Har USA:s krig mot TikTok något att göra med Israel? (Reviderad artikel).

2
484


Red.: Då jag bevistade Jimmy Dores mycket uppskattade show 1 april i Stockholm stötte jag på en bekant som sa att försöken att stoppa TikTok till stor del berodde på att där framträdde många unga med stark kritik av Israel, och några med miljontals följare.

Detta är en artikel av Larry Romanoff på Blue Moon of Shanghai. Larry Romanoff är en pensionerad managementkonsult och affärsman.

 

Det handlar om att gömma planerade år långa folkmord i Gaza. Det nuvarande kriget mot Tik-Tok har inget med USA eller amerikaner att göra. Det är Israel och en del Israelvänner som vill ha Tik-Tok antingen död eller under deras kontroll.

Jag ska förklara, men låt mig först backa upp ett steg. År 2023 inleddes ett första krig mot Tik-Tok, och det kriget var amerikanskt. Anledningen var enkel: Kina åt Amerikas lunch och amerikanerna blev upprörda. Den franska nyhetssajten Le Monde publicerade en intressant artikel med titeln Hur kinesiska appar har erövrat planeten [1] och noterade att ”tre av de fyra mest nedladdade apparna på Android-telefoner i USA är kinesiska”, där Tik-Tok har mer än 170 miljoner amerikaner loggade in på den. Det är mer än 50 % av alla amerikaner, och naturligtvis gjorde detta amerikanerna galna.

Det är illa nog att Kinas elbilar översvämmar världen medan amerikanerna inte verkar kunna bygga en, att Kina har konstruerat och upprepade gånger testat hypersoniska missiler medan de amerikanska olyckliga versionerna fortsätter att explodera. Det är illa nog att Huawei plötsligt kan göra sin egen high -drivna chips utan att kopiera amerikansk teknik, att Kina har bemästrat grunderna i kvantberäkning medan amerikanerna misslyckas, att Kina är världsledande inom solenergi, att DJI har tagit över världen för små drönare och så många andra banbrytande teknologier , men nu kör hela Amerika till en söt kinesisk videoapp.

Detta var droppen. Den amerikanska regeringen blev arg. Inget ”fjärderangsland” som Kina kunde tillåtas att utmana amerikanerna som är #1 i universum för allt, så något måste göras. Resultatet var det första Tik-Tok-kriget och strävan att få ByteDance att sälja det till en amerikan. Hongkongs South China Morning Post sa till oss, ”Amerikas främsta motståndare har ingen verksamhet som kontrollerar en dominerande medieplattform i USA”. [2] Det försöket misslyckades och, även om det stöddes av en hel del mediahype, släpptes frågan så småningom eftersom det var juridiskt komplicerat att tvinga fram en försäljning av ett utländskt företag utan anledning.

Men sedan hade vi kriget mellan Israel  och Palestina, och allt förändrades. Anledningen är att Israel begick de mest hemska och omänskliga brott mot det palestinska folket och de ville inte att världen skulle få veta det. Du kommer att ha läst mycket av detta i dina lokala medier, men det finns mycket mer som inte har nått det.

För det första bombades alla sjukhus i Palestina till spillror och förbjöd all medicinsk utrustning eller personal att nå de sårade. Under Vietnamkriget rådde man vid RAND Corporation den amerikanska militären att amerikanska soldater inte skulle skjuta för att döda, utan skulle skjuta vietnameser i buken eller tarmarna för att anstränga fiendens medicinska resurser. Detta gör den största skadan för en fiende; döda kroppar är relativt lätta att göra sig av med, men miljontals svårt skadade kommer att utsätta nationen för en sådan påfrestning att samhället självt kommer att kollapsa. Judarna (eller deras amerikanska marionett-militär) gjorde samma sak i Irak, Libanon, Syrien, Libyen, Afghanistan, Jugoslavien och andra nationer, och de följer samma mönster för Gaza.

Ett resultat var att hundratals små barn som hade blivit allvarligt skadade och behövde amputera en eller flera av sina lemmar, var tvungna att genomgå dessa amputationer utan bedövning eftersom Israel förstörde alla medicinska förnödenheter och inte ville tillåta någon att levereras. Dr Rik Peeperkorn, WHO:s representant för det ockuperade palestinska territoriet, sa: ”Jag har aldrig sett så många amputerade i mitt liv, inklusive bland barn.” [3] [4] [5] [6]. Det finns mycket mer, ännu mer hemskt, som är väldokumenterat men som inte har nått din media.

För att säkerställa att dessa grymheter aldrig skulle nå världens folk började Israel  döda alla journalister, inte bara palestinierna utan alla utländska journalister också. UK Guardian berättade för oss ”Nästan 100 journalister dödade och 400 fängslade enbart 2023”, [7] och det har blivit värre 2024. Och naturligtvis äger eller kontrollerar Israelvänner praktiskt taget alla västerländska massmedia, och även i mycket annat av världen, och de kontrollerar även Facebook, YouTube, Instagram, Twitter och andra, så det fanns ett effektivt ”nyhetsembargo” mot vad som verkligen hände i Palestina och särskilt i Gaza.

Men så kom Tik-Tok. Och inte bara journalister utan palestinska och andra utländska medborgare kunde filma många av Israels illdåd och lägga upp dem för hela världen att se. Tik-Tok har gått förbi de etablerade massmedia och uppmärksammat mycket av denna enorma tragedi av hela världen, och det är anledningen till det nya intensiva kriget mot Tik-Tok. Palestinska och utländska reportrar lade upp bilder och videor av grymheterna som begåtts av Israel i Gaza, och människor från hela världen plockade upp dem och publicerade dem igen på Tik-Tok. Så det fanns inget sätt att dölja vad som hände.

Wall Street Journal inledde detta med en artikel med titeln How TikTok Brings War Home to Your Child. [8]

Unga amerikaner vänder sig mot Israel – och du kan tacka TikTok. Nya analyser visar att pro-palestinskt innehåll överväger alla andra på appen, och Kina kommer sannolikt att göra det värre. [9] The Jewish Chronicle berättade för oss, hur TikTok vänder unga sinnen mot Israel och västvärlden. Äldre människor har liten uppfattning om hur plattformen – och genom den det giftiga kinesiska kommunistpartiet – påverkar en yngre generation. [10] The Jewish Forward frågade, hur snabbt skickar TikTok användare ner i det antisemitiska kaninhålet? En ny rapport ut idag från National Contagion Research Institute, som studerar spridningen av onlinehat, avslöjar betydande bevis för att innehåll på TikTok är ”främjat eller tystat” beroende på ”om det är anpassat till eller motsätter sig den kinesiska regeringens intressen. ” [11]

Kongressen kommer att rösta om ett lagförslag som kan utlösa TikTok-förbud, med stöd från en stor Israelvänlig grupp.

The Jewish Telegraphic Agency publicerade en artikel där det stod att ”(USA) House kommer att rösta om ett lagförslag som kan utlösa TikTok-förbud, med stöd från en stor Israelvänlig grupp.” [12] The Times of Israel säger till oss, ”Större judiska grupp i USA stöder ett tvåpartisförslag som kan se att TikTok förbjuds.” De Israelvänliga federationerna i Nordamerika säger att de stöder den föreslagna lagen på grund av farhågor om att antisemitism sprider sig på plattformen. [13] Och det är inte så att Israelvänliga grupper i USA ”stödjer” förbudet mot Tik-Tok; de leder laddningen. En kongressledamot i Florida anklagade Israels lobby för omröstningen om att förbjuda TikTok. ”Det här är AIPAC på jobbet”, sa hon. [14] Detta är delvis vad som är ansvarigt för den senaste tidens flod av vedergällningsanklagelser mot Kina för ”kränkningar av de mänskliga rättigheterna”; allt kommer från samma källa: Israel och Israelvänner. [15]

Kina har varit framstående bland alla nationer i världen när det gäller en vapenvila i Palestina och skapandet av en verklig palestinsk stat – och det gör Kina till en bitter fiende till Israel eftersom de aldrig kommer att tillåta sådant. en sak som ska hända.

Och vart leder detta? Du borde redan ha gissat. Israelvänner vill tvinga ByteDance att sälja Tik-Tok till en amerikan, men vem är ”amerikanen” som planerar att köpa den? Steven Mnuchin. [16] säger, eftersom han inte kan säga sanningen, att en plattform som Tik-Tok ”bör tillhöra en amerikan”, inte till en kines. [17][18]

Och det är hela historien.

*

Larry Romanoffs skrifter har översatts till 32 språk och hans artiklar har publicerats på mer än 150 utländska nyhets- och politikwebbplatser i mer än 30 länder, såväl som mer än 100 engelska plattformar. Larry Romanoff är en pensionerad managementkonsult och affärsman. Han har haft ledande befattningar i internationella konsultföretag och ägt en internationell import-exportverksamhet. Han har varit gästprofessor vid Fudan University i Shanghai och presenterat fallstudier i internationella angelägenheter för seniora EMBA-klasser. Romanoff bor i Shanghai och skriver för närvarande på en serie om tio böcker som generellt är relaterade till Kina och västvärlden. Han är en av de bidragande författarna till Cynthia McKinneys nya antologi ’When China Neezes’. (Kapitel 2 — Att hantera demoner).

Hela hans arkiv finns att se på
https://www.bluemoonofshanghai.com/ och https://www.moonofshanghai.com/

Han kan kontaktas på:

*

ANMÄRKNINGAR

[1] How Chinese apps have conquered the planet
https://www.lemonde.fr/en/economy/article/2024/03/15/how-chinese-apps-have-conquered-the-planet_6620317_19.html

[2] TikTok told to break with China’s Communist Party or lose access to US users
https://www.scmp.com/news/china/diplomacy/article/3254303/us-lawmakers-seek-force-chinas-bytedance-divest-tiktok-or-face-ban

[3] ‘Never seen so many amputees in my life’
https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/1/9/israel-war-on-gaza-blinken-arrives-in-israel-as-fighting-continues?update=2606470

[4] As a Gazan doctor, I’m having to amputate children’s legs without anaesthetic

[5] “Absolutely Unimaginable”: Children in Gaza Face Amputations Without Anesthesia
https://www.democracynow.org/2023/12/28/palestinian_children_gaza

[6] A kitchen table amputation without anesthetic in Gaza is one of many
https://www.washingtonpost.com/world/2024/01/20/gaza-healthcare-crisis-amputation-anesthesia/

[7] Almost 100 journalists killed and 400 imprisoned in 2023
https://www.theguardian.com/media/2023/dec/08/journalists-killed-imprisoned-2023-ifj

[8] How TikTok Brings War Home to Your Child
https://www.wsj.com/tech/tiktok-israel-gaza-hamas-war-a5dfa0ee

[9] Young Americans are turning against Israel — and you can thank TikTok
https://forward.com/opinion/574346/freepalestine-tiktok-israel-china/

[10] How TikTok is turning young minds against Israel and the West
https://www.thejc.com/lets-talk/analysis/how-tiktok-is-turning-young-minds-against-israel-and-the-west-q21dxrb3

[11] How fast does TikTok send users down the antisemitic rabbit hole?https://forward.com/culture/577326/tiktok-antisemitic-hate-speech-rabbit-hole-experiment/

[12] (US) House set to vote on bill that could trigger TikTok ban, with support from major Jewish group

[13] Major US Jewish group backs bipartisan bill that could see TikTok banned
https://www.timesofisrael.com/major-us-jewish-group-backs-bipartisan-bill-that-could-see-tiktok-banned/

[14] Florida congresswoman blames Israel lobby for Democrat vote to ban TikTok. ‘This is Aipac at work,’ wrote Keith
https://www.thejc.com/news/usa/florida-congresswoman-blames-israel-lobby-for-democrat-vote-to-ban-tiktok-lbek8s6l

[15] Commentary: Israel’s bizarre human rights accusations
http://en.people.cn/n3/2024/0125/c90000-20126634.html

[16] Steven Mnuchin Says He Is Putting Together a Group to Buy TikTok
https://www.wsj.com/tech/steven-mnuchin-says-he-is-putting-together-a-group-to-buy-tiktok-3aac4a33

[17] Ex-US treasury secretary Mnuchin says he’s putting together investors to buy TikTok
https://www.timesofisrael.com/ex-us-treasury-secretary-mnuchin-says-hes-putting-together-investors-to-buy-tiktok/

[18] As TikTok faces possible U.S. ban, former Treasury Secretary Steve Mnuchin looks to buy the company
https://nationalpost.com/news/world/steve-mnuchin-looks-to-buy-tiktok

Föregående artikelDålig dom för svensken Ola Bini, som är en vän till Julian Assange!
Nästa artikelNatos ”blinda fläck”! Finns den?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

2 KOMMENTARER

  1. Larry Romanoff har ALLDELES rätt!

    sionisterna är alldeles utom sig p g a Tik Tok. Kolla hur äcklet J Greenblatt, chef för ADL, fräser varje gång han pratar om TikTok (han bli en tok s a s😜). Steven Mnuchin är en sionist – därför håller han ”israel über alles”.

    Till skillnad från Google/Youtube FB mm som jo ägs av sionister ägs Tik Tok av Kina, sionisterna kan varken censurera, blåljuga eller bedriva sina falsarier och propaganda.

    Folkmordet av Palestinier i Gaza blev vida känd tack vare Tik Tok. Annars skulle satans avkomma sionister slaktat i det tysta, vilket de allra helst vill men inte får för Tik Tok. Klart de blir Tok-iga som bara den.

    Världens folk har kommit till insikt att MSM är ett annat namn för sionist ägd media. Lärdomen världen drar är hur viktigt det är att ha sionist fria medier för att befria oss från mental ockupation. Varje gång eliterna som styr västa pratar om ”disinformation, mm är det de egentligen säg följande: ”vi har inte kontroll om vad som sägs i dessa medier”. Det är förklaringen till alla förbud mot alla verkligen sionist oberoende medier som t ex RT, Sputnik, Press TV, mm, mm.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here