barriärer sattes där av Egypten förra veckan för att förhindra en fruktad massflykt av palestinier från Gaza till Sinai.

  Hundratals ton förnödenheter har fastnat på den egyptiska sidan av gränsen. Egyptiska myndigheter anklagade Israel för att de vägrade att tillåta förflyttning av varor och utländska medborgare genom Rafah.

  Rädslan för att Israel tänker utvisa palestinier från Gaza till Egypten har förstärkts av israeliska militärledare som säger att deras mål är att göra Gaza obeboeligt för dess befolkning på 2,3 miljoner, varav hälften är barn.
  Giora Eiland, en reservistgeneral, sa att ”att skapa en allvarlig humanitär kris i Gaza är ett nödvändigt medel för att uppnå målet.”

  ”Gaza kommer att bli en plats där ingen människa kan existera,” tillade han.

  Den israeliska presidenten Isaac Herzog och andra politiska och militära personer – som upprepas av vissa politiker i USA – har hållit alla palestinier i Gaza kollektivt ansvariga för attacken den 7 oktober.

  Samtidigt förnekade Tzipi Hotovely, Israels ambassadör i Storbritannien, att det fanns en humanitär kris i Gaza i en intervju med Sky News och blev sedan defensiv när denne pressades på frågan.

  ”Dina barn kommer som prioritet för din premiärminister”, sa hon, även om Israels hämndkampanj i Gaza bara kommer att försena återkomsten av tillfångatagna israeler – om det inte slutar med att döda dem tillsammans med tusentals palestinier.
  Israel evakuerar bosättningar nära Libanon
  Israel meddelade på måndagen att invånare i 28 bosättningar i närheten av gränsen till Libanon skulle evakueras.

  Gränsöverskridande eld mellan israelisk militär och Hizballah i Libanon har väckt farhågor för en regional upptrappning. Ett två dussin samhällen i södra Israel nära Gazagränsen har redan evakuerats, inklusive staden Sderot.

  ”En stor del av Ashkelons invånare har också enligt uppgift lämnat”, sade FN.

  Samtidigt höll Biden-administrationen i Washington på att ”placera ut fler offensiva styrkor i Mellanöstern, för att stödja Israel och försöka avskräcka Iran och Hizballah från att öppna en andra front i Israels norr”, rapporterade Tel Aviv-tidningen Haaretz på måndagen. CNN rapporterade samtidigt att USA skickade 2 000 marinsoldater och sjömän för att ansluta sig till de krigsfartyg som de redan har skickat till östra Medelhavet.

  Biden-administrationen har gjort en stor show av till synes ovillkorlig solidaritet för Israel och har demoniserat palestinier och papegojat israelisk propaganda för att skapa samtycke till den folkmordskampanj som pågår i Gaza.

  På måndagen gjorde Blinken ett gemensamt framträdande med den israeliska försvarsministern Yoav Gallant, som kallade palestinier i Gaza för ”människodjur” när han förklarade en fullständig belägring av territoriet förra veckan.
  Gallant sa att ”det här kommer att bli ett långt krig; priset blir högt. Men vi kommer att vinna för Israel och det judiska folket, och för de värderingar som båda länderna tror på.”

  USA:s president Joe Biden reser till Israel för att visa sitt stöd på onsdag.

  Men bakom kulisserna pressar amerikanska tjänstemän enligt uppgift Israel att fastställa ett slutspel. Biden-administrationen är säkerligen medveten om att situationen snabbt kan eskalera och ”indraga USA i ett bredare regionalt krig som kommer att kosta fler amerikanska liv”, som Sam Heller och Thanassis Cambanis konstaterar i en analys för The Century Foundation.

  Biden sa i en intervju som sändes på söndagen att Israel att ta full kontroll över Gaza igen skulle vara ett ”misstag”. Med hänvisning till amerikanska och israeliska tjänstemän är Washington bekymrad över vem som ska styra territoriet ”om och när Hamas avlägsnas”, rapporterade The Times of Israel på måndagen.
  Hamas släpper video av fången
  Abu Obeida, talesperson för Qassam-brigaderna, Hamas väpnade flygel, sa på måndagen att mer än 200 personer som fångats i attacken den 7 oktober hålls i Gaza.

  Han sa att Hamas höll 200 av fångarna och att så många som 50 ytterligare fångar hölls av andra fraktioner. Islamiska Jihad har tidigare sagt att man håller 30 fångar.

  Han sa att fångarna behandlades humant och att ”de äter vad vi äter, och de dricker vad vi dricker.”

  Israeliska luftangrepp hade dödat 22 fångar, sade Abu Obeida, senast en 26-årig artist från Tel Aviv.

  Han sa att utländska medborgare som hålls fångna i Gaza ”är våra gäster” och att de skulle skyddas och släppas ”när omständigheterna tillåter.”

  Men Qassam-talesmannen sa att utländska medborgare som hade gått med i den israeliska armén för att slåss mot det palestinska folket skulle behandlas som israeliska soldater oavsett om de har annan nationalitet.

  Qassam-brigaderna släppte också sin första video av en av fångarna. Videon visar en kvinna som identifierar sig som Maya Sham och som säger på hebreiska att hon tillfångatogs i Sderot-området.

  ”De har tagit hand om mig och gett medicin”, säger hon och ber ”snälla få mig härifrån så fort som möjligt.”

  Khaled Meshaal, chefen för Hamas diasporakontor, sa i en lång intervju med AlAraby TV på måndagen att fångarna inkluderar högt uppsatta officerare från den israeliska militärens Gaza-division.

  Han sa att motståndet har tillräckligt med fångar för att befria alla 6 000 palestinier som hålls fängslade i israeliska fängelser och fängelser.

  Både Meshaal och Abu Obeida bekräftade på nytt att palestinier i Gaza inte skulle ryckas upp med rötterna. Qassam-talesmannen sa att en hotad markinvasion ”inte skrämmer oss” och skulle ge motståndet en möjlighet att straffa fienden för dess brott.

  Meshaal sa att en utvisning av palestinier till Egypten inte bara stred mot landets intressen, utan också mot Jordanien, vilket antydde att en etnisk rensning av Västbanken skulle komma härnäst.

  Meshaal indikerade att motstånd nu var den enda vägen till befrielse eftersom alla försök till en fredsprocess har misslyckats i årtionden. Han uttryckte förtroende för att Israels löften om att förstöra Hamas skulle misslyckas, och hävdade att de hade försökt flera gånger att förstöra motståndet och hade framstått som besegrade.

  Han underströk att Hamas inte stod ensam och sa att Hizballah ”tack och lov tog steg” sedan den nuvarande konfrontationen började, men sa att ”striden kräver mer.”

  Det kan snart komma, eftersom Irans utrikesminister sa på måndagen att ”förebyggande åtgärder” från motståndsaxeln kan ske inom några timmar.

  Uppmanar Hamas att släppa fångar
  Som ett eko av FN:s generalsekreterare, uppmanade världsorganets humanitära biståndschef Martin Griffiths på måndagen att omedelbart frige israeler och utländska medborgare som hålls fängslade i Gaza.

  EU:s ledare krävde också ett omedelbart frisläppande av fångar utan förutsättningar.
  Internationella rödakorskommittén sa till israeliska medier att de ”talar direkt med höga Hamas-tjänstemän för att kräva tillgång till israeliska gisslan”, rapporterade The Times of Israel.

  Israeliska medier, som citerar utländska diplomatiska källor, rapporterade på måndagen att samtal har pågått för att säkra frigivningen av några av de fångna.

  Den israeliska militären säger att 199 civila och soldater som tillfångatogs den 7 oktober hålls i Gaza. Den israeliska regeringen har prioriterat att utkräva hämnd i Gaza och att återupprätta avskräckning inför frigivningen av fångarna, och sagt att förhandlingar skulle äga rum först efter kriget.

  Anhängare till Benjamin Netanyahu verkade ha störtat ett möte mellan premiärministern och familjer vars släktingar hålls fängslade i Gaza.

  Netanyahu har utsatts för hård kritik i Israel för att inte ta ansvar för regeringens misslyckande med att förhindra attacken den 7 oktober. Han träffade inte familjerna till fångar som hölls i Gaza på mer än en vecka.

  Representanter för fem familjer var närvarande vid mötet som samordnades med premiärministerns kansli med kort varsel. Enligt israeliska medier anslöt sig medlemmar av en för organisationen okänd familj som representerar familjerna till fångar och saknade personer i mötet.

  En av familjemedlemmarna som är okänd för organisationen som koordinerade mötet sa att han älskar sin dotter lika mycket som de andra älskar sina familjemedlemmar. ”Men i slutändan måste vi titta på Israels folk och framtiden för vår existens här” – vilket tyder på att han hellre skulle vilja att Israel slår till mot Gaza än att förhandla om frigivningen av fångarna.

  En israelisk journalist vars familjemedlemmar hölls fängslade i Gaza anklagade Netanyahu för att medvetet skapa splittring mellan familjerna till fångar.

  Netanyahus kontor förnekade att folk skulle planteras i mötet.

  Samtidigt attackeras och hotas föräldrar till israeler som hålls fängslade i Gaza utanför det israeliska försvarsministeriets högkvarter i Tel Aviv och kräver att Netanyahu prioriterar deras frigivning, av israeler som vill se Gazas fortsatta förintelse.

  Fadern till en fångenskap fick till och med höra ”Jag hoppas att din dotter dör” av en uppenbarligen högeraktivist, enligt israeliska medier.

  https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/one-child-killed-every-15-minutes-gaza

 2. Verkligheten står att finna i deras motsägelser, nekande, anklagelser, censur och hatattacker mot omgivningen. Såg att bbc förbjudit bbc arabic pga ’de tar ställning’..såg att killary clinton kallade patrioter för ’en sekt’..hmm. Såg att en ’demokrat’ påstod att Trumpsupportrar skulle utöva våld inför valet-24..hmm vem är det som utövar våld mot det amerikanska folket idag. För en tid sedan stod det att läsa att en sionistisk konstellation med adl i spetsen ville bojkotta X/’twitter’ och ansåg Musk vara farlig…hmm, vem är farliga för Väst

 3. https://www.vtforeignpolicy.com/2023/10/jack-hearts-conversations-from-the-porch-episode-38-update-israel/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=jack-hearts-conversations-from-the-porch-episode-38-update-israel

  Det finns ingen anledning, ingen som helst anledning att någon kännande varelse skulle lita på ett ord som kommer ur varken Israel eller hennes NATO-allierades lögnaktiga munnar.
  Över tjugo år av lögner har gått sedan 9/11. Vi har haft covid-fiaskot och kriget i Ukraina, för att inte tala om att allt på internet har tagits bort från en isländsk server som den här webbplatsen.
  Du skulle behöva vara lika dum som Jethro från Beverley Hillbillys för att tro på något som kommer från Sinaiöknen, utanför det faktum att judarna återigen slaktar araber.

 4. Gazas folk dränks i blod efter att det palestinska motståndet brutit status quo och stoppat normaliseringen mellan Israel och arabvärlden. Israeliska politiker pratar öppet om en ny Nakba.

  Ockupationsmakten Israel för en ren folkmordspolitik mot palestinierna i Gaza och släpper inte in mat, vatten eller mediciner. Strömmen är avstängd samtidigt som det israeliska flygvapnet genomför ständiga bombningar av bostadshus, sjukhus och ambulanser.

  https://proletaren.se/artikel/var-slutar-blodbadet-i-gaza

 5. Nu kommer det nyheter om att Joe ”Osama” Biden ska åka till apartheid regimen israel och visa ”solidaritet” med regimens premier mördare Benjamin Netanyahu och mördarkabinettet.

  Det USAs folk önskar sig mest är att Joe ”Osama” Biden aldrig kommer tillbaka. USAs folk är trötta på Joe ”Osama” Bidens rövslickeri. USA ska tydligen ge apartheid regimen 10 miljarder dollar! Amerikaner känner sig ytterst förnedrade. Deras regering prioriterar andra och skänker skattepengar dels åt ukrozionazi regimen och dels åt den kriminella apartheid regimen.
  Ska en supermakts president tillåtas vara barnamördaren Netanyahus leksak, frågar amerikaner sig.

  Vem kan acceptera att ett barn mördas varje kvart? Det är precis det som håller på att hända i Gaza. Ett Palestinas barn mördas varje kvart av satans avkomma sionister!!!

  https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/one-child-killed-every-15-minutes-gaza

 6. Antalet människor som dödats på Al-Ahly Baptist Hospital av israeliska attacker på Gazaremsan har överstigit 1 000. Palestina förklarade tre dagars sorg för offren .

  Ögonblicket när en raket träffar ett sjukhus i Gaza finns på video

 7. Chris Hedges skriver

  ”Israel was founded on lies. The lie that Palestinian land was largely unoccupied. The lie that 750,000 Palestinians fled their homes and villages during their ethnic cleansing by Zionist militias in 1948 because they were told to do so by Arab leaders. The lie that it was Arab armies that started the 1948 war that saw Israel seize 78 percent of historic Palestine. The lie that Israel faced annihilation in 1967, forcing it to invade and occupy the remaining 22 percent of Palestine, as well as land belonging to Egypt and Syria.

  Israel is sustained by lies. The lie that Israel wants a just and equitable peace and will support a Palestinian state. The lie that Israel is the only democracy in the Middle East. The lie that Israel is an “outpost of Western civilization in a sea of barbarism.” The lie that Israel respects the rule of law and human rights.

  Israel’s atrocities against the Palestinians are always greeted with lies. I heard them. I recorded them. I published them in my stories for The New York Times when I was the paper’s Middle East Bureau Chief.

  I covered war for two decades, including seven years in the Middle East. I learned quite a bit about the size and lethality of explosive devices. There is nothing in the arsenal of Hamas or Islamic Jihad that could have replicated the massive explosive power of the missile that killed an estimated 500 civilians in the al-Ahli Arab Christian Hospital in Gaza. Nothing. If Hamas or Palestinian Islamic Jihad (PIJ) had these kinds of missiles, huge buildings in Israel would be rubble with hundreds of dead. They don’t.

  Expose Israeli lies and you are attacked by Israel and its supporters as an anti-Semite and apologist for terrorists. You are banished from mainstream media. You are denied forums to speak about the issue and, as has happened to me, disinvited from university events.”

  https://www.unz.com/article/israels-culture-of-deceit/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here