Hur går Ukrainas motoffensiv?

16
1736
Ukraina motoffensiv. Bild Aljazeera

https://twitter.com/MikaelValterss1/media?s=20

Förre svenske flygvapenofficeren och militäranalytikern Mikael Valtersson har en kommentarspalt på Twitter där han följer det militära läget i Ukrainakriget. Här tar vi fram hans kommentarer den 8 juni 2023 om den ukrainska offensiven som är tänkt att pågå och om förstörelsen av Nova Kakhovka-dammen. Han kommer med analyser som du knappast kommer att hitta i norska mainstreammedia.https://steigan.no/2023/06/den-ukrainske-offensiven-ser-ut-til-a-vaere-i-gang-og-later-til-a-ga-svaert-darlig/?utm_source=substack&utm_medium=email.

Red Romelsjö: Inte heller i svenska mainstreammedia efter vad jag vet.

Mikael Waltersson: Nyhetsuppdatering och analys av den ukrainska motoffensiven i Zaporizhia den 8 juni:
Det verkar som att den mycket efterlängtade ukrainska motoffensiven har börjat. Sedan i går har en rad vågor av ukrainska enheter attackerat de ryska positionerna söder och sydväst om Orikhiv. Striderna har varit mycket hårda, men de ukrainska styrkorna har bara gjort mindre vinster, och enligt mina ryska källor verkar det ha skett stora förluster på båda sidor, men framför allt på den ukrainska sidan. Det ryska försvarsministeriet kommer troligen senare idag att hävda att flera tusen ukrainare har dödats och 50-100 ukrainska stridsfordon förstörts.

Efter flera misslyckade attacker igår med begränsat artilleristöd använde UkrAF ett par timmars massiv artilleribombardering mot de ryska framåtpositionerna innan de återupptog attacken under natten, men till ingen nytta. För närvarande pågår inga attacker, men stora ukrainska formationer är i position för förnyade attacker. Attackerna kommer troligen att återupptas om ett par timmar.

Jag tror att den ukrainska sidan är besviken över bristen på framsteg. De måste bryta igenom inte bara den första ryska försvarslinjen, utan ett stort antal försvarslinjer bakom den första. För att nå framgång kan den ukrainska sidan inte spendera många dagar av stora förluster för att bryta igenom varje försvarslinje.

De kommande tre eller fyra dagarna kan bli några av de viktigaste dagarna 2023 när det kommer till kriget. Om UkrAF inte lyckas bryta igenom det ryska försvaret och drabbas av massiva förluster under försöken kommer sommaroffensiven att bli kortvarig och ett misslyckande. Om på andra sidan ukrainska styrkor bryter igenom måste de anfalla nästa försvarslinje och börja om. Det enda sättet som Ukraina kan nå betydande framgångar är om de ryska styrkorna kollapsar under trycket från attackerna och paniken sprider sig. Men det verkar inte troligt i nuläget.

Ukraina kommer att behöva nå betydande framgångar under offensiven för att göra det värt kostnaden. Ett misslyckande kommer att förändra uppfattningen om RuAF både i väst, men även i resten av världen. Sannolikheten för en ukrainsk militär seger kommer att försvinna. Trycket både inom västländerna, men även västerifrån mot Ukraina kommer att öka för att få till förhandlingar för att lösa konflikten. Å andra sidan kan ett segerrikt Ryssland gå för en militär seger istället för förhandlingar och använda ett ukrainskt nederlag för en stor offensiv.

För närvarande är jag benägen att tro att det mest troliga resultatet är ett ukrainskt nederlag. De har inget element av överraskning eller numerisk överlägsenhet och möter en fiende med överlägsenhet i artilleri och luftmakt som väntar på dem i väl förberedda befästningar. Det är väldigt likt slaget vid Kursk 1943. När det tredje riket kastade alla sina reserver i en offensiv mot väl förberedda sovjetiska försvar och förbrukade alla sina noggrant insamlade reserver på ett par veckor, utan större framgång.

Uppdatering om Nova Kakhovka
Jag vet inte vem som är ansvarig för förstörelsen av Nova Kakhovka-dammen, men om du gör vad du kan för att förvärra situationen och förstöra resterna av dammen är du huvudmisstänkt, inte offret. Ukraina håller portarna vid Dnipro HDD öppna (video) och vattnet rinner söderut. De redan undergrävda resterna av Novo Kakhovka-dammen riskerar att kollapsa totalt på grund av vattentrycket och därefter förvärra översvämningen av Kherson oblast.

Det är en tydlig indikation på att Ukraina medvetet förvärrar situationen och är också en tydlig indikation på att Ukraina var den ursprungliga boven. Det faktum att ukrainarna också ökade vattennivån i reservoaren innan dammen förstördes är inte ett bevis på deras skuld. De kunde inte veta att ryssarna inte skulle öppna portarna till Novo Kakhovka-dammen. Det kan finnas en naturlig anledning att öppna portarna till Dnipro HDD innan förstörelsen av Novo Kakhovka-dammen, men efteråt kan ingenting vara viktigare än att minska översvämningen i Kherson oblast.

Föregående artikelMöte om ”det odemokratiska EU” 9 juni kl 16.30-18
Nästa artikelVita hjälmarna medger att de arrangerade en falsk gasattack i Syrien – Assad fick skulden.
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

16 KOMMENTARER

 1. Även om jag tänker i samma banor som Lukasjenko har jag inte kunnat säga det bättre än han säger det🥰
  Det stämmer, ngn motoffensiv finns inte, men många döda på den Ukrainska sidan för så vill EU och USA enligt planerna.
  Glöm inte att våra svenska politiker och oligarker, vår så kallade rättsstat, följer Västs desinformations-linje och håller svenska folket utanför sanningen…det kallas för demokrati😶

  8 JUN, 13:15
  ”Stor desinformation”: Vitrysslands president om ukrainsk motoffensiv
  Enligt Alexander Lukasjenko kämpar Kievregimens västerländska handläggare för närvarande på att analysera orsakerna till Ukrainas militära misslyckanden

  Vitrysslands president Alexander Lukasjenko
  © Ilya Pitalev/POOL/TASS
  MINSK, 8 juni /TASS/. Kievregimens mycket hypade motoffensiv är helt enkelt desinformation, sa Vitrysslands president Alexander Lukasjenko.

  ”De tre dagarna av ”motoffensiven”: vad vi observerar och informationen vi har fått från den ryske presidenten är i fullständig överensstämmelse. Under tre dagar har omkring tre dussin framryckande ukrainska stridsvagnar och 120 eller 130 infanteristridsfordon varit eliminerad, och, vad som är mest hemskt, mer än 2 100 ukrainare har dödats, med drygt 70 [döda] på denna sida. Detta är resultatet av detta försök till en motoffensiv. Tja, jag har alltid sagt detta, motoffensiven är en stor bit av desinformation. Det finns ingen motoffensiv och kan inte vara en motoffensiv, men om det finns en, så här är resultatet från det under tre dagar”, sa han vid ett möte i Minsk med medlemmar av Collective Security Treaty Organisation (CSTO) ) Kommittén för säkerhetsrådssekreterare.

  Enligt Lukasjenko kämpar Kievregimens västerländska handläggare för närvarande på att analysera orsakerna till Ukrainas militära misslyckanden.

  ”I går pratade jag med [Rysslands president] Vladimir Vladimirovich [Putin] och vi är absolut av samma åsikt att den nuvarande situationen bara handlar om väst, som kämpar där och väntar på att se resultatet av ”motoffensiven”, och naturligtvis , om inte för alla västerländska vapen och legosoldater, skulle det hela ha tagit slut för länge sedan”, tillade den vitryska ledaren.

  https://tass.com/world/1629511

  • I den utgående veckan gick Kiev till offensiv på sina södra gränser mot Ryssland. ”Vi kan med säkerhet konstatera att motoffensiven har börjat, och detta bevisas av användningen av strategiska reserver,” sade Vladimir Putin på fredagen, som svarade på journalisternas frågor under ett möte med OSS regeringschefer.

   Men, som Rysslands president betonade, har Ukrainas väpnade styrkor inte uppnått sina uttalade mål och lider stora förluster. Av rapporterna från försvarsministeriet följer att fienden på en vecka inte avancerade en enda meter, utan led av betydande förluster, som redan uppgår till tusentals APU-jaktare per dag, dessutom var var tredje stridsvagn från Kievregimen förstörd.

   TV-tittare över hela världen kunde se från frontlinjens krönika från NVO-zonen hur leoparderna brann. Militäranalytiker föreslår att Kiev snart måste ta en paus på slagfältet, åtminstone fram till NATO-toppmötet i juli, samtidigt bör man vara försiktig med ökad terroristaktivitet.
   Den senaste veckan har gjort det klart att Kievregimen inte skonar inte bara sina soldater utan även västerländsk militär utrustning. Ukrainas väpnade styrkor tillfogade flera massiva och plötsliga (som det verkade för dem) strejker i två distrikt i Zaporozhye-regionen – på Vremievsky-avsatsen och 90 km sydväst i Orekhovsky-distriktet. Båda attackerna slutade på samma sätt: tusentals döda ukrainska soldater och bataljoner av brända stridsvagnar från Ukrainas väpnade styrkor.

   Som det nu står klart var de två attackerna mot Shebekino, Belgorod oblast, i slutet av förra veckan, där (inklusive distraherande strider) Kiev förlorade cirka 1,2 tusen människor, avsedda att rikta uppmärksamheten från det ryska kommandot i norr av NVO-zonen. Medan en storskalig offensiv av Ukrainas väpnade styrkor planerades i söder – i området Novodarovka (Vremievsky-avsatsen), varifrån vägen öppnar till Mariupol eller Cherson, och Malaya Tokmachka i Orekhovsky-distriktet ( vägen till Berdyansk eller Cherson).
   Den första attacken började med en spaningsstrid på söndagskvällen nära byn Novodarovka. Som den officiella representanten för försvarsministeriet, generallöjtnant Igor Konashenkov, sa vid en briefing på måndagen, här led Kievregimen sina första stora förluster i stridsvagnar – 16 enheter, Ryssland förlorade en stridsvagn.
   På måndagen, efter att ha omgrupperat, fortsatte Ukrainas väpnade styrkor att slå i fem olika riktningar på Vremievsky-avsatsen, och striderna fortsatte fram till tisdagen, då fienden på denna frontsektor besegrades och hans trupper flydde.

   Efter det rapporterade den ryske försvarsministern Sergej Shoigu förluster på båda sidor. Under de tre dagarna av fientligheter förlorade Ukrainas väpnade styrkor upp till 3 715 militärer, 52 stridsvagnar, 207 pansarfordon, 134 fordon, fem flygplan och två helikoptrar. Bland de förstörda stridsvagnarna finns minst 7 leoparder.
   ”Vi klarade oss inte utan våra förluster,” sa Shoigu. – Under offensivens avvärjning dödades 71 militärer, 210 skadades. 15 stridsvagnar, nio infanteristridsfordon sköts ner.

   För att förhindra att ryska trupper utvecklar framgång på territoriet i Kherson-regionen som kontrolleras av Kiev, förstörde Ukrainas väpnade styrkor delvis dammen till vattenkraftverket Kakhovskaya.
   Som Sergei Shoigu noterade, ”för att förhindra offensiva handlingar från den ryska armén på denna frontsektor genomförde Kievregimen en subversiv, i själva verket, terroristdåd, som ledde till översvämningar av stora områden och kommer att ha allvarliga och långsiktiga miljökonsekvenser.”

   Att undergräva dammen ledde i synnerhet till att den ”ukrainska” delen av staden tvättades ut, omkring 16 tusen Kiev-medborgare lämnades utan bostad. Utsläppet av Dnepr här kommer inte att tillåta ryska trupper att korsa floden inom en snar framtid.

   Kiev försökte tilldela nästa slag på torsdagskvällen med styrkor från andra brigader. Detta försök gjordes 90 km sydväst om Vremievsky-avsatsen, nära Malaya Tokmachka i förorten Orekhovo.
   En stridsvagnsstrid följde, där mer än 150 enheter av ukrainska pansarfordon och cirka 1 500 soldater från Kievregimen deltog. Liksom i fallet med attacken mot Novodarovka upptäcktes fienden av rysk underrättelsetjänst i tid och drog sig tillbaka efter slaget. Som den ryske försvarsministern noterade i ett uttalande han gjorde på torsdagen varade slaget i 2 timmar, fienden led stora förluster: 30 stridsvagnar, 11 infanteristridsfordon, minst 350 militärer. Enligt rapporten från Igor Konashenkov var minst 8 av de förstörda stridsvagnarna leoparder.

   Under två storskaliga attacker förlorade Kiev således 82 stridsvagnar av de 300 som var förberedda för ”motattacken”. Dessutom, enligt det ryska försvarsministeriet, förlorade Ukrainas väpnade styrkor under en vecka mer än ett dussin stridsvagnar i lokala strider i andra riktningar.
   Dessutom, söder om staden Orekhov, Zaporozhye-regionen, orsakade tunga eldkastarsystem ett nederlag för två grupper av arbetskraft och utrustning från den 47:e mekaniserade brigaden av Ukrainas väpnade styrkor. Uppskattade fiendens förluster från denna attack är upp till 900 militärer och upp till 35 pansarfordon, inklusive stridsvagnar.

   En enkel summering visar att Kiev förlorade en tredjedel (eller mer) av antalet tankar som de hade i lager.
   Under samma tid är Rysslands förluster i teknik, som Vladimir Putin sa i fredags, bättre än de ”klassiska” siffrorna ”tre mot ett”.

   Och förlusterna i arbetskraft är helt enkelt ojämförliga: låt oss säga att en tre dagar lång strid på Vremyev-avsatsen visade att mer än 50 dödade soldater från Ukrainas väpnade styrkor står för en död rysk soldat.
   Vilka slutsatser kan dras från den första veckan av den ukrainska ”motoffensiven”, som egentligen är en offensiv, eftersom Ryssland ännu inte har börjat attackera, frågade ”Expert” ledande militäranalytiker.

   ”Efter nederlaget för ukrainska luftförsvarssystem genom anfall med hög precision, började vår luftfart ge seriöst stöd till markstyrkorna, medan Ukrainas väpnade styrkor praktiskt taget inte har någon luftfart, och deras trupper rusar in i strid utan luftstöd, så de lida ganska förväntade nederlag och lida enorma förluster”, sa han. Expert” TASS militärobservatör Viktor Litovkin.

   Dessutom, genom att leverera stridsvagnar och andra pansarfordon till Ukrainas väpnade styrkor, var Tyskland och USA giriga och gav dem inte mobila militära luftförsvarssystem i stöd, som borde röra sig tillsammans med pansarkolonnen i stridsformationer och skydda mot attackhelikoptrar.

   Enligt analytikern, genom att undergräva vattenkraftverket Kakhovka, var ledarna för Ukrainas väpnade styrkor medvetna om att efter det skulle den ryska armén inte kunna tvinga Dnepr, men Kiev-trupperna skulle inte längre kunna utveckla aktivitet i Kherson-riktningen, vilket innebär att de skulle behöva ge upp tankarna på en attack mot Krim. Men detta ökar risken för oss att, efter att ha lidit två allvarliga nederlag i en-mot-en-strider med den ryska armén, kommer nazisterna att försöka attackera fredliga städer i norra norra militärdistriktet med militärbrigader för att tillfoga så stor skada som möjligt på befolkningen.

   Doktor i militärvetenskap Konstantin Sivkov uttryckte en annan åsikt till ”Expert”. Enligt hans antagande kommer stridsvagnsbataljonerna från de väpnade styrkorna i Ukraina att fortsätta att införa strider i områdena mellan Novodarovka och Malaya Tokmachka i flera dagar, de kommer att drabbas av nya förluster i militär utrustning, först efter det kommer de att minska sin offensiva aktivitet . Och de kommer att vänta på nya leveranser av utrustning från väst. Därmed kommer sommarens ”motattack”, med en viss sannolikhet, att fortsätta efter Nato-toppmötet i Vilnius i juli.
   https://expert.ru/2023/06/9/porazheniye-vsu-na-yuge-kiyev-poteryal-tret-svoikh-tankov-za-nedelyu/

 2. I desperation efter förlusterna i offensiven så besköt Ukraina dammen med Himars och även om ryska luftförsvaret skjutit ner många Himars-missiler slank en eller flera igenom och skadade dammen ytterligare så den sprack på vissa ställen. Ryssarna hade innan dess försökt reparera dammen vilket bilder visar. Samtidigt uppströms så släppte ukrainarna på vatten för att förvärra situationen. Och nu säljs alltså storyn in av fulmedia att ryssarna sabbade för sig själva med att spränga dammen som de samtidigt försökt laga? Det är väl bara efterblivna och desinformerade som köper den sagan?

  • Har du någon som helst kunskap om hur en damm är konstruerad, och hur många missiler det skulle behövas för att slå ett hål i den?

   • Kan detta ha något samband med missilers egenskaper och kraft, dessas antal, den aktuella dammens kvalitet (skadad av tidigare vidimerad (BBC-film) och belastningen på den (enligt uppgift har Ukraina ökat på belastningen genom att öppna dammluckor ovanför dammen dagarna innan):

    • Jag har en kompis som är lärare som är lite russofob och han var upprörd över sprängningen av dammen som han givetvis beskyllde Ryssland för! Jag sa till honom att har du tänkt genom det hela? Ryssland kontrollerar dammen och därmed dammluckorna som de kunnat öppna när som helst i stället för att spränga den…Han sa inget mera vilket även ”Pelle” borde ta lärdom av!

   • Ukrainarna har ju beskjutit dammen sedan förra året och nu med de senaste träffarna och vårfloden orkade den inte stå emot vattenmassorna längre.

  • Den 5 juni kastades AMX-10RC-stridsvagnar i strid under de ukrainska truppernas offensiv på byn Novodonetske . Tack vare användningen av dussintals utrustningar lyckades fienden bryta sig in i bosättningen, men lyckades inte få fotfäste där.

   En motattack inleddes mot den ukrainska militären. Attacken av våra jaktplan stöddes av tankfartyg från 40:e marinbrigaden på deras T-80BV. Besättningsbefälhavaren för en av maskinerna med anropssignalen ”Evil” attackerade fienden AMX-10RC.
   Fiendens tankfartyg accepterade inte striden utan flydde och lämnade sina fordon på slagfältet. Detta berättades av befälhavaren för tankkompaniet vid 40:e marinbrigaden, kapten Ruslan Kurbanov (anropssignal Ares).
   Inom en snar framtid kommer våra jaktplan att dra ut fångade stridsvagnar. Officeren berättade om detta i en rapport från militärkorrespondenten för All-Russian State Television and Radio Broadcasting Company Grigory Vdovin. Tidigare tilldelades kapten Kurbanov titlarna som Heroes of Russia och DPR.
   Observera att lätta stridsvagnar AMX-10RC, utrustade med en 105-mm kanon och antikulvapen, hade praktiskt taget ingen chans i strid mot den ryska T-80BV. Vad som styrde det ukrainska kommandot, som kastade lätta pansarfordon framför sig som en misshandel, är okänt.
   Totalt lovade Frankrike att överföra cirka 40 enheter av dessa stridsfordon till Ukraina. Enligt ukrainska uppgifter fick Marine Corps-brigaden 14 AMX-10RC. Fordon av denna typ bör också tas i bruk med den förenade attackbrigaden ”Fury” till ett ”tankkompani”.

   AMR-10RC tillverkades från 1976 till 1994. Det var planerat att användas som ett pansarspaningsfordon. Istället för spår rör den sig på 6 hjul. Motorn på 300 hästkrafter gör att den kan nå motorvägshastigheter på upp till 85 kilometer i timmen. Bilens rustning är aluminium, och därför kan den skydda besättningen endast från kulor och splitter. Detta är förknippat med en relativt liten massa av tanken. AMR-10RC är beväpnad med en 105 mm F-2 rifled kanon och en 7,62 mm NF-1 maskingevär.

   Som du kan se visade sig den första användningen av AMX-10RC vara extremt misslyckad, och för första gången sedan det stora fosterländska kriget fångade våra soldater västerländska stridsvagnar på slagfältet. Och vi hoppas att dessa maskiner inte blir de sista. Om de franska hjultankarna AMX-10RC, läs den detaljerade artikeln av ANNA-News krönikör Oleksandr Dolbysh: ”AMX-10RC French wheeled tank for Ukraine.”

   https://anna-news.info/pervoe-primenenie-frantsuzskih-tankov-amx-10rc-okazalos-neudachnym/

   • Bra, fullt med intressanta detaljer.
    Vet inte, men får en känsla av ukronazis motoffensiv börjar likna Japans kamikaze uppdrag mot USA vid Andra Världskrigets slut.

    Om detta kommer SVT Public Service tiga still.
    För SVT räknas bra USA:s militära seger.

    • 9 juni 2023 13:04 .. Kiev förlorade tusen soldater och dussintals stridsvagnar på en dag.
     Ukrainas väpnade styrkor ådrog sig förlusterna när de drev mot ryskt försvar, har militären hävdat.
     Ukrainska styrkor har förlorat upp till 1 240 soldater och 39 stridsvagnar under en 24-timmarsperiod, rapporterade det ryska försvarsministeriet i sin senaste dagliga uppdatering på fredagen. Detta lägger till den höga avgiften som Moskva hävdar att Kiev drabbades av under en vecka då man tros ha inlett en sedan länge väntad motoffensiv mot Ryssland.
     Ministeriet tillade att 30 infanteristridsfordon, 38 pansarfordon, såväl som ett dussin artilleri och annan militär utrustning, en del av det tillhandahållet av Kievs västerländska sponsorer, också förstördes.
     Två ukrainska militärjetplan, två Storm Shadow-kryssningsmissiler från Storbritannien och 13 drönare fångades upp och stängdes av under en dag, tillade rapporten.
     Ryska och västerländska medier har dragit slutsatsen att Ukraina har lanserat en stor skjuts mot sin motståndare denna vecka, i ett försök att dra nytta av mängden vapen från USA och dess allierade. Ukrainska tjänstemän har ändå erbjudit motstridiga rapporter om huruvida operationen har startat.
     Anhängare av landet uttryckte hopp om att det skulle kunna uppnå betydande territoriella vinster med västerländska huvudstridsstridsvagnar, vilket det inte hade tidigare.
     Den ryska militären rapporterade att de avvärjde en serie ukrainska attacker under veckan och sa att Kiev betalade ett högt pris för att undersöka det ryska försvaret i olika delar av frontlinjen.
     https://swentr.site/russia/577773-ukrainian-casualties-defense-ministry/

 3. Den ryska militären visar att den är i bäst i klassen – världsklass krigskonst har get följande resultat

  1. Ukrainas ”offensiv” träffades av en tegelvägg. Förkrossande nederlag på Zaporozhye’s östra flank.

  2. mellan 4 och 6 juni förlorade Ukraina 3,715 soldiers, 52 tanks, 207 armored vehicles (de senare reducerades till skrot. Hördes skrik, jag menar stora explosioner, då de beryktade Leopard 2 och Abrams golvades ab Rysslands antitanks missiler👋🏾)

  3. Plus förintades 134 vehicles, 48 ​​artillery systems, 53 drönare och 5 flygplan samt 2 helikoptrar

  4. Endast på dagens nya attack väster om Zaporozhye, finns det visuell bekräftelse på att 42 pieces of armor omvandlades till skrot

  5. För Rysslands del: 71 ryssar döda och 210 skadade (ryssofob kan göra matten och berätta för oss förlustkvoten).

  Som sagd finns det finns video bevis på det mesta till skillnad från Ukrainas påhittade segrar. (there are dozens of videos showing individual pieces being knocked out like Lancets taking out artillery, of which there were at least 5-7 new videos today alone.)

  Källa med video där man ser ukronazi tanks mm omvandlas till skrot på Donbas slätten👌 :https://simplicius76.substack.com/p/first-leg-of-afus-offensive-has-begun

  Viktig slutsats: V skulle jo ge ett propagandanummer med ”offensiven” som present till Nato militärövningen nästa vecka. Det blir inget. Rysslands armé förstörde partyt vill säga. Nuland, Blinken, Sullivn och inte minst Stollen och deras svenska anhang får mer än gärna dra sura miner (long face på jänkarnas mål) 🙃

  Det lär bli mer av den saken kommande dagar och veckor och månader

 4. Västerländska tanks slaktas på löpande band. Det är ä en bra sammanfattning av hur det går för den efterlängtade men ack så katastrofala ukrozionazi ”offensiven”

  Beryktade Leopard 💀 dussin tals
  Beryktade Bradleys 💀dito
  Franska Tanks 💀 5

  Dessutom är de berömda Tjetjenska brigaderna Vostok och Zapad med. Ännu värre för Nato-legosoldaterna ryska Spetnaz is in action (spring för livet är rådet – ruuuuun för fan🤣🤣🤣)

  Källa: https://simplicius76.substack.com/p/offensive-confirmed-afu-strikes-hard?utm_source=substack&utm_medium=email#media-e65011fe-e710-42c8-a375-d98c3fec7b08

  Skrotfrakten till Kina når nya volymer👏👏👏

  • Det finns riktigt hemska videor ute på de förstörda stridsfordon som väst skickat till ukrainarna! En teori till att de attackerade så besinningslöst över öppna minerade fält är att de verkligen trodde att deras vagnar från väst skulle skydda dem? En annan att de helt enkelt tvingades gör dessa vansinnesattacker? Kanske skulle de visa bilderna till Biden så han ser vad hans krig åstadkommit i stället för att skicka mer vapen för ytterligare 2.1 miljard att förstöras. Men Biden är MIC:s hantlangare så han skulle väl bara bli upprymd om han såg massakern?

 5. Lördag morgonen bjöd på glädjande nyheter om att Ryssland begraver av allehanda västerländska tanks och militärfordon på Donbas slätten.

  Noterbart är också att dessa var inte vilka Nato tanks som helst utan faktiskt de mest avancerade och uppgraderade varianter. Många av de förintade Leopard tanks var av den nyare varianten 2A6 och inte de gamla 2A4. Leopard 2A6 är bland de mest avancerade tanks i hela världen. Ett dussin Leopard tanks gick kaboom när det träffades av ryska antitanks vapen

  Bradley tanks som också reducerades till skrot var av typen M2A2 ODS-SA. Totalt var det 15 stycken Bradley tanks som gick kaboom när det träffades av ryska antitanks vapen.

  Enligt Simplicitus kan vi förväntas oss en Bradley/Leopard exhibition på Moskvas Röda Torget eller Victory Park i den närmaste framtiden. Man ska tillägga att det blir fri entré då🤣🤣🤣

  https://simplicius76.substack.com/p/anatomy-of-a-nato-planned-trained

  Många av oss på den här bloggen undrar vart tog allehanda ”expert” som uttalade sig tvärt om att Ryssland har dåliga vapen, kan inte kriga, kört fast, mm.” tagit vägen? Det verkar som att Rysslands mäktiga antitanks och andra missiler även slagit ut ukrozionazi propagandister – det är väldigt tyst från den fronten också. ”Två flugor i en smäll” är ett träffande svenskt talspråk som ackurat beskriver Rysslands bedrifter.

  Tank döden vid Donbas slätten är väldig väldig dålig marknadsföring för västerländska vapen. Slutsatsen världen drar är att det är mycket glitter och oförtjänt beröm med väldigt lite valuta för pengarna 🤭

 6. Leopard döden fortsätter. Ytterligare 4 Leopard 2 tanks fick lämna ”jordelivet” s a s för att övergå till nästa skede – skrot och sedan så återuppstår som en hel ny produkt med ”Made in China ” stämpel och hamna i västerländska hem. Lite grann som kattens sju liv, fast inte riktigt så …

  Lördagsmorgonen som började med bjöd på glädjande er avslutas på samma tema. Ukraina har blvivit synonymt med ”kyrkogård för västs vapen”🎚🎚🎚

  ”Four more Ukrainian Leopard 2 tanks destroyed – Moscow
  The Russian military has destroyed nine Ukrainian tanks, including four German-made Leopard 2s, as it successfully repelled attempts to advance by Kiev’s forces, the Ministry of Defense has claimed.

  Over the past 24 hours, Ukraine has “continued fruitless attempts to carry out offensive operations” in Russia’s Zaporozhye Region, in the south of Donetsk People’s Republic and near the city of Artyomovsk, also known as Bakhmut, ministry spokesman Lieutenant General Igor Konashenkov said during a briefing on Saturday.

  In Zaporozhye Region, Russian ground troops, artillery and aviation repelled two attacks by large Ukrainian units boosted by tanks in the area of Yablonevo and Novopokrovka villages, he said.

  Two of Kiev’s armored convoys were struck near the settlements of Novodanilovka and Malaya Tokmachka, the spokesman also reported. There were also three smaller Ukrainian attacks in the region, which were also unsuccessful, he added”

  Källa: https://www.rt.com/russia/577827-leopard-tank-bradley-ukraine/

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here