Vad vill egentligen Gula västarna?

4
1673

Det finns flera bra videoinspelningar med de Gula västarna. Denna aktuella video är en av de bättre. Deras inofficiella ledare förklarar vad de egentligen vill, och varför detta bara är början!

Föregående artikelSvensk-venezolaner vill att Sverige bidrar till fred i Venezuela.
Nästa artikelVad sker nu i Venezuela?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

4 KOMMENTARER

 1. http://thesaker.is/the-yellow-vest-salpetriere-hospital-hoax-i-reported-live-from-there-as-it-happened/

  I denna artikel berättar en journalist som rapporterar för PressTV och skriver för TheSaker om det brutala polisvåldet mot demonstranterna och den ”fria” franska och övriga europeiska pressens totala frånvaro från dessa demonstrationer. Med pressen närvarande skulle polisen inte ha lika lätt att utöva sina övergrepp. Tiotals demonstranter har fått ena ögat bortskjutet av gummikulorna som de eufemistiskt beskrivs. Tårgasdimmorna ligger tätt över dessa evenemang men kulturfolket i Europa med ”värderingarna” på sin sida tittar bort. Europas ”deplorables” ute på gatorna, vi har viktigare saker att tänka på. Föreställ er om någon ”autokrat” gjorde som finansvalpen Macron. Varje kvällssändning skulle fyllas med direktreportage från platsen.

 2. ”Gulavästmentaliteten” ser nu ut att ha spridit sig till vårt land. Här kommer nu ’bensinupproret’ med flygande start.

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/de-driver-bensinprotesten-pa-facebook-som-samlar-hundratusen-svenskar

  Det gör mig mycket nyfiken därför bensinpriset består i Sverige nästan helt och hållet av skatt. Endast en mindre del är själva bensinpriset. Socialister och vänstern ser möjligheter i folkliga uppror men hur ska de hantera det här upproret som dessutom tycks domineras av kvinnor?

  Frågan är delikat. Partiet Sverigedemokraterna är i stort behov av kvinnor till sitt mansdominerade parti i en allmän politisk miljö som feminiseras i jämställdhetens namn. Upproret är också landsbygdens och den fattigare arbetarklassens långt från storstädernas tillväxttakt och lönekarusell vilket gynnar partiet Sverigedemokraterna. Till det här måste läggas näringslivet och deras organisationer. Det borde nästan vara straffbart för näringslivet om de inte sluter upp i den här frågan eller har näringslivet blivit vänstervridna och assimilerats till fullo i landet med världens högsta skattetryck?

 3. Det ska till en regime change på bred front i västländer där bankirvampyrens herravälde råder. Gulas västarna vill fred, trygghet och framförallt jämlikhet. Omfördela elitens skamlösa rikedom till folket. Förstatliga bankerna och medierna. Den rikedom som skapades via våld ska med våld återinföras till folket. Till verket!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here