Har Kina eller USA eller ? (fladdermöss?) orsakat den alltmer politiserade Coronavirus-infektionen? Och EU klandrar Ryssland…

18
2996


Det är osäkert om ursprunget till COVID-19. En vanlig uppfattning är att den startade på matmarknad i Wuhan efter en mutation. Men det är inte säkert.

President Trump fick kritik i måndags kväll efter att ha lagt ut en tweet med frasen ”kinesiskt virus.”Efter ett tal till nation i måndags sa han att landet kan vara på väg mot lågkonjunktur och uppmanade till social distansering och tweetade senare att han hade förtroende för olika sektorer. Samtidigt gjorde han den stötande anmärkningen ”USA kommer att vara kraftfulla för att stödja branscher som flygindustrin och andra som är särskilt drabbade av det kinesiska viruset. Vi kommer att vara starkare än någonsin tidigare!” skrev han. Många tjänstemän, inklusive chefen för Centers for Disease Control and Prevention, har kritiserat frasen som felaktig och potentiellt skadlig då den kan främja rasistiska associationer mellan viruset och kineser. Trump tweets about coronavirus using term ’Chinese Virus’

Bland kritikerna finns New Yorks borgmästare.

Än mer kritiskt än president Trump uttalar sig förre svenske moderate EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark, nu ordförande i tankesmedjan FrivärldExpressen: Kina borde be världen om ursäkt för corona. Han skriver bland annat ”Kinas ledare borde be världen om ursäkt. Be om ursäkt för att epidemi efter epidemi kommer från Kina på grund av diktaturens förtryck av sanningen och nonchalansen inför livsmedelssäkerhet och vettig djurhållning.” Några fakta för sin bedömning presenterar han inte. WHO har berömt Kina för dess insatser. CNBC 17/3: WHO urges Europe to learn from China, take ‘boldest’ action possible to tackle coronavirusInget land har väl visat större effekter av insatser än Kina, fast jämförelser är svårbedömda. Kinas förmåga att hantera Corona-epidemin är mycket större än hos regeringar i Väst?

En läsare skriver i en kommentar som nu publiceras här ”Med tanke på att Kina skapat eländet håller sig kanske tacksamheten inom vissa gränser? Det är ju kinesisk inkompetens som förorsakat Wuhan-influensan och dess spridning.” och hänvisar till artikeln i Expressen.

Ryssland då? ”När Bryssel slutligen stängt gränserna till EU i tisdags publicerade Financial Times en ”bombshell” -historia som beskyllde ”ryska pro-Kreml-media” för en ”betydande desinformationskampanj” för att stäva ”förvirring, panik och rädsla” i väst och ”förvärra pandemikrisen i coronavirus.” Detta är baserat på en nio-sidars rapport från den strategiska kommunikationsavdelningen för European External Action Service, EU: s egentliga utrikesministerium.”
RT: Russiagate all over again: Secret EU report blames Russia for coronavirus ‘confusion, panic and fear’.


Kina fast i hybridkrig med USA

Synpunkter från Kina finns i en artikel av den geopolitiske analytikerna Pepe Escobar. Kina låst i hybridkrig med USA, som uppmärksammats och vänligen översatts av Bertil Carlman.
Jag vill denna gång påpeka att jag inte är säker på att Pepe Escobar har rätt i en del av sina bedömningar, t.ex. av den kinesiska statsledningens åsikter. Jag hänvisar till en artikel av MoonofAlabama.

Bland de otaliga, världsomskakande geopolitiska effekterna av coronaviruset är en mycket tydlig. Kina har ompositionerat sig själv.

För första gången sedan Deng Xiaopings reformer inleddes 1978 betraktar Peking öppet USA som ett hot. Detta uttalades för en månad sedan av utrikesminister Wang Yi vid säkerhetskonferensen i München då kampen mot koronaviruset stod på topp. China Daily 17/2

Peking formar noggrant, stegvis berättelsen om att ledningen, från början av koronovirusattacken, visste att man var under hybridkrigsattack. Xis terminologi är en viktig ledtråd. Han sa, citerat, att detta var krig. Och att som motangrepp måste ett ”folkkrig” inledas.

Dessutom beskrev han viruset som en demon eller djävul. Här 28/1. Xi är konfucian. Till skillnad från några andra forntida kinesiska tänkare avskydde Konfucius att diskutera övernaturliga krafter och domar efter döden . Men i ett kinesiskt kulturellt sammanhang betyder djävulen ”vita djävlar” eller ”främmande djävlar”: guailo på mandarin, gweilo på kantonesiska. Detta var Xi som levererade en kodad kraftfull förklaring.

När Zhao Lijian, en talesman för det kinesiska utrikesministeriet, i en glödande tweet uttryckte möjligheten att ”det kan vara den amerikanska armén som förde epidemin till Wuhan” – den första attacken i denna mening från en hög tjänsteman – skickade Peking upp en testballong som signalerade att handskarna äntligen var av. Zhao Lijian skapade en direkt länk till de militära spelen i Wuhan i oktober 2019, vilka inkluderade en delegation av 300 amerikanska militärer.

Han citerade direkt amerikanska CDC [Centers for Disease Control and Prevention]-direktören Robert Redfield, som på frågan förra veckan om några dödsfall av coronavirus hade upptäckts postumt i USA, svarade att ”vissa fall faktiskt har diagnostiserats på detta sätt i USA idag.” The Guardian.

Zhaos explosiva slutsats är att Covid-19 redan verkade i USA innan det identifierades i Wuhan – på grund av USA:s nu fullständigt dokumenterade oförmåga att testa och verifiera skillnader jämfört med influensan.

Lägg till allt detta till att genomvariationer av koronavirus i Iran och Italien sekvenserades och det visade sig att de inte tillhör den sort som smittade Wuhan. Kinesiska medier ställer nu öppet frågor och gör en koppling till stängningen i augusti förra året av det ”osäkra” militära biovapenlaboratoriet i Fort Detrick, Militärspelen och Wuhan-epidemin. Global Times 12/3. Några av dessa frågor har ställts – utan svar – även i USA.

Ytterligare frågor dröjer kvar om den ogenomskinliga Event 201 i New York den 18 oktober 2019: en repetition för en världsomspännande pandemi orsakad av ett dödligt virus – som råkade vara coronavirus. Detta magnifika slump inträffade en månad före utbrottet i Wuhan.

Event 201 sponsrades av Bill & Melinda Gates Foundation, World Economic Forum (WEF), CIA, Bloomberg, John Hopkins Foundation och FN. World Military Games öppnade i Wuhan exakt samma dag.

Oavsett ursprunget, som fortfarande inte är slutgiltigt fastställt hur mycket Trump än twittrar om det ”kinesiska viruset”, ställer Covid-19 redan oerhört allvarliga frågor om biopolitik och bioterror.

Arbetshypotesen om coronavirus som ett mycket kraftfullt men inte undergångsskapande biologiskt vapen påvisar det som ett perfekt medel för utbredd social kontroll – på global skala.

Kuba växer som bioteknisk makt

Precis som en helt maskförsedd Xi som besökte Wuhanfronten förra veckan var en levande demonstration för hela planeten att Kina, med enorma uppoffringar, vinner ”folkets krig” mot Covid-19, hjälpte Ryssland, i ett Sun Tzu-drag mot Riyadh vars slutresultat var ett mycket billigare fat olja, i alla praktiska syften en hjälp till att rivstarta den oundvikliga återhämtningen av den kinesiska ekonomin. Så fungerar ett strategiskt partnerskap.

Schackbrädet förändras snabbt. När Peking identifierade coronavirus som en attack med biologisk attack startades ”folkets krig” med statens fulla kraft. här. Metodiskt. På basis av ”vad som än krävs”. Nu går vi in i en ny etapp, som kommer att användas av Peking för att väsentligen kalibrera interaktionen med väst, och med mycket olika ramar när det gäller USA och EU.

Mjuk makt är avgörande. Peking skickade ett Air China-flyg till Italien med 2300 stora kartonger fulla av masker med påskriften ”Vi är vågor från samma hav, blad från samma träd, blommor från samma trädgård.” Kina skickade också ett rejält humanitärt paket till Iran, på åtta plan från Mahan Air – ett flygbolag under olagliga, ensidiga sanktioner av Trumpadministrationen.

Den serbiske presidenten Aleksandar Vucic kunde inte ha varit mer tydlig: ”Det enda landet som kan hjälpa oss är Kina. Nu har ni alla förstått att europeisk solidaritet inte existerar. Det var en saga på papper. ”

Under hårda sanktioner och demoniserat för evigt kan Kuba fortfarande prestera – även inom bioteknik. Det antivirala Heberon – eller Interferon Alpha 2b – ett läkemedel, inte ett vaccin, har använts med stor framgång i behandlingen av coronavirus. Ett samägt bolag i Kina producerar en inhalerbar version, och minst 15 länder är redan intresserade av att importera läkemedlet.

Jämför nu allt ovan (hjälpsamheten) med Trumpadministrationen som erbjuder en miljard dollar till tyska forskare som arbetar på bioteknikföretaget Curevac, baserat i Thüringen med ett experimentellt vaccin mot Covid-19, för att ha det som ett vaccin ”bara för USA.”

Samhällelig psyk-operation?

Sandro Mezzadra, medförfattare med Brett Neilson till banbrytande The Politics of Operations: Excavating Contemporary Capitalism, försöker redan föreställa sig var vi står nu när det gäller att bekämpa Covid-19.

Vi står inför ett val mellan å ena sidan en malthusiansk tråd – inspirerad av socialdarwinism – ”ledd av Johnson-Trump-Bolsonaro-axeln” och, å andra sidan en tråd som pekar på ”rekvalifisering av folkhälsa som ett grundläggande verktyg,” exemplifierat av Kina, Sydkorea och Italien. Det finns viktiga lärdomar från Sydkorea, Taiwan och Singapore.

Det hårda valet, konstaterar Mezzadra, är mellan ett ”naturligt urval av befolkningen”, med tusentals döda, och att ”försvara samhället” genom att använda ”varierande grader av autoritärism och social kontroll.”

Italien valde alternativet Wuhan, med oerhört allvarliga konsekvenser för sin redan bräckliga ekonomi. Italienare i karantän reagerade enastående genom att sjunga på sina balkonger: en sann handling av metafysiskt uppror.

Inte ens tusentals miljarder dollar som regnade från himlen genom en gudomlig akt av Feds barmhärtighet kunde bota Covid-19. G-7:s “ledare” var tvungna att vid en videokonferens inse hur vilsna de är – trots att Kinas kamp mot coronavirus gav Väst ett försprång på flera veckor.

Shanghai-baserade Dr. Zhang Wenhong, en av Kinas främsta experter på smittsamma sjukdomar vars analyser har varit riktiga hittills, säger nu att Kina har kommit upp från de mörkaste dagarna i ”folkets krig” mot Covid-19. Men han tror inte att detta kommer att vara över till sommaren. Extrapolera nu vad han säger till den västerländska världen.

Det är inte ens vår ännu, och vi vet redan att det krävs ett virus för att utan nåd spränga marknadens gudinna. Förra fredagen berättade Goldman Sachs för inte mindre än 1 500 företag att det inte fanns någon risk i systemet. Det var fel.

Bankkällor i New York berättade sanningen för mig: systemrisken blev mycket allvarligare under 2020 än 1979, 1987 eller 2008 på grund av den enormt ökade faran för att derivatmarknaden på en 1 500 biljoner dollar skulle kollapsa. [en etta följd av 15 nollor, dvs nästan 20 gånger mer än BNP i världen.]

Som källorna uttryckte det hade historien aldrig tidigare sett något som Feds ingripande genom dess föga förstådda eliminering av reservkrav för affärsbankerna, vilket utlöste en potentiellt obegränsad kreditexpansion för att förhindra en derivatimplosion härrörande från en total råvaru- och börskollaps av alla aktier över hela världen.

Dessa bankirer trodde att det skulle fungera, men som vi vet nu betydde allt oväsen ingenting. Spöket av en derivatimplosion – i detta fall inte orsakad av den tidigare möjligheten, stängningen av Hormuzsundet – kvarstår.

Vi förstår fortfarande knappt konsekvenserna av Covid-19 för för den nyliberala turbokapitalismens framtid. Det som är säkert är att hela den globala ekonomin har drabbats av en lömsk, bokstavligen osynlig strömbrytare. Detta kan vara bara en ”tillfällighet”.
Eller så kan detta vara, som vissa med frimodighet argumenterar, del av en möjlig, massiv psy-op som skapar den perfekta geopolitiska och sociala teknikmiljön för fullspektrum-dominans.

Vidare: längs den hårda tröttsamma vägen, med enorma, inbyggda mänskliga och ekonomiska uppoffringar, med eller utan omstart av världssystemet, återstår en mer pressande fråga: kommer de imperialistiska eliterna fortfarande att välja att fortsätta driva ett fullspektrum hybridkrig mot Kina för dominans?

Föregående artikelVarför ville Corona-drabbade Europa ta emot 30 000 USA-soldater nu?
Nästa artikelGretas Gamlingar för klimatet: Gå med också du!
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

18 KOMMENTARER

 1. Enligt en tysk virolog kan det mycket väl förhålla sig så att viruset upptäcktes i Kina för att där har man de mest avancerade testmetoderna. Enligt samme virolog förekommer coronavirus allmänt men upptäcks sällan eftersom olika förkylningssymptom blandas samman och tester inte utförs. I Kina gjorde forskarna stor nyhet av att de funnit en ny form.

  Al Jazeera hade ett inslag igår om ett brittiskt kryssningsfartyg i Karibien där ett antal passagerare hade testats positivt. USA nekade fartyget rätt att komma in i hamn, liksom tre andra karibiska hamnar. Fartyget var däremot välkommet att lägga till i Kuba eftersom människor i nöd behöver hjälp. Kuba kan säkerligen som tack räkna med att embargot skärps. Att visa medmänsklighet på detta vis är oförlåtligt. Och förresten, hur har viruset redan nu hamnat i Karibien ?

 2. ”Och förresten, hur har viruset redan nu hamnat i Karibien ?”
  Som alltid mobiliteten och resandet. Människor smittar varandra.
  Har du inte märkt det politiska avståndstagandet till isolering.
  Men mer slutna och inåtvända länder som t.ex. Ryssland klarar sig bättre.
  De behöver inte ställa om till isolering för den är redan i beredskap och redo.
  Ett öppet land som t.ex. Island har drabbats hårt av Corona virus trots liten och gles befolkning.

  I Sverige är har inte regeringen stängt för asylsökande. Det är fortfarande vidöppen famn.
  Jag lägger inte skulden för den här krisen på rasister, fascister och Sverigedemokrater. Men vurmare för ekonomisk globalisering, global konkurrens och frihandel samt förespråkare för internationell solidaritet och gemenskaper är inte precis den sorten jag stödjer politiskt.
  Om vi klarar oss ur det här så tror jag faktiskt kraven på nationell försörjning och oberoende kommer tillbaka.
  För bara ett par timmar sedan talade jag med grannen som kom hem från jobbet. Han är läkare. Jag sa hej och växlade några ord över staketet och frågade hur det var med skyddsförnödenheter på sjukhuset. Då berättade att han tagit med sin skyddsmask han haft hemma när han fixar med huset. Dock med nya filterpatroner.
  Och då talar vi om välfärdslandet Sverige 2020 med världens högsta skattetryck.

 3. Intressant analys av Erika Bjersten SVT

  Älska varandra i nöd och lust lyder äktenskapet som också är en gemenskap och ett samarbete.
  Älska varandra i (konsumtionens)lust tror jag inte är så svårt men hur blir det när allvarliga problem uppstår?
  Håller gemenskapen och samarbetet eller kommer skilsmässan?

  Ja, sannolikt är det världsliga och unga ”äktenskapet” just nu under hård prövning.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-varlden-star-infor-den-varsta-infodemin-nagonsin

 4. Noterar att Googles RSS-feed inte vill presentera ditt inlägg idag. 🙂
  Censureringen av RSS-feeden har fått omvänd effekt. När den är censurerad så kan man förvänta sig att något intressant finns att läsa. Jag undrar om även e-post på g-mail som är ”fel” censureras? Nåväl. Numera finns ju Protonmail, som dessutom kan krypteras enkelt.

  Tacksamhet för inlägget. Mycket intressant.

  • Tack för informationen. Precis hur såg du det? Haft ovanligt många besök de senaste dagarna.

   • Jag noterade dels att inga nya inlägg poppade upp, och dels att den ibland var nedstängd helt.

    Förmodligen är detta samma ”deboosting”- ”shadow banning”-beteende som Facebook/Whatsapp använder mot naiva människor, som vilseleds av dem och övervakas av dem, eftersom de envisas med att befinna sig på dem.

    Jag tror följaktligen att det kan vara intelligent att uppmana folk att helt lämna brutalkapitalismens fascistiska ofria dolda spionerande plattformar OCH kanske allra bäst att göra det först dessutom, d.v.s. att föregå med gott exempel, innan man börjar uppmana andra. Ex. skriva ett sista meddelande om att man har loggat ut permanent och var man befinner sig. Det finns faktiskt så många andra alternativ.

    När man ex. skriver om vad ex. krigsförbrytare-vurm-medier hittar på, så bör man kanske inte länka till dem heller, eftersom det kan ge klick och reklamintäkter och t.o.m. prenumeranter, när det är att knäcka krigsvurmen som vi vill om vi vill skapa fred i världen, eller hur?

    Prenumeranter som indoktrinerar sig med krigsförbrytare-vurm och konfliktskapande osann retorik leder ju sannolikt inte heller till fredlig röstning eller valsamverkan i valet heller, eller hur? Välfärd och jämlikhet kommer med största sannolikt att ”deboostas” i brutalkapitalismens olika nät.

    Jag tror att de flesta av oss här (och >90% av folket om vi upplyser dem) sätter freden först, som de sanna patrioter vi är mot vår egen nation och mot andra nationer i världen, som vi vill bygga goda relationer med. Och det är därför jag nu är motiverad att avveckla mitt användande av Googles RSS-feed, Youtube och Googles Gmail helt. https://stallman.org/google.html

    Alternativ finns att rekommendera. GNU.org och FSF.org är en bra utgångspunkt för den som har intresse av att veta mer.

    Själv använder jag Linux Mint (hjälper folk att installera gratis) Firefox+NoScript, DuckDuckGo.com, det Schweiziska Protonmail.com (kan tydligen anslutas till Thunderbird), samt WordPress.com för bloggande och Archive.org, där jag publicerar ljud och bild i ogv- och ogg-format.

    Web.archive.org kan med fördel användas för att länka till artiklar så att fattiga människor inte drabbas i onödan av betalväggar eller ger lögnmedier klick i onödan.

    WordPress erbjuder även WordPress.org för de som vill visa egna videos från en helt egen domän/server, men detta är jag inte själv insatt i.

    • ”Numera finns ju Protonmail, som dessutom kan krypteras enkelt.”

     Med tanke på den stora krypteringsskandalen som drabbade en hel värld kan man undra om Protonmail kan tänkas vara ännu en CIA-skapelse. Alplandet har ju rykte om sig att vara ett eldorado för spioneri…

     • Helt rätt att vara misstänksam. Det finns åtskilliga exempel där just CIA har etablerat sådana falska tjänster på webben. Den första kommer jag ihåg från 90-talet, den hette ”Zeroknowledge”. Både Protonmail och Tutanota går mot öppen källkod, och det är en viss garanti. Bättre och säkrare att ladda ner Portable PGP från http://ppgp.sourceforge.net/ och använda asymmetrisk kryptering. GPG4USB är en annan säker krypterings app. https://gpg4usb.org/ Bäst säkerhet är att kryptera på en maskin utan internetanslutning, sedan sända det till den internet anslutna datorn med Bluetooth, och skicka meddelandet.

  • Både klimatändringen med potentiellt allvarliga konsekvenser och Coronapandemin är realiteter.

   • I Kina har epidemin nått vägs ände, samhället här återgår nu snabbt till det normala, inklusive (suck) trafikstockningar. Högre tjänstemän har börjat kasta ansiktsskyddet som en demonsration. Som en något underordnad bisak, i Kinas Hubei har en patient tillfrisknat. Patienten är 103 år gammal. I Sverige visar sig nu en helt annan fara, nämligen infodemin. Speciellt Bonniers har publicerat en rad synnerligen grovt vilseledande fejknyheter som i alla fall för mina tankar till vad som hände 1933 i Tyskland. Inga solida bevis, men det kommer fram allt starkare indicier att detta coronavirus var utvecklat vid ett amerikanskt militärlaboratorium i Fort Detrick, Maryland som ett biologiskt vapen. Laboratoriet etablerades 1943 som center och ledande inom USAs program för att utveckla biologiska vapen. Det stängdes oförklarligt i juli 2019 av myndigheterna. Det hade varit flera incidenter med säkerheten. Inga bevis, men alla pusselbitar pekar klart på att detta lab var ursprunget till viruset. Krafter i USA vill ha en utredning. Just nu när jag skriver detta, poppade det upp en flash-nyhet på mobilen. Man tror sig ha funnit ett botemedel mot corona och det testas just nu på en grupp frivilliga i Wuhan 18-60 år gamla. Det framgår inte vad det är men man hänvisar till en kinesisk tidskrift som kalla ”Science daily”

 5. China’s Coronavirus: A Shocking Update. Did The Virus Originate in the US?
  Japan, China and Taiwan Reports on the Origin of the Virus
  By Larry Romanoff
  Global Research, March 04, 2020
  https://www.globalresearch.ca/china-coronavirus-shocking-update/5705196

  COVID-19: Further Evidence that the Virus Originated in the US
  By Larry Romanoff
  Global Research, March 11, 2020

  https://www.globalresearch.ca/covid-19-further-evidence-virus-originated-us/5706078

 6. ”Gammalt” men intressant: https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
  Coronavirus: Why You Must Act Now
  Politicians, Community Leaders and Business Leaders: What Should You Do and When?
  Tomas Pueyo Mar 10 · 26 min read Updated on 3/19/2020. Over 30 translations at the bottom.

  The next article is ready: Coronavirus, The Hammer and the Dance
  https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-the-hammer-and-the-dance-be9337092b56

  https://elemental.medium.com/did-you-have-coronavirus-without-knowing-it-d33bbce9e9e5

  Som gamling kollar jag förstås https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-aldre men gemensamt för all information är att det finns mycket som ingen vet ännu om denna snabbmuterande virusfamilj. Det lär dröja innan bilden klarnar och risk finns för att det inte blir över till sommaren.

  Nedan ett annat sätt att se på saker och ting. Mest intressant tycker jag är att det påstås vara den gasade generationen av f.d. soldater med skadade lungor som styr Iran idag. Likt morfar och farfar lär de inte vara speciellt måna om att uppleva ännu ett krig.
  Luftrörsproblem påpekas av en läsare på InvestigAction vara sannolikt bidragande till dödstalen i såväl Milano, Teheran som Wuhan ty alla är svårt förorenade städer. Data citeras dock inte.

  På annat håll läste jag att det är fråga om tre olika virusstammar som drabbar Kina respektive Iran respektive Italien. Dessa tre stammar plus två till skall förekomma i Förenta Staterna. Med tanke på resemönstren torde alla fem stammar före eller senare förekomma i Sverige och ha börjat spridas långt innan larmet gick.

  https://www.voltairenet.org/article209501.html
  Covid-19: propaganda and manipulation
  by Thierry Meyssan

  Returning to the Covid-19 epidemic and the way governments are reacting to it, Thierry Meyssan stresses that the authoritarian decisions of Italy and France have no medical justification. They contradict the observations of the best infectiologists and the instructions of the World Health Organization.
  Voltaire Network | Damascus (Syria) | 21 March 2020

 7. Vi vet idag att smittan inte började på marknaden i Wuhan. Var den kom ifrån är en fråga om sannolikheter, inte bevisade fakta, men troligast är att den kom från en militär forskningsanläggning i Maryland som etablerades 1943 för att utveckla bio-vapen, som utan förklaring stängdes i juli 2019 och all information raderades på webben. Alla pusselbitar faller på ett mycket intressant sätt på plats och tyder på detta. De första coronafallen inträffade tydligen i USA på våren 2019. Jag har just publicerat min egen utredning på min blogg var viruset kom ifrån. https://www.globalresearch.ca/covid-19-further-evidence-virus-originated-us/5706078 Det finns inga bevis, men allt starkare indicier. I USA kräver man nu korten på bordet. Det finns hundratals mediaartiklar om detta. Trump’s och Bonnierpressens retorik påminner allt mer om ”sista dagarna i bunkern”.

 8. Sanningen om COVID 19?

  COVID-19: All Sanningen har tre etapper
  av Larry Romanoff , 19 mars 2020

  Först ignoreras det … Andra, det är väldigt latterligt. För det tredje accepteras det som självklart. Med COVID-19 har vi nu gått in i steg 2. Först ignorerade media påståenden och analysen om att viruset kunde ha sitt ursprung i USA.

  Coronavirus COVID-19: “Made in China” eller “Made in America”?
  Av prof Michel Chossudovsky , 14 mars 2020

  Trump hävdar att koronaviruset var ”Made in China”. Och att Kina hotar Amerika. USA: s president vill att amerikanerna ska tro att coronaviruspandemin bär märket ”Made in China”.

  Coronavirus COVID-19 Pandemic: The Real Danger is “Agenda ID2020”
  Av Peter Koenig , 12 mars 2020

  WHO har troligtvis fått order från ”ovan”, från de människor som också hanterar Trump och ”ledare” (EU), Europeiska unionen. Det slutliga beslutet att fortsätta NU med COVID-19-pandemin togs i januari 2020 på World Economic Forum (WEF) i Davos – bakom mycket stängda dörrar.

  I ett Europa stängt av Coronavirus öppnar EU sina dörrar för den amerikanska armén. Kan försvararen bli Invader of Europe?
  Av Manlio Dinucci , 12 mars 2020

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here