Har Du också svårt att komma in på Globalpolitics via Facebook, Google? Tacksam information.

21
1485

En flitig läsare skrev nyligen ”Du vet…det är jättesvårt att googla globalpolitics.se man kommer inte in till din blogg då.. man måste gå via jinge för att komma till dig,!”

Jag: ”Vad menar du! Berätta mer…”

Läsaren: ”Det här menade jag! Om att det är svårt att komma in på globalpolitics.se”

Läsaren: ”Men nyss när jag googlade då kom jag direkt på sidan, andra gången dök det som står ovan upp….
Jag brukar nästan alltid gå in via Jinge.se eftersom jag oftast får upp det som står här ovanför annars…. Jag brukar inte skriva www. , skriver bara globalpolitics.se


Sökresultat (från läsaren)

Webbresultat

Global Politics

https://www.globalpolitics.se
Vi har ingen information att visa om den här sidan.
Läs mer om varför detta händer”

Under ”Läs mer om varför detta händer” står bland annat:

Ingen sidinformation i sökresultat

Ibland står det i ett resultat på Google Sök att vi inte har någon information att visa om den här sidan. Det kan se ut så här:

Sökresultat utan utdrag: Det finns ingen information om den här sidan

Det innebär att Google har blockerats av webbplatsen och att vi inte kan skapa en sidbeskrivning, men att sidan inte har dolts för oss.

Om du äger webbplatsen kan du förbättra resultatet genom att antingen låta Google läsa sidan och skapa en bra beskrivning av den eller dölja sidan helt i Googles sökresultat. Nedan hittar du anvisningar om hur du gör.

Så här åtgärdar du detta

Att resultatet ser ut som det gör beror troligen på något av följande:

Sidan blockeras av robots.txt
Du ger ut en europeisk presspublikation”


Till alla läsare: Har Du haft samma eller andra problem för att komma in på Globalpolitics.se? 


* Jag ska försöka förstå anvisningar om åtgärder som jag inte har skäl att skriva in här, knappast av intresse:

Vidare då jag annonserar en viss artikel på en viss Facebookssida med kort sammanfattning hänvisar Facebook till annan artikel. Dvs man förs vidare till annan artikel om MH17 om man klickar.

Anders Romelsjö har delat en länk
Konversationsstartare · 2 tim
”USA rustar upp än mer i stället för att satsa på utbildningen. -Varför?” https://www.globalpolitics.se/usa-rustar-upp-an-mer-varfo…/l

Låg Ryssland bakom nedskjutningen av MH17 i Ryssland?

* Jag har inte så sällan sett följande text då jag informerar om en bloggartikel på Facebook: ”Sidan finns inte” Lite väl nonchalant har jag bara tänkt att viss finns den det vet jag och aldrig gjort något. Alltför nonchalant av en som inte gillar det tekniska särskilt?

Relaterat.
Utpressningsförsök på min blogg!
Falska kommentarer avslöjas på bloggen!


Politik

Föregående artikelUSA underlättar för Turkiet att ockupera norra Syrien och kriga vidare.
Nästa artikelVenezuela slår ut USA-favorit och blir medlem i FN:s råd för mänskliga rättigheter.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

21 KOMMENTARER

 1. Ja detta har hänt någon gång då och då. Men oftast funkar det någon timma senare. Jag har inte upplevt att det är systematiskt utan bara nån gång.

 2. Med Google får man upp:
  ”Sökresultat
  Webbresultat
  Global Politics
  https://www.globalpolitics.se
  Vi har ingen information att visa om den här sidan.
  Läs mer om varför detta händer”
  Men länken fungerar så om man klickar på Global Politics så kommer man rätt.

 3. På olika sökmotorer. Sökte på endast ordet ”globalpolitics”

  qwant.com Första träff
  yandex.com Tredje träff
  Duckduckgo Första träff

  Google.se Saknas (på första sidan) Sökte på ”globalpolitics.se” ”https://www.globalpolitics.se”
  No information is available for this page

  Google.com ”Globalpolitics” Saknas på första sidan. ”globalpolitics.se”, Jinge kom upp och ”Vita hjälmarna medger att de arrangerade en falsk gasattack i Syrien – Assad fick skulden” lång ner.

  Detta betyder att Google är manipulerad för att inte hitta sidan. Troligtvis på svenska regeringens uppmaning. Sverige börjar alltmer likna STASI. Svensk statlig censur i arbete.

 4. Mer försök.
  entireweb.com ”globalpolitics” Första träffen
  Startpage.com ”globalpolitics” Ingen träff. ”globalpolitics.se”, träff på Jinge. Startpage använder Google och är en frontpage för Google. Google har manipulerat.
  Yahoo.com ”globalpolitics” Första träff.
  Bing.com ”globalpolitics” Första träff
  Baidu ”globalpolitics.se” Första träff (Kinas största sökmotor.) På Kinesiska dessutom ”由于该网站的robots.txt文件存在限制指令(限制搜索引擎抓取),系统无法提供该页面的内容描述 – 了解详情” vilket betyder ”The system cannot provide a description of the content of this page due to the restriction instruction in the robots.txt file of this website (restriction on search engine grabbing) – learn more”

  Intressant, första träffen till och med i Kina, och sajten kom dessutom upp utan problem utan proxy.

  • Spännande Karl. Själv kan jag inget om sådant. Är Googles robots.txt file något av deras politiska censur?
   Har den här sidan också en robots.txt file och går det i så fall att fiffla med den för att sökningar skall gå bättre?

 5. En ganska lång tid efter att bloggen hade bytt namn, var det stört omöjligt att komma in direkt på sidan, man fick gå via Jinge.se , men numera funkar det bra, om man struntar i ”vi har ingen information att ge…”

 6. Jag rekommenderar att du byter till ett svenskt namn på sidan eftersom du skriver på svenska. ”global politics” är Engelska och ”.se” är en svensk domän.

  ”Jinge” har en annan fördel. Det är ett specifikt ord som inga andra bloggar som talar om ”global politics” använder.

  Om du ex. skulle kalla dig ”uttrikespolitik.se” skulle en sökning sannolikt ge massa andra svenska träffar om utrikespolitik. För de allra flesta som söker på de engelska orden ”global politics” så är du helt enkelt irrelevant. Det upptäcker Google, eftersom alla dessa användare klickar på engelska sidor, inte på din.

  I övrigt, lämna monopolkapitalets fascistiska medier! Länka inte till dem! Du gör oss alla en stor otjänst. Länka till fredliga alternativa vänsterbloggar istället! …eller t.o.m. till alternativa högerbloggar som åtminstone försöker tala så mycket sanning som en höger kan, så att vi inte polariserar samhället i onödan! Endast ett enat folk kan stå emot monopolkapitalismen.

 7. Mycket vederhäftig kommentar av M G. Så måste det vara, med det namnet och hemvisten blir du bortsorterad av Google. Jag tillhörde dem som tyckte det var ett utmärkt namn men tekniskt kanske det fungerar sämre? Ett namnbyte kanske inte är så enkelt men Globalt Vänsterperspektiv eller något i den stilen kanske skulle fungera bättre genom webbens sökmotorer?

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here