Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas

41
2740

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

DN:s chefredaktör Peter Wolodarskis stora söndagsledare hade 30/10 2022 titeln Sällan har en så stark varning skickats från världens största diktatur

Han avslutar ledaren med följande mening ”I 25 år har Europa låtit sig bli kraftigt beroende av både Kina och Ryssland. Vi betalar priset för det nu.” 

Jag kommenterade detta tidigt under ”Ifrågasätt”, vilket snabbt ledde till debatt. Men mina kommentarer togs snart bort. Detta är ännu en illustration hur yttrandefriheten fungerar i Sveriges största morgontidning. Har varit föremål för liknande behandling flera gånger förut.

Och för några månader tog DN bort möjligheten att kommentera artiklar då man helt enkelt slopade tjänsten ”Ifrågasatt”.

______________________________________________________________________

Ledare: Peter Wolodarski. Sällan har en så stark varning skickats från världens största diktatur

Min första kommentar: Peter Wolodarski skriver avslutningsvis ”I 25 år har Europa låtit sig bli kraftigt beroende av både Kina och Ryssland. Vi betalar priset för det nu.” Låt mig påminna om att I 75 år har Europa låtit sig bli kraftigt beroende av USA. Vi har länge betalat priset för det. Stöd åt och deltagande i USA:s folkrättsstridiga krig i Afghanistan, Irak, Syrien, i USA-dominerade Nato:s krig i Libyen, vilka dödat mångdubbelt fler än Rysslands folkrättsstridiga krig i Ukraina enligt uppgifter från FN-relaterade organ. Tidigare krigen i bl.a. Sydostasien som dödade miljoner. Europa har liksom USA stött statskuppen 22/2 2014 mot folkvald president i Kiev. (https://sv.wikipedia.org/wiki/Euromajdan; https://en.wikisource.org/wiki/Constitution_of_Ukraine,_2010). Nu deltar Europa i det av USA ledda militära stödet till Ukraina i stället för att arbeta för fred. Europa vägrade med stöd av USA att godta Rysslands krav på ökad säkerhet vid årsskiftet, som banade väg för Rysslands angrepp. Europa deltar i de av USA initierade olagliga hårda sanktionerna mot Ryssland som drabbar Europas folk hårt, men föga USA:s. Och som inte påverkar Rysslands krigsvilja efter vad vi ser. Köper dyr gas från USA i stället betydligt billigare gas från Ryssland som varit viktig för att bygga upp välstånd i Europa. Länder som Sverige går med i USA-dominerade Nato, med ökad risk för krig från och med Sverige, som förväntas satsa militära medel i Arktis, som bättre behövts i Sverige.

Motkommentar efter 8 minuter: Diktatorer saknar existensberättigande. De representerar inte sitt land.

Min replik: Tänk då på att USA är ledande i statskupper och stöd åt statskupper i demokratier, samt har militärt samarbete med en majoritet av diktaturer. (Både expresidenten Carter (https://www.mic.com/articles/125813/jimmy-carter-tells-oprah-america-is-no-longer-a-democracy-now-an-oligarchy#.q6Rpqab8q), och DN:s Martin Gelin ifrågasätter USA:s demokrati i sin nya bok. https://www.dn.se/kultur/martin-gelin-skildrar-magnetiskt-rasismen-i-usa/)

Urval av USA-stödda statskupper i demokratier: – 1953 Mossadeq, i Iran – 1954 Arbenz, Guatemala – 1960 Lumumba, Kongo – 1964 Brasilien -1965 Dominikanska republiken. – 1965 Sukarno i Indonesien – 1973 Allende i Chile – 1970 Sihanouk i Kambodja – 1983 USA Bishopregeringen i Grenada – 2002-2019 USA stödjer statskuppsförsök i Venezuela – 2014 i Haiti. – 2009 Zelaya i Honduras – 2013 Morsi i Egypten – 2014 Ukraina -2019 Bolivia. -2021 Belarus?

Annan motkommentar: Anders Romelsjö: Är det den totalitära diktaturen USA du menar?

Min replik: USA får anses vara en demokrati, men en demokrati med stora brister. Enligt bl.a. expresident Carter, DN-journalisten Martin Gelin i ny bok, statsvetare i USA och artiklar i DN 2012 och senare. Carter sa bl.a. i Oprah Winfrieds program för några år sedan att USA inte längre är en demokrati, men en oligokrati . (https://www.mic.com/articles/125813/jimmy-carter-tells-oprah-america-is-no-longer-a-democracy-now-an-oligarchy#.q6Rpqab8q). Martin Gelin skriver i nya boken ”Den vita stormen” att ””USA har, i värsta fall, bara ett par år kvar som fungerande demokrati.” (https://www.dn.se/kultur/martin-gelin-skildrar-magnetiskt-rasismen-i-usa/). I en stor studie av USA-demokratin sammanfattar de ansedda statsvetarna ”Trots det till synes starka empiriska stödet i tidigare studier för teorier om majoritetsvalsystem ( Majoritarian democracy) tyder våra analyser på att majoriteten i USA faktiskt har litet inflytande över den politik som regeringen för. Vi åtnjuter mycket som är central för demokratisk styrning, t.ex. regelbundna val, yttrandefrihet och föreningsfrihet och vida spridda (men ifrågasatt) medborgarrätt.

En tredje kommentator: Rommelsjö är en historierevisionist av rang. Det är tur vi haft USA. Två världskrig på raken har de räddat oss från totala undergången gentemot diktaturer. Skulle vi få tillbaka Trump är det kanske finito på riktigt. Det är USA’s akilleshäl: Att de faktiskt är en demokrati men en för svag sådan. De krig Rommelsjö räknar upp har haft tydliga inslag av humanitära insatser och dem ska vi nog vara tacksamma för. Värre saker hade annars stått för dörren. 

Min replik: Jag anför diverse fakta – se även min senare kommentar om USA-demokratins brister – och du bemöter konkret knappast någon. Du ger inga exempel på att USA:s olika krig skulle ha en humanitär del. Det är ett historiskt faktum att Sovjet bar huvudbördan i besegrandet av nazismen under Andra världskriget, med bl.a. 20 miljoner döda mot USA:s 300 000. Enligt president Truman väntade USA att ingripa i avvaktan på om Tyskland skulle ingripa (New York Times 24/6 1941).

_________________________________________________________________

Ifrågasätts skrivna policy, publicerad i DN:

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är: håll dig till ämnet; håll en god ton; visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

Hur reagerar då ”Ifrågasätt?”

Ifrågasätt har snabbt tagit bort mina kommentarer/repliker, trots att dessa ännu snabbare ledde till debatt – en debatt som kritiserar mina borttagna inlägg och förnedrande också mig.

Ifrågasätt till mig: ”Efter att våra moderatorer granskat en av dina kommentarer, har du fått kommentaren borttagen. Den har tagits bort med motiveringen: Kommentaren har tagits bort eftersom den bryter mot riktlinjerna för kommentarer. Tänk på att alltid hålla dig till ämnet när du kommenterar. 

Mitt svar till ”Ifrågasätt” Jag håller mig i hög grad till ämnet men vidgar perspektivet. Detta styrks också av att jag snabbt fått relevanta kommentarer. Ni stryper debatten och yttrandefriheten. Flera andra kommentatorer vidgar debatten också med att även diskutera USA, huvudmotsåndare till Kina och Ryssland. Är ert agerande förenligt med DN:s publiceringspolicy? DN:s red. bör kontaktas i frågan.

Ny kommentar av mig i DN till ”Ifrågasätt”, mycket snabbt borttagen: ”Moderatorn i ”Ifrågasätt” stryper en fri debatt genom att ta bort mina två första faktarika kommentarer med referenser. Dessa utvidgar debatten genom att även ta upp Kina och Rysslands huvudmotståndare USA. Detta har andra läsare förstått då de kommenterat mina inlägg om bl.a. USA. Jag anmodar härmed ”Ifrågasätt” att tillämpa yttrandefrihet och saklig debatt och avstå från felaktig censur.”

Däremot tillåter ”Ifrågasätt” nedsättande omdömen om mig trots devisen ” visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.”

Exempel ur i DN publicerade kommentarer:

 ”Romelsjö är med sin grandiosa och överskattade självbild ett unikum bland den allt mer krympande skaran av övervintrad 68-vänster…” förenlig med er devis: ”visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln”

Min replik (kvar efter 5 minuter): ”Ifrågasätt” manar: ”Håll dig till ämnet håll en god ton visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.” Försök att göra det, tack!  (Men jag brukar inte besvara den typen av inlägg).

Moderatorn på ifrågasätt tar bort denna kommentar.

Efter att våra moderatorer granskat en av dina kommentarer, har du fått kommentaren borttagen.

Kommentaren som berörs fanns tidigare här och var enligt följande:

”Ifrågasätt” manar: ”Håll dig till ämnet håll en god ton visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.” Försök att göra det, tack!

Den har tagits bort med motiveringen:

Kommentaren har tagits bort eftersom den bryter mot riktlinjerna för kommentarer. Tänk på att alltid hålla dig till ämnet när du kommenterar. Tänk på att upprepade regelbrott kan leda till avstängning från kommentarsfunktionen.

Jag svarade ”Ja, så fel att påminna om edra riktlinjer och så rätt av er att ni tillåter att en annan kommentator bryter mot regeln.

___________________________________________________________________

Om DN:s policy.

Så jobbar DN med kvalitetsjournalistik
”Trovärdighet och kvalitet, är redaktionens främsta ledord. Det vi publicerar ska vara relevant och bygga på säkra källor. Vid våra granskningar och fördjupningar ska fakta vara dubbelkontrollerat och uppgifter vi publicerar ska vara bekräftade från flera håll…
Vi undviker att hårdvinkla nyheter och vi tar inte ställning i olika frågor.”

DN Skriver Här kan du läsa om de pressetiska reglerna som DN följer. (Hos Medieombudsmannen).
Medieombudsman är Caspar Opitz som var redaktionschef på DN 2013-2021.

Fråga: Hur pass meningsfullt är det att försöka debattera i DN.

Föregående artikelIntryck från SVT:s program ”Sverige möts” om Ukrainakriget.
Nästa artikelEtt mångårigt ”folkmordsspråk”  ligger bakom Israels planer för Gaza
Anders Romelsjö (red)
Anders Romelsjö är redaktören för Global Politics. Han drev tidigare under sex år bloggen Jinge.se som nu främst är ett arkiv med tusentals artiklar. Aktivist i den antiimperialistiska rörelsen på 1970-talet. Han har en bakgrund som läkare och professor med inriktning på forskning om alkohol, droger och folkhälsa.

41 KOMMENTARER

 1. Bra du publicerar kommentarerna här så man får veta vad det är för åsikter som demokrati- och yttrandefrihets-medierna censurerar.

  (I ordet ”censur” finns två olika bokstäver för samma s-ljud, c och s.
  Ryska har bara en bokstav för s-ljudet och det är bokstaven c.

  Ett spegelvänt gement s på ryska är istället bokstaven g i skrivstil.
  Ryska skrivstil kan vara otroligt knepigt att läsa. Ibland kan det se ut som våra skrivstils L alltihopa.)

 2. Själv är jag blockad av ifrågasätt på DN och på obestämd tid dessutom.
  Ifrågasätt är ett synnerligen motbjudande litet fascistföretag som dessvärre styr över yttrandefriheten på många tidningar, b.la. DN och GP. I praktiken bryter dom troligen mot grundlagen och borde genast beläggas med näringsförbud, men fascistiseringen är ju numera rådande politik så dom får fortsätta

 3. Jag personligen anser mig inte ha råd med DN men ser med häpnad att Sveriges största tidning ägnar sig åt historierevision. Att Sovjetunionen räddade oss från nazismen är ju fakta!

 4. Jag är också utestängd från Ifrågasätt, men av rent formella skäl. Misstänker förstås att de formella skälen blivit speciellt starka med hjälp av det kontroversiella budskapet i mina inlägg. Har försökt att åter bli insläppt men hittills misslyckats. Känns litet retligt när jag läser den ena osakliga texten efter den andra som får det klia i fingrarna.

  • Jag har nu anmält ”Ifrågasätt” till medieombudsmannen, f.d. redaktionschef på DN 2013-2021 och till DN:s chefred. och nuvarande redaktionschef.

 5. Har avslutat min prenumeration på DN då jag upptäckt de inte kunde rapportera om händelserna i Hong Kong 2019 på ett opartiskt sätt. HK polisen har inte skjutit ihjäl en enda demonstrant under 2019 men ändå rapporterades HK polisen som våldsamma och oresonliga.

 6. Och har ni tänkt på att dom som ropar högst om att det inte fanns någon åsiktsfrihet i ex Sovjetunionen, eller på Kuba, eller Ryssland, är ofta dom som mest vill stänga av oliktänkande i debatter. Häromdagen delade jag på Facebook, i Naturskyddsföreningens Klimatnätverk, en artikel från Global Politics.se som Greta hade skrivit. Den resulterade i ramaskrin av en And*rs S*rén om hur hemsk bloggen Globalpolitics.se var, jag fick också en släng av sleven: ”Här har vi att göra med en fullfjädrad krigshetsare/ folkmordsförnekare/fascist/nazist. Snälla administratör, uteslut henne ur gruppen omedelbart!” Jag hade också skrivit att vi behövde fred för att kunna hantera klimatfrågan, och att USA som startat det ena kriget efter det andra hade visat att det inte var ett dugg intresserat av fred, och att det strävade efter världsherravälde, en unipolär värld. Och att jag tyckte att Rysslands och Kinas tal om en multipolär värld, i vilken världens länder samarbetade fredligt med varandra lät så bra för klimatets skull, typ….

 7. Anders Romesjös ”Min första kommentar” är fantastisk, saklig och får med hela sammanhanget på bara ett fåtal rader.
  Jag har läst den flera gånger och finner den genialisk.
  Eftersom DN inte kan bemöta det på annat sätt så använder de dessa smutsiga metoder, – för de vet att detta budskap inte får spridas.
  För, vi riskerar en utveckling med hundratusentals demonstrerande mot kriget sanktionerna och de höga priserna, som redan börjat på kontinenten.

 8. Själv kommer jag inte in på DN:s kommentatorfunktion. Den är kopplad till Googles övervakningssystem, jag granskade koden, och jag vill inte hamna i USAs övervakningssystem. Ett par kommentarer.

  —Peter Wolodarski: Sällan har en så stark varning skickats från världens största diktatur
  —Lars Bern: Meningslöst att titta på mainstream-media: ”Det är bara propaganda”
  —Julia Caesar: Dagens Nyheters utveckling från respekterad nyhetstidning – till ett oanständigt propagandaorgan

  DNs kommentar är helt frikopplad fån verkligheten. Det är bara att Kina är inge diktatur utan har världens för närvarande mest avancerade demokratisystem. Jag deltar ju i det och det fungerar. Det är Sverige som är en diktatur, komplett med propaganda efter nazismens manualer. När en högt repeterad, populär men mycket svårt sjuk man får hjälp, då fördanskar DN det till något annat. Hur djupt kan journalister sjunka.

  I en diktatur som den svenska känns det inte meningsfullt att kommentera på regimkontrollerad sajter.

 9. Polskfödde Pjotr Wolodarsky ogillar opartiska åsikter om Ryssland. Han är dessutom känd för sin ryssofobi. Det är förklaringen till varför endast åsikter som är positiva till Ukraina tillåts.

  • Berezovzkyi Chodokrovoskyi Gusiinskyi von Polski 31 oktober, 2022
   Om du pratar om Peter Wolodarski så är han faktiskt född i Stockholm 1978. Hans föräldrar flydde till Sverige från polen på sent 60-tal. Det sägs att föräldrarna flydde en antisionistisk kampanj, driven av landets ledare Wladyslaw Gomulka. Han är utbildad Civilekonomfrån handelshögskolan i Stockholm.

 10. Härstammar från Slovenien, där flertalet rikstäckande såväl statliga som privata medier bland andra;
  http://www.rtv.si http://www.24ur.com http://www.delo.si tillåter kommentarer till sina artiklar och erbjuder riktigt bra journalistik utan prenummerationskrav. Brännande frågor får ofta flera tusen såväl bättre som sämre underbyggda kommentarer. Kommenterings funktionen ger medborgarna möjlighet att uttrycka sina och ta del av andras åsikter i olika ämnen, bidra med länkar, bidra med sitt kunnande; och det finns massa kunniga människor där ute som får tillfälle att bidra med sina kloka tankar! Det tycker jag är utvecklande för samhället då vi alla lär oss av varandra. Att kommenterings möjligheten/kulturen i ett så pass utvecklad demokrati som Sverige, är i det närmaste obefintlig, är naturligtvis under all kritik. Man får ett intryck av att samhället vill undertrycka oss, inte vill att vi ska tänka själva och följaktligen inte vill erbjuda oss möjligheten att interagera med varandra kring samhällsviktiga frågor.
  Tack gode Gud, eller Anders egentligen, att Global Politics finns med sin journalistik och sin viktiga kommenteringsfunktion, så att vi kunskapstörstiga lär oss av varann och inte trevar i det påbjudna mörkret helt och hållet!

 11. Det kan vara värt att dra sig till minnes de demografiska proportionerna i Mattias Desmet’s beskrivning av det totalitära samhället. 30% kultister, 40% obestämda och 30% dissidenter. Alla segment är nödvändiga för systemets dynamik men proportionerna kan variera något, poängen är att en kultist inte är nåbar med argument, endast mittensegmentet är i någon mån. Han säger också att debatt är nödvändig trots känslan av hopplöshet eftersom den begränsar kultisternas grymhet. DN’s och mediernas roll i frambringandet av svensk totalitarianism behöver väl inte påpekas.

  Pier Paolo Pasolini’s Sodoms 120 dagar är en konstnärlig beskrivning av det totalitära slutstadiet och också de ritualer som är nödvändiga för offrens betingning.

 12. Anders, jag respekterar verkligen den här sajten men tycker det ibland är ett för stort mått av naivitet involverat. Typ att ngn vill få ngn att ’förändra’ sig..Ok inget problem med det. Problemet är istället, att det gåår inte att förändra någon el något som inte har för avsikt att förändras/inte syften att förändras utan mål om något heelt annat. Som E Snowden, ”hur väcker man någon som låtsas ”sova'” ”

  • Tack, jag tror inte att folket på ”Ifrågasätt” ändrar sig. Mer intresserad av vad Medieombudsmannen svarar.

   Ifrågasätt är ett vinstdrivande aktiebolag. https://www.allabolag.se/5590208624/ifragasatt-media-sverige-ab. Man har stark motivering av att inte stöta sig med etablissemanget och potentiella uppdragsgivare, eller hur?

   Nedan personerna i styrelsen.

   Exekutiva befattningar (1)
   Öjfelt, Curth Olof Robert (f 1972)
   Extern verkställande direktör
   1 stycken aktivt uppdrag
   36 stycken tidigare uppdrag
   Styrelse/övriga bevakande befattningar (5)
   Nilsson, Mats Örjan (f 1960)
   Styrelseledamot,
   Ordförande
   7 stycken
   20 stycken
   Olsson, Pär Magnus Niclas (f 1961)
   Styrelseledamot
   10 stycken
   10 stycken
   Rundblom, Lars Magnus (f 1963)
   Styrelseledamot
   8 stycken
   35 stycken
   Johansson, Jan Stefan (f 1965)
   Styrelseledamot
   4 stycken
   10 stycken
   Wiklund, Erik Thomas (f 1966)
   Styrelseledamot
   25 stycken
   52 stycken

  • Håller med Pz, det är lite naivt på GP, alla möjliga troll dyker upp, idag ingen större id’e att resonera, barnsjukdomar och idealism, bättre att skapa en högkvalitativ site, som Moon of Alabama. Det går inte att påverka andra, bättre att stärka de övertygade. Ofta försvinner hela artiklar samt inlägg, som censur, trots lojalitet.

   Att trolla och ställa näsvisa frågor, är som att köpa biljett till en artist man inte, upp-skattar, för att, sedan kritisera och skymfa de som gått på föreställningen, alltså helt korkat, och riskabelt, då har man problem, och det kan inte GP lösa.

    • Det handlar inte om nackdelar eller fördelar, som jag ser det iallafall, utan om vem som kontrollerar ’nackdelarna och fördelarna’, och det sker via 4 ägare av Västs samtliga publikationer (xtra all). Det är eq monopolism. Dessutom ägs dessa fyra av två, kanske en klansläkt. Är det någoon som tror att det finns nåågot oberoeroende runt ’nyhetsförmedling’ i vårt Land kvar idag, el i västvärlden som sagt.. På det här forumet o sajt tror jag inte det finns någon

 13. Han yttrade något väldigt specifikt och viktigt, herr Edvard Snowden. Att det är screwed om Folket inte vaknar från den falska historieskrivningen, och anträder den verkliga Objektiva. Det är då, och endast då Vi kan förstå vad som händer här och nu. Och komplottörerna avlyssnar oss, för att vilja veta vad Vi vet. It’s the message

 14. Jag fick mitt första inlägg censurerat på Ifrågasätt när jag skulle kommentera en artikel på nättidningen Kvartal. Orsaken var: ”Kommentaren tas bort då Kvartal inte tillåter länkar i kommentarer till t.ex. sociala medier samt icke officiella eller allmänt erkända sidor. Exempelvis nyhetssidor som inte är anslutna till det pressetiska systemet.”

  Därmed förstod jag direkt vad Ifrågasätt var för något och bad helt enkelt att få mitt nystartade Ifrågasätt-konto raderat. Då blev jag upplyst om att jag i framtiden inte skulle kunna starta ett nytt konto om jag lät radera det nuvarande. Men varför skulle jag någonsin vilja ha ett Ifrågasätt-konto när jag så tydligt fick klart för mig vad det handlade om? Så jag stod fast vid raderandet av kontot. Det har jag inte ångrat eftersom jag inte har någon lust att delta i det antidemokratiska apspelet som Ifrågasätt är. Skendemokrati och hyckleri hade jag fått nog av för massor av år sedan.

  Sedan har jag inga större problem med att privata medieföretag själva får bestämma över sitt medieinnehåll och även över kommentarernas innehåll. Det ser jag som självklart, även om det är antidemokratiskt. Man behöver ju inte köpa produkten eller delta i apspelet.
  Däremot är jag rasande över att tvingas betala för den antidemokratiska hjärntvätten som de så kallade public service-medierna sysslar med. Det är så jävla förnedrande att tvingas betala för att bli lurad. Därför lägger jag mitt lilla krut på att kritisera SVT och SR. Där har vi rätt att kräva förändring, eller i alla fall kräva att vi slipper betala för propagandan.

  • Håller med dig, Magnus. ”Ifrågasätt” är ett slaskorgan som det är bäst att hålla sig långt borta ifrån.

 15. […] * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! * Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt? * Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3. * Medieoligarkerna i världen och i Sverige. * Fria kritiska ryska media – finns de? * Är bannlysningen av RT förenligt med försvar av yttrandefrihet? Kan man straffas av att citera RT? * Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas. […]

 16. […] * Kors i taket – Australiens premiärminister ber USA släppa anklagelserna mot Julian Assange! * Stora mainstream-media menar äntligen att USA ska slopa anklagelserna mot Julian Assange! * Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst. * Debattsiten ”Ifrågasätt” stryper yttrandefriheten och bedriver censur i DN. * Det är alltid viktigt att kämpa för yttrandefriheten! Tal vid riksdagshuset. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! * Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt? * Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3. * Medieoligarkerna i världen och i Sverige. * Fria kritiska ryska media – finns de? * Är bannlysningen av RT förenligt med försvar av yttrandefrihet? Kan man straffas av att citera RT? * Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas. […]

 17. […] * Kors i taket – Australiens premiärminister ber USA släppa anklagelserna mot Julian Assange! * Stora mainstream-media menar äntligen att USA ska slopa anklagelserna mot Julian Assange! * Lyssna på Stefania Maurizis succeinformation om sina kontakter med Assange och Wikileaks * Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst. * Debattsiten ”Ifrågasätt” stryper yttrandefriheten och bedriver censur i DN. * Det är alltid viktigt att kämpa för yttrandefriheten! Tal vid riksdagshuset. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! Julian Assange åter nominerad till Nobels fredspris. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! * Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt? * Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3. * Medieoligarkerna i världen och i Sverige. * Fria kritiska ryska media – finns de? * Är bannlysningen av RT förenligt med försvar av yttrandefrihet? Kan man straffas av att citera RT? * Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas. […]

 18. […] * Kors i taket – Australiens premiärminister ber USA släppa anklagelserna mot Julian Assange! * Stora mainstream-media menar äntligen att USA ska slopa anklagelserna mot Julian Assange! * Lyssna på Stefania Maurizis succeinformation om sina kontakter med Assange och Wikileaks * Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst. * Debattsiten ”Ifrågasätt” stryper yttrandefriheten och bedriver censur i DN. * Det är alltid viktigt att kämpa för yttrandefriheten! Tal vid riksdagshuset. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! Julian Assange åter nominerad till Nobels fredspris. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! * Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt? * Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3. * Medieoligarkerna i världen och i Sverige. * Fria kritiska ryska media – finns de? * Är bannlysningen av RT förenligt med försvar av yttrandefrihet? Kan man straffas av att citera RT? * Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas. […]

 19. […] * Kors i taket – Australiens premiärminister ber USA släppa anklagelserna mot Julian Assange! * Stora mainstream-media menar äntligen att USA ska slopa anklagelserna mot Julian Assange! * Lyssna på Stefania Maurizis succeinformation om sina kontakter med Assange och Wikileaks * Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst. * Debattsiten ”Ifrågasätt” stryper yttrandefriheten och bedriver censur i DN. * Det är alltid viktigt att kämpa för yttrandefriheten! Tal vid riksdagshuset. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! Julian Assange åter nominerad till Nobels fredspris. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! * Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt? * Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3. * Medieoligarkerna i världen och i Sverige. * Fria kritiska ryska media – finns de? * Är bannlysningen av RT förenligt med försvar av yttrandefrihet? Kan man straffas av att citera RT? * Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas. […]

 20. […] * Kors i taket – Australiens premiärminister ber USA släppa anklagelserna mot Julian Assange! * Stora mainstream-media menar äntligen att USA ska slopa anklagelserna mot Julian Assange! * Lyssna på Stefania Maurizis succeinformation om sina kontakter med Assange och Wikileaks * Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst. * Debattsiten ”Ifrågasätt” stryper yttrandefriheten och bedriver censur i DN. * Det är alltid viktigt att kämpa för yttrandefriheten! Tal vid riksdagshuset. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! Julian Assange åter nominerad till Nobels fredspris. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! * Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt? * Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3. * Medieoligarkerna i världen och i Sverige. * Fria kritiska ryska media – finns de? * Är bannlysningen av RT förenligt med försvar av yttrandefrihet? Kan man straffas av att citera RT? * Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas. […]

 21. Klart att Rommelsjö vinner argumentationen mot dessa obrydda, oinsatta, små kugghjul som antagligen inte ens läser vad han skriver. Rommelsjö är ”flaggad” oavsett vad han skriver kommer han att censureras av dessa skräpsidor. Tyvärr.
  Jag är osäker på vad som står att vinna på att bidra till dessa oligark-ägda media sidor med kommentarer och ”klick”. Min uppfattning är att all media som kontrolleras av oligarkin; dvs Bonnier, Schibstedt, Stampen, SvT etc., bör bojkottas och att fritänkande medborgare borde gå samman för att skapa fria och rättvisa alternativ istället. DN är, kort och gott, piss. Att man som fredsmänniska och fritänkare använder sig av deras plattform för att försöka nå ut med sitt budskap är som att gå till maffian för att klaga på all brottslighet i samhället.
  GlobalPolitics kommentarsfält är lååååångt mycket mer intressant än något som står att finna på DN eller deras diskussionssidor.

  • Tack. Vet inte om jag är ”flaggad”. Det finns mer eller mindre – fristående tidningar av olika slag: Folket i Bild-Kulturfront -som inte tar emot presstöd, ETC, Proletären, Syre, Flamman

 22. […] * Kors i taket – Australiens premiärminister ber USA släppa anklagelserna mot Julian Assange! * Stora mainstream-media menar äntligen att USA ska slopa anklagelserna mot Julian Assange! * Lyssna på Stefania Maurizis succeinformation om sina kontakter med Assange och Wikileaks * Julian Assange, Alina Lipp, och Anne-Laure Bonnel– När sanningen blir brott i Väst. * Debattsiten ”Ifrågasätt” stryper yttrandefriheten och bedriver censur i DN. * Det är alltid viktigt att kämpa för yttrandefriheten! Tal vid riksdagshuset. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! Julian Assange åter nominerad till Nobels fredspris. * Västvärlden på väg att överge yttrandefriheten!? * Frige Julian Assange NU-Stoppa utlandsspionerilagen! Protestera mot regeringens idé att tillåta kärnvapen i Sverige! Sergels torg lördag kl 14-15. Kom! * Koncentrationen av media ökar – påverkas yttrandefrihet och debatt? * Vem äger media? Forum om hot mot yttrandefriheten. Del 3. * Medieoligarkerna i världen och i Sverige. * Fria kritiska ryska media – finns de? * Är bannlysningen av RT förenligt med försvar av yttrandefrihet? Kan man straffas av att citera RT? * Hur mina inlägg i debatt i DN censureras och hur yttrandefrihet kan strypas. […]

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here