Hur behandlas egentligen en ukrainare på stan i Moskva?

10
1822

Ukrainska medier skrämmer sina läsare med att man behandlar ukrainare dåligt i Ryssland

Vi bestämde oss för att kontrollera om detta är så och genomförde ett experiment på gatorna i Moskva. För att göra detta gick vår journalist i en ljus T-shirt med ukrainska symboler på gatorna i den ryska huvudstaden.

Vad fick han uppleva?

Site: Читать далее: https://ukraina.ru/youtube/20210513/1031366532.html

Föregående artikelSD vill hissa den israeliska apartheid- och mördarregeringens flagga på Rosenbad.
Nästa artikelKilling Gaza
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

10 KOMMENTARER

 1. Resultat av kontrollen..
  CA 80% av den, av journalisten tilltalade befolkningen, svarade mycket vänligt på ställda frågor om vägen
  och ca 20% svarade vänligt att de hade lite bråttom. Ingen hade något ovänligt att säga.

 2. Ukrainas president Volodymyr Zelensky, som anser att Ukraina befinner sig i krig med Ryssland, kommer att hålla en stor presskonferens den 20 maj. Detta rapporterades den 17 maj av RBC-Ukraina med hänvisning till presstjänsten för Ukrainas president.
  Enligt honom kommer resultaten för det andra året av Zelenskys rgeringsperiod att sammanfattas, vilket kommer att kunna svara på frågan om hur omvandlingen av Ukraina kommer att bli under nästa år.
  Dessutom kommer enligt honom att utvecklas ett speciellt format för presskonferensen.
  År 2019 höll Zelenskiy ett 14-timmars pressmaraton och slog världsrekordet. Förra året var också presskonferensen den 20 maj.
  https://ukraina.ru/news/20210517/1031387414.html

  • Zelensky kallar sig president men är bara en patetisk nickedocka åt USA och oligarkerna som egentligen ”styr” det bankrutta Ukraina! Det ska bli intressant att se hur oligarkerna tar det när de inser att USA kommer att lägga beslag på det mesta som inte är fastbultat…Kanske slänger USA till oligarkerna några små köttben för att de inte ska byta sida…Läste även att oligarkerna i Ryssland ökat sina förmögenheter mest i hela världen t o m mer än oligarkerna i Indien och USA på grund av alla corona-pengar som pytsas in i systemet! Sen är ju frågan hur stor tilltro man ska sätta till den typen av undersökningar? Ruchir Sharma team lär ligga bakom undersökningen….

   • 17/05/2021 – Med tanke på Ukrainas upprepade brott mot överenskomna vapenvilor och det ökande antalet offer och förstörelse av civila hem och infrastruktur har DPR (Folkrepubliken Donetsk) i JCCC (Joint Ceasefire Control and Coordination Center) utarbetat en jämförande bedömning av vapenvila kränkningar av den ukrainska armén 2020 och 2021.
    De fakta som anges i denna jämförelse är obestridliga: sedan början av 2021 har den ukrainska armén brutit vapenvilan 2,5 gånger mer än under samma period i slutet av 2020! Den mänskliga och materiella vägen fortsätter att öka trots den permanenta och obestämda eldupphör som överenskommits med Ukraina, slår DPR: s representation i JCCC larm.
    Situationen på kontaktlinjen försämras uppenbarligen: de ukrainska väpnade styrkorna ökar intensiteten i deras dagliga beskjutning och bostadsområden i städer och byar i folkrepubliken Donetsk avskalas dagligen. Förra året kunde vi fortfarande prata om relativ efterlevnad av åtgärder för att stärka vapenvila-regimen, men sedan början av det nya året har vi sett en fullständig bortse från alla avtal, säger Ruslan Yakubov, chef för DPR-representationen i JCCC.
    Enligt uppgifter som samlats in av DPR-representationen i JCCC har den ukrainska armén redan överträtt vapenstillståndet mer än 600 gånger sedan den 1 januari 2021, och antalet tunga vapen har fyrdubblats jämfört med slutet av 2020.
    ”Mer än 600 brott mot eldupphör har registrerats sedan januari, två och en halv gånger mer än under samma period i slutet av förra året. Antalet tunga vapen som använts har fyrdubblats – 2021 använde den ukrainska armén murbruk och artilleri mer än 200 gånger. Mängden ammunition som avfyrats har också mer än tredubblats, tillade Ruslan Yakubov.
    Huvudproblemet, som chefen för DPR-representationen i JCCC påpekade, är att inte bara den ukrainska armén alltmer beskjuter republikens territorium utan också medvetet riktar sig mot bostadsområden, dödar civila och skadar hem och vital infrastruktur.

    ”Särskilt oroande är den avsiktliga beskjutningen av lokaliteter och bostadsområden i republiken, där civila utsätts för daglig beskjutning av den ukrainska armén med de mest tragiska och destruktiva konsekvenserna. På 135 dagar har 4 civila dödats, 8 har sårats i varierande svårighetsgrad, 3 hus har förstörts och 105 skadats, samt 19 infrastrukturer och 5 fordon. DPR People’s Militia-personal lider också oacceptabla förluster: sedan årets början har 30 militärer dödats och 23 sårats, säger Ruslan Yakubov.
    Den avsiktliga karaktären av denna beskjutning bevisas av det faktum att den ukrainska armén fortsätter att skjuta på vissa orter som Trudovsky, som ligger i utkanten av Donetsk. På två veckor dödades en civil, 21 hus skadades och två förstördes totalt. I slutet av april skadades en annan civilperson på samma ort.
    Med tanke på denna kritiska situation kräver DPR en tydlig definition av den samordningsmekanism som föreskrivs i de ytterligare övervakningsåtgärderna för eldupphör för att stoppa eskaleringen.
    ”Situationen kan beskrivas som kritisk, vilket också bekräftas av OSSE: s SSM-rapporter, som återspeglar en ökning av beskjutningen och dess intensitet. Denna trend visar den helt uppenbara avsikterna från den ukrainska armén, som orsakar en ny eskaleringscykel, som endast kan förhindras genom en fullständig lansering av samordningsmekanismen, nämligen avtalet om alla arbetsmetoder och interaktion mellan parterna JCCC i sin nuvarande sammansättning, avslutade Ruslan Yakubov.
    Medan DPR hoppas kunna nå en överenskommelse om samordningsmekanismen vid nästa möte i den trilaterala kontaktgruppen, är det tyvärr fruktat att Ukraina kommer att fortsätta den sabotage som den har genomfört i denna fråga i flera månader.
    Det viktigaste problemet är att Kiev försöker låtsas att Donbass-kriget är ett ukrainsk-ryskt krig, så Ukraina vägrar att interagera direkt med DPR och LPR i JCCC, eftersom detta skulle förneka dess lögner.
    Utan direkt interaktion är det omöjligt att upprätta en effektiv samordningsmekanism och därigenom säkerställa att våldhvilan fullgörs fullt ut.
    Utan press från Frankrike och Tyskland på Ukraina för att följa de avtal som undertecknats är det fruktat att nästa möte i den trilaterala kontaktgruppen återigen inte kommer att ge något konkret och att situationen på plats långsamt men säkert kommer att fortsätta att försämras .
    Christelle Néant
    https://www.donbass-insider.com/2021/05/17/dpr-in-2021-the-ukrainian-army-violated-the-ceasefire-2-5-times-more-than-in-late-2020/

    • 17 maj – DAN.. Donetsk hoppas att övertala Ukraina att göra steg mot förlikningen vid nästa möte i kontaktgruppen, med medling av OSSE och Ryssland, sade DPR s utrikesminister Natalia Nikonorova.
     Under helgen bankade den ukrainska armén DPR på alla axlar, 15 kränkningar av eldupphöret rapporterades, inklusive i Petrovskoye-Bogdanovka demilitariserade område. Skurar av tungt artilleri och granatkastare regnade över DPR-territoriet.
     ”Vi har för avsikt att presentera dokumenterade fakta under det kommande kontaktgruppsmötet i närvaro av OSSE och ryska medlare och kräva omedelbara åtgärder för att stabilisera situationen: först och främst att specificera hur JCCC: s samordningsmekanism fungerar för att förhindra och verifiera överträdelser i sitt nuvarande medlemskap, säger Nikonorova. Hon sa att Kiev fortsätter att intensifiera situationen vid kontaktlinjen, medan dess krav på fredsuppgörelse strider mot dess handlingar i verkligheten.
     ”Vi registrerar ökade attacker mot civila föremål som kommer från den ukrainska sidan. OSSE:s SMM-rapporter dokumenterar närvaron av utrustning i närheten av bostadshus och kommunala föremål i Ukrainakontrollerat territorium, vilket strider mot uttagslinjerna.
     Medlemmar av ukrainska väpnade formationer har upptäckts i demilitariserade områden, ”tillade hon. Ytterligare en omgång av kontaktgruppens samtal planeras till 18-19 maj. Arbetsgrupper ska träffas på tisdag, kontaktgruppen ska diskutera resultaten på onsdag.
     https://dan-news.info/en/politics-en/dpr-to-demand-immediate-steps-to-halt-onslaught-in-donbass-at-contact-group-meeting-nikonorova.html

   • Glömde att nämna att de svenska oligarkerna skott sig nästan lika mycket som de ryska på coronapengarna och ligger tätt efter på en andra plats före USA och Indien m.m

  • https://ukraina.ru/exclusive/20210529/1031487476.html
   Är symbolen som visas på Ukrainas vapen ett gammalt tecken för en frimurarsymbol? Det finns flera versioner av innebörden och ursprunget. En av dem finns i detta material.
   Khazaria var ett judiskt land med judisk tro. Den antika judiska symbolen – Davidsstjärnan – framträdde på Klykov-monumentet.
   Men invånarna i Khazar Kaganate, var övervägande hedningar. Khazaria kontrollerade Volga, Kaspiska havet, Krim, Svarta havet, Nordkaukasien. Denna stat tjänade på internationell handel – främst längs Volga. Och, viktigare, det fick hyllning från de slaviska stammarna.
   Den styrande eliten i Khazaria ändrade faktiskt sin tro två gånger. När de väl adopterat islam, antog de nästa gång judendomen under påverkan och inflytande av judiska köpmän.
   En kontroversiell fråga i dagens ukrainska heraldik..vad är en ”trident”? Ukrainas konstitution säger: ”Huvudelementet i Ukrainas stora statliga emblem är tecknet på Vladimir den Stores furstekraft”. Tamga med en trident är ett välkänt attribut av mongoliska klaner, Volga Bulgarien, Tuvan-klaner. Överallt betyder det att vara i en tjänstemani hög position, som personifierar Khazar/judiska köpmän.
   I K

   • Vladimir var furste i Gårdarike, vilket omfattade större delen av det europeiska Ryssland i dag. Kontakterna mellan Sveariket och Gårdariket var vid denna tid många, framförallt från Gotland som hade handelscentrar Gutagård i Novgorod.
    Vladimir hade tillbringat en tid i landsflykt i Sveariket innan han år 980 återvände och tog makten i Gårdarike. Det var mot sina bröder han stred.
    Vladimir lät döpa sig år 988 och var liksom Olof Skötkonung nydöpt kristen. Det berättas om Vladimir att han valde mellan sina grannländers religioner, islam eller kristendom. Dryckesförbudet i islam avgjorde valet till kristendomens fördel. Som kristen fick han däremot avpollettera 4 hustrur och 800 frillor. Hans intresse för kvinnor var omtalat.
    (Källa: Mats Lejdeby – Kampen om bygdemakten och Catherine Merridale -Kreml : Symbolen för makt och rikedom)
    På Folkenighetens dag i nuvarande Ryssland, invigdes en mäktig staty i Moskva över storfurst Vladimir, grundaren av Kievriket och den som kristnade landet år 988.
    (Källa: Svenska Dagbladet 16 mars 2018)
    http://historiska-personer.nu/min-s/p7afb3708.html

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here