Utpressningsförsök på blogg!

15
1489

Har sedan något dygn fått 3 mail med texten nedan. Avser min blogg Jinge.se som är ett värdefullt arkiv med över 10 000 artiklar. Chat på webhotellet stängd för svenska. Tacksam synpunkter.


enhet var infekterad. Vanligen agera.

Lör 2019-08-24 09:59

”Hej, jag är en hacker och programmerare, jag har tillgång till ditt konto

Din enhet var infekterad med min privata skadlig programvara eftersom din webbläsare inte uppdaterades / korrigerades,
i så fall räcker det bara att besöka någon webbplats där min iframe placeras för att automatiskt infekteras, om du vill veta mer – Google: ”Drive-by exploitH”.

Min malware gav mig full tillgång till alla dina konton, full kontroll över ditt operativsystem och det var möjligt för mig att spionera på dig över din webbkamera.

Malware. Bild:Creativecommons.

Jag samlade in alla dina privata uppgifter, spelade in några få videor av dig (via din webbkamera) och Jag spelade in vad du gör med dig själv!
Jag kan publicera alla dina privata data överallt, inklusive darknet, där de mycket sjuka människorna är och videor från dig,
skicka dem till dina kontakter, publicera dem på sociala nätverk och överallt!

Endast du kan hindra mig från att göra detta och bara jag kan hjälpa dig, det finns inga spår kvar,
när jag tog bort skadlig programvara efter att mitt jobb var klart och detta e-postmeddelande har skickats från någon hackad server …

Det enda sättet att stoppa mig är att betala exakt 519€ i bitcoin (BTC).

Det är ett mycket bra erbjudande, jämfört med allt det HORRIBLE skit som kommer att hända om du inte betalar!

Du kan enkelt köpa bitcoin på nästa tjänster: paxfull, myntbas eller kolla om bitcoin-bankomat nära dig eller Google för annan växlare.
Du kan skicka bitcoin direkt till min plånbok, eller skapa din egen plånbok först här: blockchain com, sedan ta emot och skicka till min.

Min bitcoin plånbok är: 1EUPsmYWNBh5pUbwW8dE7F4XKVtNzjg6hj
Kopiera och klistra in det, det är (cAsE-sEnSEtiVE)
Du har 50 timmars tid.

När jag fick tillgång till det här e-postkontot vet jag om det här e-postmeddelandet har lästs.
Var god och svara ej på detta mail. Avsändarens adress genereras automatiskt för att se till att detta e-postmeddelande tas emot.

Efter att ha betalat bort tar jag bort all information och du kan leva ditt liv i fred som tidigare.

Nästa gång ska du uppdatera webbläsaren innan du surfar på webben!”


Politik

Föregående artikelDemonstrationer för den kinesiska regeringen i Hongkong.
Nästa artikelKina vinner en ny rond i Pacific, Stilla Havet, där Australien motsätter sig utsläppsmål.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

15 KOMMENTARER

 1. Till 99,9% är detta bara en bluff. Jag fick ett liknande i förra veckan där dom skulle skicka en pinsam film till alla jag hade i mina kontakter om jag inte betalade in 2000 Euro i Bitcoin. Inget har hänt hittills…

  • Jag tror du har rätt. Berättade om det för en vän som fått flera sådana hotelser som han lämnat därhän.

 2. Är det inte lika bra att betala så att du slipper att få ”publicera alla dina privata data överallt” framförallt ”spelade in några få videor av dig (via din webbkamera) och Jag spelade in vad du gör med dig själv!”

  Hade jag varit dig hade jag inte önskat att få detta publicerat…….

 3. Jag har fått liknande hot brev på engelska och norska. Raderat dem. Ingenting hänt. Strunta i dem, helt enkelt. Det är bluff.

 4. Det där är inget att bry sig om. Jag har fått flera likadana och avsändaren tror väl att man ska gå på det. Förmodligen skickas det ut i massformat i hopp om att någon blir skrämd och betalar.

 5. Förslag till Svar. ”Tack för erbjudandet, jag är erfaren IT säkerhetsexpert, och jag har nu placerat en trojan på ditt system så jag kan avlyssna och följa dig och vem du kontaktar, och jag har registrerat din IP adress och ID på din processor, hårddisk och dator. Du kommer inte undan. Anmäl dig själv på närmaste polisstation, annars kommer jag att göra det, och tipsa media och hänga ut dig med namn på olika forum.”

  Anmäl utpressningsförsöket till polisen. Dom kan lägga pussel och hittar allt oftare utpressaren. Detta är kriminell handling.

  Mitt Thesis var på det här området, vad som blev internet och datasäkerhet, så jag kan ämnet ganska bra. Nästan 100% av sådant här är bluff. Det kostar inget att skicka ut 100,000 sådana utpressningsbrev, om bara en person faller för det är det nettovinst.

  Metoderna för att hacka är flera, och alla utvecklade av CIA och NSA. Attachment till mejl. Om ni är osäkra, använd en så kallad ”sandbox” eller bättre en separat gammal dator utan anslutning till webben för att öppna ett attachment.

  En metod. När du besöker en webbsajt laddas ett osynligt skript in på datorn som avslöjar ditt IP, och kan göra andra saker som att låsa maskinen eller hacka information. NSA uppfann metoden, deras skript finns på webben för nedladdning. Det kallas ”its in the wild” på dataslang. Vem som helst kan använda det på sin hemsida.

  Det är nästa 100% Microsoft datorer som utsätts. Linux är säkrare. Linux ”Mint” mest populärt, och det kan köras från ett USB minne, på vilken dator som helst. Ett annat bra sätt är att ändra MS standard organisation på datorn. Flytta ”My Documents” till en annan del av hårddisken, D: E: eller F: disk. Drag n Drop. Använd portabla program istället för de som installeras och placera inte dom på C: disken. Använd Veracrypt eller Truecrypt och skapa virtuella disks för all känslig information. Använd KeePass för alla login data. Skriv aldrig in personlig information på datorn. Backup regelbundet.

  Man använder javascript, så Firefox Addon NoScript kan stoppa sådana attacker.

  Ofta försöker man använda så kallat XSS, vilket står för Cross Site Scripting, du laddar en sida, och ett osynligt skript försöker ladda ner malware från en annan server under en annan IP adress. Firefox har skydd mot detta som standard.

  Kör program som Malwarebytes, Spybot och CCleaner ofta eller alternativ. Använd en välkänd Viruschecker och kolla att den fungerar varenda gång du startar datorn. Skripts kan stänga av den. Kom ihåg att en viruschecker hittar inte alla farliga program. Därför malwarecheckers som måste köras regelbundet. Ha alltid en Firewall påkopplad. Det finns flera bra system.

  Använd ett program som EASEUS ”Backuptodo” för att skapa en exakt clone, kopia, av hårddisken. Blir hårddisken infekterad i datorn clonar man bara tillbaka eller fysiskt monterar ur den förorenad disken och monterar in den klonade och är omedelbart tillbaka i arbete.

  Undvik produkter från Microsoft, dom är speciellt utsatta. Microsoft är grundligt hatad bland IT folk för sina diktatoriska metoder att kontrollera och styra. Använd alternativ med öppen källkod. Till exempel Libre Office istället för MS Office. De flesta sådana program finns is standard på Linux Mint.

  Alla program jag nämnt är gratis.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here