Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom!

21
1560

Ny manifestation – Sergels torg kl 14-15.Kom!

Först (I) ”Stödkommittén för Julian Assange” kl 14.14.40 cirka, sedan (II) ”Nätverket Nej till svenskt Nato-medlemskap.”

Program

I. Eleanor Goldfield, sångerska, journalist, filmare
Håkan Julander, skådespelare, regissör, läser sin senaste dikt
Lars Drake, fd adjungerad professor, skribent
Julian Assange sitter i högriskfängelset Belmarsh sedan nästan 4 år och riskerar utlämning till USA där han skulle dömas som spion till ett troligt fängelsestraff på 175 år.
USA har ett starkt försvar för yttrandefriheten med 1st Amendment.
I strid med gällande lag skulle Julian dömas enligt en 100 år gammal Spionage Act som aldrig tidigare använts mot journalister eller publicister.
USA tolererar inte att Julian Assange avslöjat USA:s och Storbritanniens svåra krigsbrott i Irak och Afghanistan.
Sverige vill nu införa en utlandsspionerilag med liknande bestämmelser. Journalister eller visselblåsare ska inte avslöja krigsbrott begångna av våra allierade som USA/Nato.
Mötet kommer att uppmärksamma detta lagförslag som riksdagen preliminärt ska diskutera och besluta om 17 november.
Lagförslaget ledder till censur och självcensur och hindrar yttrande-och pressfrihet. I media pågår ingen debatt.
Kom och ta del av detta viktiga budskap!
Journalister måste kunna och våga granska makten.
Den rättslöshet och orättvisa behandling som Julian Assange är utsatt för, är oerhörd!

Vi som såg filmen Ithaka om familjens kamp för Julian Assange 25 oktober och det oerhörda stödet han får i hela världen och hade förmånen att träffa Julians pappa, John Shipton, är djupt upprörda över den pågående rättslösheten!
Delta 5 november!
Ta med vänner och bekanta!
Stödkommittén för Julian Assange
Kontakt:

___________________________________________________________________

 

 

II. ÖB och regeringen välkomnar kärnvapen och främmande militärbaser

Appelltal och flygbladsutdelning.

Talare: Sven Britton, Tro och Solidaritet, f.d. riksdagsledamotersättare (S) och Anders Romelsjö, Nätverket mot svenskt Natomedlemskap.

Sveriges överbefälhavare Micael Bydén uppmanar regeringen att acceptera kärnvapen eller Natotrupper på svensk mark. Det är ett sensationellt och ohyggligt uttalande. Regeringen bör omedelbart avsätta Micael Bydén från hans post! Det har senare framkommit att uttalandet har stöd hos den nya regeringen.

I Försvarsmaktens militära råd till regeringen, som ÖB överlämnade tisdagen den 1 november, står: ”Sverige bör etablera sig som ett basområde för allierade mark-, flyg-, och marinstridskrafter”. ÖB uppmanar politiker att inte sätta upp gränser för Natomedlemskap. I det innefattas inte bara stationering av Natotrupp, utan också kärnvapen, på svensk mark.

Att göra Sverige till basområde för Nato innebär i praktiken att låta främmande makt ockupera vårt land. Att stationera kärnvapen i Sverige innebär att göra vårt land till måltavla för angrepp med kärnvapen. Och en del Nato-länder, som Danmark, Norge och Spanien har förbehåll mot kärnvapen

USA:s politik med stöd av ÖB är en ytterst farlig politik i ett läge då motsättningarna skärps i oroväckande takt mellan USA och Nato å ena sidan och Ryssland å den andra sidan. Risken är redan stor att Sverige görs till frontstat i ett storkrig mot Ryssland, ett krig som absolut inte gagnar vårt land utan förs i främmande makts intresse. Natobaser och kärnvapen på svenskt territorium gör detta hot akut.

Att utforma Sveriges säkerhetspolitik är en uppgift för valda politiker, inte för militära befälhavare, vilkas politiska lojaliteter är oklara.

Vi kräver:

 • Inga Natobaser eller kärnvapen på svenskt territorium!
 • Sverige måste underteckna och ratificera FN-resolutionen om förbud mot kärnvapen!
 • Sverige ut ur krigsalliansen Nato!
 • Avsätt ÖB Micael Bydén!
Föregående artikelDel 1. Tankar om socialism – filosofisk grund
Nästa artikelBra att regeringen tar avstånd från YPG och PYD?- Dåliga skäl?
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

21 KOMMENTARER

 1. Utvecklingen i den så kallade väst-världen går i historiskt perspektiv i en mycket otäck riktning. Det är rena spegelbilden av hur nazismen en gång fick fotfäste.

 2. En annan som råkat i trubbel för att han sagt sanningen är Kanye West och regimen i USA med stöd av bankirmaffian gör allt för att ruinera honom och hämnas! Sanningen är farlig för gangsterväldet som styr USA och västvärlden det är uppenbart. Enligt uppgift så har Finland sagt nej till kärnvapen på finsk mark…Kanske en viss tillnyktring från Nato-euforin i sikte där? Efter britternas sabotage av gasledningarna så borde nog regimen även i Sverige ta sig en allvarlig funderare men att Sverige skulle våga stöta sig med ”husse” USA? Tror inte det! Men visst är det nog så att svenska marinen varit britterna behjälpliga i sabotaget, munkavle på alltså!

 3. Ryska lösa påståenden om vem som sprängt nordstream ska ses som propaganda, inte nyheter. Ryssland har en rik tradition av desinformation att ösa ur, och et historiskt gammalt debacle med bittiska imperiet. Den här gången vill de bråka med UK, ur något ryskt imperialistiskt perspektiv vi inte känner till.

  Den egentliga frågan är förstås vem som satt Tyskland i beroendeställning till Ryssland. En skön blandning av woke-nissar, genusklimatister, antiindustrialister, Merkel, Schröder, mfl mfl. Tyskland har samma perverterade frasradikala terminologi och intressenter som Sverige, skattefinansierade åsiktsgrupperingar som lever i sina bubblor. Den nuvarande tyska sosseledaren beordrar försäljning av Hamburgs hamn till kinesiska statens företag. Lär de sig aldrig?

  • Kanske har USA en betydligt större tradition av desinformation, vilket jag behandlat i flera artiklar. En viktig fråga är Tysklands stora beroende av USA, vilket medfört att Tyskland inte längre får bra och billig gas från Ryssland och blir beroende av dyr USA-gas, alltmedan protesterna mot detta växer i Tyskland. Protester i Tyskland

   Läs gärna också:

   Protester i Tyskland
   USA förklarar krig mot Ryssland, Tyskland, Nederländerna och Frankrike
   Tyskland ska försvagas, USA stärkas. Sensation!? Omdiskuterad hemlighetsstämplad rapport från RAND
   Tyskland uppträder som en vasall till USA.

  • Så djup är alltså indoktrineringen som USA-styrda MSM i väst världen lyckats lura i folk att Ryssland skulle sprängt sina egna gasledningar och bokstavligen kasta hundratals miljarder i sjön? Det är ju ingen tvekan om att USA redan erkänt att de själva och vasallerna i EU som ligger bakom sabotaget men inte ens då fattar figurer som ”Sam Bergman” hur det ligger till. Det ligger nästan något religiöst över denna tro att USA minsann är den goda sidan trots alla bevis om motsatsen och deras djävulska agenda. USA-nissarna påminner om en klasskompis som jag hade som var JV…Det fanns verkligen inget som kunde rubba hans tro och det var ett resultat av hjärntvätten sedan barnsben. Så ”Sam Bergman” inser tydligen inte själv att han sitter i en bubbla vilket i sig blir stor komik när han beskyller andra för sådant. Om du hade kollat upp det ”kinesiska köpet” av Hamburgs hamn så är det också en nyhetsanka! Ett kinesiskt bolag har köpt upp ca 20% i ett av fem ägarbolag till Hamburgs hamn! Ännu en godtrogen nyttig idiot här på bloggen…Det börjar bli många nu av psyopsen som härjar här och alla desinformerar vilt!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here