Sjukgymnast Harriet – ”Statsmedias rapportering skapar huvudbry”

22
1765
Harriet Larsson
Ett par läsare har då och då uppmärksammat mig på Harriets blogg ”Utanför Åsiktskorridoren”
SJUKGYMNAST HARRIET – ”Statsmedias rapportering skapar huvudbry” – Framför  allt medias rapportering om klimat, pandemi, vaccin, kriget i Ukraina och om inställningen till öst där Kina nu har ledartröjan. Tyvärr är lojaliteten till USA så stor att vanliga medborgare enbart tar del av statsmedia med SVT/SR och som vägrar inse att det goda USA har bytt skepnad till det motsatta.

Bild i artikeln
Under min ungdomstid var de flesta  medvetna om hur MSM talade osanning- som  tex den vinklade media rapporteringen om Watergateskandalen, Song My-massakern och IB-affären mfl. Idag verkar majoriteten medborgare okritiskt svälja  politikers megafoni och vad  statsmedia skriver. De som ser igenom falsarierna stämplas som konspirationsextremister.
Statskontrollerade SVT öser på oss nonsens program på bästa sändningstid. Urvalet av experter är selektivt, där Carl Bild får förkunna Europas enda väg. Kolla Militäranalytikern Mikael Valtersson l
https://www.globalpolitics.se/hur-gar-ukrainas-motoffensiv/
Lidandet för Ukrainas folk berör inte makthavare varken i öst eller väst. Mest tragiskt är att bevittna hur både rött och blått sluter sig samman i deras Nato strävan liksom hur HD just nu godkänner utlämning av en PKK anhängare till till Turkiet strax före ett Nato möte. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/gEKk65/hd-godkanner-forsta-pkk-utlamningen-infor-natomotet-unikt-fall
Sverige som  humanitära stormakt har bytt skepnad.
Våra utvisningar är mycket selektiva. Utlämning av bestialiska våldtäktsmän tycks inte komma på fråga och där sänks straffen till lite samhällsvård. Att en 13-årig flickas underliv sprack under en grotesk gruppvåldtäkt och blev filmad verkar inte rättsväsendet anse som grovt inte heller att tortera en ung Svenne i skogen som tvingades dansa naken, vilket renderade lite ungdomsvård, som kan bestå av fikasamtal med en förstående socialtant.
https://www.friatider.se/gang-torterade-ung-svensk-i-skogen-och-tvingade-honom-dansa-naken
Magdalena Andersson (S) och Ulf Kristersson (M) har samma följsamhet inför WEF:s agendor, därför att det gynnar dem själva bäst. Att påstå att miljarderna till Ukraina räddar vår demokrati är endast alibi för att rädda USA:s fortsatta militära interventioner med Nato som spjutspets.
Kina har nu ledartröjan med stöd från Bric länder och då öser man (politiker, Wallenberg, försvarets högsta män med sina allierade experter) på med ännu mer skräck för öst. Rysslands skräck uppmuntras och statsmedias ofördelaktiga reportage om Kina har också varit framgångsrika. https://www.svd.se/a/eJ079l/svenskar-hyser-stor-misstro-till-kina-visar-opinionsundersokning
Senaste MSM artiklar om kriget i Ukraina måste man alltid tamed en stor nypa salt. Genomgående från DN och SvD är att Ryssland skall förlora kriget, vilket gör det nödvändigt med alternativa nyhetskällor.
Nu hävdar statsmedias ”experter” att det var Ryssland som sprängde dammen i Ukraina – och med samma enögdhet som vid Nord Streams sabotaget. Samtidigt som  Tucker Carlson (den sparkade Fox News journalisten och sanningssägaren) framföt en helt annan åsikt.  https://newsvoice.se/2023/06/tucker-carlson-vattenkraftverket-kachovka/
”Vem i hela världen kan man lita på?
Föregående artikelBiden backar på frågan om Ukrainas NATO-anslutning
Nästa artikelFOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, angriper det fria ordet
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

22 KOMMENTARER

 1. Intressanta tankegångar synnerligen, men jag måste värja mig mot att vi alla skulle lida under någon slags informationsunderskott på grund av något svenskt ”statsmedia”. Vi har väl aldrig haft så brett och snabbt nyhetsutbud som vi har idag, dessutom i många länder där varje politisk grupp kan bara få nyheter för sin grupp, helt avskuren från obehagligheter från någon annan politisk inriktning. Det är i sig det verkligen otäcka fenomenet.

  Världen, i synnerhet skandinavisk journalistik lider verkligen slagsida åt det anglo-amerikanska nyhetsflödet och journalistiken här inhämtar sällan kunskaper och insikter vare sig från nordiska grannländer eller från vår egen kontinent.

  En skottlossning häromåret orsakade från New York en extrasändning i mången nyhets-tv: en person blev till slut lätt skadad av typ glaskross. Tågolyckor i Pakistan och Indien nämns däremot högst sällan.

  Det anglo-amerikanska vinklandet är farligt; på varenda tv-bolags kanaler går permanent serier om hur poliser, säkerhetsagenter, sjukhus, politikens inre cirklar och brandkår och andra arbetar: i Amerika. Aldrig i ett europeiskt land. Det amerikanska kulturella och politiska tänkandet hamras in permanent dag efter dag, omedvetet. Svenskar skriker idag vid oväntade händelser: ”Oh, my god”. Kulturskymning. Psykisk skymning.

  Det tål att tänkas på: finns i media utanför nyhetsförmedlarnas program dolda -även omedvetet- agendor för att sprida den låt säga amerikanska samhällspolitiska synen och modellens lösningar?

  Helt otroligt är det inte.

  Europas media borde sovras och städas och minst 60% av programmen sändas på våra inhemska språk och behandla europeiska och nordiska ämnen. Amerikanska serier borde begränsas och sändas hos oss i samma utsträckning som amerikanska media visar europeiska serier och filmer.

  Här har Nordens och Europas kulturarbetare och kulturministerier ett nytt, viktigt uppdrag: att återvända till våra egna länder i media, än att sprida kommersiella och kosmopolitiska anglo-amerikanska imperativ och vinklar i allt från nyhetsmedia till polisserier.

  En kulturell inre renhållning, så att säga. Och så långt ser vi tyvärr ingenting.

  Stats-tv till trots, så är den mest amerikansk.

 2. Vem i hela världen kan man lita på? Ingen är svaret. Jag går flitigt till alternativa medier, och andra medier utanför Usa Nato världen. Som Asien och arabländerna, även Latinamerika och Afrika. Senaste 15-20åren har jag ingen MINSTA lilla tilltro för våra inkompetenta politiker. Samma med korrupta EU. Önskar att vi kunde lämna EU. Sverige var verkligen en gång i tiden humanitär stormakt, Neutral sådan också och även högt respekterade för detta i omvärlden. Men det var många år sedan nu tyvärr. Läste igår att Försvarsmakten i dessa ekonomiska kristider får tillskott på hela 20miljarder extra för nästa år. Hela 20miljarder extra för nästa år bara, vilket innebär att Försvarsmakten nästa år får en budget på hisnande 117miljarder kr. Det är HELT och hållet historiskt vidrigt korkade summor. Året efter det, skjuts det till ytterligare 12miljarder kr extra. Vi landar då på nästan 130miljarder för det året. Så tänker man fortsätta åren framför. Vi har dessutom gett Ukraina totalt 17miljarder kr. Jag får ärligt talat ont i magen av dessa historiska summor. Hur kan detta passera. Vill svenska befolkningen genom en folkomröstning verkligen betala alla dessa miljarderna undrar jag. Såna här monster stora transaktioner borde folkomröstas om enligt mej. Samtidigt som man skär ner på välfärdens alla områden i hela landet. Kommunerna/regionerna har sagt att man inte kommer klara gå runt, och ligger mellan 26-28miljarder minus, enligt senaste helt nya siffrorna .Hur fan kan man inte ge dessa pengar som behövs till välfärden. Befolkningens viktigaste frågor. Skolan, sjukvården, omsorgen med mera. Kasta bort historiska 117miljarder till försvaret kommande året. Hade jag inte haft mina barn här i Sverige hade jag ärligt talat flyttat härifrån. Jag gillar inte vad Sverige blivit under 2000talet. Från så inkompetenta politikerna, till dom HELT korkade medierna, som TOTALT glömt bort vad deras jobb är för något. Och HELT tappat sin moraliska kompass sedan längesedan också. Jag trivs inte längre här. Jag har haft blicken mot Öst senaste åren nu, Ryssland eller Kina. Väntar tills alla barnen är vuxna, sedan vill jag leva min pensionär-liv i Öst. Kanske Kina, annars Ryssland är mycket möjligt

 3. Vem i hela världen kan man lita på? Det räcker Det att kolla på Kunskapskanalens fransk dokumentär ”Historiens bästa lögner ” om Irak kriget för att inse i vilken vidrig kompanj Sverige hamnade och det blir bara värre med NATO inträde.

 4. Artikeln beskriver väl hur korruptionen ökar och demokratin konverteras till en diktatur, alltmer helt utan folkinflytande. Det betyder en allt angelägen förändring av systemet är nödvändig. Massövervakningen intensifieras, yttrandefriheten stängs ner, propagandan för att styra folket som i nazisternas Tredje Rike ökar allt mer i intensitet och kraft. Samtidigt är det väl ingen tvekan om att svenska folket alltmer lider under förtrycket. Sparkonton töms nu för att överleva. Vad händer när besparingarna tar slut. En kriminell i fängelse lever idag bättre och äter bättre än skolbarnen.
  https://www.di.se/nyheter/sparkonton-draneras-efter-kostnadssmallen-orovackande-trend/

  • ”En kriminell lever I dag bättre och äter bättre än skolbarn” Blir han mindre benägen att begå brott om vi ger honom sämre mat? Förstår verkligen inte argumentet, ja fångar får mat. Dom är inlåsta dom kan inte precis få mat någonannanstans.
   På vilket sätt blir samhället bättre om vi behandlar fångar sämre?

   ”yttrandefriheten stängs ner” på vilket sätt? Och säg nu inte hets mot folkgrupp.

   ”propagandan för att styra folket som i nazisternas Tredje Rike ökar allt mer i intensitet och kraft.” Har påpekat set här förut men känner du till Godwins law?

   • Jag tycker det verkar som ryska fängelser är helt överlägsna.
    Därför där kan man skapa välbehövliga soldater i en tid då allt färre vill bli soldater.

    Tror du det är möjligt i ett land där fängelser mer liknar ett semesterhem?
    Med socialdemokratisk folkhemsstandard och maximerad jämlikhet.

    • Men herregud människa ska fångar behandlas illa för att dom då kan tvingas tjänstgöra som soldater?
     Förutom det rent ut sagt människofientliga med att använda fångar tror du på nåt sätt fångar blir goda soldater? Jag menar att ge för rån brotssdömda Ivan en kulspruta lite utbildning och sen fronten tror du på nåt sätt det är en vinnar ide? Vad ska vi göra när Ivan kommer hem med vapen utbildning samt de psykologiska ärren strid ofta medföljer, tror du Ivan blir hederlig nu?

     Fångar ska behandlas humant, dom ska ha mat och sjukvård samt nåt att göra/sträva efter.
     Om inte bara för att du är medmänsklig så är det ju så att majoriteten kommer att komma ut. Om dom behandlas som djur på insidan hur tror du då dom kommer bete sig ute i samhället?

   • @Robert 30 juni, 2023 At 11:37
    Detta är inte en fråga om någon teoretikers ”Godwins law” utan direkta jämförelser med historiska event i fakta. Läs på.

 5. Att tidigt genom skola och föräldrar lära våra barn ett självständigt och kritiskt tänkande vill jag beteckna vara samhällets främsta sociala uppgift, och detta tillsammans med det talande och skrivna ordets helt avgörande betydelse, för att nå målet om människovärdets okränkbarhet.
  Dessvärre befinner sig dessa viktiga sammanhållande länkar inte i något väl hållfast och demokratiskt ledband värt namnet.
  Det fanns i tid när folket tillsammans i organiserad form ställde frågorna för att därefter genom idogt arbete lämnade kloka svar om en samhällsmodell i annan riktning än dagens där den priviligierade makten numera ställer såväl frågorna som lämnar dom färdiga svaren.
  En helt avgörande maktfaktor som menigheten lämnat över till makteliten vars samhällsmodell sannolikt kommer att skapa sin egen undergång med allt vad det innebär i
  form av en havererad miljö och stort lidande för stora delar av jordens befolkning.
  Kanske en alltför pessimistisk framtidsbild, men oavsett ser tillståndet inte särskilt lovande ut, om man säger så.

  • @Olof 30 juni, 2023 At 09:41
   Problemet med ”kritiskt tänkande” i väst-kulturen är att det bara resulterar i massa onödiga konflikter och splittring. Helt enkelt massa gnäll. Den uppkäftigaste och högst skrikande minoriteten kan beställa mer förbud och restriktioner. Länder som Sverige måste lära sig från Kina att det är inte att skapa splittring och gnäll som gäller, utan att komma med förslag och att arbeta mot utveckling och förbättringar. ”Den svenska modellen” förhindrar det mycket effektivt. Den är gjuten i betong och tillåter inte utveckling. Det skapar pessimism, kriser och en lågkonjunktur inte tycks uppmärksamma.
   —Lågkonjunkturen som ingen har sett
   https://www.di.se/analys/lagkonjunkturen-som-ingen-har-sett/

 6. Det här var ett viktigt inlägg.
  Just den känslan vår media och nyhetsrapportering har jag haft en längre tid.
  Inte minst SVT Public Service som blivit en ren propagandakanal för ”det västerländska sättet att leva”.

  Moderaten Fredrik Reinfeldt skrev en bok om ”det sovande folket”.
  Inte för jag gillar vare sig Moderaterna eller Reinfeldt men titeln på boken passar mycket bra för den s.k. demokratin i Sverige.

  Sveriges samt hela Västerlandets regerande Borgerskap utnyttjar effektivt människornas förtroende för statsmakt, ”demokrati” och media som de gjort till en allmän religion som ska stöttas av alla (dvs. det sovande folket) och på det sättet förgöra all opposition mot Borgarens kapitalist-artade envälde.

  Därför är sjukgymnast Harriets blogg så viktig och den blogg som jag tyvärr inte kände till.

  Alternativmedia överhuvudtaget tycker jag är mycket viktig för att väcka upp den riktiga demokratin och därmed ”det sovande folket”.

  Alternativ media måste dock sovras så man håller extremistideologier som ex. vis rasism och nazism borta.
  Sådana infiltratörer passar inte in i Sverige.
  De kan hålla sig till landet Ukrainas västra delar och låta experterna på nazism, landet Ryssland ta hand om dem istället med sin Specialoperation för ett nazistfritt Ukraina.

 7. https://www.globalresearch.ca/pfizer-vaccine-batches-eu-were-placebos-say-scientists/5824154?doing_wp_cron=1688195829.2832429409027099609375

  Eftersom Harriet även nämner covid länkar jag till en färsk artikel i serien ”konspirationsteori idag, fakta om några månader”. Ett tyskt forskarteam har detaljstuderat vaccinskadorna i Danmark nedbrutet till vad som på engelska kallas ”batches”. Kallar dem i brist på bättre term för partier. Ett kolli preparat som producerats under exakt samma process medan nästa parti kan uppvisa avvikande karakteristika eftersom en justering i processen kan ha ägt rum.

  Det har länge varit känt att de värsta vaccinskadorna kunnat spåras till enskilda partier. ”Konspirationsteoretiker” har gått så långt att de hävdat ett spridningsmönster i bl.a. USA där de mest skadliga partierna fördelats regionalt för att inte väcka misstankar om uppsåt.

  De tyska forskarna har kunnat observera ett likartat mönster i Danmark. Den goda nyheten är att en femtedel av den miljon doser som denna studie täcker verkar bestå av placebos. Resultat: Noll skador i denna grupp ! I den grupp som täcker det stösta antalet doser finner vi en skada på 400 doser vilket är en hög siffra jämförd med influensavacciner och sedan finns en tredje grupp med mycket högt antal skador dar utredarna tror att vaccineringarna med dessa stoppats sedan resultaten blivit synliga.

  Frågan man kan ställa sig är om det funnits någon ”hjälte” i bakgrunden som insett farorna och börjat fylla kapsylerna med koksaltlösning. Svaret på frågan är förmodligen nekande. Den tyska inspektionsmyndigheten verkar ha haft koll på dessa placebos, vilket framgår av att de skippat dem i sin reguljära kontroll.

  Det finns således åtminstone två skäl till att vaccinskadorna visserligen blivit stora men inte så stora som många befarade. En betydande mängd placebos är den ena medan den andra är mer svårbestämbar men möjligen ännu större. Att injektionerna inte triggat igång den process i cellerna som de skulle ha gjort och därmed inte inlett den kedja av skadliga biverkningar som annars kunde ha skett.

  Och för dem som följer alternativa medier: Inom kort på kommande är en spelfilm och en fyrdelad dokumentär om handeln med minderåriga barn; övergrepp och grymheter som trotsar all beskrivning och som får luttrade agenter att bryta samman. En industri som sägs generera två gånger så mycket vinst på ett år som den civila flygtrafiken. I fokus som avnämarland finns USA medan barnen kommer från olika håll, Latinamerika och Ukraina har nämnts i filmtrailern.

  • @Jan Nybondas 1 juli, 2023 At 10:37
   ”Batches” eller ”production batches” heter på svenska ”produktionskörning”. En ”produktionskörning” är den mängd enheter som produceras kontinuerligt av en produktionslinje vid ett visst tillfälle. Det är vanligt att en fabrik producerar en typ av produkt tills önskade lagernivåer uppnås. Denna process för att producera enheter under en tidsperiod kallas en produktionskörning.

   Samtidigt bör det påpekas att ordet ”batch” även används i svenskan numera.

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Upptäck mer från Global Politics

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa