Imperiets histora sammanfattat!

6
2250

I kvälls-serien ”Aktuella artiklar för ett år sedan” återpubliceras denna artikel som är aktuell i högsta grad.

Jan Nybondas skriver ”Imperiets historia sammanfattad på trettio minuter. Bättre sammanfattning får man leta efter. Producerad av kinesisk TV. Rekommenderas speciellt för Magdalena, titta medan du dricker ditt kvällste.”

Relaterat

Är kapitalexporten bevis på imperialism? Eller är teorier om imperialismen överspelade?
Finns imperialism och är kapitalexport bara bra?
Hur koncentrationen av rikedom driver fram en ny global imperialism
Dagens USA-imperialism, Ryssland och Wolfowitzdoktrinen.
Läs ”USA som världspolis” – nu endast 50 kr!

USA som världspolis - upplaga 2020
USA som världspolis – upplaga 2020

 

Föregående artikelEn ”axel av sju” (Kina, Ryssland, Centralasien), som komplement till SCO, Shangahikooperationen
Nästa artikelKakhovka – ett perfekt brott…
Global Politics
Globalpolitics.se är en partipolitiskt obunden, vänsterorienterad och oberoende analyserande debatt- och nyhetstidning med inslag av undersökande journalistik.

6 KOMMENTARER

  1. Kevin Barrett skriver att för att denazifiera Ukraina behöver man denazifiera Usa. Han påpekar att de neokonservativas profet Leo Strauss var top student för den ledande tyske nazistfilosofen, Carl SChmitt, vilken lärde att politik är vetenskapen om fiendskap, bestående i att förena folk genom hat mot en inre eller yttre fiende. Schmitt lärde att politiker ska piska upp hat mot verkliga eller inbillade fiender, parallellt med att använda kriser som förevändning för frihetsinskränkningar och för att vidta drastiska åtgärder som folk eljest aldrig skulle acceptera.
    Jag tänker att när man kollar facebooks kommentarer från Magdalena Anderssons beundrare på hennes facebook sida verkar beundrarna ofta följa samma ide om att politik är läran om fiendskap mot ’de andra’
    Barrett skriver vidare om att Strauss överträffar Schmitt och Barretts redogörelse för hur Strauss pläderar för den stora lögnen har aktualitet
    https://www.veteranstoday.com/2022/06/05/denazify/

  2. Såg en dokumentär om nazisternas ekonomi som drevs att utsugning, stölder och slaveri! Parallellerna till efterkrigstidens USA är många och frapperande! USA stjäl andra länders guldreserver som i Ukraina och Libyen, man stjäl olja i Syrien, Irak, Libyen, de lägger beslag på ryska miljardärers tillgångar, de har stulit Afghanistans pengareserv! Listan är lång på alla stölder och utsugning men ingen av de ynkliga ledarna i EU vågar säga ett pip utan i stället hoppar man med på stöldvågen och tar det lilla som blir över.

  3. MYCKET bra skrivet ovanför. Jag kan EJ fatta hur det under 2000talet fortsatt är ”Lagligt att råna Och plundra andra länder. Det är HELT otroligt hur man bokstavligt talat rånar andra länder. Man även stjäl och plundrar dessa länder, och dom renodlade nollorna EU håller tyst jämt. Då utan att ens räkna dom miljoner människoliv Pentagon maffian har på sitt samvete, som att de HELT okey. EU och våra ledare är renodlade nollor så de skriker om det. Samma med deras medier FYFAN vad vidriga

  4. Imperiets historia kan kort sammanfattas så här: Slaveri, krig, massmord på urbefolkning, landstölder, ännu mera krig, militarism, utsugning, mera stölder osv…Spanjorerna och britterna var illa nog men jämfört med USA är de rena amatörerna i bovaktighet!

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here