Hur går egentligen kriget i Ukraina? Glenn Diesen diskuterar med Scott Ritter och Alexander Mercouris!

7
1441

Denna fråga ”Hur går egentligen kriget i Ukraina?” diskuteras tämligen intensivt och inte bara på Globalpolitics.se

Här ett bidrag.

Föregående artikelUSA och Kina kommer allt närmare krig om Taiwan
Nästa artikelUSA:s statsskuld galopperar – ökat med 7000 miljarder på 2 år. Vilka betalar?
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

7 KOMMENTARER

  • Du måste skrivit fel. Du menar väl att Anders är orolig för att Bidens soldater ska få fortsätta att mörda, tortera, våldta och plundra i Irak, Jemen, Syrien och Libyen?

   En karamell till dig @Svampen : idag förintade Ryska militären den Howitzer som ukro-nazister använde för att bomba kärnanläggningen i Zhaporozhye.

   https://www.presstv.ir/Detail/2022/08/26/688077/Russia-Konashenkov-Howitzer-Ukraine-Zaporozhye-nuclear-power-plant

  • @Svempa 26 augusti, 2022 At 15:29 Du läser uppenbart alldeles för mycket amerikansk propaganda för att vara hälsosamt för dig. 1945 invaderad Ryssland, då Sovjet, Nazityskland för att befria tyskarna från de de dåvarande nazisterna. 2022 invaderade Ryssland på samma sätt Ukraina för att befria de ryska områden och den ryska befolkningen där från dagens nazister, deras förtryck och deras förintelseoperationer. Det är ingen tvekan i min åsikt att den USA tillsatta regimen i Kiev är nazistisk, även om inte alla håller med. Då tänker jag inte alls på tydliga visuella exempel som Azovbataljonens krigare som är rikt tatuerade med nazisymboler som hakkors, varghaken eller den svarta solen, jag ser istället till den stora bilden och jämför med historien. En autokratisk despot till ledare som gör bombastiska frekventa uttalande som är orealistiska, håller frekventa hatiska tal, driver rasism helt öppet, förbud mot alla andra partier och åsikter, språkförbud, kontrollen av media, propaganda, censur, alla mycket tydliga signifikativa tecken på nazism, även om det inte kallas så.

  • ”Svempa” har fattat allt fel men det blir lätt så när man har MSM-fulmedia som källa! Tyvärr är det så att det är de utländska legosoldaterna och nazistiska element i den ukrainska militären som ”utmärkt” sig negativt och gjort brott mot civila. Berget av bevis är enormt och hade vi haft fri press så hade inte Ukraina fått ett öre i hjälp utan blivit fördömda i stället. De oberoende riktiga journalisterna på plats kan intyga den ukrainska militären övergrepp men en del idioter tror i stället på propagandamedia trots att de sedan länge är bevisade lögnare…

  • @Opreation Z – hela vägen mot Odessa 26 augusti, 2022 At 21:14 Vi skall samtidigt inte glömma att Kiev-regimen hålls under armarna och på plats av USA, som är helt desperat att ha kontrollen över Ukraina på samma grunder som en gång Adolf Hitler. Ukraina är av USA avsett att bli basen för en erövring av Ryssland, i avsikt att plundra Ryssland på dess naturrikedomar, med en erövring av Kina i förlängningen. Det är väldigt mycket att förlora för USA om USA förlorar kontrollen av Ukraina genom ett regeringsskifte. Jag tror nog Ryssland har förstått det, och man har nog planer på hur den amerikanska marionettregimen i Kiev skall på sigt kunna bytas ut mot en genuint folkvald och folkstödd ledning.

 1. Alltså konstatera två av de mest respekterade analytiker av samtidens frågor att under de sex månader som gick Ryssland har lyckats omintetgöra 200,000 ukro-nazi soldater – det är lika stor som HELA lilla-Britanniens armé. Imponerande, verkligen imponerande! På sex månader.

  Slutsats: Blir det krig så kan inget Natoland, inklusive USA, hålla stånd mot Ryssland. Det blir stor förnedring av det hela😱

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here